Прескочи до съдържание

Колко нови държави посетихте тази година?

Препоръчани мнения

преди 3 часа, домосед каза:

Като отметнете Нигерия, тогава ще си приказваме.

Жокер: виза в София се вади за 950 лв

? http://nigeriabrussels.eu/tourist-visa/ https://portal.immigration.gov.ng/pages/visaguidelines Туристическа виза за граждани на България USD50

Ти за какъв вид виза плати 950 лева? Не работиш ли в момента там?

Връзка към коментар
преди 9 минути , stanislavpp каза:

Тогава да взема и аз да се оплача/похваля с нито една нова държава за цялата година. Само едно Мауи, но то пък е част от САЩ  и не го броим . Малчугана расте и освен, ако не тръгне нов такъв да се появява, ще се пътува страстно по-нататък. Засега на хоризонта се явява единствено Ривиера Мая през февруари за 9 дни, за по-нататък зависи главно от поведението на бебешока ...

6A56DFD4-D8C5-45CF-A03E-82629AC7A93C.jpeg

Хич да не ви пречи. Нашата дъщеря на няколко месеца я водихме на айланд хопинг във Филипините. Качихме я на лодката спяща в 6 часа сутринта както си беше с количката 🙂 Винаги е с нас където и да ходим и въпреки, че е само на 3г11м има много толкова полети, колкото повечето хора в България нямат за цял живот. Има си и проблеми понякога. Заради нея два пъти отменихме пътувания, като особено второто беше много драматично - разболя се ден преди това от гадна инфекция, а баба и почна да шикалкави как щяла да се оправи с болното дете и така росто не се качихме на самолета... при всичко платено. Тя е нашия малък пътешественик. Ходим и на планина, на къмпинг, абе на всякъде. Другите туристи по пътеките, като я видят как крачи се впечатляват много. 

Хубавото е че до втората година, децата се возят безплатно буквално почти навсякъде. При полет винаги си с предимство 🙂

Тази година посетихме три нови държави (две без нея) и две посещавани преди това (с нея) .

• Харесвам 12
  • Браво 2
Връзка към коментар
преди 17 минути , zon каза:

Ти за какъв вид виза плати 950 лева?

Точно тази, за която пише, че струва $50 - еднократна 30 дневна. 

На която пише, че е 90-дневна ама не е. За да стане истински 90-дневна се плащат още $300 в Нигерия.

$50 долара се плащат онлайн, ама всъщност са $70. Добавят се $20 "за обработка". 

Ключовият момент е стъпка 4: Submit completed form to the Embassy in person with attached requirements.

Пътят към посолството минава през банка по ценоразпис на посолството.

• Харесвам 4
  • Шок 3
  • Смея се 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 6 минути , домосед каза:

Точно тази, за която пише, че струва $50 - еднократна 30 дневна. 

На която пише, че е 90-дневна ама не е. За да стане истински 90-дневна се плащат още $300 в Нигерия.

$50 долара се плащат онлайн, ама всъщност са $70. Добавят се $20 "за обработка". 

Ключовият момент е стъпка 4: Submit completed form to the Embassy in person with attached requirements.

Пътят към посолството минава през банка по ценоразпис на посолството.

Ти си кандидатствал за 30 дневна туристическа виза в София и си платил 950 лева в София?

След това в Нигерия на място си доплатил USD300 за да удължиш визата и да стане от 30 дневна, 90 дневна?

Правилно ли разбирам?

Връзка към коментар
преди 1 минута , домосед каза:

Да 🙂

Опасни нигерийци.

То хубаво, ще си изкара човек виза, ама да не вземат и да ме задължат да работя на място 😜

Тази година при пристигане в Южна Африка, направо ми удариха печат в белгийския паспорт, че мога да работя 90 дни. Такова нещо досега не ми се беше случвало.

• Шок 1
Връзка към коментар
преди 7 минути , zon каза:

Ти си кандидатствал за 30 дневна туристическа виза в София и си платил 950 лева в София?

След това в Нигерия на място си доплатил USD300 за да удължиш визата и да стане от 30 дневна, 90 дневна?

Правилно ли разбирам?

Преди няколко години имах предложение от мой колега в Университет тук, където бяхме на специализиран курс, за гости на семейството му. Изключително умен човек, още се стресирам от интелекта му...

И тогава надникнах за визите - и окончателно се стресирах. Нигерия държи може би най-скъпите визи в света (не се подписвам под това твърдение, но така мисля...) 

Nigeria tourist visa fees for citizens of United Kingdom

Type of visa Validity Nigeria visa help Processing Nigeria visa help Embassy fee Service fee VAT Total cost
Single entry up to 3 months 5 business days 246.00 89.00 17.80 352.80
2 business days 424.00 99.00 19.80 542.80
Multiple entry up to 1 year 5 business days 528.00 89.00 17.80 634.80
2 business days 658.00 99.00 19.80 776.80
up to 2 years 5 business days 934.00 99.00 19.80 1052.80
2 business days 1064.00 129.00 25.80

1218.80

Редактирано от Гост
Връзка към коментар
преди 15 минути , домосед каза:

Да 🙂

А цялата сума регламентирани плащания ли са или както при пакистанския консул  за колкото се спазарите,  ако разбира се е удобно да се напише в прав текст ? 

Редактирано от stanimir
Връзка към коментар

Доста добре тази година - първи път в Лил, Берлин и Лондон. Предстои Истанбул - ето три нови държави.  

Отделно Малта, Буркина Фасо, Мартиника и Гуаделуп (последните две не се броят за държави). 

4 нови държави и 2 територии, при таргет 3 на година, изпълняван плътно от 2012 насам.

Редактирано от Kaloyan89
  • Харесвам 11
  • Браво 1
Връзка към коментар

Скромно с една Доминикана. Живот и здраве, догодина повече нови.

П. С. И два пъти Македония ми пропада 😄

Редактирано от Lirea
  • Харесвам 7
Връзка към коментар

Аз посетих 5 нови държави тази година. 

Тайланд, Китай, Ю.Кореа, Ирландия и Куба.

През 2019 ще се опитам да посетя повечко 🙂

Редактирано от Just a tourist_Miro
  • Харесвам 7
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 9 часа, stanimir каза:

А цялата сума регламентирани плащания ли са или както при пакистанския консул  за колкото се спазарите,  ако разбира се е удобно да се напише в прав текст ? 

Регламентирани са дотолкова, доколкото ти се показва ценоразпис, разпечтан на принтер във формат A4, и не се плаща на ръка, а по банкова сметка в българска банка на името на нигерийското посолство в Букурещ. Тоя който ги лепи визите в София е само консул, при това - май почетен. И на визата пише, че е издадена в Румъния. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Предполагам, че мечтата на всеки нигерийски скамаджия е да се дореди до тая ми ти сладка схема с визите.

Ония с имейлите явно са някакви маргинали на фона на нигерийското МВнР :shok:

Връзка към коментар
На 11.12.2018 г. в 13:57, bronco каза:

Според мен Тринидад и Тобаго трябва да се разделят на две отметки. Статистически по-коректно е, от моя гледна точка

IMG_20181210_115406.jpg

Ми коректно е . В същата връзка  кажи ми как да броя Гваделупа и Мартиника заедно с Франция. Е не ставa😁.

Връзка към коментар
На 4.12.2017 г. в 16:42, Росина каза:

Нови за тази година-Мароко,Гибралтар,Кипър, Малдиви и Катар.За втори път Испания и пореден вече незнам кой - Турция. 2018 се очертава много много скромна в сравнение с 2017.

Намерих си мнението от 2017 и "плановете ми за 2018" 🤣🤣 Човек винаги като си прави планове, "някой" му ги разваля хиихихи

И така 2018 премина така :

Март - Румъния за н-ти път, но пък за пръв път карахме ски там 🙂

Май- Краков - очарователен град 🙂 За първи път Полша

Юни - изненадващо пътуване до Прага , за балетен концерт на дъщеря ми и понеже Прага бяхме посещавали преди много години, но през октомври, сега може да се каже, че я преоткрихме и си промених мнението за този чудесен град. След Прага духнаме за Италия(също за н-ти път, но пък за пръв път Пиза и Римини) и Сан Марино за първи път.

Юли - Рожден ден на щерката в Париж( за 3ти път в Париж), но пък за първи път в Дисниленд и вечеря на Айфеловата кула.

Август - Сицилия за 1ви път - вече искам да ям само зряла рикота и мед от Етна 🙂

Септември - имахме билети за Будапеща,но се отложиха нещата и посетихме Кишинев с приятели - за пръв път Молдова.... възхитена останах.

Декмври - предколедна Братислава - за пръв път Словакия,също останах много доволна 

2018 ми донесе 4 нови държави в списъка 🙂 

И сега плановете ми за 2019 наистина много малко, да видим с какво ще ме изненада 🙂

Редактирано от Росина
  • Харесвам 13
Връзка към коментар

Много съм доволен от тази година. Две нови държави - Уганда и Малави. Четири повторения - Кения, Замбия, Румъния, Турция. Три нови африкански национални парка за диви животни от върха на списъка ми от няколко години назад - Южна Луангва в Замбия, Kidepo Valley и Murchison Falls в Уганда. Повторение (много успешно) на Масай Мара в Кения. За пръв път от много години нямам конкретни планове и бленувани дестинации... Не мога да се сетя да ми се ходи някъде в Европа, освен в Русия или пък из Северна Америка. В Азия евентуално Иран и Китай са кандидати или Индия на места, където не съм ходил. В Южна Америка някоя от Амазониите, било то перуанска или бразилска, както и Пантанал, ама много евентуално...  В любимата ми Африка - ходи ми се в Етоша в Намибия, ама само заради един парк и то много масов не си струва (на много други места в страната съм ходил)... Ако го комбинирам с ивицата Каприви и парка Хуанге в Зимбабве започва евентуално да придобива някакъв смисъл.  В обществения парк Крюгер не съм ходил (само в два частни резервата в екосистемата му), ама хем ми се ходи, хем и не толкова... Може би в една комбинация с Мозамбик да придобие смисъл... Или пък парка Закума в Чад + платото Енеди. Венецуела с водопада Анхел и делтата на Ориноко е друг вариант, ама за там ще трябва да търся съмишленици, не ми се ходи сам... Имам огромно натрупване на снимков материал - може би година, година и половина сортиране и минимална обработка и то ако имам време и няма ново попълнение. Видео файлове и описание в блог - изобщо не влизат в тази сметка. Както дойде 🙂 

Редактирано от FlyTraveler
  • Харесвам 34
  • Браво 9
Връзка към коментар

Тази година бях на нещо като лов, и официално успях да отстрелям 7 нови държави:

- Косово 🇽🇰 - едно бързо отбиване в края на зимата;

- Лихтенщайн 🇱🇮 ;

- Швейцария 🇨🇭 ;

- Люскембург 🇱🇺 ;

- Джърси 🇯🇪 - имах известни колебания дали да броя този остров с много странен статут за държава, но след като за 5 секунди мобилен интернет се сбогувах с 60 евро, реших че заслужава тази чест;

- Казахстан 🇰🇿 ;

- Египет 🇪🇬 ;

Между тях обаче използвах възможността да поразгледам и няколко други страни, в които до скоро бях само служебно или транзитно:

- Белгия 🇧🇪 ;

- Шотландия 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 ;

- Ирландия 🇮🇪 ;

Общо посетени държави: 27

Брой полети: 45

Една хубава година, която започна с полет София-Бари в началото на януари, и по някаква странна игра на съдбата завърши с полет Бари-София в края на декември:) Да видим какво ще донесе следващата, която е и юбилейна - ще се навършат 10 години от първото ми стъпване в чужбина😊

1011392132_2018.jpg.77fa4e781eb3b3b6d221ad177835a119.jpg

• Харесвам 25
  • Браво 4
Връзка към коментар

И аз мога да се отчета вече:

Нови за мен посетени държави - Канада, Русия, Мароко и Норвегия . И добавям една малка страна - Андора, през която съм минавала и пазарувала, но сега видях както трябва за първи път и ме очарова - с посещения на прекрасни стари каменни църкви, спа, ски и т.н. Не е много, но ние никога не си поставяме за цел нови страни. А и обичаме да посещаваме любими места отново. В това отношение е нормална годината - отново Фиджи, Куба, Сингапур, Швеция, но този път с Готланд, Финландия, Естония, Италия, Германия, Франция, Белгия... сигурна съм, че забравям нещо. Започнах годината в Израел, ще я закрием във Френските Алпи. Изобщо нормално.   

• Харесвам 17
  • Браво 1
Връзка към коментар

И аз мога да се отчета с няколко нов държави тази година. Дадох старт на 2018 на Сейшелите, след това февруари о-в Мадейра, април-Лаго Маджоре, май-Валенсия, юли две седмици в Дания и Швеция, октомври беше повторихме Италия с Южен Тирол и за завършек на годината Мексико, Гватемала и Белиз 😊😊😊  Та равносметката за 2018 е 7 нови държави и 2 повторения .  

А сега е време за планиране на 2019 🎉🎉🎉🎉

• Харесвам 12
  • Браво 1
Връзка към коментар

Тази година, покорените от мен страни са Мароко, Испания и Гибралтар. На косъм бях да добавя така бленуваната от мен Йордания, нооо моята половинка, категорично отказа посещение отново на арабска земя (няма да ми се дърпа дълго). 😀Потретих, почетвъртих и попетих Италия, Франция, Турция и Гърция.😁 Пожелавам си, през 2019 да утроя новите за мен земи и да включа някой екзотичен остров!😊 Очертава се януари да стартирам с Испания или Италия, още съм в дилема 🤔

Пожелавам на всички Магеланци много нови дестинации през 2019-та и покоряване на нови континенти! 😊

Редактирано от Lunichka
  • Харесвам 11
Връзка към коментар

Моите нови държави, посетени тази година са 8- Сан Марино /и то на зима и на лято/, Канарски острови, Япония, Полша, Швеция, Естония, Финландия и Йордания. И Шотландия, ама тя не се брои като отделна държава.

Иначе, в такава динамична година, имах 82 дни извън страната, бях няколко пъти в Италия, два-три пъти в Братислава, в Кападокия, като нов район в Турция, в Румъния, Англия, две седмици се наложи да престоя в Холандия, но поне добре разгледах наоколо.

Започнах и ще завърша /живот и здраве/  2018 отново в Италия, като любима моя държава.

Догодина ми се очертават засега далечни, но познати места.

Само да сме живи и здрави, а местата си ги избираме сами...или както казват- "к'от доди".

• Харесвам 17
Връзка към коментар

Хайде и ние да се отчетем какви ги свършихме през годината.

През януари отидохме да учим френски и арабски в Мароко, не проговорихме, ама поне из Мароко обиколихме разни нови места, които досега не бяхме виждали. После се пуснахме из Магреба и за първи път стъпихме в Алжир и Тунис. Междувременно от Мароко на път за Алжир, кацнахме за няколко дни в Марсилия, та навестихме и Франция през зимата.

През април повторихме Индия, като този път се озовахме в северната част, а след 2 седмици из Индия минахме и в Непал.

Лятото си бяхме в България, като отскочихме за седмица до Истанбул да видим Ник Кейв и Шакира.

Отчетохме за първи път Лондон, който все оставаше някак встрани, ще се върнем пак, защото 4 дни не са никак достатъчни.

Есенно се отправихме към Индийския океан като направихме за пореден път един тегел из Доха, която си е все така скучна. Преди да се отдадем на островите останахме за кратко в Кения, на връщане от островите пак поостанахме в Найроби.

Стартирахме от Мавриций, после Сейшелите, Мадагаскар, Реюнион и си се върнахме пак на Мавриций. Всяка една от островните държави си има своето очарование и определено останахме много по-доволни, отколкото очаквахме.

Накратко: 7 нови държави: Алжир, Тунис, Непал, Кения, Сейшели, Мадагаскар, Мавриций, имаме и един Реюнион, ама той си е френски, та не го броим за нова държава.

Редактирано от Здравко Ангел
  • Харесвам 26
  • Шок 1
  • Браво 14
Връзка към коментар

Аз малко рано се оказа, че съм писал в темата. Сега се върнах от Йордания, така че я добавям и нея в списъка. Петра исках да я видя от доста време и накрая мога да я пиша за отметната. А покрай нея видях още доста интересни места.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.