Прескочи до съдържание

Въпрос за booking.com

tonik

Препоръчани мнения

Публикувано:
7 minutes ago, neuromancer said:

Запаметена ли е била картата? Може и не в букинг

Запаметена е , да.Разбира се ползвал съм я за плащане и на други места.Няма как да се разбере откъде идва. 

Публикувано:

На мен тия дни ми смениха пин-а на резервация за очукан гръцки остров, към която даже не се въвежда карта за гаранция и се плаща в брой  🤔

Откакто ми източиха сума от уникредитска карта точно от Букинг или Хотелс.ком, плащам само с ревюлют или виртуална карта. И никога не запаметявам карта в Букинг. 

А в Прибалтика ми цакнаха революта, но неуспешно. Но за картата се наложи преиздаване. Оттогава и там пари не държа, само във Flexible cash funds.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 3 часа, Argentique каза:

И никога не запаметявам карта в Букинг. 

Не само там, въобще никъде не запаметявам карта. Когато съм имал източване винаги картата е била запаметена някъде. Сериозно подозирам и Амазон, че си бях правил някакви експерименти с Револют и после имаше опити да ми ползват революта (но без пари вътре).

Само в Убер държа за удобство, ама и от там ще я махна, че така или иначе при зареждане с ваучери дават някакви точки. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 минути , neuromancer каза:

Когато съм имал източване винаги картата е била запаметена някъде.

И при мен така се получи. Тук мнозина са казвали карти да не се запаметяват никъде и аз слушам. :wink:

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 14 минути , Argentique каза:

И при мен така се получи. Тук мнозина са казвали карти да не се запаметяват никъде и аз слушам. :wink:

И аз не запаметявам карти, но в Амазон ми беше запаметена без да ме питат, трябваше специално да я изтрия. 

• Харесвам 2
Публикувано:

При мен уиз дск КК стоя с години запаметена в Алиекспрес и никой не я докопа 😉

Сега гледам да плащам с Apple Pay- по-лесно е, за сигурното нямам идея. 

• Замислям се 1
Публикувано:

Аз имам към една сметка в ОББ две карти- Виза и Мастъркард. Едната ми е за онлайн плащания и стои непрекъснато заключена. Отключвам я за малко когато правя резервация. После пак заключвам. Другата си ми е за ежедневно ползване ,не е заключена. Това правя, откакто хотел,който беше с плащане на място и далечен срок за канселиране ми изтегли(или блокира) пари предварително. А аз не обичам да ми блокират пари.

Мисля,че този начин ме пази и от злоупотреби.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 40 минути , ДиянаВ каза:

Сега гледам да плащам с Apple Pay- по-лесно е, за сигурното нямам идея. 

Много се разправях тогава, като ми изтеглиха пари от дебитна карта, и повече нямам желание, затова и уж внимавам тройно вече. Тогава, преди 5 г., нямаше 3D security и може би е било идея по-лесно да се теглят суми. Отделно, че към седмица отнема издаването на новите карти, пък вече нямам отношения с друга банка за момента, а карти си ползвам постоянно.
КК за кешбек не ползвам, затова плащам всичко с Револют, където има точков кешбек. Но там отново - държа минимални суми за разходи за деня или прехвърлям сума, с която веднага плащам нещо. Вече и Уникредит имат виртуална карта (след 100 г се сетили), но не съм я ползвала. Имам три карти към сметката им и две постоянно са заключени.

При китайците (Тему и т.н.) - само през пейпал, където е закачен револютът или имам зареден кешбек от Букинг понякога. 
Сега се сетих, че и при мен, като при @neuromancer, карта записана имам в yandex taxi и grab. Но там луд ще станеш да въвеждаш всеки път.

За Прибалтиката ти бях писала в съответната тема за компрометираната ми карта там. Според мен е станало в Талин, защото в Рига плащах в брой. Револют я преиздадоха безплатно, с безплатна доставка.

Получих следобед още три мейла от Букинг за нови ПИН кодове. Всичките са за едно гръцко пътуване, за другите няма проблеми.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 8 минути , Argentique каза:

плащам всичко с Револют, където има точков кешбек. Но там отново - държа минимални суми за разходи за деня или прехвърлям сума, с която веднага плащам нещо.

Нямам време да описвам подробно моят казус точно след резервации с Револут и в него само 11 лв. Просто ми бяха задължили сметката с доста голяма сума и ме подканиха да я допълня. Та това -почти празна, се оказа не пречи да се злоупотреби. След много писане в чат и проверки ми ги опростиха! Имам все още Револут акаунт ,но не съм си поръчала нова карта,не смея да използвам даже виртуална!

• Шок 3
Публикувано:

"Увисвали" сме , защото хотел не може да си изтегли парите в ден за настанавяне и не са могли (или не са опитвали) да се свържат с нас при неуспешния опит. Ако мястото е популярно като нищо могат да анулират резервация , ако не бъде платена своевременно.

Публикувано:
преди 8 минути , stanimir каза:

"Увисвали" сме , защото хотел не може да си изтегли парите в ден за настанавяне и не са могли (или не са опитвали) да се свържат с нас при неуспешния опит. Ако мястото е популярно като нищо могат да анулират резервация , ако не бъде платена своевременно.

А защо не я плащате, като наближи и сте сигурни за пътуването? Аз така правя, след няколко лоши спомена, и засега нямам драма. А карти, разбира се, никога и за нищо не запаметявам 💸

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 14 минути , stanimir каза:

Хотел/хостел не анулират резервация. Анулира я системата на booking защото така е програмирано и в датата Х ако не е платена компютърът автоматично го прави след 24-часов срок. На мен ми се е случвало да нямам пари на карта и съм писал на хостела, че ще платя при настаняване, но са ми отговаряли точно така.

• Харесвам 2
Публикувано:

Случва се да обикалям и места където нямам нет , понякога сменям различно място всеки ден , понякога съм в дълги полети и летищни трансфери.Има и настанявания без опция за предварително плащане и т.н.

Голямо удобство е да не ги мислиш , но върви с известни рискове.

Пак казвам , не мога да съм сигурен че идва от Букинг.Имам десетки плащания в последните месеци на място в малки хотели , магазинчета, активности и прочие.Например последно в Нова Зеландия няколко места бяха с уж незабавно плащане и безплатни анулиране до 24 часа преди настаняване , но не изтеглиха парите на момента ами си ги теглеха в деня преди настаняване.Точно в транзит на летище получих мейл , че не можели да си изтеглят сумата.Дадох нова карта , но не можаха и от нея та се обяснявахме да платя на място като пристигна , но не винаги ще се получи така - пристигам късно , няма 24 часа рецепция (както се случва често в много от малките места в държавите с висок стандарт).Ако нямах нет на летището ? В случая не знам какъв им беше проблема , защото на място стана от раз с точно същата карта.Просто случката днес  съвпадна с мейлите от Букинг.

В случая точно познатата схема - първо няколко бързи авторизации за нулева сума , замразих картата и след няколко часа вече започнаха опитите за същински транзакции.Тогава вече е блокирах (унищожих) и ще отида за нова.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 час, blueriver каза:

Аз имам към една сметка в ОББ две карти- Виза и Мастъркард. Едната ми е за онлайн плащания и стои непрекъснато заключена. Отключвам я за малко когато правя резервация. После пак заключвам. Другата си ми е за ежедневно ползване ,не е заключена. Това правя, откакто хотел,който беше с плащане на място и далечен срок за канселиране ми изтегли(или блокира) пари предварително. А аз не обичам да ми блокират пари.

Мисля,че този начин ме пази и от злоупотреби.

Обаче ако не ти мине блокирането, ще ти откажат резервацията, защото все едно има проблем с картата ти и плащането не е гарантирано. Малко хотели го правят (блокирането), но се случва.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 3 часа, Asya Assenova каза:

Обаче ако не ти мине блокирането, ще ти откажат резервацията, защото все едно има проблем с картата ти и плащането не е гарантирано. Малко хотели го правят (блокирането), но се случва.

Старая се да не попадам на такива. Когато ми се е случвало(два пъти) писах на хотела че изрично са обявили плащане на място и канселирах. Иначе нали я отключвам за да се направи авторизацията за нула (понякога е 1 евро) и тогава пак заключвам .

• Харесвам 1
Публикувано:

Тези дни правих разни резервации и ми направи впечатление, че много рядко има вече безплатна отмяна до деня на пристигане. Обикновено ми дава опция за безплатна отмяна около седмица или 5 дни преди настаняването в най-добрия случай. Основно апартаменти визирам. Някой има ли подобни наблюдения?

Публикувано:
преди 11 минути , tara каза:

Тези дни правих разни резервации и ми направи впечатление, че много рядко има вече безплатна отмяна до деня на пристигане. Обикновено ми дава опция за безплатна отмяна около седмица или 5 дни преди настаняването в най-добрия случай. Основно апартаменти визирам. Някой има ли подобни наблюдения?

Съвсем нормално е. Ако хората разполагат с 1 (2-3) апартамента, не искат да им останат празни, особено в по-активен сезон.
Големите хотели с много стаи могат да си го позволят.
Познавам хора, които запазват и държат по 5-6 неща до последно и избират накрая седмото. Не пишат тук. :wink:

Не помня в последните години да съм имала отмяна за ден до пристигане. Например в Гърция лятото е поне месец-два. В Азия са по-ларж. В Италия, поне където ми се е налагало скоро, са минимум 7 дни, по-често повече.

В Казахстан пък беше до деня на пристигане безплатната анулация. Да, ама и двата пъти след часа на настаняване ми писаха, че нямат места (вечната спукана тръба или овърбукинг) и да се спасявам. 😃

• Харесвам 5
Публикувано:

В Китай съм виждал доста с безплатно канселиране дори до 18.00 ч. в деня на настаняване , но за Европа не се сещам изобщо да съм попадал на такъв толеранс , за апартаменти пък съвсем. А ваканционни дестинации като Сардиния , Алпи и подобни като минимум 5-7 дена преди настаняване или дори 30 дни във върховия сезон.Колкото по-търсено и с по-висок рейтинг дадено място - толкова повече рестрикции.Наясно са, че няма да останат незаети.

Публикувано:

Условията на анулация зависят и от дестинацията, колко е нов гостът,  доколко е в сезон. Имаше и на Канарите, и в Сицилия с безплатна анулация апартаменти до деня преди пристигане при последните ни пътувания. В Барселона беше възможно и в деня на пристигане да анулираме, но беше хотел, което е по-различно.

Но за Гърция впечатленията ми са, че са от най-дразнещите с редовните 2 седмици предварителен срок. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Сега погледнах двете си резервации за Виетнам - с безплатна отмяна по всяко време са. И за други страни в региона бяха така или 1-2 макс.
Гърция - 7-14 дни. За желани места с добри условия в сезон често слагат 30 дни и съм запазвала от зор. 

Който иска гъвкавост, може да запазва и в последния ден. Правила съм го, но в нисък сезон и за малко хора. Даже цените са по-добри. Но ако пътувате пет човека или са ви важни някакви определени неща - гледка, пералня, оранжев диван - няма как. 😊

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 13 часа, blueriver каза:

Старая се да не попадам на такива. Когато ми се е случвало(два пъти) писах на хотела че изрично са обявили плащане на място и канселирах. Иначе нали я отключвам за да се направи авторизацията за нула (понякога е 1 евро) и тогава пак заключвам .

В нашия случай от хотела ни писаха, че ако до 24 часа не посочим друга карта, с която да направят авторизация, в конкретния случай само за 1 евро), ще ни откажат резервацията. В случая от банката бяха блокирали картата поради съмнения за злоупотреба. Хотелът си искаше карта, която да провери.

Публикувано:
преди 2 часа, Argentique каза:

Сега погледнах двете си резервации за Виетнам - с безплатна отмяна по всяко време са. И за други страни в региона бяха така или 1-2 макс.
Гърция - 7-14 дни. За желани места с добри условия в сезон често слагат 30 дни и съм запазвала от зор. 

Който иска гъвкавост, може да запазва и в последния ден. Правила съм го, но в нисък сезон и за малко хора. Даже цените са по-добри. Но ако пътувате пет човека или са ви важни някакви определени неща - гледка, пералня, оранжев диван - няма как. 😊

Argentique, ти кога ще ходиш във Виетнам? Ние обмисляме по Коледа и НГ да отидем за 20тина дни + Чианг Мей.

Днес за първи път търсихме акомодейшън на място. Тъй като ще вземем първия ферибот сутринта, а сме на другия край на острова, решихме последната нощувка да е близо до пиъра. Отидохме на самия пиър и там десетки малки хотелчета - влязохме в 3 от тях. Цената е по-ниска от всичко, което има налично в Агода и Букинг - 2 стаи за 5ма ни, с климатик, хладилник, съвсем на пиъра за 1 900 бата, което е  под 50 евро общо. 

Може би има някакви чалъми за търсене на акомодейшън на място...аз харесвам да имам някаква сигурност с предварителна резервация. Но светът става все по - несигурен и единствената сигурност всъщност остава гъвкавостта. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 минути , Madonna каза:

Argentique, ти кога ще ходиш във Виетнам? 

Не знам дали ще ходя. 😀 Иншалла.

Имам билет с Катар до КЛ, но до 15 юни са отменени точно тези полети от Сабиха, а моят е почти веднага след 15-ти 😃.

Още нищо не съм чела и съм запазила само първа и последна нощувка.

На място надали ще търся от врата на врата, но от днес за утре става. Аз съм лесна, пък и дестинацията е бюджетна и с много варианти. 

Ето че и при вас е така.

Ако имах неограничен бюджет и другаде така щях да правя. 😀 Ама още нямам.

• Благодаря 1
Публикувано:

Booking.com признават с половин уста за проблем и изтекли лични данни. Уж финансова информация не е изтекла:

image.png.d4968d4fbc3eecd94aa653dc3349f213.png

Все пак си вижте пощите за подобно писмо и точно за кои резервации има засечен пробив.

• Харесвам 2
  • Замислям се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.