pamela Публикувано: 20 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 20 февруари, 2018 преди 56 минути , ven62 каза: Тази тема за мен е много интересна и много ... престижна. При наличието на толкова много енциклопедисти тук (@До.., @Аl..., @Фи..., @Zа..., @ch... и т.н.) , бих си позволил да пусна загадка само при чиста "победа". Не знам дали съм ясен, дано не звучи ... претенциозно. BTW, eдин път успях... ----------- @pamela, наистина си ти. Давай! @ven62 не пропускай така лесно шанса да играеш и истински да затрудниш енциклопедистите, защото победата ти е изцяло чиста и заслужена. Никой няма съмнения в това! Аз най-малко. Така че, ти си! 4 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 20 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 20 февруари, 2018 Хайде, пуснете двамата по половин снимка, че да върви играта . А пък Венчо стига се е запъвал, че ще пратим Тарантасио да го изамка. 4 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 21 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 21 февруари, 2018 (редактирано) Мерси @pamela. Ето: От къде е правена снимката. Какво виждаме на нея. Според мен е лесно, но да видим... Редактирано 21 февруари, 2018 от ven62 1 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 21 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 21 февруари, 2018 преди 18 минути , ven62 каза: Какво виждаме на нея. Според мен е лесно, но да видим... Лесно е. Презастроен бряг Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 21 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 21 февруари, 2018 (редактирано) преди 6 минути , Rainy каза: Лесно е. Презастроен бряг Всъщност, точно този бряг не е презастроен. Ама ти си мно-о-ого далеч от него - така че - простено ти е. Редактирано 21 февруари, 2018 от ven62 1 Връзка към коментар
Polina Публикувано: 21 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 21 февруари, 2018 Без да се заглеждам много и да търся подробности ми прилича на Солун, някъде в далечината Бялата кула..., само дето тоя кей ме обърква. Но пък цветът на морето го докарва на средиземноморски. 1 Връзка към коментар
mu_ry Публикувано: 21 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 21 февруари, 2018 а изобщо в Гърция ли е, може да е Италия .. виждам някакъв замък на брега ... 1 Връзка към коментар
Polina Публикувано: 21 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 21 февруари, 2018 преди 3 минути , mu_ry каза: а изобщо в Гърция ли е, може да е Италия .. виждам някакъв замък на брега ... Ооода, може и да е в Италия..., може и да е навсякъде. На мен това ми дойде от раз като видях снимката, кооперацийките които са наблизо и кулата/замъка на брега. 1 Връзка към коментар
mu_ry Публикувано: 21 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 21 февруари, 2018 ще чакаме жокер значи 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 21 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 21 февруари, 2018 Като гледам растителността, ми прилича нейде из турските курорти, Анталия, например. 2 Връзка към коментар
deyan Публикувано: 21 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 21 февруари, 2018 (редактирано) Girne / Kyrenia ? Редактирано 21 февруари, 2018 от deyan 2 2 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 21 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 21 февруари, 2018 (редактирано) Имаме верен отговор на единия въпрос. Да подскажа малко: Последната снимка е правена само и единствено заради плажа ... никакви подвижни обекти не бива да ви разсейват. Редактирано 21 февруари, 2018 от ven62 2 1 Връзка към коментар
Polina Публикувано: 21 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 21 февруари, 2018 Да бе, Кипър, Ниси бийч... нищо не ни разсейва повече 3 1 1 Връзка към коментар
deyan Публикувано: 21 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 21 февруари, 2018 А, иначе снимката е от замъка St. Hilarion . Доста се мъчех да направя чиста снимка оттам 4 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 21 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 21 февруари, 2018 (редактирано) Поли беше много активна и вярна, но в крайна сметка @deyan отговори и на двата въпроса. Има една легенда за този замък/крепост, която е свързана и с България: От една от кулите са хвърляни български воини през средновековието. Били са там като наемни войска, но са се забъркали в някакви заговори (или са ги забъркали) и съответно били "неутрализирани" - доста зловещо. На втората снимка момичето е кипърка - един от техните модели. Приятели сме с нейното семейство и те бяха така любезни да ни разведат и в турската част на Кипър - Северен Кипър. А градът (Кирения/Гирне) е нещо като столица на тази територия. Едва ли е необходимо да пояснявам, че "подвижните обекти" на трета снима са типични представителки на "любимите" ми рускини. Редактирано 21 февруари, 2018 от ven62 4 1 Връзка към коментар
deyan Публикувано: 21 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 21 февруари, 2018 Къде и какво е "това"? 4 Връзка към коментар
deyan Публикувано: 22 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 22 февруари, 2018 Тъй като няма предположения, ще пусна лека подсказка - намира се в една от многото "Венеции", както обичат да наричат различни градове по света Връзка към коментар
lamerz1912 Публикувано: 22 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 22 февруари, 2018 Суджоу, Китай 3 Връзка към коментар
deyan Публикувано: 22 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 22 февруари, 2018 Да, правилен отговор. Наричат Суджоу „Китайската Венеция” или „Венеция на Изтока”, което е доста надценено и каналите не са голяма прелест, особено през топлите месеци. Това, с което обаче е известен Суджоу, са китайските градини, които наистина са прекрасни (макар и леко еднотипни за незапознатото око) и са включени и в списъка на Юнеско. Казват, че има над 100 градини, но най-известните са няколко: Humble Administrator's Garden –тя е най-популярна и голяма. Създадена е през 1509 по време на династията Мин и е с площ 5,6 хектара; Lingering Garden – с прекрасни кръгли врати/отвори за преминаване през различните зони. От династията Цин; Lion Grove Garden – снимката е от нея и това е моят фаворит, особено заради лабиринтите от скални образувания из цялата градина. Създадена е през 1342 г. Вероятно знаете, че всяка зона – горичка, езерце, павилионче, скали, камъни, врати, тип дървета или водни цветя, в китайските градини има определено значение и самото им оформяне пресъздава някаква дълбока идея на създателя си, но честно казано, аз не съм в състояние да дам добри пояснения в тази връзка, а не съм сигурен, че можах да ги разбера или усетя. 7 Връзка към коментар
lamerz1912 Публикувано: 22 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 22 февруари, 2018 Кой град е това? Връзка към коментар
Doctor Who Публикувано: 22 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 22 февруари, 2018 Варшава 4 Връзка към коментар
lamerz1912 Публикувано: 22 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 22 февруари, 2018 Това беше адски бързо. Твой ред е. Иначе, ако всичко е наред през април ще се разхождам по този площад. А сградата, която е в центъра е тяхното НДК. На нея има площадка за наблюдение на града а вътре се помещават няколко специализирани музея. Била е построена като подарък за поляците от руснаците, по времето на Сталин. 3 Връзка към коментар
Doctor Who Публикувано: 22 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 22 февруари, 2018 Къде се намира това място. Връзка към коментар
Doctor Who Публикувано: 22 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 22 февруари, 2018 Жокер Връзка към коментар
Роца Публикувано: 22 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 22 февруари, 2018 Пазарът в Камдън? 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега