ДиянаВ Публикувано: 11 януари, 2025 Публикувано: 11 януари, 2025 Запазих си тази сутрин хотел, близо до Саграда се пада - SM Hotel Sant Antoni. Две нощувки за 1 човек 72$ + 80$ бонуси😉. Ако не бяха последните, нямаше да съм така доволна😄. Това, което ме изуми, е сити таксата - 5.50€ на човек и на ден, до 7 дни. Пише, че ще се плати на място. В Андалусия нямаха такава през зимния период. В Барселона наистина ли е целогодишна? 1 1
searus Публикувано: 11 януари, 2025 Публикувано: 11 януари, 2025 преди 48 минути , ДиянаВ каза: Запазих си тази сутрин хотел, близо до Саграда се пада - SM Hotel Sant Antoni. Две нощувки за 1 човек 72$ + 80$ бонуси😉. Ако не бяха последните, нямаше да съм така доволна😄. Това, което ме изуми, е сити таксата - 5.50€ на човек и на ден, до 7 дни. Пише, че ще се плати на място. В Андалусия нямаха такава през зимния период. В Барселона наистина ли е целогодишна? Ние дори повече платихме на човек, така е в Барселона, много реват срещу туристите там... 2
ДиянаВ Публикувано: 23 януари, 2025 Публикувано: 23 януари, 2025 На 3.01.2025 г. в 16:13, Argentique каза: В Саграда съм си обещала, че ако влизам, ще е като е готова. 😉 Работят по твоя въпрос 😄 Ама кога ще стане готова и дали в този ни живот, е друг въпрос😉 Аз съм силно впечатлена от вътрешността на ла Саграда. Наистина това е “храм на светлината”. Посещението си заслужава, както и популярността не е нарочена🤩 Улавянето на светлината е магично. През 10 минути да погледнеш към едно и също място, по различен начин го виждаш. Като влязох, този витраж се отразяваше така, а докато сляза от фасада Passion се появили вълшебни цветя🙂 16 3
neuromancer Публикувано: 23 януари, 2025 Публикувано: 23 януари, 2025 Дуомото на Милано е строено 500 години... дали ще доживеем да е готова не знам... но посещението си струва 3
ДиянаВ Публикувано: 27 януари, 2025 Публикувано: 27 януари, 2025 Посетителите на Барселона в близките месеци да имат предвид, че повечето емблематични места са строителна площадка. Не знам дали така се подготвят за летния сезон или просто сега им е дошло финансирането, или и двете. Ограждения има на площадите Каталуния и Испания, 1/3 от най-популярната улица Ла Рамбла - цялата лява страна в посока от центъра към морето е тотално разкопана. Ремонти текат и на десетки други места, улици, метро станции. Друго, шадраваните не работят, нищо че температурите не са зимни за нашите усещания и много местни хора си правят сутрешната тренировка на открито😉 На фона на ремонтите из целия град, крановете на Саграда по-малко дразнят 😜 Може би защото вече бях с нагласата, че са неделима част от фасадата, крановете даже ми бяха симпатични🙂. Нека имаме търпимост, строи се архитектурен шедьовър👏 В пазара Mercat de la Boqueria се завъртях за няколко минути, колкото да видя, че един сандвич с хамон струва 9.50€🙈. За сравнение в готическия квартал се предлагаше с кафе за 5.50-6.50€ Готическият квартал ми дойде малко мрачен, ама нали затова е готически😛. Катедралата отвън и площадът около нея ми допаднаха. Случайно попаднах на едно безплатно място - Casa de l'Ardiaca, с хубав вътрешен двор и тераса с гледка към шпила на катедралата. Съседният квартал Равал го прекосих, изминавайки пеша разстоянието от парк Цитадела до гара Барселона Сантс по не най-прекия маршрут. Емблематичните сгради на Гауди са си там и все така се радват на интереса на азиатските туристи и не само🙂 Няма портокалови дръвчета, както в Андалусия, но за моя радост срещнах мандарини😄 Парк Цитадела е много приятен. На метро станциите, където има и гари за влаковете, включително този към летището, си трябва повече време за вървене и ориентация. Така за 2-3 минути изтървах влака към летището и почаках половин час следващия. После се наложи да търча към гейта. Със секюрити проверката успях да стигна за 20 мин., но се поизпотих🙈 Същото се отнася и за гара Барселона Сантс. За Ренфетата има секюрити проверка със сериозна опашка, която бързо върви, но си изисква време. 14 4
searus Публикувано: 27 януари, 2025 Публикувано: 27 януари, 2025 преди 10 минути , ДиянаВ каза: Няма портокалови дръвчета, както в Андалусия, но за моя радост срещнах мандарини😄 Ааа, не си стигнала до Грасия явно, там са! Ето снимка от нашето балконче (на 2 минути от метростанция Диагонал, но из целия квартал имаше): А сутрин минаваше точиларката на колело: 5
ДиянаВ Публикувано: 27 януари, 2025 Публикувано: 27 януари, 2025 преди 23 минути , searus каза: А сутрин минаваше точиларката на колело: Какво точи?😄
searus Публикувано: 27 януари, 2025 Публикувано: 27 януари, 2025 преди 35 минути , ДиянаВ каза: Какво точи?😄 Е как какво, как се реже хамонче с тъп нож? 🤣 А портокалите май много не се забелязват на тази снимка, но са там, леко се бях стресирала да не ме уцели някой по главата, понеже все имаше нападали по земята🤣 Имаше много и в онази красивата болница... 1 1
Ivko Публикувано: 28 януари, 2025 Публикувано: 28 януари, 2025 За жалост проблема с водата става все по-голям там и има вероятност и тази година да не бъдат пуснати знакови места с вода, като двата фонтана на плаза Испания, които не работиха и миналото лято.
ДиянаВ Публикувано: 28 януари, 2025 Публикувано: 28 януари, 2025 преди 2 минути , Ivko каза: За жалост проблема с водата става все по-голям там и има вероятност и тази година да не бъдат пуснати знакови места с вода, като двата фонтана на плаза Испания, които не работиха и миналото лято. О, не знаех за проблема. Жалко, испански голям площад без шадраван не е същото. Да спомена някой ред и по отношение на сигурността. Не съм си пазила вещите кой знае колко маниакално, просто оставях портмонето си по-надолу в раницата. Не съм си връзвала телефона с въже, верига и подобни, а като чувам от моя приятелка-магеланка, чиято дъщеря живее в Париж, и там има такава “мода” да се дърпат телефони от ръцете на хората. Ужас! Толкова сме зависими от смартфоните си, че бедна ми е фантазията каква беля би станала без телефон и то не заради функцията му да позвъниш🙈 Доста по-голяма от това да ти откраднат 100€ примерно. Иначе разни типове има, като във всеки голям град - такива дето искат цигари, като те видят, че пушиш, лагер на бездомници в парка Цитадела, просяци в метрото … това, което се вижда ежедневно и тук.
Ivko Публикувано: 28 януари, 2025 Публикувано: 28 януари, 2025 преди 3 минути , ДиянаВ каза: О, не знаех за проблема. Жалко, испански голям площад без шадраван не е същото. Да даже имаше надпис сложен на шадравана за това. Иначе за сигурноста пред мен са обирали хора два пъти венъж на стълбите на изхода от метрото направо си отвориха раницата на човека пред тях, но ги видях и викнах та не успяха, а другия опит бе успешен защото те дебнат, когато има навалица много и блъсканица и влизат в метрото и малко преди да затворят вратите дръпнаха от на човека портфейла от задния джоб и слезнаха. 1
Svetulche Публикувано: 13 април, 2025 Публикувано: 13 април, 2025 Два въпроса относно Саграда Фамилия: 1. Коя от двете кули да избера и защо? Има ли изобщо значение? 2. Четох някъде, че е добре да се влезе сутрин или следобяд заради начина, по който светлината огрява интериора. Съвети и лични наблюдения в тази посока? Благодаря предварително!
ДиянаВ Публикувано: 13 април, 2025 Публикувано: 13 април, 2025 преди 5 часа, Svetulche каза: Два въпроса относно Саграда Фамилия: 1. Коя от двете кули да избера и защо? Има ли изобщо значение? 2. Четох някъде, че е добре да се влезе сутрин или следобяд заради начина, по който светлината огрява интериора. Съвети и лични наблюдения в тази посока? Благодаря предварително! Аз първо се бях насочила към по-старата фасада Nativity, уж като по-библейска. Обаче тъй като тази активност щях да я правя в деня на пристигането ми в Барселона, нямаше как да е преди обяд. Затова осъзнах, че западната фасада Passion ще ми е по-подходяща за следобедно време. Така и стана - билетът ми за Саграда беше от 16:15 часа, като нямаше проблем да ме пуснат двайстина минути по-рано, а за кулата/фасадата от 16:45 часа. Последната реално се случи по-късно, защото се чака на опашка за асансьора. Посещението ми беше края на януари, когато доста по-рано се стъмва. Наистина гледай да съобразиш посещението си и избора на фасада със съответната част на деня, защото това е “храм на светлината”, последната има значение и се отразява на цялостните възприятия от базиликата. При все че често се мъча да хващам разни изгреви по разни места, светлината по залезно време е по-мека за окото🙂 пп личните ми наблюдения са фотографирани по-горе в тази страница на темата. и тук 2 1
Svetulche Публикувано: 8 май, 2025 Публикувано: 8 май, 2025 На 30.12.2024 г. в 22:16, master_of_germs каза: Беше много лесно купуването на книжните карти за транспорт в Барселона от машините в метрото Да разбирам ли, че от машините мога да си закупя всякакъв вид от разните им там карти? Защото леко започвам да се изнервям от регистрационната им система през приложения, одобрения и борба как да закупя карта за човече под 18 г.
Kristiyan Desev Публикувано: 25 септември, 2025 Публикувано: 25 септември, 2025 Здравейте, според вас кварталът El Poblenou в Барселона подходящ ли е за настаняване, или да се ориентирам към Eixample, където са повечето забележителности? Благодаря предварително!
Zdravko Nestorov Публикувано: 25 септември, 2025 Публикувано: 25 септември, 2025 преди 15 минути , Kristiyan Desev каза: Здравейте, според вас кварталът El Poblenou в Барселона подходящ ли е за настаняване, или да се ориентирам към Eixample, където са повечето забележителности? Благодаря предварително! Днес, живи и здрави, ще пътуваме към Барселона, като си запазихме Evenia Rocafort... малко е по-далече, но отново май се води в Eixample квартала. След като се върнем, ще споделя мнение по темата. За жалост цените в близост до забележителностите до края на годината са умопомрачителни и... градския транспорт трябва да ни е най-верния приятел сутрин за отиване и вечер за прибиране от и до хотела. П.С. Проверихме още докато запазвахме какви са ни опциите с ходене пеша и градски транспорт и локацията изглежда удобна, тъй като спирките са доста близко до хотела, както и, че например до Саграда Фамилия се стига за не повече от 15-20 минутки. 1
Doctor Who Публикувано: 25 септември, 2025 Публикувано: 25 септември, 2025 преди 22 минути , Kristiyan Desev каза: Здравейте, според вас кварталът El Poblenou в Барселона подходящ ли е за настаняване, или да се ориентирам към Eixample, където са повечето забележителности? Благодаря предварително! За лятото е чудесно и много скъпо място, защото плажът е близо. Минус е, че има само една линия на метрото, но пък в близост /на една спирка/ е станция Glòries, която дава много възможности за придвижване. 1
Plamsi Публикувано: 3 октомври, 2025 Публикувано: 3 октомври, 2025 Здравейте, Решила съм да дам втори шанс на Барселона и имам вече билети за края на ноември. Тъй като човек от компанията има рожден ден, много ми се иска да го изненадам с вечеря в някой хубав ресторант. Квартирата е запазена в района на Gràcia. Та питането ми е дали може да ми препоръчате хубав ресторант, който да е на прилични цени и да приема онлайн резервации?
Ivette Публикувано: 6 октомври, 2025 Публикувано: 6 октомври, 2025 Мога да препоръчам много добра таперия в района на Саграда Фамилия: Hasta los Andares. Има чудесна атмосфера, само испанци, вино и мезета, режат директно от големите бутове. Не е точно в Gracia, но е близо. Но не е и ресторант. Уебсайт: www.hastalosandares.com Иначе по av. de Gaudi от Саграда нагоре има много ресторантчета. 2
Ники Петров Публикувано: 6 ноември, 2025 Публикувано: 6 ноември, 2025 Здравейте, магеланци, утре летя със семейството ми за Барселона и четох за най-удобния трансфер от летището към центъра (където се намира апартамента, който сме наели). Видях, че има карта за 8 пътувания, която може да използваме заедно и включва метрото от летището. Може ли да ми дадете подробности от къде се взима тази карта?
ДиянаВ Публикувано: 6 ноември, 2025 Публикувано: 6 ноември, 2025 преди 27 минути , Ники Петров каза: Здравейте, магеланци, утре летя със семейството ми за Барселона и четох за най-удобния трансфер от летището към центъра (където се намира апартамента, който сме наели). Видях, че има карта за 8 пътувания, която може да използваме заедно и включва метрото от летището. Може ли да ми дадете подробности от къде се взима тази карта? Аз ползвах карта на телефона си. Не беше много просто и бързо сдобиването с такава. Още в България го направих. 2 приложения се синхронизират - май от едното се купуваше картата, а от другото се ползваше за прочитане на място. Разгледай тук https://t-mobilitat.atm.cat/en/web/t-mobilitat и тук https://www.tmb.cat/en/get-to-know-tmb/transport-network-improvements/t-mobilitat
ДиянаВ Публикувано: 6 ноември, 2025 Публикувано: 6 ноември, 2025 преди 49 минути , Ники Петров каза: Видях, че има карта за 8 пътувания, която може да използваме заедно и включва метрото от летището. T-familiar е картата с 8 пътувания. Не се ползва метрото, защото не влиза в паса, а влак, който влиза в броя пътувания. Можеш направо да си купиш хартийката на място и да не се занимаваш с приложения, синхронизации, че май и одобрение се чакаше към ден. Преди поне беше безплатна картата на телефон или с цена на половина /не помня/. Сега пак струва 1€, колкото и хартийката,
Ради Публикувано: 6 ноември, 2025 Публикувано: 6 ноември, 2025 На летището карти се взимат от машини на спиката на влака- Renfe . Машините са от дясно на входа . Има хора, които помагат за покупката на всички видове карти за градския транспорт в Барселона. Ако влака ви е удобен , той е много добър вариант за придвижване . На 20 мин. е , но.. има и закъснения 😀. Минава през Сантс, пасаж де Грация, Ел Клот. Има автобуси , които спират пред изхода на летището , но ще трябва да вземете еднократни билети от шофьора . 1
Ivko Публикувано: 17 ноември, 2025 Публикувано: 17 ноември, 2025 Освен такси има ли друга опция за придвижване до летището рано сутрин за полет в 7:20? Метрото тръгва в 5:00, но не знам дали ще стигне на време.
СимЕон I Публикувано: 17 ноември, 2025 Публикувано: 17 ноември, 2025 12 minutes ago, Ivko said: Освен такси има ли друга опция за придвижване до летището рано сутрин за полет в 7:20? Метрото тръгва в 5:00, но не знам дали ще стигне на време. Има доста редовни нощни автобуси. https://www.redtransporte.com/barcelona/nitbus/linea-n18.html https://www.redtransporte.com/barcelona/nitbus/linea-n17.html https://www.redtransporte.com/barcelona/nitbus/linea-n19.html 2 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега