neuromancer Публикувано: 13 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 13 ноември, 2014 Tова ми е адски познато, ама не мога да се сетя... Катедралата в Бразилия е доста по-голяма, въпреки че прилича. Това е някъде в България си мисля, като че ли съм минавал покрай него, ама отдавна... Връзка към коментар
Фил Публикувано: 13 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 13 ноември, 2014 (редактирано) И на мен ми изглежда познато и също мисля че е някъде по нашеско, нещо от соца ...ама дали нещо към някоя от бившите резиденции ..., или обреден дом ... Дай жокерче нещо Редактирано 13 ноември, 2014 от Фичо Връзка към коментар
Duke Публикувано: 13 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 13 ноември, 2014 Прилича ви на шатрата в Правец, ама не е същото... Връзка към коментар
БраниB Публикувано: 13 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 13 ноември, 2014 (редактирано) Стилът на Бай Тошо не може да се сбърка . Редактирано 13 ноември, 2014 от БраниB Връзка към коментар
Фил Публикувано: 13 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 13 ноември, 2014 (редактирано) Еее, шатрата в Правец е по-голяма ... Редактирано 13 ноември, 2014 от Фичо Връзка към коментар
Щастливеца Публикувано: 13 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 13 ноември, 2014 (редактирано) За първи път виждам загадка да не бъде отстреляна от първия или втория път. Може би жиддате , че снимката е на хартия и просто съм я сканирал. Стара е , но мястото съществува все още в същия вид. За да стесня кръга на размисли, ще добавя че в непосредствена близост до сградата има голям монумент на комунистически лидер. Същия той е роден в близост и е останал в световната история с нещо "пироманско". Редактирано 13 ноември, 2014 от TeshkaR28 Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 13 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 13 ноември, 2014 За първи път виждам загадка да не бъде отстреляна от първия или втория път. Може би жиддате , че снимката е на хартия и просто съм я сканирал. Стара е , но мястото съществува все още в същия вид. За да стесня кръга на размисли, ще добавя че в непосредствена близост до сградата има голям монумент на комунистически лидер. Същия той е роден в близост и е останал в световната история с нещо "пироманско". Пироманско - трябва да е Георги Димитров- значи Ковачевци, ама там дали има такова 'нещо' не знам Връзка към коментар
Gamina Публикувано: 13 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 13 ноември, 2014 хайде някой да познава, че ще се спукам от любопитство. Почти съм готова да обходя пернишко със street view да го търся 1 Връзка към коментар
Щастливеца Публикувано: 13 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 13 ноември, 2014 Браво в Перник е ! Връзка към коментар
домосед Публикувано: 13 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 13 ноември, 2014 Това мирише на Титова Югославия, но по-конкретно ми е трудно. Не бих се учудиш да се окаже в Македония Връзка към коментар
Gamina Публикувано: 13 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 13 ноември, 2014 То хубаво е в Перник, ама що за чудо е Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 13 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 13 ноември, 2014 (редактирано) Бившият бар "Олгин" на Балкантурист в Перник. Наблизо е паметникът на Георги Димитров. Редактирано 13 ноември, 2014 от AlexandraKo 1 Връзка към коментар
Щастливеца Публикувано: 13 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 13 ноември, 2014 Бившият бар "Олгин" на Балкантурист в Перник. Наблизо е паметникът на Георги Димитров. Много точно. Много символична за соц младежта . Простете ме, ако загадката е била странна и неудачна. Алекс ти си ..... 4 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 14 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 14 ноември, 2014 Къде се намира този красив мост? Връзка към коментар
Angelika Публикувано: 14 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 14 ноември, 2014 Виетнам? Съвсем близо до Ханой имаше подобен такъв. Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 14 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 14 ноември, 2014 (редактирано) Не, не е във Виетнам. Редактирано 14 ноември, 2014 от AlexandraKo Връзка към коментар
traveler Публикувано: 14 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 14 ноември, 2014 защо свали жокера, аз (g...) познах Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 14 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 14 ноември, 2014 Бившият бар "Олгин" на Балкантурист в Перник. Наблизо е паметникът на Георги Димитров. Мисля, че приликата с Бразилия е целенасочена - Оскар Нимайер е отявлен комунист. 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 14 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 14 ноември, 2014 (редактирано) защо свали жокера, аз (g...) познах Ами, защото прецених, че не дава допълнително информация. Давай де! Редактирано 14 ноември, 2014 от AlexandraKo Връзка към коментар
Тони Публикувано: 14 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 14 ноември, 2014 (редактирано) Това е моста в Путраджая, ама не му помня името. Тук съм го снимала откъм розовата джамия, ама е далечко. Редактирано 14 ноември, 2014 от Тони 1 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 14 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 14 ноември, 2014 (редактирано) Къде изчезнаха резюметата за дадените обекти?Толкова е хубаво да видиш нещо ново(снимка) и впоследствие да прочетеш и разбереш за това място(разказ,инфо). Да, пропуснах да напиша и посоча инфо за парламента в Дака. Той е важен като произведение на архитектурата. Приема се за шедьовър на монументалния модернизъм на арх. Луи Кан. Проектиран е в началото на 60-те като сграда за провинциалния парламент на Източен Пакистан. Докато го завършат, Бангладеш вече е независим и сградата поема националния парламент. Ето нещо леко по темата: http://www.webcafe.bg/id_1480874390/slide_1_Kakvo_iskash_tuhlo Страницата не се отваря, но предполагам, че са едни цветни плажни къщички близо до Кейп Таун... Позна. Къщичките на плажа Мюйзенберг на Фолс бей, южно от Кейптаун Да, на снимката е мелницата за медна руда в Kennecott, Аляска. Болна тема. На връщане от трекинг из парка Рангел-Сейнт Елаяс така и не успях да навия другите двама, с които деляхме наета кола, да се отбием. Ако аз бях на кормилото, можеше да объркам пътя, без да искам. Ама не бях. Бившият бар "Олгин" на Балкантурист в Перник. Наблизо е паметникът на Георги Димитров. Много точно. Много символична за соц младежта . Простете ме, ако загадката е била странна и неудачна. Алекс ти си ..... Думите "бившият" и "соц" леко ме притесняват. Предлагам да се придържаме към обекти, които същесвуват и в момента във вид не много различен от каквото се вижда на снимката. Или в противен случай да се уточнява точно годината на снимане. Кратка справка в инернет показва, че въпросният бар е бил изоставен, а впоследствие и опожарен. Редактирано 14 ноември, 2014 от домосед 4 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 14 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 14 ноември, 2014 Това е моста в Путраджая, ама не му помня името. Да, това е! Путраджая / в превод означава "успехът на принца"/ е новият административен център на Малайзия. Построен е на около 30 км от Куала Лумпур и е кръстен на първия министър - председател Тунку Абдул Рахман Путра. В центъра има много красиви сгради, там е "розовата джамия"и много интересно изглеждащи административни сгради. Ландшафтът сащо е красив - запазена е и част от природата, създадени са изкуствено градини, водни площи. Който ще ходи в КЛ , препоръчвам да отиде да го види, заедно с другия град- на технологиите - Киберджайа. Не зная дали ви е известен и любопитният факт, че Малайзия има двойно управление: хем е конституционно-ротационна монархия, хем има и министър - председател. Ето още малко снимки от там: Тони, ти си! 6 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 14 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 14 ноември, 2014 Ами аз...чудя се какво да е вече. Айде нещо лесничко отново. Връзка към коментар
Childish Публикувано: 14 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 14 ноември, 2014 Аз разпознавам... Тони 6 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 14 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 14 ноември, 2014 Айде нещо лесничко отново. Селска църквичка, обикновена, в Европа. 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега