Яничка Публикувано: 23 март, 2017 Сподели Публикувано: 23 март, 2017 То вас никой не може да ви затрудни . Пускам каквото ми дойде на ум - на кой площад е това: 4 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 23 март, 2017 Сподели Публикувано: 23 март, 2017 (редактирано) Монтевидео. А за името на площада ще трябва да гугълна - и май ще да е техният площад "Независимост" Редактирано 23 март, 2017 от master_of_germs 2 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 23 март, 2017 Сподели Публикувано: 23 март, 2017 Монтевидео? Точно. Същата сграда има и в Буенос Айрес, а площада в Монтевидео е Plaza Independencia 1 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 23 март, 2017 Сподели Публикувано: 23 март, 2017 (редактирано) Точно. Същата сграда има и в Буенос Айрес, а площада в Монтевидео е Plaza Independencia Да, видях ги тези сгради преди, когато AlexandraKo пусна загадката от Буенос Айрес. След това поразгледах малко снимки от градовете в Южна Америка, та са ми пресни в главата. С новата загадка не би трябвало да ви затрудня: Коя планина е на хоризонта и откъде е снимана? Редактирано 23 март, 2017 от master_of_germs Връзка към коментар
Polina Публикувано: 23 март, 2017 Сподели Публикувано: 23 март, 2017 А как само ми прилича на Охридското езеро.. Снимка правена от църквата Св. Йоан Канео... А отсреща може би е планината Шибеник в Албания? 4 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 23 март, 2017 Сподели Публикувано: 23 март, 2017 (редактирано) Езерото и мястото на снимката ги закова, но ъгълът е различен. Това е Галичица - планината между Охридското и Преспанското езеро и един от трите национални парка на Македония. И вероятно най стръмната от всички македонски планини, нищо, че не е от най-високите. Част от нея продължава и в Албания, Но от тук албанската част не се вижда. Polina, можеш да даваш следващата загадка. Тая снимка я правих рано сутрин след едно кросче за изтрезняване по брега на езерото и Стария град на Охрид. След едно уикендово афтърпарти в Охрид след сватба на моя колежка от Скопие. Опитът за плаж на езерото тогава беше потресаващ! Такава буря се изля, не съм вярвал, че в езеро може да има двуметрови вълни... След час бурята зави към Албания... И си преджапахме боси обратно... Edit: За малко да забравя да сложа самата църква св. Йован Канео. Дори и нищо друго да нямаше в Охрид, пак бих си прекарвал часове наред в съзерцание на това място. Редактирано 23 март, 2017 от master_of_germs 6 Връзка към коментар
Polina Публикувано: 23 март, 2017 Сподели Публикувано: 23 март, 2017 Езерото и мястото на снимката ги закова, но ъгълът е различен. Това е Галичица - планината между Охридското и Преспанското езеро и един от трите национални парка на Македония. Част от нея продължава и в Албания, Но от тук албанската част не се вижда. Аз също си помислих за Галичица, но реших, че от тази църква няма как да се вижда.. Явно съм се объркала. 2 Връзка към коментар
Алекс Публикувано: 24 март, 2017 Сподели Публикувано: 24 март, 2017 Една снимка и от мен 2 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 24 март, 2017 Сподели Публикувано: 24 март, 2017 Една снимка и от мен Алекс, трябва да познаеш някоя снимка, за пуснеш своя. Polina е на ред 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 24 март, 2017 Сподели Публикувано: 24 март, 2017 (редактирано) Съгласен съм,че е леко постна за него,но за мястото където се намира си е направо екстравагантна .Цък Докато Полинка-Калинка мисли, ето още една сграда на Франк Гери, която сигурно всички са виждали: "Танцуващата къща" или "Джиндър и Фред" в Прага. Редактирано 24 март, 2017 от AlexandraKo 9 Връзка към коментар
Алекс Публикувано: 24 март, 2017 Сподели Публикувано: 24 март, 2017 Алекс, трябва да познаеш някоя снимка, за пуснеш своя. Polina е на ред Оу. Това го пропусках Тъй като нямаше нищо за познаване реших да пусна една. Ще си чакам реда тогава. Благодаря за включването. 2 Връзка към коментар
Polina Публикувано: 24 март, 2017 Сподели Публикувано: 24 март, 2017 С извинение за забавянето, ето и моята снимка. Със сигурност няма да ви затрудни много, пък и за да не бавя повече в търсене на нещо по-засукано.. пускам: Каква е тази сграда и къде се намира? 2 Връзка към коментар
Евгения Публикувано: 24 март, 2017 Сподели Публикувано: 24 март, 2017 (редактирано) Не, въобще не затруднява. Как можа да си го помислиш. Старата кравеферма в село Бошнек. Хора, вие не сте добре. Снимка на два облака и въпрос къде точно огрява слънцето.... Нямате милост никаква към по-простите пътешественици Сега съм сигурна, че някой Шерлок ще успее да увеличи номера на полускритата зад ъгъла червена колица и ще назове улицата и номера, от където е снимката Редактирано 24 март, 2017 от Евгения 3 Връзка към коментар
Polina Публикувано: 24 март, 2017 Сподели Публикувано: 24 март, 2017 Не, въобще не затруднява. Как можа да си го помислиш. Старата кравеферма в село Бошнек. Хора, вие не сте добре. Снимка на два облака и въпрос къде точно огрява слънцето.... Нямате милост никаква към по-простите пътешественици Сега съм сигурна, че някой Шерлок ще успее да увеличи номера на полускритата зад ъгъла червена колица и ще назове улицата и номера, от където е снимката Дори не съм се опитвала да скривам номера на колицата, ако някой успее да го увеличи - браво! Има достатъчно други издайнически знаци, които се виждат. Не, не е кравефермата в село Бошнек. Сградата е музей, не е случайна сграда... 1 Връзка към коментар
Алекс Публикувано: 24 март, 2017 Сподели Публикувано: 24 март, 2017 Дори не съм се опитвала да скривам номера на колицата, ако някой успее да го увеличи - браво! Има достатъчно други издайнически знаци, които се виждат. Не, не е кравефермата в село Бошнек. Сградата е музей, не е случайна сграда... Има някакъв надпис на немски или част от надпис Wachs... Също и Ku"che. Със сигурност нямам идея какво е Това в Германия ли трябва да е или е свързано с историята на някоя друга страна? Връзка към коментар
Polina Публикувано: 24 март, 2017 Сподели Публикувано: 24 март, 2017 Не е в Германия, но е свързано с историята. 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 24 март, 2017 Сподели Публикувано: 24 март, 2017 Абе, баш на нашенско си ми прилича. У нас или около нас е това, Поли? Връзка към коментар
Евгения Публикувано: 24 март, 2017 Сподели Публикувано: 24 март, 2017 Polina, естествено че се пошегувах. Дори не знам дали има такова село. 1 Връзка към коментар
Polina Публикувано: 24 март, 2017 Сподели Публикувано: 24 март, 2017 Абе, баш на нашенско си ми прилича. У нас или около нас е това, Поли? Около нас е, Сашке, около нас! 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 24 март, 2017 Сподели Публикувано: 24 март, 2017 Около нас е, Сашке, около нас! Дето скоро ходихте да Идете плескавици лииии? ;) 1 Връзка към коментар
Алекс Публикувано: 24 март, 2017 Сподели Публикувано: 24 март, 2017 Polina, естествено че се пошегувах. Дори не знам дали има такова село. има Боснек и даже Фермата пише, че е снимана там. Така че отговорът си беше доста правоподобен имайки предвид как изглежда сградата. 1 Връзка към коментар
Polina Публикувано: 24 март, 2017 Сподели Публикувано: 24 март, 2017 Дето скоро ходихте да Идете плескавици лииии? ;) Има намесени плескавици, но не и скоро... Очаквам да прочета града в следващия отговор ;) Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 24 март, 2017 Сподели Публикувано: 24 март, 2017 (редактирано) Ниш, лагерът "Червен кръст" Редактирано 24 март, 2017 от Zaro 2 Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 24 март, 2017 Сподели Публикувано: 24 март, 2017 Ниш, лагерът "Червен кръст" Уточнявам: концентрационен лагер 1 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 24 март, 2017 Сподели Публикувано: 24 март, 2017 Уточнявам: концентрационен лагер Е, с тази свастика е ясно, че едва ли е почивен. 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега