Monika_Koko Публикувано: 6 ноември, 2025 Публикувано: 6 ноември, 2025 Днес бях неприятно изненадана да видя ,че сумата от 266лв, която имах в портфейл е изчезнала. Тъкмо исках да си платя част от предстояща нощувка с натрупаните от кодове кредити ииии ..ядец. Знам, че срокът на кредита не е изтекъл, тъй като го получих преди два месеца и валидността му беше до 2026г. Моля за съвет, какво да направя. Това което ми излиза в портфейла е "0" евро. Също така излиза съобщение,че вече натрупаните суми в потфейла ще бъдат в евро , а не в лева, но това не промяня наличността в моя от нула евро. Това, което исках да платя също е в евро. 1
ДиянаВ Публикувано: 6 ноември, 2025 Публикувано: 6 ноември, 2025 (редактирано) преди 11 минути , Monika_Koko каза: Днес бях неприятно изненадана да видя ,че сумата от 266лв, която имах в портфейл е изчезнала. Тъкмо исках да си платя част от предстояща нощувка с натрупаните от кодове кредити ииии ..ядец. Знам, че срокът на кредита не е изтекъл, тъй като го получих преди два месеца и валидността му беше до 2026г. Моля за съвет, какво да направя. Това което ми излиза в портфейла е "0" евро. Също така излиза съобщение,че вече натрупаните суми в потфейла ще бъдат в евро , а не в лева, но това не промяня наличността в моя от нула евро. Това, което исках да платя също е в евро. При мен са налични и са в евро, защото такива са ми настройките. Нямам съобщение за промяната от лев в евро. Пробвай от настройките да обърнеш валутата си в евро. Може така да се появят. Според мен едва ли са занулили кредитите. На приложението гледам. Редактирано 6 ноември, 2025 от ДиянаВ 1
Monika_Koko Публикувано: 6 ноември, 2025 Публикувано: 6 ноември, 2025 От настройките, обърнах на евро, но не се промени нищо. В " История" си ги има кредитите, но в портфейла, не. Ще изчакам 24 часа и ще пиша на съпорта.
Kamen Публикувано: 6 ноември, 2025 Публикувано: 6 ноември, 2025 Преди 1 час, Monika_Koko каза: От настройките, обърнах на евро, но не се промени нищо. В " История" си ги има кредитите, но в портфейла, не. Ще изчакам 24 часа и ще пиша на съпорта. Погледнете последните си резервации - да не са отразени неволно в някоя от тях.
Monika_Koko Публикувано: 6 ноември, 2025 Публикувано: 6 ноември, 2025 Писах на съпорта и сумата се появи в портфейла ми в евро. Явно е било заради промяната лев/евро. Акаунта ми беше в лева. Вече съм спокойна и бързо ще я уползотворя! 🙂 2
Lindt Публикувано: 11 януари Публикувано: 11 януари Ние не сме ползвали много букинг напоследък, та сме пропуснали сериозен проблем в акаунта си. Вчера по повод питане за контакти на една ползвана къща за гости, видях, че нямаме никаква следа от минали резервации. От настоящи и канселирани също. Просто липсват от акаунта ни. Би трябвало да имаме 2 активни за Прибалтика. Направих и една за Сицилия вечерта, но и тя изчезна. От кредитите ни покрай Канарите не е останало нищо, получили сме ги на 17.12, на 23.12 са изхарчени за полет според историята ни. И него не го виждаме, иначе с удоволствие бихме го канселирали, за да прецакаме крадеца. Предполагам измамниците са ни блокирали достъпа до резервациите. Опитахме да извадим резервацията през "Can't find a booking?" бутона, но нищо не стана. През имейл може да се отвори, обаче Писахме на тромавия съпорт, още не ни се занимава с разговори по телефона, но ако някой случайно знае откъде да си достъпим активните резервации или е минал през този проблем, кажете какво се е случило 10 5
Jenbel Публикувано: 11 януари Публикувано: 11 януари Проблемът е за техническия съпорт категорично, с разговор по телефона не могат да ви помогна. Ще проверят системните логове и ще разберат какво се е случило. Ако имат и други идентични сигнали вероятно вече работят по проблема. Не е задължително да ви е хакнат акаунта, може да има проблем с визуализацията в профила ви. Досега не съм виждала или чувала за такъв клиентски проблем. 5
ДиянаВ Публикувано: 11 януари Публикувано: 11 януари преди 3 часа, Lindt каза: Ние не сме ползвали много букинг напоследък, та сме пропуснали сериозен проблем в акаунта си. Вчера по повод питане за контакти на една ползвана къща за гости, видях, че нямаме никаква следа от минали резервации. От настоящи и канселирани също. Просто липсват от акаунта ни. Би трябвало да имаме 2 активни за Прибалтика. Направих и една за Сицилия вечерта, но и тя изчезна. От кредитите ни покрай Канарите не е останало нищо, получили сме ги на 17.12, на 23.12 са изхарчени за полет според историята ни. И него не го виждаме, иначе с удоволствие бихме го канселирали, за да прецакаме крадеца. Предполагам измамниците са ни блокирали достъпа до резервациите. Опитахме да извадим резервацията през "Can't find a booking?" бутона, но нищо не стана. През имейл може да се отвори, обаче Писахме на тромавия съпорт, още не ни се занимава с разговори по телефона, но ако някой случайно знае откъде да си достъпим активните резервации или е минал през този проблем, кажете какво се е случило Не е точно същият проблем, но не знам дали сте пробвали изтриване и инсталиране наново на приложението. В края на миналата година имах разни грешки във визуализацията в приложението. След като не се оправиха в продължение на няколко дни, изтрих и инсталирах приложението. Оправиха се нещата.
ДиянаВ Публикувано: 11 януари Публикувано: 11 януари преди 26 минути , Gentleman Basta каза: @ДиянаВсъщото е и на десктоп Лоша работа. Мисля, че проблемът ще си разреши във ваша полза, след като имате съответните следи - съобщения по имейл. Дано да стане по-бързо 🤞
krasen_denev Публикувано: 13 януари Публикувано: 13 януари Здравейте, магеланци! Имам едно питане или по-скоро зов за помощ и се надявам някой с подобен случай да каже как е действал?!? Днес по Уатс ъп ми писаха от Букинг ето това: Hello Denev Krasen, This message relates to your stay reference 682859 with Sole di Paglia, scheduled to begin on 01 Feb 2026. During a routine review of upcoming arrivals, our system indicated that a short confirmation is required to ensure that all guest and stay details are accurately recorded prior to your visit. To complete this standard step, please open the personal page below and review your stay information at your convenience: As part of this process, a temporary authorization for the stay amount may appear on your payment method. This is a verification only — no funds are collected and any pending hold is released automatically by your bank. If anything is unclear or you would like assistance, our support team is available to help — simply reply to this message. Kind regards! Изтрил съм четири цифри от номера на резервацията и референтната връзка,но той е верен в съобщението изпратено до мен. Резервацията е платена с кредити от портфейла,ако това е от значение и е без право на отмяна. С множеството измами ставащи в интернет пространството, не съм сигурен дали трябва да последвам връзката,която ми е изпратена. Приемам съвети всякакви. 1
Argentique Публикувано: 13 януари Публикувано: 13 януари преди 32 минути , krasen_denev каза: Здравейте, магеланци! Имам едно питане или по-скоро зов за помощ и се надявам някой с подобен случай да каже как е действал?!? Днес по Уатс ъп ми писаха от Букинг ето това: Hello Denev Krasen, This message relates to your stay reference 682859 with Sole di Paglia, scheduled to begin on 01 Feb 2026. During a routine review of upcoming arrivals, our system indicated that a short confirmation is required to ensure that all guest and stay details are accurately recorded prior to your visit. To complete this standard step, please open the personal page below and review your stay information at your convenience: https://booking.app-stayconfirm.com/199172 As part of this process, a temporary authorization for the stay amount may appear on your payment method. This is a verification only — no funds are collected and any pending hold is released automatically by your bank. If anything is unclear or you would like assistance, our support team is available to help — simply reply to this message. Kind regards! Изтрил съм четири цифри от номера на резервацията и две от референтната връзка,но той е верен в съобщението изпратено до мен. Резервацията е платена с кредити от портфейла,ако това е от значение и е без право на отмяна. С множеството измами ставащи в интернет пространството, не съм сигурен дали трябва да последвам връзката,която ми е изпратена. Приемам съвети всякакви. Според мен е измама, не попълвай нищо, а пиши на Customer support за случая. Домакините най-вероятно нямат представа. Линкът ти има адрес извън букинг и изглежда така - https://guestestay-app.com/6828599566 За данни на клиенти и регистрации апартаментите може да си имат техни сайтове, но не изглеждат по този начин. Освен това е рано за тези неща, до 1 февруари има време 3
Dreamm Публикувано: 13 януари Публикувано: 13 януари Измама е. И аз получих от двама различни подателя същото. Писах на хотела през букинг, нямат нищо общо. 4
new one Публикувано: 13 януари Публикувано: 13 януари преди 32 минути , krasen_denev каза: Здравейте, магеланци! Имам едно питане или по-скоро зов за помощ и се надявам някой с подобен случай да каже как е действал?!? Днес по Уатс ъп ми писаха от Букинг ето това: Hello Denev Krasen, This message relates to your stay reference 682859 with Sole di Paglia, scheduled to begin on 01 Feb 2026. During a routine review of upcoming arrivals, our system indicated that a short confirmation is required to ensure that all guest and stay details are accurately recorded prior to your visit. To complete this standard step, please open the personal page below and review your stay information at your convenience: As part of this process, a temporary authorization for the stay amount may appear on your payment method. This is a verification only — no funds are collected and any pending hold is released automatically by your bank. If anything is unclear or you would like assistance, our support team is available to help — simply reply to this message. Kind regards! Изтрил съм четири цифри от номера на резервацията и референтната връзка,но той е верен в съобщението изпратено до мен. Резервацията е платена с кредити от портфейла,ако това е от значение и е без право на отмяна. С множеството измами ставащи в интернет пространството, не съм сигурен дали трябва да последвам връзката,която ми е изпратена. Приемам съвети всякакви. Абсолютна измама - и аз имах същото. Явно са пробили нечия система и са откраднали данни - при мен беше хотел в абу даби 2
Dreamm Публикувано: 13 януари Публикувано: 13 януари преди 12 минути , new one каза: Абсолютна измама - и аз имах същото. Явно са пробили нечия система и са откраднали данни - при мен беше хотел в абу даби При мен в Дубай.... 3
ДиянаВ Публикувано: 13 януари Публикувано: 13 януари преди 42 минути , krasen_denev каза: Здравейте, магеланци! Имам едно питане или по-скоро зов за помощ и се надявам някой с подобен случай да каже как е действал?!? Днес по Уатс ъп ми писаха от Букинг ето това: Hello Denev Krasen, This message relates to your stay reference 682859 with Sole di Paglia, scheduled to begin on 01 Feb 2026. During a routine review of upcoming arrivals, our system indicated that a short confirmation is required to ensure that all guest and stay details are accurately recorded prior to your visit. To complete this standard step, please open the personal page below and review your stay information at your convenience: As part of this process, a temporary authorization for the stay amount may appear on your payment method. This is a verification only — no funds are collected and any pending hold is released automatically by your bank. If anything is unclear or you would like assistance, our support team is available to help — simply reply to this message. Kind regards! Изтрил съм четири цифри от номера на резервацията и референтната връзка,но той е верен в съобщението изпратено до мен. Резервацията е платена с кредити от портфейла,ако това е от значение и е без право на отмяна. С множеството измами ставащи в интернет пространството, не съм сигурен дали трябва да последвам връзката,която ми е изпратена. Приемам съвети всякакви. Измама е. Аз редовно получавам едни такива съобщения през WhatsApp за направена резервация в Билбао. Периодично пробват, но не им се вържа. След това (1-2 дни) чрез букинг от мястото за настаняване получавам съобщение, потвърждаващо опита за измама: Правилото: Никога линкове за плащания и банкови данни през WhatsApp 2
M@ria Публикувано: 13 януари Публикувано: 13 януари На 11.01.2026 г. в 10:02, Lindt каза: Ние не сме ползвали много букинг напоследък, та сме пропуснали сериозен проблем в акаунта си. Вчера по повод питане за контакти на една ползвана къща за гости, видях, че нямаме никаква следа от минали резервации. От настоящи и канселирани също. Просто липсват от акаунта ни. Би трябвало да имаме 2 активни за Прибалтика. Направих и една за Сицилия вечерта, но и тя изчезна. От кредитите ни покрай Канарите не е останало нищо, получили сме ги на 17.12, на 23.12 са изхарчени за полет според историята ни. И него не го виждаме, иначе с удоволствие бихме го канселирали, за да прецакаме крадеца. Предполагам измамниците са ни блокирали достъпа до резервациите. Опитахме да извадим резервацията през "Can't find a booking?" бутона, но нищо не стана. През имейл може да се отвори, обаче Писахме на тромавия съпорт, още не ни се занимава с разговори по телефона, но ако някой случайно знае откъде да си достъпим активните резервации или е минал през този проблем, кажете какво се е случило Преди година ми бяха хакнали акаунта и бяха използвали кредитите за резервация на някаква вила в Индонезия, явно абсолютно несъществуваща. Но получих имейл че ми е сменена паролата и така разбрах, че има проблем. С триста зора успях поне да си възстановя профила. От Букинг не ми оказаха абсолютно никакво съдействие тогава, а много ги тормозих. Но вашият случай е доста по-различен, дано да има положителна развръзка! 3 1
Captain45 Публикувано: 13 януари Публикувано: 13 януари И друго правило, контакт с госта само през приложението на Букинг. Това правило важи и за другите платформи. Например много често като пусна нещо за продажба в нета през някоя платформа, веднага получавам опити за измама през Вайбър. 4
Иван Попов Публикувано: 13 януари Публикувано: 13 януари Преди 1 час, krasen_denev каза: Здравейте, магеланци! Имам едно питане или по-скоро зов за помощ и се надявам някой с подобен случай да каже как е действал?!? Днес по Уатс ъп ми писаха от Букинг ето това: Hello Denev Krasen, This message relates to your stay reference 682859 with Sole di Paglia, scheduled to begin on 01 Feb 2026. During a routine review of upcoming arrivals, our system indicated that a short confirmation is required to ensure that all guest and stay details are accurately recorded prior to your visit. To complete this standard step, please open the personal page below and review your stay information at your convenience: As part of this process, a temporary authorization for the stay amount may appear on your payment method. This is a verification only — no funds are collected and any pending hold is released automatically by your bank. If anything is unclear or you would like assistance, our support team is available to help — simply reply to this message. Kind regards! Изтрил съм четири цифри от номера на резервацията и референтната връзка,но той е верен в съобщението изпратено до мен. Резервацията е платена с кредити от портфейла,ако това е от значение и е без право на отмяна. С множеството измами ставащи в интернет пространството, не съм сигурен дали трябва да последвам връзката,която ми е изпратена. Приемам съвети всякакви. Това е измама. Booking не пишат по WhatsApp и не пращат линкове за „потвърждение“. Не отваряй линка и нищо не въвеждай. Провери си резервацията само през официалното приложение или сайта на Booking. 5
Otnesen Публикувано: 14 януари Публикувано: 14 януари На 13.01.2026 г. в 21:20, krasen_denev каза: Здравейте, магеланци! Имам едно питане или по-скоро зов за помощ и се надявам някой с подобен случай да каже как е действал?!? Днес по Уатс ъп ми писаха от Букинг ето това: Hello Denev Krasen, This message relates to your stay reference 682859 with Sole di Paglia, scheduled to begin on 01 Feb 2026. During a routine review of upcoming arrivals, our system indicated that a short confirmation is required to ensure that all guest and stay details are accurately recorded prior to your visit. To complete this standard step, please open the personal page below and review your stay information at your convenience: As part of this process, a temporary authorization for the stay amount may appear on your payment method. This is a verification only — no funds are collected and any pending hold is released automatically by your bank. If anything is unclear or you would like assistance, our support team is available to help — simply reply to this message. Kind regards! Изтрил съм четири цифри от номера на резервацията и референтната връзка,но той е верен в съобщението изпратено до мен. Резервацията е платена с кредити от портфейла,ако това е от значение и е без право на отмяна. С множеството измами ставащи в интернет пространството, не съм сигурен дали трябва да последвам връзката,която ми е изпратена. Приемам съвети всякакви. Stay safe online Booking.com will charge your card automatically and notify you when the payment is successful. Please report any payment requests you receive and avoid clicking on payment links. If anything looks suspicious, like an unexpected payment request, please don't click any links and report it to us. We'll never ask you to share your account, personal or payment details over the phone, email or chat (e.g. WhatsApp). Това съобщение ми излиза в профила в Booking като предупреждение. 5
Velmar Публикувано: 18 януари Публикувано: 18 януари Започнах да правя резервация, но прочетох в малкия шрифт изискване да се предостави при настаняване снимка на кредитната карта, с която е извършена резервацията, както и името на картодържателя да е същото с това на госта.Не съм попадала досега на подобно условие и доста се изненадах.Няма да ползвам лично въпросната резервация и няма как да се изпълни условието.( правя резервация за дъщеря ми).Какво значи това?
neuromancer Публикувано: 18 януари Публикувано: 18 януари прекаляват малко ако не ти харесва, подминаваш надали са единствените 3
Jenbel Публикувано: 18 януари Публикувано: 18 януари Може да означава много неща. Може да навежда на мисъл за опит за измама, а може и да не означава нищо. Аз бих била предпазлива и следвайки общия принцип, че не се предоставя информация за сметки, карти, акаунти и т.н. никога и на никого, не бих си дала банкова карта някой да ми я снима. Може да зададеш въпрос на хоста през секцията за въпроси и отговори в страницата на настаняването. 1
stanimir Публикувано: 18 януари Публикувано: 18 януари Вероятно искат снимка, в случай че не може да покажете физически картата с която е направена резервацията.Дъщеря ви не разполага ли с банкова карта (едва ли е задължително да е кредитна). Резервирайте с нейната. Най-добре копирайте текста тук за да не гадаем. 1
neuromancer Публикувано: 18 януари Публикувано: 18 януари Ако искат снимката при настаняване, навярно наистина се има предвид само ако картата не е налична. Понякога писалия и прочелия разбират различни неща. Но пак, въобще не бих се занимавал, само ако мястото наистина ми е легнало на сърцето бих им писал, че това условие не ми харесва, да предложат нещо друго...
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега