Бръмбар Публикувано: 14 май Публикувано: 14 май Влезнах през сайта на Wizz да видя цените на един хотел, който следя и с получаване на кредити обратно. Дава ми кредити, но и също цената, която дава е с изключени някои такси. Преди по дефолт ми ги даваше с включени такси. Дори като влезна направо в букинг (без да минавам през уиз) вече ми ги дава с изключени такси. Мога ли да върна по някакъв начин настройките да ми дава цените с включени такси и откъде? Пробвах с различни браузъри, трих brousing history, но вече с влизането настройките са ми други. Това като влезна през десктоп. От апликацията ми ги дава с такси както преди, но цената рязко ми се вдигна (на превю ми дава старата цена , но като влезна в самия хотел е вече друга) и много по-висока. И тук излизах и влизах от апликацията, трих данни, но се повтаря едно и също. Някакви идеи?
neuromancer Публикувано: 14 май Публикувано: 14 май Не знам, на мен в едно търсене на един екран някои хотели са с включени такси, други без...
Бръмбар Публикувано: 14 май Публикувано: 14 май Ами аз се поразрових и си отговорих сама на въпроса. Букинг ги показва с такси или без в зависимост от страната от която търсиш. За някои ги показва със, за някои без. Бях си включила VPN и явно смяташе че търся от друга страна (не България). След като изключих ВПН-а взе да ги показва пак с такси. А цените в аппа, явно са били кеширани в превюто, вече и в двете взе да ги показва високи. Преди ми ги даваше с 53% дискаунт, сега с 49%, откъдето идва разликата. Дали след известен брой резервации сменя намалението както при ниско тарифните и дали е политика на хотела или букинг не ми е ясно. Малко ме е яд на мен си понеже го резервирах с 60% дискаунт, но по грешка си канцелирах резервацията и сега вече дискаунтите стават все по-ниски. Ще ги следя още известно време ако се промени нещо. Междувременно направих друга резервация.
Argentique Публикувано: 14 май Публикувано: 14 май преди 10 минути , Бръмбар каза: Ами аз се поразрових и си отговорих сама на въпроса. Букинг ги показва с такси или без в зависимост от страната от която търсиш. За някои ги показва със, за някои без. Бях си включила VPN и явно смяташе че търся от друга страна (не България). След като изключих ВПН-а взе да ги показва пак с такси. А цените в аппа, явно са били кеширани в превюто, вече и в двете взе да ги показва високи. Преди ми ги даваше с 53% дискаунт, сега с 49%, откъдето идва разликата. Дали след известен брой резервации сменя намалението както при ниско тарифните и дали е политика на хотела или букинг не ми е ясно. Малко ме е яд на мен си понеже го резервирах с 60% дискаунт, но по грешка си канцелирах резервацията и сега вече дискаунтите стават все по-ниски. Ще ги следя още известно време ако се промени нещо. Междувременно направих друга резервация. За десктоп пробвай да стигнеш до хотела в Букинг през tripadvisor, trivago, Google maps, може да даде по-ниската цена. Съществува вероятност, ако хотелът се предлага от Агода, при намирането му в горепосочените сайтове през десктоп, цената да е по-ниска и от Букинг. Последната година имах доста попадения в Агода през описания начин. 4
Бръмбар Публикувано: 14 май Публикувано: 14 май Благодаря ти, @Argentique. Ще потърся пак. Преди ми ги даваше най-ниско през букинг, вкл. по-ниско и от сайта на хотела, заради дискаунт от хотела, genius discount и част платена от букинг. Ще проверя пак може да са се променили нещата.
Taliana Публикувано: 18 май Публикувано: 18 май Опитвам се да резервирам едно студио от частен домакин през букинг. Едвам се сдобих с код за отстъпка, но за съжаление никъде не мога да намеря поле за въвеждане, който преди беше някъде долу в ляво на финалната страница. Някой де се е сблъсквал с такъв казус?
bad kid Публикувано: 18 май Публикувано: 18 май В приложението излиза опция за въвеждане на код на финалната стъпка под payment. 1
Taliana Публикувано: 18 май Публикувано: 18 май преди 12 минути , bad kid каза: В приложението излиза опция за въвеждане на код на финалната стъпка под payment. От компютър се пробвам да го направя и полето го няма. Сега ще видя приложението какво ще ми даде. Благодаря! Edit - Успях през приложението да въведа кода. Още един път благодаря! 2
nestinarka Публикувано: Петък в 20:01 Публикувано: Петък в 20:01 Здравейте! Имам следния казус - направих резервация през Booking с невъзвръщаема анулация. След като платих, от хотела ми изпратиха следната информация: Climate Resilience Tax (10.00€ per night) and all extra consumption should be paid at the time of check out. Само да уточня, че тази такса никъде не е описана в условията на Booking в резервацията. Писах от профила си на хотела, че не е редно, но по какъв начин според Вас мога да я избегна? Така всеки може да си "добавя" скрити екстри.
stanimir Публикувано: Петък в 20:15 Публикувано: Петък в 20:15 14 minutes ago, nestinarka said: Здравейте! Имам следния казус - направих резервация през Booking с невъзвръщаема анулация. След като платих, от хотела ми изпратиха следната информация: Climate Resilience Tax (10.00€ per night) and all extra consumption should be paid at the time of check out. Само да уточня, че тази такса никъде не е описана в условията на Booking в резервацията. Писах от профила си на хотела, че не е редно, но по какъв начин според Вас мога да я избегна? Така всеки може да си "добавя" скрити екстри. The "Climate Resilience Tax," also known as the "Climate Crisis Resilience Fee" or "Environmental Fee," is a new tax introduced by Greece, replacing the previous accommodation tax, to fund climate change mitigation and disaster recovery efforts. It is collected by accommodation providers from guests staying in hotels, furnished apartments, and short-term rentals В цената която сте платили пише ли изрично "Включени всички такси" ? 1
Argentique Публикувано: Петък в 20:16 Публикувано: Петък в 20:16 преди 15 минути , nestinarka каза: Здравейте! Имам следния казус - направих резервация през Booking с невъзвръщаема анулация. След като платих, от хотела ми изпратиха следната информация: Climate Resilience Tax (10.00€ per night) and all extra consumption should be paid at the time of check out. Само да уточня, че тази такса никъде не е описана в условията на Booking в резервацията. Писах от профила си на хотела, че не е редно, но по какъв начин според Вас мога да я избегна? Така всеки може да си "добавя" скрити екстри. Разправяйте се с Букинг, ако мине. Те трябва да посочват таксите. Аз платих същата сума на вечер за 4* в Гърция и колкото и да се разправях с Агода, нищо не получих. Единствено морално удовлетворение, че след разправията с мен вече включиха тази такса в цената на сайта си, поне в бъдеще хората ще знаят. 1
nestinarka Публикувано: Петък в 20:23 Публикувано: Петък в 20:23 преди 8 минути , stanimir каза: The "Climate Resilience Tax," also known as the "Climate Crisis Resilience Fee" or "Environmental Fee," is a new tax introduced by Greece, replacing the previous accommodation tax, to fund climate change mitigation and disaster recovery efforts. It is collected by accommodation providers from guests staying in hotels, furnished apartments, and short-term rentals В цената която сте платили пише ли изрично "Включени всички такси" ? Благодаря за уточнението. Сега видях, че имам включена в цената въпросната такса и съм я платила вече. Другото интересно е, че пише, че цената е за 2 госта, а резервацията е за 2-ма възрастни с дете. Но така или иначе не мисля, че е редно тази такса да я плащаме още веднъж. 1
neuromancer Публикувано: Петък в 21:06 Публикувано: Петък в 21:06 Абсолютно права си, щом е включена, не трябва да я плащаш пак. 1
Бръмбар Публикувано: вчера в 04:13 Публикувано: вчера в 04:13 А на вас са ви изтеглили сумата при плащането с или без таксата. Понеже често тези такси са включени в общата цена, но се плащат отделно в хотела т.е изключени са от сумата, която букинг дърпат предварително. Това, че цената е за два госта принципно не е добре. Вижте дете безплатно ли е с двама по политиката на хотела и го препотвърдете, че е включено в резервацията. Понеже при търсене понякога излизат и други конфигурации освен зададената. Аз веднъж така бях объркала и въпреки че бях търсила за двама съм резервирала за един, в хотела се наложи да доплатя закуска и за втори човек настаняването. Видях си грешката чак в хотела, когато ми казаха, че резервацията в за eдин. Отначало тръгнах да споря, но като си прегледах наново и внимателно резервацията, се оказа, че наистина е за един и доплатих разликата. 2
jorocontrola Публикувано: вчера в 04:54 Публикувано: вчера в 04:54 Децата такса не плащат. Дали таксата е ключета в цената си пише изрично за всяка резервация и няма нищо неясно, ако се гледа внимателно: - с отделна такса: - с включена такса 2
nestinarka Публикувано: преди 21 часа Публикувано: преди 21 часа преди 5 часа, Бръмбар каза: А на вас са ви изтеглили сумата при плащането с или без таксата. Понеже често тези такси са включени в общата цена, но се плащат отделно в хотела т.е изключени са от сумата, която букинг дърпат предварително. Това, че цената е за два госта принципно не е добре. Вижте дете безплатно ли е с двама по политиката на хотела и го препотвърдете, че е включено в резервацията. Понеже при търсене понякога излизат и други конфигурации освен зададената. Аз веднъж така бях объркала и въпреки че бях търсила за двама съм резервирала за един, в хотела се наложи да доплатя закуска и за втори човек настаняването. Видях си грешката чак в хотела, когато ми казаха, че резервацията в за eдин. Отначало тръгнах да споря, но като си прегледах наново и внимателно резервацията, се оказа, че наистина е за един и доплатих разликата. В самата резервация детето фигурира, към самите такси не са го добавили. преди 4 часа, jorocontrola каза: Децата такса не плащат. Дали таксата е ключета в цената си пише изрично за всяка резервация и няма нищо неясно, ако се гледа внимателно: - с отделна такса: - с включена такса Да, платена е, както бях снимала по-горе. Писах и на хотела, защото в техните лични съобщения искаха да се плати, все едно не е. Днес вече потвърдиха, че е платена през Букинг, но явно разчитата на момента, в който човек може и да не се усети. За Барселона например имам предстоящо пътуване, където изрично си пише, че 75 лв. за местен данък ще се платят на място, при напускане. Прави ми впечатление, че все повече зачестяват тези нерегламентирани политики. Давам и още един пример, който беше през Airbnb - там отмених резервацията, която беше с безплатна анулация (именно за Барселона, защото намерих по-добра оферта през Букинг) и за моя изненада, хостът реши да си иска около 470 лв. (защото сме 5 човека) "city tax''. Разбира се, отказах, а след това се наложи дълга и продължителна кореспонденция с Airbnb, че това е абсурдно искане, при положение, че пътуването ще е през месец септември и такива такси се плащат само при реален престой и при напускане. В крайна сметка нищо не съм плащала, но пак беше една трудна кореспонденция, както сега.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега