AlexandraKo Публикувано: 23 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 23 ноември, 2014 (редактирано) Перу? Урос?Титикака? Редактирано 23 ноември, 2014 от AlexandraKo Връзка към коментар
woman_in_white Публикувано: 23 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 23 ноември, 2014 (редактирано) Налучквам... В Чили ли е правена снимката? Жената инка ли е? Перу? Урос?Титикака? Не е бил в Перу Поне така е отбелязал в профила си в кои страни е посетил Редактирано 23 ноември, 2014 от woman_in_white Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 23 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 23 ноември, 2014 (редактирано) Налучквам... В Чили ли е правена снимката? Жената инка ли е? Не е бил в Перу Поне така е отбелязал в профила си в кои страни е посетил Аааа,аз това не го следя Редактирано 23 ноември, 2014 от AlexandraKo Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 23 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 23 ноември, 2014 Не е в Чили, не е в Перу. До момента няма налучкали. Връзка към коментар
Childish Публикувано: 23 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 23 ноември, 2014 племе Куна, Панама? 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 23 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 23 ноември, 2014 (редактирано) Аймара? Не е Аймара индианка. племе Куна, Панама? Сега остава да кажеш и от къде е снимката. Мястото е специфично и се води панамска територия. Там е мястото, където живеят най-много куна индианци, т. е. само такива живеят там и никакви други. Не, че по нещо на снимката се показва точно мястото де, но жокера би трябвало да те насочи в търсенето ти на Гугъл Иначе официално си познала, слагай снимка-загатка. Редактирано 23 ноември, 2014 от FlyTraveler 1 Връзка към коментар
Childish Публикувано: 23 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 23 ноември, 2014 Guna Yala, на испански Kuna Yala 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 23 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 23 ноември, 2014 Ми в нета пише, че живеят на Сан Блас, сигурно снимката е от някой от островите Връзка към коментар
noshtna_ptica Публикувано: 23 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 23 ноември, 2014 FlyTraveler, ако си бил там, да знаеш, че черна завист ме гризе... Прочетох за това вълшебно място: http://idi.bg/blogs/view/blog/910 Индианците Куна са известни с цветните си тъкани, наречени "мола", които те изработват с различни техники на апликация. Те се използват за изработката на традиционните женски рокли, а на техния език "мола" означава облекло. Любопитен факт е, че сред тях се раждат голям процент албиноси. Според древните поверия тези хора имат специална мисия да защитават луната от "дракона", който се опитва да я изяде понякога - лунното затъмнение. Когато има лунно затъмнение, те излизат навън през нощта и със специално изработени за целта стрели обстрелват „дракона“. 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 23 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 23 ноември, 2014 (редактирано) Guna Yala, на испански Kuna Yala Точно, по времето, когато аз ходих островите се наричаха Сан Блас. На основния остров много рядко спират круизни кораби, но с един фотограф от Ванкувър намерихме индианец с моторизирано кану, който цял ден ни разкарва по други острови, където турист не е стъпвал. Местните не бяха виждали бели хора. Имам убийствени снимки, но ще постна като си купя сканер, че са правени с филмов апарат. FlyTraveler, ако си бил там, да знаеш, че черна завист ме гризе... Прочетох за това вълшебно място: http://idi.bg/blogs/view/blog/910 Индианците Куна са известни с цветните си тъкани, наречени "мола", които те изработват с различни техники на апликация. Те се използват за изработката на традиционните женски рокли, а на техния език "мола" означава облекло. Любопитен факт е, че сред тях се раждат голям процент албиноси. Според древните поверия тези хора имат специална мисия да защитават луната от "дракона", който се опитва да я изяде понякога - лунното затъмнение. Когато има лунно затъмнение, те излизат навън през нощта и със специално изработени за целта стрели обстрелват „дракона“. Точно там, сега гледам са започнали да водят и туристи. Горе написах, аз като ходих из затънтените острови, местните не бяха виждали бял човек - децата идваха да ни разглеждат (както и ние тях). Това все пак беше преди 17 години... Редактирано 23 ноември, 2014 от FlyTraveler 5 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 23 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 23 ноември, 2014 (редактирано) Имахме доста интересно връщане от затънтените острови към основния (става въпрос за Сан Блас островите) - преди да се качим в кануто - еднодръвка индианците ни дадоха някакви големи найлони да си увием фотоапаратите. После разбрах защо, даже си помислих, че това е последния ден от живота ми - излязоха много големи вълни, ние сме на кану - еднодръвка с извънбордов двигател. Кануто постоянно се пълни с вода, двамата с фотографа от Ванкувър едвам успяваме да я изгребваме с празни консервени кутии с едната ръка, а с другата да се държим, че да не изхвърчим от кануто в морето. Няма спасителни ризи, на хоризонта не се вижда земя отникъде, а индианеца седнал отзад и напънал извънбордовия двигател до дупка, като само ни прави знаци да му даваме още бира, която изпива на едно надигане Редактирано 23 ноември, 2014 от FlyTraveler 10 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 23 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 23 ноември, 2014 Имахме доста интересно връщане от затънтените острови към основния (става въпрос за Сан Блас островите) - преди да се качим в кануто - еднодръвка индианците ни дадоха някакви големи найлони да си увием фотоапаратите. После разбрах защо, даже си помислих, че това е последния ден от живота ми - излязоха много големи вълни, ние сме на кану - еднодръвка с извънбордов двигател. Кануто постоянно се пълни с вода, двамата с фотографа от Ванкувър едвам успяваме да я изгребваме с празни консервени кутии с едната ръка, а с другата да се държим, че да не изхвърчим от кануто в морето. Няма спасителни ризи, на хоризонта не се вижда земя отникъде, а индианеца седнал отзад и напънал извънбордовия двигател до дупка, като само ни прави знаци да му даваме още бира, която изпива на едно надигане Щом не е поискал кафявите гащи, значи всичко е било в рамките на нормалното. 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 23 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 23 ноември, 2014 Това да не е пролома, който води до Петра, гледан отгоре? Май Сик се казваше... Предполагам просто, не съм бил Връзка към коментар
Childish Публикувано: 23 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 23 ноември, 2014 Не е там, neuromancer топло: официалният език Връзка към коментар
noshtna_ptica Публикувано: 23 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 23 ноември, 2014 На мен ми прилича на Гранд Каньон, нали не съм ходила... Връзка към коментар
woman_in_white Публикувано: 23 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 23 ноември, 2014 Не е там, neuromancer топло: официалният език Арабски... Северна Африка или Близкия изток? Връзка към коментар
noshtna_ptica Публикувано: 23 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 23 ноември, 2014 Може би Цветния каньон край Нувейба? Връзка към коментар
Childish Публикувано: 23 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 23 ноември, 2014 Арабски... Северна Африка или Близкия изток? Първото Може би Цветния каньон край Нувейба? Не Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 23 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 23 ноември, 2014 (редактирано) Може би Цветния каньон край Нувейба? Да, ама това е до Шарм ел Шейх, пък Авторката не е ходила там По-скоро е Ливан или Сирия. В Сирия има планини с такъв цвят. Редактирано 23 ноември, 2014 от AlexandraKo Връзка към коментар
Elina Публикувано: 23 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 23 ноември, 2014 Да не е Тунис? 1 Връзка към коментар
woman_in_white Публикувано: 23 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 23 ноември, 2014 (редактирано) Северна Африка... Египет не е със сигурност... Остават Тунис или Мароко? Предполагам, че този красив каньон е някъде в Сахара... Edit: В Сахара... сетих се за нещо познато и проверих в пътепис, който съм чела ... Редактирано 23 ноември, 2014 от woman_in_white 1 Връзка към коментар
Childish Публикувано: 23 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 23 ноември, 2014 Да не е Тунис? Да По-конкретно? Връзка към коментар
Elina Публикувано: 23 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 23 ноември, 2014 Тунизийския Гранд каньон-Мидес. 3 Връзка към коментар
Childish Публикувано: 23 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 23 ноември, 2014 OK Elina, ти си Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега