Прескочи до съдържание

Въпрос за booking.com

tonik

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 21 минути , Dreamm каза:

Нямам друг код. 😄

Аз съм си играл, но няма гаранция за цената, за съжаление - променяш датите на произволни и кодът не се губи. После го връщаш пак на твоите дати с нива промяна. Обаче нямам идея каква ше е цената?

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 часа, Dreamm каза:

Направих резервация и приложих изтичащ същия ден код. Веднага след това същата стая, при същите условия стана с 86 евро по-евтина (започна да изписва booking заплаща 86Е). Пробвах и от друг профил, инкогнито, от моя си - все така. Не посмях да анулирам и да направя нова резервация, защото можеше веднага да се вдигне цената. Съответно направих искане за връщане на разликата в цената, приложих съответните снимки, обаче вече 3 дни няма реакция. Дайте идея какво да правя. 

Размести датите, но има някакъв риск.

Гледаш кога има свободни дати за същите дни от седмицата, но в рамките на същия месец, защото цената може да варира според сезона. Местиш на тези дати и веднага след това правиш втора промяна, като връщаш първоначалните дати. Гледаш и каква е новата и старата цена.
Веднъж така направих и понеже бях предплатила, ми върнаха разликата.

А щом има втора стая в същото място, можеш да пробваш чрез добавяне на стая и отмяна на първата. Не съм го пробвала това, но май @Дани Магелани го беше подсказала наскоро. От приложението не виждам такава опция, вероятно е през сайта.

• Благодаря 1
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

При резервиране в Букинк, ползвам 10% кешбек към wizz, че това с кодовете стана мане-мани...
Някой да знае, защо сумата не е тази, която Букинг обявява. Например, чакам 20 евро, идват ми 15,60 €. На какво се дължи, такси, или нещо друго?

Публикувано:
преди 4 минути , Аглая каза:

При резервиране в Букинк, ползвам 10% кешбек към wizz, че това с кодовете стана мане-мани...
Някой да знае, защо сумата не е тази, която Букинг обявява. Например, чакам 20 евро, идват ми 17 €. На какво се дължи, такси, или нещо друго?

Дължи се на условията, видими са в детайлите.

Отстъпката, кешбекът, наградата или както там се нарича е до 10%, а не твърдо 10%.

Стандартното членство дава 7%, а премиум, каквото ние нямаме е 10%.

IMG_0050.png.53e79e4c6f3fa26077003d1a6cb3301f.png

• Харесвам 5
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте,приятели!

Искам да споделя моите наблюдения относно Букинг през последния месец. Повече от 40 дни вече следя всички места за настаняване в Малта. Не бързам да резервирам,понеже не ми е сигурно пътуването. Но ето на какво станах свидетел.В началото или по точно да кажа в края на месец Август цените на апартаментите и хотелите бяха страхотни,а в последствие започна тяхното покачване.Сега са буквално космически,но не това е от значение.Направих сравнение на цените от моя профил и този на съпругата ми,а на по-късен етап включих и няколко приятели,за да добия по-пълна представа за цялата картинка относно ценообразуването в Букинг.Използвах профили с различно достигнато Genius ниво,плащане с портфейл,без портфейл, с връщане на Уиз кредити, с кодове  и без кодове, с изчистен кеш, с нови профили и пр. и буквално останах поразен от финалния резултат!

Ще дам пример така:

-от профил с последно ново на лоялност:

Цена за три нощувки -500€;

С натрупани в портфейла кредити на стойност 50€,цената на нощувките става  545€ ;

Ако използваш връщане на сумата под формата на кредит към Уиз,цената се вдига с още 10%

Реално от цялата схема с отстъпки ще остане само кодът на Букинг/8%,10% или 12%/ върнат под формата на пари в портфейла, които обаче ще ви калкулират в по- високата цена за следващата резервация.

Или по-точно отстъпка няма! Поне в този вариант.

-от профил с първо ниво на лоялност,но с правени резервации:

Цената от 500€ без портфейл,без кредити,без Уиз стана 480 €.

-от нов профил:

Цената е сходна с тази на профил с първо ниво на лоялност.

Имате ли някакви наблюдения относно ценообразуването и сблъсквали ли сте се с този ценови "феномен" през последно време?

Мога да кажа,че това калкулиране го нямаше или не съм го забелязал до преди два-три месеца?!?

Публикувано:

как цената от 500 стана 545 или 480? То като почнеш търсене в профила показва една цена. Предполагам в другия профил друга цена

Публикувано:
преди 2 часа, neuromancer каза:

как цената от 500 стана 545 или 480? То като почнеш търсене в профила показва една цена. Предполагам в другия профил друга цена

Да правилно си ме разбрал. Цената в профил без натрупани в портфейла кредити е 500€,а в моят с натрупани 50€, не ми дава по-ниска цена от 545€. В профил с първо ниво на лоялност цената е 480€. Ако реша да използвам и процентите връщащи се към Уиз акаунта ми цената скача с още 10% и така става 600€. Всички отстъпки се калкулират в крайната цена и реално няма такива.

• Шок 1
Публикувано:
преди 2 часа, krasen_denev каза:

Да правилно си ме разбрал. Цената в профил без натрупани в портфейла кредити е 500€,а в моят с натрупани 50€, не ми дава по-ниска цена от 545€. В профил с първо ниво на лоялност цената е 480€. Ако реша да използвам и процентите връщащи се към Уиз акаунта ми цената скача с още 10% и така става 600€. Всички отстъпки се калкулират в крайната цена и реално няма такива.

При мен няма подобни неща - или са еднакви цените (аз съм с ниво 3), или за мен са по-добри спрямо ниво 1 или без акаунт. Да, понякога качва, ако минеш през линк на реферал, така е, но не винаги. Затова първо проверявам без линк, после с линк и си преценЯм 🥳

• Замислям се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• krasen_denev
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.