chandni Публикувано: 10 април, 2017 Сподели Публикувано: 10 април, 2017 Ето и новата загадка... Какво и къде? 3 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 10 април, 2017 Сподели Публикувано: 10 април, 2017 Не е Италия. Връзка към коментар
Гост Публикувано: 10 април, 2017 Сподели Публикувано: 10 април, 2017 Южна Америка? Връзка към коментар
chandni Публикувано: 10 април, 2017 Сподели Публикувано: 10 април, 2017 И Южна Америка не е... Ето един силен жокер, за да задвижим играта... Гледайте хубаво Връзка към коментар
Zara Публикувано: 10 април, 2017 Сподели Публикувано: 10 април, 2017 Лисабон? Музеят на каляските? Връзка към коментар
chandni Публикувано: 10 април, 2017 Сподели Публикувано: 10 април, 2017 Става топло - доближаваме региона, но все още дори и държавата не е позната Връзка към коментар
Емика Публикувано: 10 април, 2017 Сподели Публикувано: 10 април, 2017 Това е Валенсия, музея на керамиката. 5 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 10 април, 2017 Сподели Публикувано: 10 април, 2017 Имаме познал! Жокерът беше силен, но и подвеждащ. Това, което беше важно в него беше не очевидното (каляската), а по-незабележимото, но насочващо - керамичното пано зад нея Националният музей на керамиката (Museo Nacional de Ceramica y de las Artes Suntuarias Gonzalès Marti) е музей-дворец, известен с огромната си входна порта от изящни мраморни фигури. Сградата съществува от XV век. Вътре ще видите колекция от керамични изделия от праисторически времена до наши дни. На първия етаж има огромна бална зала, дневна и още много стаи. Ще видите автентична кухня, характерна за Валенсия, изградена изцяло от украсени плочки с типични съдове и прибори. @Емика, ти си! 13 Връзка към коментар
Емика Публикувано: 10 април, 2017 Сподели Публикувано: 10 април, 2017 Къде се намира и и какво изобразява? 1 Връзка към коментар
Щастливеца Публикувано: 11 април, 2017 Сподели Публикувано: 11 април, 2017 Снимката ми е добре позната . Със сигурност става въпрос за музея на восъчните фигури в Сингапур. Не желая да рискувам с точния момент, който изобразява фигурата за да не се изложа. 2 Връзка към коментар
Сосче! Публикувано: 11 април, 2017 Сподели Публикувано: 11 април, 2017 Според мен е пресъздадено подписванието на договор между местните власти и британски представители. 1 Връзка към коментар
Щастливеца Публикувано: 11 април, 2017 Сподели Публикувано: 11 април, 2017 преди 38 минути , Сосче! каза: Според мен е пресъздадено подписванието на договор между местните власти и британски представители. По-скоро е покупката. Връзка към коментар
Емика Публикувано: 11 април, 2017 Сподели Публикувано: 11 април, 2017 преди 2 часа, TeshkaR28 каза: Снимката ми е добре позната . Със сигурност става въпрос за музея на восъчните фигури в Сингапур. Не желая да рискувам с точния момент, който изобразява фигурата за да не се изложа. Преди 1 час, TeshkaR28 каза: По-скоро е покупката. преди 1 час, Сосче! каза: Според мен е пресъздадено подписванието на договор между местните власти и британски представители. Много топло, но все още не е горещо. Малко по-точно за местоположението и подписването Връзка към коментар
chandni Публикувано: 11 април, 2017 Сподели Публикувано: 11 април, 2017 (редактирано) преди 5 минути , Емика каза: Малко по-точно за местоположението и подписването Този с бялата якичка да не е сър Томас Стамфорд Рафълс, а този с жълтата одежда - султан Хюсеин Шах ? Редактирано 11 април, 2017 от chandni 2 Връзка към коментар
Емика Публикувано: 11 април, 2017 Сподели Публикувано: 11 април, 2017 преди 1 минута , chandni каза: Този с бялата якичка да не е сър Томас Стамфорд Рафълс, а този с жълтата одежда - султан Хюсеин Шах ? Да Връзка към коментар
chandni Публикувано: 11 април, 2017 Сподели Публикувано: 11 април, 2017 През 1819 г. сър Томас Стамфорд Рафълс, представител на Британската източноиндийска компания, слиза на острова и основава там представителство на компанията. През 1824 г., компанията изкупува целия остров от тогавашния управник на острова, султан Хюсеин Шах за 60 000 долара и годишна такса от 20 000 долара. На 1 април 1867 г. Сингапур е обявен за британска колония. Благодарение на доброто географско разположение следва период на разцвет, като през 1881 г. населението наброява 172 ,993 души. 1 Връзка към коментар
Емика Публикувано: 11 април, 2017 Сподели Публикувано: 11 април, 2017 преди 1 минута , chandni каза: През 1819 г. сър Томас Стамфорд Рафълс, представител на Британската източноиндийска компания, слиза на острова и основава там представителство на компанията. През 1824 г., компанията изкупува целия остров от тогавашния управник на острова, султан Хюсеин Шах за 60 000 долара и годишна такса от 20 000 долара. На 1 април 1867 г. Сингапур е обявен за британска колония. Благодарение на доброто географско разположение следва период на разцвет, като през 1881 г. населението наброява 172 ,993 души. Така е. И къде са изложени тези фигури? Връзка към коментар
chandni Публикувано: 11 април, 2017 Сподели Публикувано: 11 април, 2017 В момента, Емика каза: Така е. И къде са изложени тези фигури? Е нали TeshkaR28 вече отговори на този въпрос...? преди 3 часа, TeshkaR28 каза: музея на восъчните фигури в Сингапур. о-в Сентоса ли търсиш като отговор? 2 Връзка към коментар
Емика Публикувано: 11 април, 2017 Сподели Публикувано: 11 април, 2017 chandni даде най-пълния отговор и е на ход Снимката е от Музея на восъчните фигури, който се намира на о.Сентоса - четвъртия по големина остров в Сингапур. https://en.wikipedia.org/wiki/Sentosa - тук можете да прочете за всички забавления на острова. Да си в Сингапур и да не прескочиш до съседния остров Сентоса, си е направо недопустимо, казват местните жители! За тях това е едно от най-популярните места за развлечения. Заради многото атракции, които се предлагат тук, Сентоса е познат и под името Островът на забавленията. А в буквален превод Сентоса означава мир и покой. Някога острова е бил база на военните, но след като те го напускат, от 1985 година насам се изпълва с атракции, които привличат и семейства с деца от града, и много чужди туристи. Забавленията са буквално за хора от 2 до 102 години. Управлява се от консорциум, в който участват бизнесмени от Сингапур, Европа и Япония, под наем за срок от 99 години. Статистиката сочи, че се посещава от около 20 млн. души годишно. Целият остров е едно прекрасно място за забавления - там се намира Underwater World - екзотични риби, включително огромни акули, под който човек минава по тунел и може да ги разгледа отблизо. Има уникални рибни видове като леопардова акула и морски ангел. Има отделен парк за пеперуди и насекоми, шоу на розови делфини - гледах го, музикален фонтан, градина с орхидеи, голф и куп други интересни неща. Едно спокойно кътче на острова е 200-метровата алея с пеещи фонтани със странно подскачащи струи, по проект на ученик на испанския архитект Гауди. В края на алеята е 30-метровата статуя на Мерлиона, вътре в която има асансьор, а между зъбите на отворената му уста и в короната на главата му има наблюдателни площадки - качвах се. Снимката, която сложих пресъздава сцена, от която се вижда как сър Рафълс и представителите на няколко етнически общности подписват документа за обособяването на Сингапур като британска колония. Сър Томас Стамфорд Рафълс, наричат го „основателят, бащата на Сингапур” е бил представител на Британската източноиндийска компания и в качеството си на такъв през 1819 година стъпва на острова, основава тук нейно представителство и на практика поставя началото на нова британска колония. о.Сентоса 5 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 11 април, 2017 Сподели Публикувано: 11 април, 2017 преди 1 минута , Емика каза: chandni даде най-пълния отговор и е на ход Благодаря, но все пак TeshkaR28 пръв посочи Сингапур и восъчния музей, аз използвах неговото мнение, за да намеря липсващите парчета от пъзела, така че нека той пусне загадка... Така е честно! 2 Връзка към коментар
Емика Публикувано: 11 април, 2017 Сподели Публикувано: 11 април, 2017 Преди 1 час, chandni каза: Благодаря, но все пак TeshkaR28 пръв посочи Сингапур и восъчния музей, аз използвах неговото мнение, за да намеря липсващите парчета от пъзела, така че нека той пусне загадка... Така е честно! Съгласна съм. Аз наистина се затрудних кого да посоча от тримата. 1 Връзка към коментар
Щастливеца Публикувано: 11 април, 2017 Сподели Публикувано: 11 април, 2017 Мерси chandni !!! Ето един чичка от мен. 3 Връзка към коментар
Емика Публикувано: 11 април, 2017 Сподели Публикувано: 11 април, 2017 преди 1 минута , TeshkaR28 каза: Мерси chandni !!! Ето един чичка от мен. Ужасен е! Заради присъствието на такива не влизам в басейни Сигурно е някоя баня, но не съм го виждала този чичак и няма да гадая. 2 Връзка към коментар
oli_mali Публикувано: 11 април, 2017 Сподели Публикувано: 11 април, 2017 Констанц на Боденското езеро. Там е пълно с подобни "паметници" на всяка крачка. 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега