Прескочи до съдържание

Игра: Познай откъде е тази снимка

Препоръчани мнения

Tова ми е адски познато, ама не мога да се сетя...

Катедралата в Бразилия е доста по-голяма, въпреки че прилича. Това е някъде в България си мисля, като че ли съм минавал покрай него, ама отдавна...

Връзка към коментар

И на мен ми изглежда познато и също мисля че е някъде по нашеско, нещо от соца ...
ама дали нещо към някоя от бившите резиденции  :rolleyes:  ..., или обреден дом ... :rolleyes:

Дай жокерче нещо ;)

Редактирано от Фичо
Връзка към коментар

За първи път виждам загадка да не бъде отстреляна от първия или втория път. Може би жиддате , че снимката е на хартия и просто съм я сканирал. Стара е , но мястото съществува все още в същия вид. За да стесня кръга на размисли, ще добавя че в непосредствена близост до сградата има голям монумент на комунистически лидер.

Същия той е роден в близост и е останал в световната история с нещо "пироманско".

Редактирано от TeshkaR28
Връзка към коментар

За първи път виждам загадка да не бъде отстреляна от първия или втория път. Може би жиддате , че снимката е на хартия и просто съм я сканирал. Стара е , но мястото съществува все още в същия вид. За да стесня кръга на размисли, ще добавя че в непосредствена близост до сградата има голям монумент на комунистически лидер.

Същия той е роден в близост и е останал в световната история с нещо "пироманско".

Пироманско - трябва да е Георги Димитров- значи Ковачевци, ама там дали има такова 'нещо' не знам

Връзка към коментар

Бившият бар "Олгин" на Балкантурист в Перник. Наблизо е паметникът на Георги Димитров.

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Бившият бар "Олгин" на Балкантурист в Перник. Наблизо е паметникът на Георги Димитров.

Много точно. Много символична за соц младежта . Простете ме, ако загадката е била странна и неудачна. Алекс ти си .....

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Мисля, че приликата с Бразилия е целенасочена - Оскар Нимайер е отявлен комунист. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

:) защо свали жокера, аз (g...) познах :)

Ами, защото прецених, че не дава допълнително информация. Давай де!

Редактирано от AlexandraKo
Връзка към коментар

Това е моста в Путраджая, ама не му помня името.

Тук съм го снимала откъм розовата джамия, ама е далечко.

post-108-0-26590200-1415952462_thumb.jpg

Редактирано от Тони
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Къде изчезнаха резюметата за дадените обекти?Толкова е хубаво да видиш нещо ново(снимка) и впоследствие да прочетеш и разбереш за това място(разказ,инфо). :)

Да, пропуснах да напиша и посоча инфо за парламента в Дака.

Той е важен като произведение на архитектурата. Приема се за шедьовър на монументалния модернизъм на арх. Луи Кан.

Проектиран е в началото на 60-те като сграда за провинциалния парламент на Източен Пакистан. Докато го завършат, Бангладеш вече е независим и сградата поема националния парламент.

Ето нещо леко по темата: http://www.webcafe.bg/id_1480874390/slide_1_Kakvo_iskash_tuhlo

Страницата не се отваря, но предполагам, че са едни цветни плажни къщички близо до Кейп Таун...

Позна. Къщичките на плажа Мюйзенберг на Фолс бей, южно от Кейптаун

20141111124247.JPG

Да, на снимката е мелницата за медна руда в Kennecott, Аляска.  

Болна тема. На връщане от трекинг из парка Рангел-Сейнт Елаяс така и не успях да навия другите двама, с които деляхме наета кола, да се отбием. Ако аз бях на кормилото, можеше да объркам пътя, без да искам. Ама не бях.

Много точно. Много символична за соц младежта . Простете ме, ако загадката е била странна и неудачна. Алекс ти си .....

Думите "бившият" и "соц" леко ме притесняват. Предлагам да се придържаме към обекти, които същесвуват и в момента във вид не много различен от каквото се вижда на снимката. Или в противен случай да се уточнява точно годината на снимане. Кратка справка в инернет показва, че въпросният бар е бил изоставен, а впоследствие и опожарен.

Редактирано от домосед
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Това е моста в Путраджая, ама не му помня името.

Да, това е!

Путраджая / в превод означава "успехът на принца"/ е новият административен център на Малайзия. Построен е на около 30 км от Куала Лумпур и е кръстен на първия министър - председател Тунку Абдул Рахман Путра. В центъра има много красиви сгради, там е "розовата джамия"и много интересно изглеждащи административни сгради. Ландшафтът сащо е красив - запазена е и част от природата, създадени са изкуствено градини, водни площи. Който ще ходи в КЛ , препоръчвам да отиде да го види, заедно с другия град- на технологиите - Киберджайа. Не зная дали ви е известен и любопитният факт, че Малайзия има двойно управление: хем е конституционно-ротационна монархия, хем има и министър - председател.

Ето още малко снимки от там:

post-1504-0-60921900-1415952524_thumb.jpg

post-1504-0-39859400-1415952601_thumb.jpg

post-1504-0-57741100-1415952657_thumb.jpg

post-1504-0-79083700-1415952733_thumb.jpg

post-1504-0-83538400-1415952791_thumb.jpg

post-1504-0-45188500-1415952895_thumb.jpg

post-1504-0-01864000-1415952923_thumb.jpg

Тони, ти си!

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.