mu_ry Публикувано: 17 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2017 ахахахах, да започна да изреждам всички градчета наоколо, просто ми е на върха на езика и не мога да сетя отрких го замъка на Галиполи :D 6 Връзка към коментар
Щастливеца Публикувано: 17 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2017 Хубава загадка се получи. 1 Връзка към коментар
bibi Публикувано: 17 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2017 (редактирано) mu_ry, връщам ти щафетата ! Малко инфо, за интересуващите се: Замъкът (крепостта) на град Галиполи, е изцяло заобиколен от морето. Той се намира в източната част на т.нар" хубав град" и може да се види на входа на полуострова, който огражда старата част на града. На входа му има мост от 17 век. В миналото е наричан мост-асансьор, който свързва провлака към континента. В днешно време замъкът има четириъгълна форма с четири кули на всеки ъгъл и една пета , наречена "Ривелиньо", отделена от крепостта и стърчаща сама във водата. Напоследък стана популярна локация, и поради този факт е отворен и работи целогодишно. Замъкът датира откъм 13-ти - 14-ти век, но градът е имал крепост на това място още през римско време, с кули уголемени от византийците. Структурата на крепостта е модифицирана многократно, но Франческо ди Джорджо е този, който е направил най-важни промени през 19-ти век. Крепостта се намира на входа на стария град на Галиполи. Градът винаги е бил укрепен поради стратегическото си местоположение. Замъкът доста се е променил през вековете и като фасада, и като функции. От историческа отбранителна крепост в момента дом на много културни събития - концерти, фестивали, изложби от национално и международно значение. Могат да се видят няколко архитектурни детайли, като например грандиозния Hall Ennagonale, овалните зали с поразителен тяхното ефект, галерията на жените и арката Tudor на стария вход на крепостта. Популярно място за сватбени церемонии, приеми, та дори и детски забавления. Има зала , играла ролята на параклис с уникални, нереставрирани фрески, за чието реставриране се набират дарения. Редактирано 17 февруари, 2017 от bibi 6 Връзка към коментар
mu_ry Публикувано: 17 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2017 добре, пускам пак, моля не я познавайте от първия път :D 1 Връзка към коментар
bibi Публикувано: 17 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2017 (редактирано) Потсдам ? Редактирано 17 февруари, 2017 от bibi Връзка към коментар
Сосче! Публикувано: 17 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2017 М, няма да познаваме от първия път,но и аз си мисля за Подстам. Връзка към коментар
bibi Публикувано: 17 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2017 Даже, ако не ме лъже изкуфялата ми глава (все пак е петък) в Църквата на мира (Peace Church). 1 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 17 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2017 Потсдам Подстам Последно? Потсдам или Подстам? Връзка към коментар
Щастливеца Публикувано: 17 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2017 Последно? Потсдам или Подстам? Те нарочно за да не познаят от първия път :) 3 Връзка към коментар
traveler Публикувано: 17 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2017 Последно ПоСтдам,Сан Суси 1 Връзка към коментар
bibi Публикувано: 17 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2017 (редактирано) Последно ПоСтдам,Сан Суси Да, тя църквата е там Редактирано 17 февруари, 2017 от bibi Връзка към коментар
mu_ry Публикувано: 17 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2017 ейййй, нямате объркване , да , Потсдам е, Църквата на мира Връзка към коментар
bibi Публикувано: 17 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2017 Не, бе тръгнали са ни карти, че лично аз с азиатските загадки бях абсолютно зеро , както казваше Нешка Робева. Връзка към коментар
mu_ry Публикувано: 17 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2017 мда, явно трябва да отида на някое по-непопулярно място :D Връзка към коментар
bibi Публикувано: 17 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2017 Хайде, пак аз с нещо лесничко, като за настъпващ уикенд, че не ми се рови: Ето: 1 Връзка към коментар
Polina Публикувано: 17 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2017 (редактирано) Къщата на Дева Мария, Селчук, Турция? Редактирано 17 февруари, 2017 от Polina Връзка към коментар
bibi Публикувано: 17 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2017 Право в целта,Polina ти си . Връзка към коментар
Polina Публикувано: 17 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2017 (редактирано) Хайде и от мен нещо лесничко, че е уикенд: Това е град...! Отговора е от вас. Редактирано 17 февруари, 2017 от Polina 2 Връзка към коментар
Сосче! Публикувано: 17 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2017 (редактирано) Последно ПоСтдам,Сан Суси А, не биваше да познаваме от раз По загадката на Поли-мислех ,че е от село,тъй че все още са чудя де е !?! Ама все пак Източната Римска империя? Редактирано 17 февруари, 2017 от Сосче! Връзка към коментар
Polina Публикувано: 17 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2017 Мммм, топло, топло! Връзка към коментар
cck Публикувано: 17 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2017 Бутринт, Албания? Връзка към коментар
Polina Публикувано: 17 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2017 Бутринт, Албания? Твърдо - не. Връзка към коментар
Polina Публикувано: 18 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 18 февруари, 2017 Жокери да давам ли? Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 18 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 18 февруари, 2017 Жокери да давам ли? Изненадващо близко ло е? 1 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 18 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 18 февруари, 2017 Гърция? Мистра? 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега