stanimir Публикувано: 19 август, 2023 Сподели Публикувано: 19 август, 2023 А транзакцията при теб също ли се вижда да е към Booking или е направо към Gotogate ? Ако Booking не е директен продавач и eTraveli им е подизпълнител , аз също бих стоял далеч от тях.Ако трябва съдействие , вместо с един трябва да се разправяш с двама посредници. 3 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 19 август, 2023 Сподели Публикувано: 19 август, 2023 преди 35 минути , stanimir каза: А транзакцията при теб също ли се вижда да е към Booking или е направо към Gotogate ? Ако Booking не е директен продавач и eTraveli им е подизпълнител , аз също бих стоял далеч от тях.Ако трябва съдействие , вместо с един трябва да се разправяш с двама посредници. Имам фактура от Букинг. От ОББ приложението виждам само последното си извлечение и не мога в момента да проверя майските транзакции. Ще го направя в работен ден. 1 Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 19 август, 2023 Сподели Публикувано: 19 август, 2023 Преди 1 час, stanimir каза: А транзакцията при теб също ли се вижда да е към Booking или е направо към Gotogate ? Ако Booking не е директен продавач и eTraveli им е подизпълнител , аз също бих стоял далеч от тях.Ако трябва съдействие , вместо с един трябва да се разправяш с двама посредници. "By making this booking, you'll enter into agreements with: (i) Gotogate, Inc. for the flight reservation service, and (ii) and (airline name )for the flight tickets and your travel on the aircrafts. Booking.com is not a party to either of these two agreements. Booking.com provides the platform on which travel companies make flight tickets for travel available with named airlines. Booking.com's role as a platform is more fully set out in its terms and conditions (link above)." Посредника е един - Готогейт , платформата е Букинг , които естествено са собственици на Готогейт - погълнаха Етравели Груп още през 2021год , съответно оттогава предлагат и самолетни билети . 5 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 19 август, 2023 Сподели Публикувано: 19 август, 2023 Ясно , сега видях "новината" , която явно е останала извън полезрението на форума : https://www.phocuswire.com/Booking-Holdings-acquires-eTraveli-Group-1-6-billion Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 19 август, 2023 Сподели Публикувано: 19 август, 2023 Аз не мисля, че е чак толкова фатално да си с грешна дата на раждане и друг номер на паспорта (щом не става дума за САЩ). Не съм забелязал да гледат такива подробности, щом не се отнася за бебе под 2 години 1 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 19 август, 2023 Сподели Публикувано: 19 август, 2023 преди 28 минути , neuromancer каза: Аз не мисля, че е чак толкова фатално да си с грешна дата на раждане и друг номер на паспорта (щом не става дума за САЩ). Не съм забелязал да гледат такива подробности, щом не се отнася за бебе под 2 години Точно от САЩ ще излетя като си сменя след няколко месеца паспорта. Но за сега драма няма. Ако не успея да накарам съпорта да смени номера на паспорта, тогава ще възникне проблем. 1 Връзка към коментар
searus Публикувано: 19 август, 2023 Сподели Публикувано: 19 август, 2023 преди 11 часа, Дани Магелани каза: Точно от САЩ ще излетя като си сменя след няколко месеца паспорта. Но за сега драма няма. Ако не успея да накарам съпорта да смени номера на паспорта, тогава ще възникне проблем. А не можеш ли да си управляваш резервацията директно на страницата на авиолинията? Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 20 август, 2023 Сподели Публикувано: 20 август, 2023 преди 9 часа, searus каза: А не можеш ли да си управляваш резервацията директно на страницата на авиолинията? Не. Опитах, не мога да направя нищо. Дори и лични данни не мога да вкарам, че ми няма имейла и телефона там. 1 Връзка към коментар
bobole4e Публикувано: 20 август, 2023 Сподели Публикувано: 20 август, 2023 Работи ли опцията Задай въпрос към собственика? Писах да питам нещо вече три различни места-нищо не се случва с дни Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 20 август, 2023 Сподели Публикувано: 20 август, 2023 Интересна случка от днес. Имам предстояща резервация в хотел в Осло, която платих, още когато я правих. Изненадващо получавам съмнително съобщение от хотела не по и-мейл, а чрез платформата на Booking, че искат да ми верифицират картата, въпреки че резервацията е платена: Твърде странно, поради което звъннах на Booking. Ако не друго, през годините съм се убедила, че имат добър съпорт. Казаха ми, че маркират съобщението като fraud и да не се притеснявам, че ще бъде анулирана резервацията. 2 часа по-късно получих второ съобщение от хотела по същия начин: Та такива работи :) И това от хотел в Норвегия, не в Шри Ланка да кажем. При това само преди месец имах 2 нощувки в същия хотел и останах с много добри впечатления от хотел и персонал... 1 5 Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 20 август, 2023 Сподели Публикувано: 20 август, 2023 преди 25 минути , Яничка каза: Интересна случка от днес. Имам предстояща резервация в хотел в Осло, която платих, още когато я правих. Изненадващо получавам съмнително съобщение от хотела не по и-мейл, а чрез платформата на Booking, че искат да ми верифицират картата, въпреки че резервацията е платена: Твърде странно, поради което звъннах на Booking. Ако не друго, през годините съм се убедила, че имат добър съпорт. Казаха ми, че маркират съобщението като fraud и да не се притеснявам, че ще бъде анулирана резервацията. 2 часа по-късно получих второ съобщение от хотела по същия начин: Та такива работи 🙂 И това от хотел в Норвегия, не в Шри Ланка да кажем. При това само преди месец имах 2 нощувки в същия хотел и останах с много добри впечатления от хотел и персонал... Ние имаме подобна ситуация в Комо за предстоящ престой, но съм забравила да споделя. Получаваме съобщения от името на настаняването с линкове за верификация на картата в Whatsapp. Отказахме да ползваме външен линк и ъпдейтнахме картата в платформата за всеки случай, ако всичко е недоразумение. Веднага издърпаха пари през букинг, но ние си бяхме спокойни заради посредника между нас и хотела. 3 седмици по-късно получихме в платформата на букинг ново съобщение, че трябва да правим някакво потвърждение на картата за австрийски хотел. Този път малко се стреснахме и поискахме от хотела обяснение. Те казаха, че имат проблем с измамници и са сигнализирали на booking.com за това. И да се обърнем към тях, ако сме правили плащане. С изненада видяхме, че въпреки изтеглените пари, резервацията излиза като неплатена. От съпорта на booking.com започнаха проверка по случая и ни върнаха парите след 1 седмица, но без никакво обяснение какво се е случило. 7 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 20 август, 2023 Сподели Публикувано: 20 август, 2023 много внимавайте с адресите, когато искат да кликате някъде линка горе е booking.reserve-finalize.com, което не е същия домейн като booking.com, макар че прилича (гледа се отзад напред) явно са хакнали платформата на букинг, щом пращат съобщения през нея 14 2 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 20 август, 2023 Сподели Публикувано: 20 август, 2023 преди 9 минути , neuromancer каза: много внимавайте с адресите, когато искат да кликате някъде линка горе е booking.reserve-finalize.com, което не е същия домейн като booking.com, макар че прилича (гледа се отзад напред) явно са хакнали платформата на букинг, щом пращат съобщения през нея Благодаря ти, че ми обърна внимание. Понеже съобщението ми светна в червено още в началото, сега забелязвам, че в моя случай ликът за верификация е: booking.approve-complete.com/, което да, не е Booking. Хубаво е, че си споделяме такъв опит. 14 Връзка към коментар
Илиана Публикувано: 21 август, 2023 Сподели Публикувано: 21 август, 2023 Здравейте, имам следния казус. Вчера резервирах апартамент за 2 нощувки с безплатно анулиране до 30.08. за 464лв. 240 лв покривам с наличните в портфейла в букинг и останалата сума ще я дръпнат на 30.08. от картата ми. Имаше 2 еднакви налични стаи когато резервирах вчера . Сега влизам в сайта и виждам ,че вторият такъв се предлага на 371 лв. или с 93 лева по малко за същите дати . Въпросът ми е : Ако анулирам безплатно сега , ще ми върнат ли 240те лева обратно в портфейла или ги губя ? Някой имал ли е подобен казус ? Връзка към коментар
iMari Публикувано: 21 август, 2023 Сподели Публикувано: 21 август, 2023 Защо първо не се обърнете към booking, възползвайки се от best price guarantee. Направете скриншот с новата цена(стига условията да са същите или по-изгодни) и им пратете мейл с въпрос ще ви възстановят ли разликата. Не вярвам да откажат, още повече, че сте в период на безплатно анулиране. 3 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 21 август, 2023 Сподели Публикувано: 21 август, 2023 Преди 1 час, Илиана каза: Здравейте, имам следния казус. Вчера резервирах апартамент за 2 нощувки с безплатно анулиране до 30.08. за 464лв. 240 лв покривам с наличните в портфейла в букинг и останалата сума ще я дръпнат на 30.08. от картата ми. Имаше 2 еднакви налични стаи когато резервирах вчера . Сега влизам в сайта и виждам ,че вторият такъв се предлага на 371 лв. или с 93 лева по малко за същите дати . Въпросът ми е : Ако анулирам безплатно сега , ще ми върнат ли 240те лева обратно в портфейла или ги губя ? Някой имал ли е подобен казус ? При анулиране платеното с кредит се връща в портфейла. Ако срокът на кредита не е изтекъл, няма причина да не се върне при вас. Няколко пъти съм канселирала резервации, платени с кредит и винаги сумата ми е била връщана отново като кредит. 7 Връзка към коментар
Илиана Публикувано: 21 август, 2023 Сподели Публикувано: 21 август, 2023 Благодаря mililia ! Опитвам се да го намеря/ прочета черно на бяло , но не намерих. писах им , но не са отговорили още. Вярвам ти и ще анулирам. А веднага ли се връщат парите по кредита? Връзка към коментар
Илиана Публикувано: 21 август, 2023 Сподели Публикувано: 21 август, 2023 Много благодаря mililia за бързия отговор. Успях да анулирам и резервирам наново. Кредита веднага се върна в портфейла и го използвах за новата резервация. 8 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 21 август, 2023 Сподели Публикувано: 21 август, 2023 (редактирано) А каква е валидността на кредитите? Ааа, видях. Трябвало е да цъкна върху кредита, за да излязат подробности🙂 Редактирано 21 август, 2023 от ДиянаВ 1 Връзка към коментар
dimitrov6 Публикувано: 7 септември, 2023 Сподели Публикувано: 7 септември, 2023 Харесах си хотел за 4$,а днес ми пишат,че това било грамадна зала без легла,с маси,където да си работиш на лаптопа.Иначе имали хостел за 8. 2 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 7 септември, 2023 Сподели Публикувано: 7 септември, 2023 Преди 1 час, dimitrov6 каза: Харесах си хотел за 4$,а днес ми пишат,че това било грамадна зала без легла,с маси,където да си работиш на лаптопа.Иначе имали хостел за 8. Я кажи къде го дават това, че миналата зима ми се наложи да търся такова нещо в Бергамо за почти целодневен престой и нямаше нищо под 25€ на ден. И поради това и неспирния проливен дъжд се наложи да си губя времето в мола до летището, вместо да изкарам някой лев за кафе. 2 Връзка към коментар
dimitrov6 Публикувано: 7 септември, 2023 Сподели Публикувано: 7 септември, 2023 преди 10 минути , Argentique каза: Я кажи къде го дават това, че миналата зима ми се наложи да търся такова нещо в Бергамо за почти целодневен престой и нямаше нищо под 25€ на ден. И поради това и неспирния проливен дъжд се наложи да си губя времето в мола до летището, вместо да изкарам някой лев за кафе. Самарканд-Узбекистан. А в Бергамо като имам много време до полет или прекачване отивам в един тунел под шосето на 50 м от мола.Никой не минава оттам,даже видях миналата есен походно легло на бездомник.Там си седят опаковки от мои кроасани от преди 5 години.Отбелязан е със стрелка . 5 1 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 7 септември, 2023 Сподели Публикувано: 7 септември, 2023 преди 15 минути , dimitrov6 каза: Самарканд-Узбекистан. А в Бергамо като имам много време до полет или прекачване отивам в един тунел под шосето на 50 м от мола.Никой не минава оттам,даже видях миналата есен походно легло на бездомник.Там си седят опаковки от мои кроасани от преди 5 години.Отбелязан е със стрелка . Благодаря, @dimitrov6, но се надявам да не прибягвам до тази опция. В по-близките тунели до летището си има строга йерархия на спящите с подредени матраци. Минавала съм в шест сутринта (спах в легло на закрито) и съм ги виждала. 3 Връзка към коментар
Doctor Who Публикувано: 14 септември, 2023 Сподели Публикувано: 14 септември, 2023 Някой получавал ли е такова съобщение. Как процедирахте. Dear guest, you still have not confirmed your reservation. Please follow the LINK - ............................................to complete your booking. The funds will be withheld and immediately returned to your credit card. If you do not confirm your booking within 24 hours, your booking will be canceled and no refund will be given. Best regards, Резервация е платена и потвърдена от БУКИНГ преди 2 седмици. 1 Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 14 септември, 2023 Сподели Публикувано: 14 септември, 2023 преди 1 минута , The Doctor каза: Някой получавал ли е това съобщение. Как процедирахте. Dear guest, you still have not confirmed your reservation. Please follow the LINK - https://booking-confirm.net/p/633435935565111...............to complete your booking. The funds will be withheld and immediately returned to your credit card. If you do not confirm your booking within 24 hours, your booking will be canceled and no refund will be given. Best regards, Тази резервация е платена и потвърдена от БУКИНГ. Малко по-нагоре сме писали с Яничка за вариации на този имейл-измама 1 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега