Прескочи до съдържание

Игра: Познай откъде е тази снимка

Препоръчани мнения

преди 56 минути , ven62 каза:

Тази тема за мен е много интересна и много ... престижна.

При наличието на толкова много енциклопедисти тук  (@До.., @Аl..., @Фи..., @Zа..., @ch... и т.н.) , бих си позволил да пусна загадка само при чиста "победа".

Не знам дали съм ясен, дано не звучи ... претенциозно. :)

BTW, eдин път успях... :)

-----------

@pamela, наистина си ти. Давай!

@ven62 не пропускай така лесно шанса да играеш и истински да затрудниш енциклопедистите, защото победата ти е изцяло чиста и заслужена. Никой няма съмнения в това! Аз най-малко.:)

Така че, ти си!

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Хайде, пуснете двамата по половин снимка, че да върви играта .:dancing:

А пък Венчо стига се е запъвал, че ще пратим Тарантасио да го изамка:rofl::rofl:.

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 6 минути , Rainy каза:

Лесно е. Презастроен бряг :biggrin:

Всъщност, точно този бряг не е презастроен.

Ама ти си мно-о-ого далеч от него - така че - простено ти е. ;):)

Редактирано от ven62
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Без да се заглеждам много и да търся подробности ми прилича на Солун, някъде в далечината Бялата кула..., само дето тоя кей ме обърква. Но пък цветът на морето го докарва на средиземноморски. :)

• Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 3 минути , mu_ry каза:

а изобщо в Гърция ли е, може да е Италия .. виждам някакъв замък на брега ...

Ооода, може и да е в Италия..., може и да е навсякъде. На мен това ми дойде от раз като видях снимката, кооперацийките които са наблизо и кулата/замъка на брега. :) 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Имаме верен отговор на единия въпрос.

Да подскажа малко:

P1060965.JPG.743d4b67c6cee50c12d8c7d4117e72bb.JPGP1070251.JPG.f9cc6b80d1c4260607b2b3b72d584d82.JPG

Последната снимка е правена само и единствено  заради плажа ... никакви подвижни обекти не бива да ви разсейват. ;):lol:

Редактирано от ven62
  • Харесвам 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Поли беше много активна и вярна, но в крайна сметка @deyan отговори и на двата въпроса.

Има една легенда за този замък/крепост, която е свързана и с България:

От една от кулите са хвърляни български воини през средновековието. Били са там като наемни войска, но са се забъркали в някакви заговори (или са ги забъркали) и съответно били "неутрализирани" - доста зловещо.

На втората снимка момичето е кипърка - един от техните модели. Приятели сме с нейното семейство и те бяха така любезни да ни разведат и в турската част на Кипър - Северен Кипър. А градът (Кирения/Гирне) е нещо като столица на тази територия.

Едва ли е необходимо да пояснявам, че "подвижните обекти" на трета снима са типични представителки на "любимите" ми рускини.

Редактирано от ven62
  • Харесвам 4
  • Браво 1
Връзка към коментар

Да, правилен отговор.

Наричат Суджоу „Китайската Венеция” или „Венеция на Изтока”, което е доста надценено и каналите не са голяма прелест, особено през топлите месеци. Това, с което обаче е известен Суджоу, са китайските градини, които наистина са прекрасни (макар и леко еднотипни за незапознатото око) и са включени и в списъка на Юнеско.

Казват, че има над 100 градини, но най-известните са няколко:

Humble Administrator's Garden –тя е най-популярна и голяма. Създадена е през 1509 по време на династията Мин и е с площ 5,6 хектара;

Lingering Garden – с прекрасни кръгли врати/отвори за преминаване през различните зони. От династията Цин;

Lion Grove Garden – снимката е от нея и това е моят фаворит, особено заради лабиринтите от скални образувания из цялата градина. Създадена е през 1342 г.

Вероятно знаете, че всяка зона – горичка, езерце, павилионче, скали, камъни, врати, тип дървета или водни цветя, в китайските градини има определено значение и самото им оформяне пресъздава някаква дълбока идея на създателя си, но честно казано, аз не съм в състояние да дам добри пояснения в тази връзка, а не съм сигурен, че можах да ги разбера или усетя.

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Това беше адски бързо. Твой ред е.

Иначе, ако всичко е наред през април ще се разхождам по този площад. А сградата, която е в центъра е тяхното НДК. На нея има площадка за наблюдение на града а вътре се помещават няколко специализирани музея. Била е построена като подарък за поляците от руснаците, по времето на Сталин.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.