Фил Публикувано: 24 март, 2017 Сподели Публикувано: 24 март, 2017 Който има желание, да пусне снимка, че Холмс трябва да си стегне багажа 2 Връзка към коментар
Евгения Публикувано: 24 март, 2017 Сподели Публикувано: 24 март, 2017 Който има желание, да пусне снимка, че Холмс трябва да си стегне багажа Холмс къде ще води багажа? 1 Връзка към коментар
Polina Публикувано: 24 март, 2017 Сподели Публикувано: 24 март, 2017 Който има желание, да пусне снимка, че Холмс трябва да си стегне багажа В извънредни ситуации, знаем че Холмс може да пътува и без багаж... 2 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 24 март, 2017 Сподели Публикувано: 24 март, 2017 Веднага ще заместя Фичо, понеже моят багаж вече е готов. Къде е направена снимката и какво държи свещеника в ръцете си? И бъдете бързи, че ... самолета няма да ме чака. Връзка към коментар
Сосче! Публикувано: 24 март, 2017 Сподели Публикувано: 24 март, 2017 О, някъде в западна Европа .Явно нещо свято ще да е това в ръцете на свещеника 2 Връзка към коментар
dikrasteva Публикувано: 24 март, 2017 Сподели Публикувано: 24 март, 2017 Това не е ли базиликата на светата кръв в Брюж. И духовника държи малък съд, в който е парче плат с предполагаеми капки кръв на Христос 3 Връзка към коментар
Сосче! Публикувано: 24 март, 2017 Сподели Публикувано: 24 март, 2017 О, явно самолетът няма да чака! 1 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 24 март, 2017 Сподели Публикувано: 24 март, 2017 dikrasteva, правилен отговор! Твой ред е! Това е Базиликата Светата кръв - представлява двойна църква, състояща се от изградената през 1139-1149 романска базилика и готическата базилика на първия етаж, възстановена през 19 в. Казват, че тази свещена кръв е забърсал Йосиф Араматейски след като свалил тялото Господне от кръста. В един кристален цилиндър е запазено това напоено със свещена кръв парче плат. Най-старото свидетелство за реликвата датира от 1265 г. Най-вероятно тя е внесена в Брюж след 1150 г. В Константинопол тогава се съхранявали множество реликви от Христовите страдания. През 1203 г. Константинопол пада в ръцете на кръстоносците и е тотално ограбен и плячкосан при техния 4 поход през 1204 г. Предполага се, че Балдуин IX, граф на Фландрия, изпраща именно тази реликва в Брюж. Ето и още малко снимки от там: 7 Връзка към коментар
dikrasteva Публикувано: 24 март, 2017 Сподели Публикувано: 24 март, 2017 Нямам много налични снимки в мен, но ще ви попитам хареса ли ви това? Знам че има много почитатели на дестинацията 3 Връзка към коментар
Polina Публикувано: 24 март, 2017 Сподели Публикувано: 24 март, 2017 Харесва ми и ми прилича на Силвеш, Португалия? Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 24 март, 2017 Сподели Публикувано: 24 март, 2017 Знамето обаче нещо се гърчее, сякаш... Връзка към коментар
Роца Публикувано: 24 март, 2017 Сподели Публикувано: 24 март, 2017 На мен ми прилича на манастира Arkadi в Крит 2 Връзка към коментар
dikrasteva Публикувано: 24 март, 2017 Сподели Публикувано: 24 март, 2017 Ех, това знаме....! Роца позна остарова. Да приема ли отговора за верен или ще се мъчим 1 Връзка към коментар
Роца Публикувано: 24 март, 2017 Сподели Публикувано: 24 март, 2017 (редактирано) Да се мъчим, нека го докараме до сградата (три пъти се връщах да видя къде е знамето...) Редактирано 24 март, 2017 от Роца 3 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 24 март, 2017 Сподели Публикувано: 24 март, 2017 Холмс къде ще води багажа? белла Италия 4 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 25 март, 2017 Сподели Публикувано: 25 март, 2017 Д-р Уотсън пък, забеляза, че Холмс и Мари стягат багаж по едно и също време."Ахаааа, ясноооо, рече си той - ще пътуват заедно в Белата Италия.:):)" 8 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 25 март, 2017 Сподели Публикувано: 25 март, 2017 Да се мъчим, нека го докараме до сградата (три пъти се връщах да видя къде е знамето...) Роца е познала, острова, както и че сградата е манастир. Мисля да не се мъчим повече, а тя да сложи следващата загадка, понеже свърши трудната работа по познаването А за протокола е манастирът Св. Троица в Акротири, близо до Ханя. 2 Връзка към коментар
bobole4e Публикувано: 25 март, 2017 Сподели Публикувано: 25 март, 2017 Това не е ли базиликата на светата кръв в Брюж. И духовника държи малък съд, в който е парче плат с предполагаеми капки кръв на Христос За първи път и аз да позная нещо и да се окаже, че съм го проспала Ние като ходихме, жена държеше стъкленицата. 1 Връзка към коментар
dikrasteva Публикувано: 25 март, 2017 Сподели Публикувано: 25 март, 2017 (редактирано) Да наистина това е Агиа Триада (Светата Троица) - един от най-богатите и най-красивите манастири в Крит. Той е изграден в близост до летището на Ханя, в подножието на Ставрос планина. Разстоянието от Ханя е само на 15км. Пътят до манастира е лесен, с много указания. Маршрутът е приятен, с прекрасна природа, а накрая манастира, е заобиколен от внушителни кипариси. Построен е от венецианските благородници Еремия и Лорънс /Jeremiah and Lawrence/ Tzagarolo. Еремия е бил известен учен на своето време с богата образование и е бил приятел на патриарха на Александрия, Meletios Pigas. Самият Еремия е бил кандидат за патриарх на Константинопол. Еремия е проектирал и построил манастирския комплекс на манастира, повлиян от архитекта Sebastiano Serlio от Верона, Италия. Манастирът е построен на мястото на малък параклис, посветен на светите апостоли през 1634. Днес манастирът има малък музей с различни картини и икони. Най-важните от тях са платното от 12 век за покриване на олтара, иконите на св. Йоан Богослов (16 век), Св Николай (17 век) и иконите на художника Skordilis: Ръкополагането на Христос, Living Spring и Второто пришествие (1635-1645). Днес, след многобройните исторически приключения, манастирът продължава да играе важна роля в религиозния и икономическия живот на Крит. Той е Stavropegic, което означава, че се управлява директно от Вселенската патриаршия в Константинопол. Ние видяхме невероятно добре запазен и жизнен манастир, който произвежда и изнася органичен зехтин, вино, мед, оцет и зехтин сапун на уникално качество. Препоръчвам! А и е съвсем наблизо до любимия ми плаж Σείταν Λιμάνια Ще добавя снимки лично производсво: Нека да е Роца следващия Редактирано 25 март, 2017 от dikrasteva 14 Връзка към коментар
Роца Публикувано: 25 март, 2017 Сподели Публикувано: 25 март, 2017 Пускам нещо много известно, не толкова заради "езотичността" на мястото, а по-скоро заради свързаната с него интересна история: (съжалявам за дисторсията от обектива, не можах да намеря "права" снимка в архива ) 4 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 25 март, 2017 Сподели Публикувано: 25 март, 2017 Чудничка ти е снимката, хич да не ти пука Обаче няма да я отгатна аз, че съм на няколкочасова разходка с колелото и нямам какво аз да кача от телефона. 1 Връзка към коментар
Сосче! Публикувано: 25 март, 2017 Сподели Публикувано: 25 март, 2017 Хубава е снимката.Обичам да чета историйте за местата ,които показвате! 1 Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 25 март, 2017 Сподели Публикувано: 25 март, 2017 Катедралата на Руан? Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 25 март, 2017 Сподели Публикувано: 25 март, 2017 Според мен е Notre-Dame в Париж. 2 Връзка към коментар
Роца Публикувано: 25 март, 2017 Сподели Публикувано: 25 март, 2017 Имаме верен отговор iaia_mama е права - става въпрос за Парижката Света Богородица и нейните "Дяволски двери". Легендата разказва, че по време на строежа на катедралата през XIII век, украсата от ковано желязо на портите била поверена на млад ковач на име Бискорне. Млад и амбициозен, желаещ да прослави имети си, той работил ден и нощ да сътвори най-красивите украси. За жалост, резултатът все не излизал според очакванията му. Една нощ го посетил самият Дявол и му предложил да му помогне да сътвори най-прекрасният обков, ако Бискорне му продаде душата си. Ковачът се съгласил и за една нощ създал чудни плетеници от желязо. Поставили обкова на портите на катадралата, но в деня на освещаването, портите не се отваряли. Едва след голямо количество светена вода и молитви успяли да ги отворят, но отстранили обкова. В продължение на векове портите останали без всякаква украса. Едва през XIX век, когато Йожен Виоле льо Дюк възлага възстановяването на обкова по време на обновяването на катедралата и създадените от Бискорне украси заемат място на портите на Нотр-Дам, поставени от ковача Буланже. Между другото, може да видите статуя на самия Виоле льо Дюк под шпила, на страната откъм Сена - единствената статуя с гръб към Париж, възхищавайки се на възстановената от него катедрала: iaia_mama е наред 13 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега