Прескочи до съдържание

(Полу)Околосветско пътешествие до Южните морета

Препоръчани мнения

Ти сега остана да кажеш, че това пътешествие ти се води като командировка, и трябва да осчетоводяваш разходите :)

Ако е така, освен симпатиите, ще си спечелиш и доста завист ;)

ако намериш и някой да ги осребри ... :P

Чак такъв травел тарикат не съм :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Нахвърлях изрезки от видеата, които снимах по пътя.

Не претендирам за особено качество, но смятам, че има по нещо за всеки :)

• Харесвам 19
Връзка към коментар

Разкошен пътепис. :) Смях се с глас на премереждията ти. Благодаря за насроението, което ми създаде. Разказваш увлекателно и даваш жива представа за посетените места. Харесах и снимките. Дестинацията, не ми изглежда като да е моята, имайки предвид плъховете и хлебарките и т.н., но пък изумрудения цвят и синьото на водата си заслужават. Благодарение на теб и аз бях там. Още веднъж благодаря за споделеното. Очаквам с нетърпение следващите ти пътувания.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Е то оставаше и в бунгалата над водата да има плъхове и хлебарки... А както се разбра още в началото, ако има жена в компанията, тия бунгала са задължителни  :)

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Който иска да спести някой лев от разкарването до Бора Бора - може да се наслади на гледката отгоре:

Заход към Бора Бора

Ако си го отворите в youtube е Full HD :)

Редактирано от macf1an
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Последният ден във Френска Полинезия ми показа и едни от най-забележителните кадри на това интригуващо, но малко прехвалено островче:

attachicon.gifIMG_20140918_082333.jpgattachicon.gifIMG_20140918_082342.jpgattachicon.gifIMG_20140918_082410.jpgattachicon.gifIMG_20140918_082422.jpgattachicon.gifIMG_20140918_082449.jpgattachicon.gifIMG_20140918_082503.jpgattachicon.gifIMG_20140918_082806.jpg

Явно Бора Бора е най-красива когато си тръгваш от нея ...

Невероятни изгледи, да носеше и приличен фотоапарат... Една сапунерка от 300-400 лв. щеше да свърши работа.

Редактирано от FlyTraveler
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Ами да ти кажа честно, един по-приличен фотоапарат би ме ограничил в действията доста :) Аз на чуждия смартфон му треперих .. представям си нещо по-чупливо.

Сериозно се замислям за едно ГоПро или еквивалент за комбинирано подводно и наземно щракане. Тук съм качил само няколко от десетките подводни снимки, ама е страшна мания това :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Чак такъв травел тарикат не съм :)

А, защо бе? Аз гледам някои от моите пътувания (без сафаритата, разбира се) да съвпадат с работа и тогава разходите са бизнес ;)

Редактирано от FlyTraveler
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

:lol: :lol: :lol: !!

Браво, супер си се забавлявал!Супер си го и описал! Пак да отидеш и на онези другите пропуснати местенца и пак да ни разкажеш! :) На живо, ако може. В събота! :rolleyes: Тази събота дето идва. :)

Както и останалите, така и аз много се забавлявах и цял ден се хилих в офиса / добре, че няма никой около мен/. Пък и снимките са ти се получили достатъчно добре, че да ти останат мил спомен. Наоми искам да видя аз... 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

С нетърпение очаквах да науча как е преминало това пътешествие. Дълго време нямах възможност да следя темата и не съжалявам за последните няколко часа прекарани тази вечер пред компютъра.

Поздравления за куража, приключенския дух и благодарности за споделеното!  :rolleyes:

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Аз пък под секрет ще ви издам, че вече си имаме втори магеланец - Айтутакиец :lol:

Както е тръгнало, там скоро и цените в менютата ще почнат да дописват в левове ;)

• Харесвам 4
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Честно казано пътеписа на macflan още когато вървеше ме счупи от забава, превърна ми се като настолно четиво по простата причина, че и аз бях тръгнал по подобен (съкратен) маршрут. Благодарности на macflan, който на лични ми даде много полезно инфо. С две думи направих о-ви Кук за 5 дни като преди това преминах през Мелбърн, Окланд, малко обикаляне на Северен остров (НЗ) и Сидни на връщане. Но темата е Кук .. С ръка на сърцето потвърждавам, че това което macflan е описал е самата истина и единствената истина   :bye:  xD

Безумно екзотично, чувстваш се по средата на нищото и доста далечно, красиво е. По-красиво е отколкото това, което виждам на снимките си. Крайната цел беше лагуната на Айтутаки - безумно е наистина. Всичко е много колоритно описано от macflan, няма да се впускам в подробности, а и още не мога да си подредя всичко в главата си, защото съм пресен пресен, а и вече ранния следобед заспивам пред компютъра, защото още новозеландското време надделява в мен :umbrage:

Важното е, че и аз бях на (о-в) Майна-та си, не бих се поколебал пак да ида на майната си :wacko:

• Харесвам 17
Връзка към коментар

Малко сме, силни сме !

С искрена надежда очаквам да намериш време и желание все пак да споделиш своята гледна точка, своите премеждия и снимки :)

Обнови си посетените страни, ако не те мързи, че съм много самотен в Атласа :)

Следваща стъпка - отваряме консултантско бюро за експертно пращане на Майната :)

Редактирано от macf1an
  • Харесвам 7
Връзка към коментар

Седях до летището на Раротонга да спотърствам един Боинг и имаше навалица та се заговорих с едни канадци. "Ааа, българи значи, вчера видяхме една двойка българи на трипа до Айтутаки". Викам си бре, много сме се навъдили по тези райони. След това си мислех дали не става въпрос за мен ама не си спомнях да съм го виждал този пич. Но наистина може и други българи да е имало или може би в тази част всичко де е от източна европа е едно. Влизам в един магазин за сувенири в Аваруа и продавача, "ааа, България, знам къде е, това е до Естония!" И като се замисли човек от гледна точка на разстоянието на мястото, където се развива случката, България наистина е до Естония. Както за нас примерно Папуа Нова Гвинея е долу там до Нова Зеландия, а де факто това са хиляди километри разстояние :) На трипа по лагуната го хванах гайда и 2 пъти го питам да ми покаже къде е о-в Майна. човека искрено учуден защо по дяволите го търся този остров. На втория път ми го показа та да мирясам. Ами обясних му какво означава за нас да отидем на майната си, не знам дали ме разбра :)

Определено крайната цел беше Айтутаки, направих го само с целодневен тур, може би беше грешка, че не останах за още един ден там. Ама може би не, защото това което ми се запечати в главата беше много интензивно и кара въображението ми да работи :)

Главния остров беше добър, на югоизток Титикавека плажа бе също като от картинка. Шнорхелингът беше добър, плувахме с онези големите риби, които са леко плашещи, навалица от малки рибета също, видях морска звезда както и кит. Навалица от морски краставици също, брррр :)

Абе диво и красиво е :)

За снимки не знам дали да кача, не знам защо излизат наобратно? Някой да ме светне? Помня, че преди беше дискутирано това някъде?

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Ами аз леко се съмнявам, че е имало чак такава навалица от наши, защото повечето туристи там, като чуят "България", наум мятат една стреличка по картата (някъде вдясно от централна Европа) и кимат усмихнато :)

Иначе, бих се радвал да съм повлякъл крак и на още хора :)

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 3 месеца по-късно ...

Страхотен пътепис! Пренесох се за миг на тези екзотични местенца и станах част от незабравими преживявания. Браво Mаcflan, пожелавам ти още много такива страхотни пътешествия :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Евала човек!

Много се забавлявах, днес в офиса подхванах да чета всичко от самото начало и след като се прибрах вкъщи го довърших с голям интерес. Посетил си уникални места и определено ме вдъхнови и аз да отида там някой ден. Пожелавам ти все така да си празнуваш рожденните дни, но и да пишаш за тях след това! :)

Благодаря ти за старанието, което си вложил за да напишеш всичко! 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Уникален разказ! Много благодаря за споделените преживявания и снимки!
Не мирясах докато не изчетох всичко до края. Удоволствието беше на максимум. :)

Пожелавам ти още много такива пътешествия. :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 4 месеца по-късно ...

И се смях, и се възхищавах, и така го изживявах, все едно аз тичах да гоня полети. Чак в обедна почивка не излязох, за да го прочета (за несвършената работа няма да споменавам). Благодаря ти!

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.