Duke Публикувано: 13 октомври, 2021 Публикувано: 13 октомври, 2021 преди 16 часа, stanislavpp каза: На всичкото отгоре и на нея, както и на голяма част от българското общество, употребата на "и" и "й" са и тъмна Индия... 😛 7 2
Иван Попов Публикувано: 13 октомври, 2021 Публикувано: 13 октомври, 2021 - Защо като отидеш на доктор и се налага да чакаш по няколко часа? - Защото времето - лекува! 3 6
chandni Публикувано: 13 октомври, 2021 Публикувано: 13 октомври, 2021 преди 3 часа, Duke каза: употребата на "и" и "й" са и тъмна Индия... 😛 Аз бих добавила и "ѝ"... Нищо, че в нейните изречения конкретно го няма. За Индията става дума 4 1
Valentina 19 Публикувано: 13 октомври, 2021 Публикувано: 13 октомври, 2021 😀 - Яж, баба, че си заприличал на Пеевски... 4 14
Otnesen Публикувано: 13 октомври, 2021 Публикувано: 13 октомври, 2021 Прочетох книга за брака и там пишеше, че трябва да се отнасям към жена си все едно сме на първа среща. Така че, днес след вечеря ще я кача на колата и ще я оставя пред къщата на родителите ѝ. 2 23
Zaro Публикувано: 14 октомври, 2021 Публикувано: 14 октомври, 2021 Индиец уби съпругата си с кобра Властите в Индия са осъдили мъж по обвинение, че убил собствената си съпруга чрез ухапване от кобра. Сурадж Кумар бил арестуван миналата година, след като жена му Утра починала от змийска отрова. Разследването доказало, че Сурадж пуснал кобра в леглото на съпругата си, докато тя спяла през нощта, съобщава БиБиСи. 25-годшната жена била открита мъртва на сутринта от семейството си. Те заподозрели съпруга, който ги тормозил за зестра. Само седмица по-рано Утра била ухапана от друга змия, но успяла да се възстанови. Полицията заяви, че разследването сочи, че именно съпругът стои зад двете змийски покушения. Арестуван е бил и друг мъж, който му помогнал да си набави влечугите. По-късно той станал свидетел по случая и помогнал на разследващите да съберат пъзела на убийството. Прокуратурата е поискала смъртна присъда за Сурадж Кумар. Вместо това съдията по делото е постановил двойна доживотна присъда за признатия убиец, който трябва да плати на близките на жертвата около 6 500 долара. Тоя не се отказва лесно. Присъдата можеше да е нощувка в хотел с кобри 3 1
Duke Публикувано: 14 октомври, 2021 Публикувано: 14 октомври, 2021 преди 19 часа, chandni каза: Аз бих добавила и "ѝ"... Нищо, че в нейните изречения конкретно го няма. За Индията става дума Аз също, но за жалост ударението на моята клавиатура липсва... 😞
neuromancer Публикувано: 14 октомври, 2021 Публикувано: 14 октомври, 2021 ѝ е главно ь (с shift) в по-новите версии на клавиатурите. 6 1 1
Duke Публикувано: 14 октомври, 2021 Публикувано: 14 октомври, 2021 ѝ Ха, вярно е така, хиляди благодарности, @neuromancer Сега остава да запомня комбинацията! ѝ ѝ ѝ ѝ ѝ 4
chandni Публикувано: 14 октомври, 2021 Публикувано: 14 октомври, 2021 А на телефон пък се изписва със задържане на клавиш "И", появяват се втора функция 8 и "ѝ". 6 1
neuromancer Публикувано: 14 октомври, 2021 Публикувано: 14 октомври, 2021 То и аз съм полуграмотен и винаги забравям ударенията на í, è, ã, á. Сега покрай децата взех да ги научавам кое кога се слага, ама навикът да пишеш без ударение си седи... 2
Duke Публикувано: 14 октомври, 2021 Публикувано: 14 октомври, 2021 преди 27 минути , chandni каза: А на телефон пък се изписва със задържане на клавиш "И", появяват се втора функция 8 и "ѝ". Знаех си аз, че рано или късно титаничната ми борба срещу неправилната употреба на "и" и "й" с емблематичен пример изписването (моля, не питай за произнасянето!) на думата "уйкенд" във форума ще се увенчае с успех... 😛 1 9
funny Публикувано: 14 октомври, 2021 Публикувано: 14 октомври, 2021 Ей тук ще го сложа тоз любимец. Не съм отваряла статията за подробности, но специално за @Eva eva и @ДиянаВ - ако ви е залипсвал - ей на 1 8
ДиянаВ Публикувано: 14 октомври, 2021 Публикувано: 14 октомври, 2021 преди 21 минути , funny каза: Ей тук ще го сложа тоз любимец. Не съм отваряла статията за подробности, но специално за @Eva eva и @ДиянаВ - ако ви е залипсвал - ей на Не ми е залипсвал, защото не е спирал да работи човекът. От него можем само да се поучим 😜. Не спира да се занимава с математически модели и прогнози, дори когато никой не му е възлагал. И в пик и в затишие, винаги е на линия. Като мой любимец, реших да му подражавам - правя си 2-3-4 прогнози за пътуване, без някой да ми ги е искал, ей така за запълване на ежедневието 6
funny Публикувано: 14 октомври, 2021 Публикувано: 14 октомври, 2021 преди 3 минути , ДиянаВ каза: Не ми е залипсвал, защото не е спирал да работи човекът. От него можем само да се поучим 😜. Не спира да се занимава с математически модели и прогнози, дори когато никой не му е възлагал. И в пик и в затишие, винаги е на линия. Като мой любимец, реших да му подражавам - правя си 2-3-4 прогнози за пътуване, без някой да ми ги е искал, ей така за запълване на ежедневието И аз съм му фен вече ... някак, така, мащабно мисли ... с размах "Хващаме ги всички ....и ги затваряме" 3
ven62 Публикувано: 14 октомври, 2021 Публикувано: 14 октомври, 2021 преди 4 минути , funny каза: И аз съм му фен вече ... някак, така, мащабно мисли ... с размах "Хващаме ги всички ....и ги затваряме" Такива хора трябва да бъдат ограничавани в медийните си изяви. Сега половината от тези, които могат да мислят в БГ, считат математиката за нещо много лошо - вижте какво е направила с човека. ... Но това май не е за тази тема. 5
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега