Прескочи до съдържание

Градски транспорт през нощта до летище София

Препоръчани мнения

Здравейте,

Преди 2 седмици написах писмо до СКГТ с предложение за промяна на разписанието на автобус 84 - да се движи и нощем. Много учтиво ми отказаха да направят каквито и да е промени. След това написах и до летището подобно предложение и ето какъв отговор получих днес:  

"Благодарим за коментара и предложението Ви.

Действително Летище София е провеждало кореспонденция с Център за градска мобилност и СКГТ по отношение на наскоро въведените маршрутни промени на автобуси 84 и 384, както и разписанието на полетите.
От юли месец предстои стартиране на нова линия до Барселона, чието разписание също не се покрива от автобусите на градския транспорт. Във връзка с промените ще бъде изпратено писмо до СКГТ и ЦГМ с предложение за увеличаване честотата на автобусите.

С уважение,

Comments Sofia Airport

www.sofia-airport.bg

comments@sofia-airport.bg

tel: ++359/2 9372065

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Малко изгубена кауза според мен, но браво за усилията :) Как не са ти казали от СКГТ "щом имаш пари да летиш, значи имаш и за такси до летището" или " изкачайте още някоя и друга година и метрото ще ви вози до там".

Връзка към коментар

Хаха, за метрото не са се сетили, но да - ще бъде супер, когато се направи до там... друг е въпросът, че и сега метрото спира да работи в 23,30 и пак няма да стане, ако пристигаш с полет в 23,45

Връзка към коментар

Така е, рано затварят. При все, че закриват толкова линии на градския транспорт май няма да е толкова рентабилно да работи дали метрото, дали 84 през цялата нощ. :) Остава си варианта приятел/познат с кола да те прибере или закара....мен лично не ме кефи да пържат таксиджийте ;)

Връзка към коментар

Живея в южни квартали, ж.к. "Белите брези". Такси до летището ми излиза в рамките на 12-15 лева. Винаги ползвам "О.К. Супертранс". Обикновено пътуваме трима с три куфара. Наскоро се замислих, че ако трябва да отида с градски транспорт до летището ще платя повече. Билети за трима, за две превозни средства = 6 лв. Още толкова трябва да платим и за три куфара. И какво излиза накрая?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Да , такситата в София са съвсем достъпни и аз редовни ги ползвам до летището. От района на площад Славейков нощем е около 12 лева. И според мен няма да пуснат автобус за два полета.  Питате ли ги колегите от Пловдив дето пък нямат никакъв автобус до летището ни денем ни нощем ...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

СКГТ е изгубена кауза. 

И аз така смятах, но това, че отговарят на мейлове е едно добро начало!

P.S. Съжалявам, че темата леко се бъгна и цялата е в италик, пратил съм бъг репорт, ще видим какво ще кажат...

Връзка към коментар

Много хубаво, че си мислим за удобството, но хайде да помислим и малко по-прагматично - удължаване на работното време на линията означава допълнителни разходи за гориво, работна сила, отопление, амортизация, ... Сигурността на превозното средство е отделна тема. Дали 50-те или 70-те човека, които евентуално биха се качили, плюс техните куфари - нека са грубо 100 билета - биха изплатили поне разходите (изобщо не става дума за печалба)? Съгласен съм градския транспорт да има социална функция, но нека бъде премерено... Нали не забравяме, че работодателите са длъжни да възстановят разходите за транспорт на пътуващите по работа - надали някоя фирма ще откаже да осребри 10-15-20лв за такси...

Ако има градски транспорт от летището до последния кацнал полет (в някои дни Визз каца към 02:00 от Лондон), следва общинарите да пуснат градски транспорт и за тези хора, които отиват на работа в 04:00 сутринта - те също си плащат данъците, както и пътуващите с 84... ;)

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Живея в южни квартали, ж.к. "Белите брези". Такси до летището ми излиза в рамките на 12-15 лева. Винаги ползвам "О.К. Супертранс". Обикновено пътуваме трима с три куфара. Наскоро се замислих, че ако трябва да отида с градски транспорт до летището ще платя повече. Билети за трима, за две превозни средства = 6 лв. Още толкова трябва да платим и за три куфара. И какво излиза накрая?

Когато пътуващите са 3 или 4-ма, таксито определено излиза по на сметка, даже и да не се налага смяна на две превозни средства. Но за сам човек, без голям куфар, първо да не искат да те качат, защото си "на късо", и ако евентуално някой те качи, пак да ти каже накрая 15 лв. за три пъти по-кратко разстояние, отколкото до "Белите брези", някак не излиза сметката.

По отношение на отговора от Летище София, на мен ми отговориха преди време в същия дух (без това за Барселона, защото тогава не беше заложен полета), много вежливо и учтиво, но резултат нямаше.

Не залагм големи надежди и този път.

Връзка към коментар

СКГТ (сега ЦГМ) е фирма на 100% общинска издръжка. Столична община (СО) събира приходите от билети и дава на ЦГМ определена сума за извършване на конкретна транспортна услуга. ЦГМ пък дава част от тази сума на подизпълнители - общински или частни фирми (Столичен автотранспорт, Електротранспорт или концесионер). В този смисъл фирмите не решават какви извънредни курсове да направят, просто защото те няма да им бъдат платени.

С настояване за нощен транспорт можете да се обърнете към Транспортен отдел на СО. Предупреждавам, че насреща ще блесне безгранична тъпота. Ще получите отговор, че вече неуспешно е пускан нощен градски транспорт до Овча купел и Студентски град и затова няма да ви огрее с летището. Не се учудвайте ако в отговора бъдат споменати ни в клин, ни в ръкав няколко наредби, разписанието на полетите през 2001 г., вандализмът в ромските махали и т.н. Тъпотата наистина е безгранична. Ако на някой му се занимава, може да се пробва и да публикува отговора, та да се посмеем. Аз вече съм минал по този път :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Браво за усилията! може и да ни огрее нощен транспорт :)

Аз пак да си помрънкам за транспорта от и до летище Дубровник (да видите колко сме си добре в София). Автобусите са два и половина на ден (един в едната посока и два в обратната), а такси за 5 км (до Цавтат) е твърдо 15 евро. Такава цена няма никъде :D

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз пак да си помрънкам за транспорта от и до летище Дубровник (да видите колко сме си добре в София). Автобусите са два и половина на ден (един в едната посока и два в обратната), а такси за 5 км (до Цавтат) е твърдо 15 евро. Такава цена няма никъде :D

Хммм, не знам как го мериш :rolleyes: , ама от Дубровник до Цавтат са си едно двайсетина километра ;)

Връзка към коментар

Хммм, не знам как го мериш :rolleyes: , ама от Дубровник до Цавтат са си едно двайсетина километра ;)

От летище Дубровник до Цавтат са няма и 5 км. Виж на гугъл мапс :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Те /ЦГМ/ и да пуснат 84 да се движи денонощно е безсмислено, ако от Орлов мост / примерно/ нямаш друга денонощна линия, която да те придвижи към Люлин, Вазов, Обеля итн квартали, което отново обезмисля идеята - пак трябва да се качиш на такси! 

Иначе няма лошо на всеки час от летището да ти тръгва рейс за центъра. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Те /ЦГМ/ и да пуснат 84 да се движи денонощно е безсмислено, ако от Орлов мост / примерно/ нямаш друга денонощна линия, която да те придвижи към Люлин, Вазов, Обеля итн квартали, което отново обезмисля идеята - пак трябва да се качиш на такси! 

Иначе няма лошо на всеки час от летището да ти тръгва рейс за центъра. 

Смисъл определено има.

Едно е да се качиш на такси от Спортна палата (първа/последна спирка на маршрута на 84) до Обеля или Павлово, друго е от летището. Разбира се ако все пак гледаш и тарифите преди да се качиш.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Смисъл определено има.

Едно е да се качиш на такси от Спортна палата (първа/последна спирка на маршрута на 84) до Обеля или Павлово, друго е от летището. Разбира се ако все пак гледаш и тарифите преди да се качиш.

Да ти кажа мен и от летището "ОК Супертранс" са ме цакали, нищо че беше с поръчка, знаеш там си имат гишенца вече.., вкарват те само в разправии, ако ти се занимава.

И само си представи как цял ден си пътувал, кацаш и се о казва, че рейса ти е след 53 минути.. дали ще го чакаш, като си уморен, за да спестиш 5лв? Принципно съм съгласна - да, удобно ще е.., но това означава да имаш добра връзка в центъра..

Връзка към коментар

Когато се връщам от Европа доста неща в София ми се виждат толкова евтини , че не се и замислям. Особено такситата ни почти сигурно са най-евтините на континента -:)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Когато се връщам от Европа доста неща в София ми се виждат толкова евтини , че не се и замислям. Особено такситата ни почти сигурно са най-евтините на континента - :)

:) Стенк, защо не сравниш и средните доходи на човек /простосмъртен/...

Връзка към коментар

Когато се връщам от Европа доста неща в София ми се виждат толкова евтини , че не се и замислям. Особено такситата ни почти сигурно са най-евтините на континента - :)

За евтинито - евтини са, спор няма. Но причината да са най-евтини не е нито в мен, нито в другите пристигащи след 23:25 ч. Въпросът е принципен. При положение, че от нас до летището на нощна е под 7 лв., а те ми искат 15, не е нормално.

Съвсем друг е въпросът, че тези 15 лева (7.50 евро), са ти само началната тарифа в Амстердам. Тук обаче вече влизаме в други плоскости на разсъждения, и темата се разтяга и отклонява. :)

Връзка към коментар

Бих могъл да преосмисля решението си да ползвам услугите на "ОК Супертранс" от и до летище София, едва след като бъде пуснат лъч на метрото до него. Всяка друга форма на придвижване до летището, поне от моя гледна точка, е нерентабилна като време и средства...

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.