Прескочи до съдържание

Барселона

Цвете

Препоръчани мнения

преди 3 часа, kali каза:

Този уикенд (11-12 ноември), както и 2 уикенда през декември - 3 - 4 и и 16 - 17 линията на метрото до летището - L9 няма да работи, не помня вече защо, че се старах да запомня датите :)

Ами то и без това е много скъпо по-добре с влак :) аз никога не съм го ползвал тази линия 

Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

привет, от 2-3 дни ровя из Booking, за да се ориентирам за хотел в края на февруари /23-25/, нощувки петък и събота, и се натъквам на следния феномен - при търсене на моите дати, цените, които виждам /за тройна стая/ са просто плащеши, със сетна мъка отделих 2, които ми се струват приемлива стойност за качеството им - имам предвид да докарам цена от 60 евро на вечер ориентировъчно, но тъй като са без право на анулация, се въздържах

Booking, естествено, като засече търсенето ми, започна да ме залива с имейли и оферти, само че са за дати 26-27 НОЕМВРИ, т.е. за след 3 дни, и цените, които виждам, са съвсем различни - за тази сума 60-70 на вечер, вече имам ама доста по-голям избор, поне десетина хотела, които от раз бих си ги запазила - съответно един по един почнах да ги проверявам и за февруари, и цените им са двойни и тройни на тези, на които мога да резервирам за идващия понеделник - нощувка от типа 165-200 евро за хостал или нещо двузвездно ми се струва абсурдна

не откривам да има някакво голямо събитие в Барселона за моя престой, местният фестивал е десетина дни по-рано, така че съм в лека почуда - прекалено рано ли е още за резервации и затова държат цени, на които евентуално да се хване някой по-заблуден, или просто днес има някакви свръх намаления заради Черния петък? обичайните нива на хотелски цени с кой друг град могат да минат за сравними, за да имам все пак някаква ориентация /примерно броя Рим за евтин, а Амстердам за много скъп в това отношение/?

Връзка към коментар

Не знам късмет ли какво беше в понеделник запазих хотел  в Барселона ама за края на януари на цена 263лв двойна стая за три ношувки, а от вчера следя цената,че се качва и днес вече е 463лв 

Връзка към коментар

в крайна сметка заради отново активния линк на Booking за 40/80 USD, и най-вече благодарение на @macf1an, който го сподели съвсем навреме, успях да докарам цена от 39 евро за тройна стая на вечер в хотел в Barri Gotic, който, поне по отзиви, не е тотална мизерия, а и районът на уличката му и около нея ми допада :)

• Харесвам 4
  • Браво 1
Връзка към коментар

Лично за мен няма лоши квартали има само отдалечени.Отсядал съм почти в цяла Барселона и навсякъде ми харесва.Конкретно за транспорт метрото е супер уредено и се разпростира из целия град и не е проблем придвижването и нощния транспорт е много богат. Иначе ако трябва да кажа за мен кварталите са: Ешампле (в който ще отседна януари), Ел Равал, Барселонета, Готически квартал, Грасиа

• Благодаря 2
Връзка към коментар

Живи и здрави в събота кацаме .  

L9S  от Т2 до Collblanc и хайде в Музея на Барса. Наблизо ми е и наетият апартамент. 

Ще се ходи главно пеша ,защото предпочитам да гледам и да не съм под земята.

Бихте ли ми казали колко е билета за метрото и дали няма да е по-изгодно с карта и каква трябва да бъде !?

Пет човека сме , но предпочитаме пеша да се движим , но виждам че 11 декември го дават дъжд и силен вятър.

Поздрави !

Връзка към коментар
преди 9 часа, Dublin каза:

Бихте ли ми казали колко е билета за метрото и дали няма да е по-изгодно с карта и каква трябва да бъде !?

От летището по-добре да си хванете оранжевите влакове R2N на Rodialies/малко в Барселона влак или метро не правя разлика,но се води влак/,които спират на две централно разположени гари в Барселона-Barcelona Sants и Passeig de Gracia в зависимост къде сте отседнали,но за мен е по-добре да слезете на 2-рата понеже има връзка с метрото на близо може да ги видите къде се намират на гугъл мапс.Купува се карта от машините на летището Т10 /важи за Зона 1 като тази зона обхваща целия център,че и отгоре на града,като в тази зона влиза и летището,като зоните може да ги видите в метрото на картите на мен лично никога не ми се е налагало да пътувам извън тази зона/ струва 10 евро и важи за същия влак от/до летището,автобуси и за метрото /без линията от/до летището L9/ и е за 10 пътувания.Иначе за L9 от летището билета се таксува отделно от този на останалите линии от метрото и е 4.50евро на посока.Според мен няма смисъл да дадете 9 евро само за транспорт до летището и после още за транспорт в града.Иначе цената на едно билетче за метрото е 2.15 евро :) сами може да сметнете кой ще е най-удачния вариянт.

p.s. В Барселона никога поне мен не ме е валял такъв дъжд както вали тук.Винаги е бил краткотраен и като роса пръска,но даже и в такова време не съм се спирал да обикалям.Така,че за това не мислете самия град ще Ви зареди толкова много /ако отивате за първи път/.

Редактирано от Ivko
  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Rodalies се казват тези влакове и са регионалните каталунски влакове

Т-10 важи за тях и се купува непосредствено където спират влаковете - 9.95 евро. Във вашият случай наистина L9 (4.50 евро в посока) ще ви закара директно до Collblanc, но ако не бързате, спокойно може да ползвате Rodalies - слизате на Sants, не на Passeig de Gracia и там правите връзка със същата карта без да ви таксува допълнително на синята линия L5 в посока Cornella centre и слизате на третата спирка - Collblanc. Този вариант ще ви струва точно 1 евро и ще бъде по-бавен от L9 около 20-25 мин. От Collblanc - стадиона е на 6-7 мин пеша. Района около Collblanc ми е любим, не само заради стадиона - онзи ден се върнах след 10 си престой в него :)

Редактирано от edbloom
  • Харесвам 4
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Благодарности. Много полезна информация . Къде обаче мога да видя Зона 1 ?

Вероятно ще ползвам L 5 , L 1 и L 4 на метрото.

Примерно Т 10 ще важи ли от Sant Matri  до Ноу камп и / или обратно ?

Връзка към коментар
преди 48 минути , Dublin каза:

Благодарности. Много полезна информация . Къде обаче мога да видя Зона 1 ?

Вероятно ще ползвам L 5 , L 1 и L 4 на метрото.

Примерно Т 10 ще важи ли от Sant Matri  до Ноу камп и / или обратно ?

Това посредата най-светлото е зона 1 тя обхваща даже и Летището, а то не е никак близко и мисля,че няма да Ви е нужна друга карта освен Т10

mapa-zonas-transporte-barcelona.jpg

Общо взето това е зона 1 и метрото :) 

11.jpg

Ето направо да си я видиш по-голяма,че тук май ги смалява

Редактирано от Ivko
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Има, от 0 до 2 часа е 6 евро и от 2 до 24 часа е 10 евро на бройка. 

Аз днес бях там и си ги носих до центъра, но бяха ръчни и много леки. По центъра  има много места за оставяне на багаж и са точно на половин цена.

Предполагам, че ако е голям и тежък/и няма да си струва. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 7 часа, valpet каза:

Някой може ли да ми каже дали може да се остави багаж на летището  El Prat Barcelona и какви са цените

По  повод това, КОЕТО Александър написа, ние сме си оставяли багажа тук http://lockerbarcelona.com/map/, точно на центъра, срещу Площад Испания, и като гледам е по-евтино. Ако директно идваш от летището, може да ползваш този вариант. Но, за да спести човек малко, си преценява има ли смисъл да мъкне багажа по градски транспорт. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 7 часа, valpet каза:

Благодаря Ви

Има места за оставяне на багаж и на двата терминала, цените са дадени в сайта на летището.

Проблемът, който ние имахме - на терминал 1 не им работеше скенера за багаж и казаха, че ако искаме да оставим багаж, трябва да им извадим всички неща от куфарите, после да ги приберем, а те само да гледат.

Теглихме им по една майна и се придвижихме с куфарите до площад Каталуня, където ги оставихме в мястото препоръчано от @luba_rizova.

В пъти по-евтино е, отколкото на летището.

Аз бих се принудил да ги оставя на летището, само ако имам големи куфари, които е неудобно да се превозват до града и обратно.

Редактирано от 45#2
име на площада
Връзка към коментар

Само да внеса лека корекция. Локъра / всъщност са два един до друг/ се намират на пл. Каталуния. Ползвала съм ги два пъти. Удобно е от летището с аеробуса, отиваш слагаш си багажите в касета, разхождаш се и в обратния ред - към летището. На самото летище с тези 10 евро на бройка ме накараха възмутено да им обърна гръб, като им казах, че е безобразно скъпо. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 1 час, Цвете каза:

Локъра / всъщност са два един до друг/ се намират на пл. Каталуния.

Каталуня е площадът, да, ако може някой да го поправи в двата поста нагоре, за да няма объркване, благодаря.

Връзка към коментар
На 6.12.2017 г. в 9:14, edbloom каза:

Rodalies се казват тези влакове и са регионалните каталунски влакове

Т-10 важи за тях и се купува непосредствено където спират влаковете - 9.95 евро. Във вашият случай наистина L9 (4.50 евро в посока) ще ви закара директно до Collblanc, но ако не бързате, спокойно може да ползвате Rodalies - слизате на Sants, не на Passeig de Gracia и там правите връзка със същата карта без да ви таксува допълнително на синята линия L5 в посока Cornella centre и слизате на третата спирка - Collblanc. Този вариант ще ви струва точно 1 евро и ще бъде по-бавен от L9 около 20-25 мин. От Collblanc - стадиона е на 6-7 мин пеша. Района около Collblanc ми е любим, не само заради стадиона - онзи ден се върнах след 10 си престой в него :)

Здравейте!Ние в сряда тръгваме за Барселона и ще отседнем в апартамент в близост до пазара Collblanc.Предполагам мога да се възползвам от вашия съвет за предвижване?А изпозваме влака с Т-10 до Сантс и сменим на метро синя линия трябва ли в метрото пак да чекнем картата ,ако сме в промеждутъка от един час?предполагам да,за да влезем,но няма да ни таксува.И нещо интересно да ни препоръчате в квартала?Благодаря!

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Картата Т-10 се "чеква" винаги и навсякъде, понякога и на входа и на изхода на гарата, друг е въпроса, че ако сте в рамките на времето от 75 мин за зона 1, не отбелязва-не яде от другите билети.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 6 часа, nady_xx каза:

Здравейте!Ние в сряда тръгваме за Барселона и ще отседнем в апартамент в близост до пазара Collblanc.Предполагам мога да се възползвам от вашия съвет за предвижване?А изпозваме влака с Т-10 до Сантс и сменим на метро синя линия трябва ли в метрото пак да чекнем картата ,ако сме в промеждутъка от един час?предполагам да,за да влезем,но няма да ни таксува.И нещо интересно да ни препоръчате в квартала?Благодаря!

И сега ако се окаже,че сме в един самолет само ако сте с Уиз :lol: значи ще помагаме на живо :lol:

Редактирано от Ivko
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.