alienad Публикувано: 6 декември, 2014 Сподели Публикувано: 6 декември, 2014 Това мисля, че е морския орган в Задар. 2 Връзка към коментар
danimarkova Публикувано: 6 декември, 2014 Сподели Публикувано: 6 декември, 2014 Точно така, alienad, Морският орган в Задар! Морският орган е музикален инструмент,дълъг 70 метра,с 35 тръби под цимента.Музикалните тръби са разположени така,че да улавят движенията на вятъра и морето и така да правят музика.Този уникален инструмент е подвластен нa природата и тя е тази ,която дирижира никогa нестихващата музика. Намира се в хърватския крайбрежен град Задар, който посетих през 2012 година. Музиката от морсите вълни аз осоциирам с перуанските ритми. Заслужава си да се посети Ето и една приятна статийка http://www.peika.bg/statia/V_Zadar_moreto_sviri_na_organ_l.a_i.68002.html В непосредствена близост е и съоръжението "Поздрав към слънцето", което се захранва със слънчева енергия. Акумулираната през деня светлина, вечерта засиява в най-различни цветове. Ето и още една моя снимка, която е далеч по цветна от предходните alienad, ти гониш 5 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 7 декември, 2014 Сподели Публикувано: 7 декември, 2014 (редактирано) Дани,много интересно и красиво! Покрай. твоята загадка се порових за тази част на Далмация и вече имам планче.Благодаря ти, научих нещо ново! Няколко пъти съм била в Хърватска, но това съм го пропуснала. Редактирано 7 декември, 2014 от AlexandraKo 2 Връзка към коментар
danimarkova Публикувано: 7 декември, 2014 Сподели Публикувано: 7 декември, 2014 Благодаря, Алекс Мястото си заслужава наистина. Ние го комбинирахме с Плитвичките езера и му определихме само 1 ден за посещение, което си беше незаслужено малко. И градът е страхотен, много ми хареса, но ние не успяхме да го разгледаме както трябва. Благодарение на тази игра наистина се научават много интересни неща и разбира се, влизат в следващи планове Чакам с нетърпение следващата загадка 1 Връзка към коментар
alienad Публикувано: 7 декември, 2014 Сподели Публикувано: 7 декември, 2014 Много се радвам, че познах тази загадка. И ние бяхме само за един ден в Задар и го бяхме съчетали с Плитвичките езера, но градът си заслужава да го разглеждаш по-дълго. Има невероятен залез. Едно голямо слънце, което потъва в морето. Ето и моята загадка. Къде се намира това вълшебно местенце? 1 Връзка към коментар
mu_ry Публикувано: 7 декември, 2014 Сподели Публикувано: 7 декември, 2014 Вътрешното море на Гозо, до Синия прозорец 1 Връзка към коментар
alienad Публикувано: 7 декември, 2014 Сподели Публикувано: 7 декември, 2014 Браво! Точен отговор! Бях там през 2010 г. по Европейски проект и много ми хареса Малта. Посрещнаха ни много топло, показаха ни забележителностите и останах очарована от красотите на Малта и Гозо. А ето го и самия Blue Window. 2 Връзка към коментар
mu_ry Публикувано: 7 декември, 2014 Сподели Публикувано: 7 декември, 2014 я да видим това колко бързо ще го познаете Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 7 декември, 2014 Сподели Публикувано: 7 декември, 2014 Рила, по пътя към Мусала и х.Мальовица. Връзка към коментар
mu_ry Публикувано: 7 декември, 2014 Сподели Публикувано: 7 декември, 2014 Рила, по пътя към Мусала и х.Мальовица. много студено Връзка към коментар
iMari Публикувано: 7 декември, 2014 Сподели Публикувано: 7 декември, 2014 Възможно ли е да е в Черна гора? Връзка към коментар
mu_ry Публикувано: 7 декември, 2014 Сподели Публикувано: 7 декември, 2014 отново не, в Европа е, но още на запад Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 7 декември, 2014 Сподели Публикувано: 7 декември, 2014 Да не е планината Монсерат? 1 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 7 декември, 2014 Сподели Публикувано: 7 декември, 2014 Мисля, че за толкова кратко 77 страници, идеята някак се изроди.. И не съм убеден, че всички бяха искрено коректни..... Аз надали ще мога да се доредя при този начин на развитие... Затова една моя снимка 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 7 декември, 2014 Сподели Публикувано: 7 декември, 2014 (редактирано) Ру, ми трябва да познаеш нещо, тогава ти идва ред. Или пък, ако много имаш желание, някой отстъпва - случвало се е. Ти какво така се хвърли изневиделица Не сме познали още загадката на mu_ry, не е редно така. Редактирано 7 декември, 2014 от AlexandraKo Връзка към коментар
mu_ry Публикувано: 7 декември, 2014 Сподели Публикувано: 7 декември, 2014 Да не е планината Монсерат? да, това е би трябвало ти да не си наред, но вече не съм сигурна какво точно се случва Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 7 декември, 2014 Сподели Публикувано: 7 декември, 2014 Защо да не съм аз наред, ако това е верният отговор? На твоята загадка, която си е по реда. Мястото е наистина много хубаво, имам стар пътепис за там. http://poblizo.com/?p=5987 Само че, нека Ру да бъде вместо мен. Хем ще му се изпълни желанието, хем няма да се обърка редът. Ако сте съгласни. 3 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 7 декември, 2014 Автор Сподели Публикувано: 7 декември, 2014 Давайте по снимката на Оги, макар че искрено му препоръчвам да няма време да ни дава жокери, а тайфуна да го подмине и да ходи да си прави кефа! Иначе законният задаващ е AlexandraKo, но щом няма проблем от нейна страна действайте със снимката на Оги. Темата е просто прекалено задъхана и във високо темпо, очаквам да се кротне Връзка към коментар
woman_in_white Публикувано: 7 декември, 2014 Сподели Публикувано: 7 декември, 2014 По загадката на ruwenzogy това се намира в Северна Гърция в едно градче до близко до гранцата (Кулата-Промахон). Част е от средновековна крепост. Преди години приятели ме замъкнаха там... Градчето се казваше Сидирокастро, а крепостта Демирхисар (или хълма се казваше така...). След него ходихме и до село Крушево и пещерата Капе, където е скалната църква Свети Спас, която много ме впечатли... Този район ме интересува, защото съм потомка на българи, живеели някога по тези земи... Ако съм отговорила случайно правилно ще помоля AlexandraKo да пусне следващата загадка, за да се възстанови реда на играта . Надявам се да не възразите. Благодаря Хубава и усмихната седмица 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 8 декември, 2014 Сподели Публикувано: 8 декември, 2014 Къде е тайфунът Ру, че да се произнесе, та да вървим нататък :rolleyes: Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 8 декември, 2014 Сподели Публикувано: 8 декември, 2014 Отговора е правилен. Давай Александра. Аз се включих малко на майтап, защото иначе никога нямаше да мога. Така да ви изненадма. Ама загадката ми много лесна, понеже тука нямам снимки на компютъра... Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 8 декември, 2014 Сподели Публикувано: 8 декември, 2014 Ееее, чакаме те да кажеш дали е правилно. Ето следващата снимка: Връзка към коментар
Zara Публикувано: 8 декември, 2014 Сподели Публикувано: 8 декември, 2014 да не е някъде из Карандила?..с тези сини камъни... Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 8 декември, 2014 Сподели Публикувано: 8 декември, 2014 Не, не е у нас. Но е в Европа. Връзка към коментар
naTpuoT Публикувано: 8 декември, 2014 Сподели Публикувано: 8 декември, 2014 Из Гърция? Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега