iaia_mama Публикувано: 2 декември, 2017 Сподели Публикувано: 2 декември, 2017 преди 8 часа, Zara каза: Ами то се чете на вратата Бързо сменяй снимката Аз затова казах, че е и лесна загадка - името е като жокер, а града кой е? И най-трудното (мисля) е втория въпрос. Давайте, хайде 1 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 2 декември, 2017 Сподели Публикувано: 2 декември, 2017 Мюнхен 2 Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 2 декември, 2017 Сподели Публикувано: 2 декември, 2017 преди 53 минути , Zaro каза: Мюнхен До тук - наполовин отгатната загадка. 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 2 декември, 2017 Сподели Публикувано: 2 декември, 2017 Да не е по време на Октоберфест? 2 Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 2 декември, 2017 Сподели Публикувано: 2 декември, 2017 преди 9 минути , AlexandraKo каза: Да не е по време на Октоберфест? Целогодишно е. Повтарям въпросите:1/ Какво е това място и къде се намира? 2/ Какъв приз е спечелило това място през 2014 г.? Zaro каза Мюнхен. Да, в Мюнхен се намира. Но това е само 1/3 от отговора и не е достатъчно. Какво е това място и какъв приз си е спечелило в 2014г.? 1 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 2 декември, 2017 Сподели Публикувано: 2 декември, 2017 Сега чета,че е някаква мега яка сладкарничка.Такива места неодържимо ме привличат навсякъде по светаНямам никаква представа какъв е спечеленият приз ,но мерси за идеята. 4 Връзка към коментар
Сосче! Публикувано: 8 декември, 2017 Сподели Публикувано: 8 декември, 2017 Приз за отличен обект на TripAdvisor? Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 8 декември, 2017 Сподели Публикувано: 8 декември, 2017 преди 1 час, Сосче! каза: Приз за отличен обект на TripAdvisor? Правилно мислиш, но не е TripAdvisor. Друго предположение? Връзка към коментар
chandni Публикувано: 8 декември, 2017 Сподели Публикувано: 8 декември, 2017 преди 17 минути , iaia_mama каза: Друго предположение? Звезда Мишлен...? Връзка към коментар
Сосче! Публикувано: 17 декември, 2017 Сподели Публикувано: 17 декември, 2017 Мина множко време , а разгадаването замря. Моля, за очеваден жокер, та дано мякой даде правлния отговор. Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 17 декември, 2017 Сподели Публикувано: 17 декември, 2017 преди 3 часа, Сосче! каза: Мина множко време , а разгадаването замря. Моля, за очеваден жокер, та дано мякой даде правлния отговор. Ех... а пък аз си мислех, че задачката ми е била лесна Значи: Добро местоположение, приятен модерен декор, любезен персонал, голямо разнообразие на невероятно съблазнителни, но и наистина вкусни, артистично оформени тортички и други сладки изкушения, кафета... И истински гъст горещ шоколад като от най-романтичните романи. Прелъстителните ръчно правени произведения на Кафе-сладкарница Мелу привличат непрестанен поток от хора, не само любители на сладкото. Защото дори само няколко минутно разглеждане на феерията от сладкиши на витрината е в състояние да предизвика най-неочаквано мощен душевен оргазъм и въпреки леко стресиращите цени, непреодолимо желание да се насладиш на един забележителен миг в живота си. Сделка, която напълно си заслужава, уверявам ви! И заради всичко изречено до тук, през 2014г. кафене Мелу в Мюнхен си е спечелило призът за " ................. в Германия". Хайде, кой ще попълни точките? 1 Връзка към коментар
Eager_Traveler_Paul Публикувано: 18 декември, 2017 Сподели Публикувано: 18 декември, 2017 преди 9 часа, iaia_mama каза: Ех... а пък аз си мислех, че задачката ми е била лесна Значи: Добро местоположение, приятен модерен декор, любезен персонал, голямо разнообразие на невероятно съблазнителни, но и наистина вкусни, артистично оформени тортички и други сладки изкушения, кафета... И истински гъст горещ шоколад като от най-романтичните романи. Прелъстителните ръчно правени произведения на Кафе-сладкарница Мелу привличат непрестанен поток от хора, не само любители на сладкото. Защото дори само няколко минутно разглеждане на феерията от сладкиши на витрината е в състояние да предизвика най-неочаквано мощен душевен оргазъм и въпреки леко стресиращите цени, непреодолимо желание да се насладиш на един забележителен миг в живота си. Сделка, която напълно си заслужава, уверявам ви! И заради всичко изречено до тук, през 2014г. кафене Мелу в Мюнхен си е спечелило призът за " ................. в Германия". Хайде, кой ще попълни точките? Ресторант/заведение на годината? Или може би customer's choice award в Германия? 1 Връзка към коментар
Сосче! Публикувано: 19 декември, 2017 Сподели Публикувано: 19 декември, 2017 Има ли развитие в отгатването? Връзка към коментар
chandni Публикувано: 19 декември, 2017 Сподели Публикувано: 19 декември, 2017 @AlexandraKo, моля ела да разбулиш тайната на пустата сладкарница, че темата "хвана паяжина" 5 2 Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 19 декември, 2017 Сподели Публикувано: 19 декември, 2017 преди 3 часа, chandni каза: @AlexandraKo, моля ела да разбулиш тайната на пустата сладкарница, че темата "хвана паяжина" Да, Алекс, удари им едно рамо! Но пък може и някой друг да се сети вече, че кафене-сладкарницата Мелу си е спечелила призът за "Най-........... в Германия" за 2014-та година Айде, дее... то стана вече като в оня виц за реката, която "започва с Дун и завършва на -нав" 1 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 20 декември, 2017 Сподели Публикувано: 20 декември, 2017 преди 7 часа, iaia_mama каза: Да, Алекс, удари им едно рамо! Но пък може и някой друг да се сети вече, че кафене-сладкарницата Мелу си е спечелила призът за "Най-........... в Германия" за 2014-та година Айде, дее... то стана вече като в оня виц за реката, която "започва с Дун и завършва на -нав" Ами това е форум за пътувания все пак, а не за кулинария. Аз потърсих, но нищо не ми излезе и изгубих интерес. 4 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 20 декември, 2017 Сподели Публикувано: 20 декември, 2017 Призът е сигурно за The best macaroons, че там, основно това се яде. 1 Връзка към коментар
Емика Публикувано: 20 декември, 2017 Сподели Публикувано: 20 декември, 2017 Ех, поизморени сме малко в края на годината от познаване на загадки Най-доброто в Германия за 2014 Снимка от магазина на приземния етаж 2 Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 20 декември, 2017 Сподели Публикувано: 20 декември, 2017 Еее, най-после имаме познал! Точно така, кафе-сладкарницата Мелу е обявена за "Най-доброто кафене в Германия за 2014г". Емика, ти си наред за нова загадка! Заповядай, моля Ето още няколко снимчици със "мелуенски" сладости, а за който би искал да ги види и вкуси, адресът е: Мюнхен, ул. Theatinerstraße 32 - това е на 100-120м от Одеонплац в посока към Мариенплац 5 1 Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 20 декември, 2017 Сподели Публикувано: 20 декември, 2017 (редактирано) преди 3 часа, Zaro каза: Ами това е форум за пътувания все пак, а не за кулинария. Аз потърсих, но нищо не ми излезе и изгубих интерес. O, има, има писано за това мюнхенско кафене. Например:https://www.yelp.com/biz/maelu-münchen-3http://www.best-places-munich.com/maelu-munichs-sweet-luxury/ В TripAdvisor също има ревюта, и в TripPlannera... Не си задал подходящи думички на търсачката, може би А ето и сайта на кафенето:http://maelu.de/ Редактирано 20 декември, 2017 от iaia_mama 1 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 20 декември, 2017 Сподели Публикувано: 20 декември, 2017 (редактирано) преди 8 минути , iaia_mama каза: O, има, има писано за това мюнхенско кафене. Например:https://www.yelp.com/biz/maelu-münchen-3http://www.best-places-munich.com/maelu-munichs-sweet-luxury/ В TripAdvisor също има ревюта, и в TripPlannera... Не си задал подходящи думички на търсачката, може би А ето и сайта на кафенето:http://maelu.de/ А бе аз видях, че има, но какво е спечелило през 2014 няма никъде. А такива неща знам как да търся, повярвай ми. Редактирано 20 декември, 2017 от Zaro 2 Връзка към коментар
searus Публикувано: 20 декември, 2017 Сподели Публикувано: 20 декември, 2017 преди 20 минути , Zaro каза: А бе аз видях, че има, но какво е спечелило през 2014 няма никъде. А такива неща знам как да търся, повярвай ми. Мда, това на табелката от последната снимка отбелязва само, че е едно от най-добрите в Германия за 2014... 1 Връзка към коментар
Eager_Traveler_Paul Публикувано: 20 декември, 2017 Сподели Публикувано: 20 декември, 2017 На 18.12.2017 г. в 9:11, Eager_Traveler_Paul каза: Ресторант/заведение на годината? Или може би customer's choice award в Германия? А моето предположение, което беше с по-ранна дата, защо така неглижирахте... 2 Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 20 декември, 2017 Сподели Публикувано: 20 декември, 2017 Не, че съм го неглижирала, но го видях през телефона си и реших по-късно да отразя, че този отговор е "топло", а после времето ми а губене се оказа "цайт-нот" Мисля, че все пак Емика е най-точна - тя направо показа снимката с отговора 1 Връзка към коментар
searus Публикувано: 20 декември, 2017 Сподели Публикувано: 20 декември, 2017 Аз не че да се заяждам, но това кафене няма никаква награда, просто списанието Feinschmecker е излязло там някога си със списък на най-добрите според тях кафенета из цялата страна, но никъде не видях най-най кафене за годината. Ако беше спечелило нещо, щяха да си го лепнат най-малкото на сайта. А табелката, както вече споменах, указва точно това, че е сред най-добрите кафенета, нито повече, нито по-малко: "gehoert zu den besten in Deutschland" 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега