edbloom Публикувано: 16 януари, 2018 Сподели Публикувано: 16 януари, 2018 преди 19 часа, nady_xx каза: Здравейте!Ние в сряда тръгваме за Барселона и ще отседнем в апартамент в близост до пазара Collblanc.Предполагам мога да се възползвам от вашия съвет за предвижване?А изпозваме влака с Т-10 до Сантс и сменим на метро синя линия трябва ли в метрото пак да чекнем картата ,ако сме в промеждутъка от един час?предполагам да,за да влезем,но няма да ни таксува.И нещо интересно да ни препоръчате в квартала?Благодаря! Когато излезете от изхода където спира влака се качвате на горния етаж и ще ви поиска картата, за да излезете първо от там - чекирате си я. След това на самото метро пак ще ползвате картата, но всичко това ще ви струва 1 пътуване в картата от летището до Collblanc. След като сте с Wizz обаче помислете и за L9 метро, вярно че е 4.50 евро в посока, но ще кацнете по късно и може да сте изморени и да искате да стигнете по бързо. То е директно до Collblanc. Района ми е супер любим, защото е едно от последните автентични места без много комерс в града, без много туристи и може да видите как живеят местните. Места няма да ви препоръчвам, просто го обходете и сами ще си намерите 4 Връзка към коментар
Ivko Публикувано: 16 януари, 2018 Сподели Публикувано: 16 януари, 2018 Оказа се,че ще пътуваме заедно и ще им помогна с каквото мога 2 Връзка към коментар
gery_2431 Публикувано: 1 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 1 февруари, 2018 Здравейте, има ли някаква търсачка, в която да проверя дали за желаните от мен дати има някакви фестивали и събития? Връзка към коментар
lesy Публикувано: 1 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 1 февруари, 2018 (редактирано) https://www.spanish-fiestas.com/ Има и за Барселона. Редактирано 1 февруари, 2018 от lesy уточнение 3 Връзка към коментар
Lirea Публикувано: 1 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 1 февруари, 2018 Ъпдейт за Т10 - вече струва 10.20 Е. 5 Връзка към коментар
alienad Публикувано: 4 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 4 февруари, 2018 Какви варианти за придвижване имаме от хотел Catalonia Park Putxet в Барселона до летището El Prat в случай, че самолетът излита в 6 ч. сутринта? Виждам, че метрото започва от 5 ч. Колко би излязло такси? Някой има ли опит с такова ранно придвижване? Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 4 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 4 февруари, 2018 Може с нощни автобуси, направи си маршрута с Google maps и ще ти излезне кое от къде да хванеш 1 Връзка към коментар
lesy Публикувано: 4 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 4 февруари, 2018 преди 8 минути , alienad каза: Какви варианти за придвижване имаме от хотел Catalonia Park Putxet в Барселона до летището El Prat в случай, че самолетът излита в 6 ч. сутринта? Виждам, че метрото започва от 5 ч. Колко би излязло такси? Някой има ли опит с такова ранно придвижване? Ползвала съм нощен автобус. Редовен е и има пътници. 1 Връзка към коментар
alienad Публикувано: 4 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 4 февруари, 2018 преди 12 минути , bad kid каза: Може с нощни автобуси, направи си маршрута с Google maps и ще ти излезне кое от къде да хванеш преди 6 минути , lesy каза: Ползвала съм нощен автобус. Редовен е и има пътници. Благодаря за бързите отговори. Значи не е толкова проблемно ранното придвижване. Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 4 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 4 февруари, 2018 Като гледам хотела е доста далеч от която и да е спирка на N17, линията която върви през нощта към летището. Може да хванете друг автобус първо, но не знам дали си струва времето и разправията. Такси по груби сметки: Начална такса 2,30 евро, 15-16км по 1,40 евро и такса летище 3,10 евро или общо към 26-27 евро поне. 2 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 4 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 4 февруари, 2018 Имай предвид, че N17 стига само до Т1, ако ще летите от Т2, трябва да хванете още един автобус между терминалите, безплатен е, но през нощта върви на 20 мин, отделно има още поне 10 мин преход или калкулирай още 30 мин. 1 Връзка към коментар
Kamen Публикувано: 5 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2018 На Т2 на летище Барселона къде мога да закупя Т10, ако има значение 21--22ч? Връзка към коментар
Ivko Публикувано: 5 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2018 преди 38 минути , Kamen каза: На Т2 на летище Барселона къде мога да закупя Т10, ако има значение 21--22ч? Точно преди входа на влаковете има автомати за билети,часът няма значение 1 Връзка към коментар
Kamen Публикувано: 5 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2018 преди 6 минути , Ivko каза: Точно преди входа на влаковете има автомати за билети,часът няма значение Споменът ми е от преди 3 год, трябва да мина по един покрит пешеходен надлез и да стигна до влаковете, сякаш не беше близко? Ще хващам автобус от Т2 и търся най-близкото място. Връзка към коментар
Ivko Публикувано: 5 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2018 преди 26 минути , Kamen каза: Споменът ми е от преди 3 год, трябва да мина по един покрит пешеходен надлез и да стигна до влаковете, сякаш не беше близко? Ще хващам автобус от Т2 и търся най-близкото място. Да по този подлез само там се сещам за автомати пред терминала не помня дали съм виждал 1 Връзка към коментар
mary_shery Публикувано: 9 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 9 февруари, 2018 Балагодаря на всички ви за страхотната информация за Барселона, която намерих! Предстои ми едно работно пътуване до там, на което се надявам и да видя каквото успея от всички красоти. Още се ориентирам и сигурно ще ми възникнат още въпроси, но първото, което ме вълнува е дали някой знае хубав ресторант, в който да има голяма маса - за 10-12 души и да не е тип тапас-бар, а малко по-изискано (ако може и с гледка или поне хубав интериор)? Всички, които са на първите 6-7 места в tripadvisor изобщо не ми харесват като интериор, защото са тип апартаменти или съвсем малки стаи, в които някакъв мастър готвач прави кулинарни шедьоври пред очите на клиентите, а масичките обичайно са малки и атмосферата доста задушевна. Аз искам да организирам работна вечеря на подходящо място и затова такъв тип са крайно неподходящи. Цената не е толкова от значение, трябва да се вместим в около 100 евро на човек, което мисля, че няма да е трудно. Очаквам идеи! Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 9 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 9 февруари, 2018 Хубав ресторант е много разтегливо понятие. До колкото разбирам, ти търсиш широк с по-големи маси, ето един. Има маси за 6-ма, предполагам, може да се съберат 2 такива. На 2 етажа е с място за 140 души. 1 Връзка към коментар
mary_shery Публикувано: 10 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2018 Да, хубав е много. Нещо такова търся, но за съжаление хотелът, в конто ще бъдем е бая далече от всичко - до плажа почти и до Centre de convencions international, а такситата не са вариант. Гледам, че ако не се вземат таксита, ще се пътува 45 Мин с поне две превозни средства. Само това ме притеснява... Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 10 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2018 В старата част надали има много такива ресторанти. Като цяло ще е трудно да намериш подобен и да е до хотела. С автобус номер 7 се стига директно, та може и с едно превозно средство. Връзка към коментар
mary_shery Публикувано: 10 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2018 Благодаря ти много! Ще изтегля подробна карта на транспорта, за да се ориентирам, защото понякога Гугъл мапс не е най-добрия вариант. Връзка към коментар
mary_shery Публикувано: 12 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 12 февруари, 2018 В резервационната система на парк Гюел прочетох нещо, което ме заинтригува: The regulation schedules of the Monumental Core change over the course of the year, depending on daylight hours (check the 'Opening times and rates' section): During the low season the access to the Monumental Core is regulated from 08.30am to 07:00pm at most. During the mid season the regulation schedule is from 8.00am to 8.30pm. During the high season the regulation schedule is from 8.00am to 9.30pm. Outside of these hours access is free, although visibility cannot be guaranteed due to the lack of artificial lighting in the Monumental Core. Това ще рече ли, че извън тези часове от 8:30-19, може да се влезе без предварително купен билет? Много гадно са направили това с часовете на почти всички атракции в Барселона, а аз ще я разглеждам в някакви свободни часове, които не знам точно кога ще бъдат и не мога да рискувам да си купя билет за определен часови диапазон. Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 12 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 12 февруари, 2018 (редактирано) Това ще рече, но извън тези часове няма да има какво да се види, понеже не е осветено. Часовете са различни по различното време на година, но целта е една и съща. Редактирано 12 февруари, 2018 от Alexander Връзка към коментар
mary_shery Публикувано: 12 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 12 февруари, 2018 Аз си мислех да отида в 7:30, защото със сигурност ще е светло и ако ме пуснат - добре, ако не - ще се опитам на място да си взема билет за 8:30. 1 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 12 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 12 февруари, 2018 За кога става дума? Връзка към коментар
rik4o Публикувано: 12 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 12 февруари, 2018 (редактирано) преди 1 час, mary_shery каза: ...Много гадно са направили това с часовете на почти всички атракции в Барселона, а аз ще я разглеждам в някакви свободни часове, които не знам точно кога ще бъдат и не мога да рискувам да си купя билет за определен часови диапазон. Можеш да вземеш билет непосредствено преди посещението. Миналата седмица си купих онлайн билет в деня на посещението, 50 минути преди това. Предимството ми беше хотелът, който беше на 10-тина минути с обществен транспорт от парка (спирката на автобус 92 е на 150 метра). Препоръчвам го - Hotel BESTPRICE Gràcia, Carrer de Martí, 124, 08022 Barcelona, Испания. Редактирано 12 февруари, 2018 от rik4o 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега