iMari Публикувано: 29 септември, 2023 Сподели Публикувано: 29 септември, 2023 преди 10 минути , Argentique каза: Като се замисля, на море в Турция букинг не съм ползвала, а имам четири поредни лета на различни места. Докато търсех за Гърция, super.com ми изкарваше брутално ниски цени за Турция. Даже мога да ти дам линк за -10%, ако ти е скучно и си готова за експерименти. 😁 Така е, зависи къде и какво търси човек,(апартамента с барабаните е страшно попадение 😉 ), важното е да имаме избор и да си споделяме впечатления. ☺️ 1 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 29 септември, 2023 Сподели Публикувано: 29 септември, 2023 преди 17 минути , ДиянаВ каза: Който не го мързи и е Genius 3, може да провери каква цена показва мобилното. Апартаментът е в San Andres, Тенерифе, 17-24 юли 2024 е свободен, 3 възрастни или 2+дете За трима възрастни пуснах. В сравнение с теб май имам една отстъпка от 49.88€ без код, ако се пробваш да стигнеш до мобилния букинг през някое триваго, може и на теб да ти даде. :) Това с безплатна отмяна до 3 юли. P.S. Понеже зимата (някоя зима) ми е цел Тенерифе, на север при твоята Пепита е по-хладно от юга, вероятно за лятото си проучила микроклимата. 1 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 29 септември, 2023 Сподели Публикувано: 29 септември, 2023 С трима възрастни и две деца на 10години на мен ми го дава зает.😆 1 Връзка към коментар
elzbieta Публикувано: 29 септември, 2023 Сподели Публикувано: 29 септември, 2023 На мен с Genius 2 ми дава същата цена 504,37е, за двама съзрастни и дете. 1 Връзка към коментар
antea Публикувано: 29 септември, 2023 Сподели Публикувано: 29 септември, 2023 преди 2 минути , elzbieta каза: На мен с Genius 2 ми дава същата цена 504,37е, за двама съзрастни и дете. на мен пък 567 евро, и също съм G2, иди ги разбери какви са политиките.... Връзка към коментар
elzbieta Публикувано: 29 септември, 2023 Сподели Публикувано: 29 септември, 2023 преди 1 минута , antea каза: на мен пък 567 евро, и също съм G2, иди ги разбери какви са политиките.... Аз проверявам през мобилното приложение и ми казва "Mobile-only price". Вероятно там да е причината. Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 29 септември, 2023 Сподели Публикувано: 29 септември, 2023 преди 18 минути , iMari каза: С трима възрастни и две деца на 10години на мен ми го дава зает.😆 Не, тя иска трима възрастни или 2+1, ама нейното дете е голямо, вероятно другото лято ще е на 15. :) @iMari, благодаря за предложението за линка, но Турция не планирам скоро. 1 Връзка към коментар
antea Публикувано: 29 септември, 2023 Сподели Публикувано: 29 септември, 2023 аз също 🙂 но не ми излиза нито цената, нито текста Връзка към коментар
elzbieta Публикувано: 29 септември, 2023 Сподели Публикувано: 29 септември, 2023 преди 3 минути , antea каза: аз също 🙂 но не ми излиза нито цената, нито текста За това вече нямам обяснение 🙂 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 29 септември, 2023 Сподели Публикувано: 29 септември, 2023 Извинявам се, не съм разбрала правилно. Това показва с G3 в букинг, при 2 възрастни и 1 дете: А това през expedia.com. Жалко, че не позволява използването на код, защото в момента излизат кодове за 9-10% намаление. 1 Връзка към коментар
Бръмбар Публикувано: 29 септември, 2023 Сподели Публикувано: 29 септември, 2023 Аз съм ниво 3 и ми дава същото като на @Диана -504е за трима възрастни. 479е ми дава за 2 човека. Но това явно не е само един апартамент с една спалня понеже и други по-скъпи има. Не ги гледах много в детайли кой какъв е. Т.е в ниво 2 и 3 няма разлика в цената поне за този апартамент. Редактирам се: един и същ е апартамента. Разликата идва от условията на плащане или броя хора: 504 за 3 възрастни с безплатно анулиране до 3 юли, с безплатно анулиране до 16 юли е 600 и нещо. 479е за двама с плащане сега. Връзка към коментар
iMari Публикувано: 29 септември, 2023 Сподели Публикувано: 29 септември, 2023 @ДиянаВ, vrbo.com също са от семейството на expedia, не съм ги ползвала, но не би трябвало да има рискове с тях: 1 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 29 септември, 2023 Сподели Публикувано: 29 септември, 2023 Аз го резервирах за 504€ за предходната седмица 10-17.07., като евентуално ще имам награда в травъл кредити за 55€. Каквото-такова, повече не търся, че операцията по огледите и резервацията отне време, все едно ще го купувам😄. @ArgentiqueГледах много по острова и това градче Сан Андрес ми допадна като комбинация от море /направо цял океан🙂/ и планина. По атмосфера също го усещам като моето място. Нещо като Машико в Мадейра😍. Само си мисля, че една седмица с полетите няма да ми стигне🙂, но другият вариант от 14 дни ставаше прекалено много. Ако уиз бутнат нещо дотогава, 10 дни ще са ми идеални😄. Иначе ако ми хареса, пак ще се ходи, живот и здраве🙂 преди 10 минути , iMari каза: @ДиянаВ, vrbo.com също са от семейството на expedia, не съм ги ползвала, но не би трябвало да има рискове с тях: Мерси. Утре ще огледам и там🙂 2 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 29 септември, 2023 Сподели Публикувано: 29 септември, 2023 преди 52 минути , iMari каза: @ДиянаВ, vrbo.com също са от семейството на expedia, не съм ги ползвала, но не би трябвало да има рискове с тях: Преди съм резервирала апартамент в Париж през HomeAway. Нямах абсолютно никакви проблеми, даже за пръв и единствен път имах писмен договор за краткосрочен наем, но може и да е било политика на собственика. Сега гледам пише, че са се преименували или слели с това Vrbo Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 29 септември, 2023 Сподели Публикувано: 29 септември, 2023 Голяма част от имотите в Airbnb се листват едновременно и във Vrbo, и във Flipkey (платформата на TripAdvisor), и разбира се в Booking. Понякога цената при едните е по-ниска , друг път при другите. Сравнявайте къде ще е най-изгоднa конкретната оферта. Резервирал съм през Vrbo и Flipkey на по-добра цена без проблеми. 6 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 29 септември, 2023 Сподели Публикувано: 29 септември, 2023 преди 3 часа, ДиянаВ каза: 10 дни ще са ми идеални😄. Хаха, от разни схеми ми се изпаряват от мозъка най-елементарните действия😄. Ще чакам аз промени от Уиз, за да напасна 10 дни вместо 7, толкова ми се е изкривило мисленето😛. Като се заговорихме за Тенерифе и нощувките, преди малко се сетих да проверя как са полетите и цените. Ми този път обратният полет на 20-ти е на цената, която ми пасва -80€ и си го смених сама с флекса😄 Оххх, ще се търсят още 3 нощувки, но първо ще открия подходяща тема и там ще питам къде😉 1 Връзка към коментар
matse1 Публикувано: 30 септември, 2023 Сподели Публикувано: 30 септември, 2023 преди 14 часа, ДиянаВ каза: Който не го мързи и е Genius 3, може да провери каква цена показва мобилното. Апартаментът е в San Andres, Тенерифе, 17-24 юли 2024 е свободен, 3 възрастни или 2+дете Уж съм ниво 3 ,а разликата е огромна в сравнение с bad kid Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 30 септември, 2023 Сподели Публикувано: 30 септември, 2023 преди 1 час, matse1 каза: Уж съм ниво 3 ,а разликата е огромна в сравнение с bad kid Понякога го сваля до 504€ и с ниво 2, като букинг плаща разликата. При мен стана този номер като не довърших резервацията за известно време и след това ми смъкна цената. При bad kid тази цена май се оказа, че е за двама възрастни. 1 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 30 септември, 2023 Сподели Публикувано: 30 септември, 2023 преди 24 минути , ДиянаВ каза: Понякога го сваля до 504€ и с ниво 2, Сега проверих през профил с G2, пак дава цена 504 евро. Разгледах и други предложения за същия период, не виждам разлика с цените, които дава с G3. Някакво тяхно си шантаво ценообразуване. 1 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 30 септември, 2023 Сподели Публикувано: 30 септември, 2023 преди 27 минути , iMari каза: Сега проверих през профил с G2, пак дава цена 504 евро. Разгледах и други предложения за същия период, не виждам разлика с цените, които дава с G3. Някакво тяхно си шантаво ценообразуване. Просто не трябва да се съмняваме, че и едните, и другите винаги са отгоре, каквито и отстъпки да дават😄 Благодаря @iMari за откритията ти в Expedia i Vrbo. Разглеждах тази сутрин и си харесах настанявания на по-ниска от букинг цена. Малък недостатък е, че отсега искат частично предплащане. Ще ги гледам пак, но първо трябва да се насоча накъде🙂 1 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 3 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 3 октомври, 2023 Booking.com имат проблем с плащанията към хотелиери и хостове. Обяснението на компанията е, че са породени от технически проблеми, но реално не се решават с месеци, а и комуникацията с тях е трудна. https://www.economic.bg/bg/a/view/booking-zatyva-v-dylgove-ostavi-hoteli-po-cjal-svjat-bez-plashtanija Възможно е всички оплаквания свързани с повторно чарджване на картата или настояване да се плати отново резервация да не идват от хакерски атаки и опити за измама, а да са свързани с неуредени отношения между платформата и местата за настаняване. 5 1 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 3 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 3 октомври, 2023 Доста подвеждаща информация. Очевидно става дума за настанявания в хостели, частни апартаменти и вили. При подобни настанявания платформата се явява финансов посредник между страните - резервацията се плаща предварително от клиента, а платформата по-късно превежда парите на собственика, като си удържа комисион. При стандартните хотелски настанявания проблеми няма, защото плащането се осъществява директно в хотела от страна на клиента. Това е в общия случай ако не си избрал предварително плащане през платформата. Което още веднъж доказва моята теория, че Booking е ненадминат избор в хотелското настаняване в категория минимум три звезди, а всички проблеми установени относно резервации на апартаменти, вили или хотели с нисък рейтинг са всъщност породени не от платформата, а от самите собственици... Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 3 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 3 октомври, 2023 Отношенията им не са ли регулирани с договор, в който има срокове и т.н....? Връзка към коментар
Duke Публикувано: 3 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 3 октомври, 2023 преди 21 минути , bad kid каза: Отношенията им не са ли регулирани с договор, в който има срокове и т.н....? Със сигурност имат договор и съответни задължения от двете страни. Ако действително оплакванията са само от страна на частни хостове, нещата са ясни от моя гледна точка. Не че е невъзможно корпорация да игра нечестно и да бави плащанията, но някак не ми се вярва да рискуват реномето си за нищожен дял от своя оборот, защото надали тези настанявания могат да се сравнят по обем с хотелските настанявания... Връзка към коментар
searus Публикувано: 3 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 3 октомври, 2023 Ето тук оригиналната статия в Гардиън, защото не са преписали всичко 😉 https://amp.theguardian.com/business/2023/oct/01/booking-com-hotel-fees-unpaid-millions-technical-issue Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега