Прескочи до съдържание

Колко нови държави посетихте тази година?

Препоръчани мнения

• 8 месеца по-късно ...
Кретенясало чудовище
Публикувано:

За 2025 общо към момента общо десет като предстоят още две плюс евентуално още две.

Ето ги и тях(с (н) са новите за мен държави, а с число n-тия път) в хронологичен ред:

Италия🇮🇹(н), Германия🇩🇪(н), Нова Зеландия🇳🇿(3), Фиджи🇫🇯(2), Соломонови острови🇸🇧(н), Вануату🇻🇺(н), Самоа🇼🇸(н), Ниуе🇳🇺(н), Канада🇨🇦(2) и Норвегия🇳🇴(н). 

Предстоят Белгия🇧🇪(4) и Португалия🇵🇹(н).

Ако всичко е наред средно аритметично ще съм посещавал държава всеки месец(12 посетени). 

Чудя се прекачванията броят ли се за посетени държави, тези в които имаш прекачване или само крайната цел на пътуването. Ами пренощуването в някоя държава между полетите брои ли се. Доста ми е мътно. Например в миналото съм прекачвал в Италия четири пъти, в ОАЕ седем пъти. Фиджи съм го посещавал шест пъти с нощувки и разходки между полетите. 

• Харесвам 4
  • Браво 2
Публикувано:

Според мен е както си го усещаш.Ако за себе си преценяваш , че си видял поне малко от държавата може да си я броиш.Изключвам престои в транзитната зона на летище 🙂

Публикувано:
преди 41 минути , stanimir каза:

Според мен е както си го усещаш.Ако за себе си преценяваш , че си видял поне малко от държавата може да си я броиш.Изключвам престои в транзитната зона на летище 🙂

Айде сега. Том Ханкс посетил ли е САЩ в Терминалът? 😅

• Смея се 4
Публикувано:

Значи тук съм срещала коментари, че посещението на тоалетна е валидиращо събитие 😆

Въпреки това Румъния започнах да я считам за посетена, едва след като слязох от превозно средство извън летището🫢

• Харесвам 3
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 4 минути , ДиянаВ каза:

тук съм срещала коментари, че посещението на тоалетна е валидиращо събитие

Тцъ, аз такива не ги приемам (за себе си). Поне да излезеш от летище, да седнеш да пиеш рикийка, да нощуваш, ако ще и на 10 км до летището. Примерно като мен в Кения, където имаше чудни контакти с местното население. 😄 И ром, с мезета. Някой комар да те ухапе. Все такива мили неща.
Инак коментари всякакви има - някой си беше броил държавите, видени от самолет. 

• Харесвам 5
  • Шок 1
  • Смея се 2
Публикувано:
11 minutes ago, ДиянаВ said:

Значи тук съм срещала коментари, че посещението на тоалетна е валидиращо събитие 😆

Въпреки това Румъния започнах да я считам за посетена, едва след като слязох от превозно средство извън летището🫢

Не е така. Една съученичка още от време оно се беше заклела, че като порасне и забременее, в моментът в който получи контркации ще ходи пред английското посолство да я приберат да ражда там, на тяхна територия. Копнееше за британски наследник. С такъв не се сдоби, но пък стана страхотен юрист 🤣 Та и с тоалетните така. Брои се! 

• Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 3 часа, stanimir каза:

Според мен е както си го усещаш.

Нямам какво повече да кажа.

Ако не ме лъже паметта, тоалетната беше спомената от @домосед и като се има предвид пътешественическия му дух и природа, съм я отразила като шега, изречена от магеланец с интелигентно чувство за хумор🙃

• Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:

Ако състоянието на  тоалетната определя стандарта и състоянието на държавата, то определено съм впечатлен от Китай..... и то на два пъти😃, без да съм влизал в страната.

Публикувано:
49 minutes ago, Адриан ХН said:

Ако състоянието на  тоалетната определя стандарта и състоянието на държавата, то определено съм впечатлен от Китай..... и то на два пъти😃, без да съм влизал в страната.

Китай е изкарал 600 млн. души от селата само за около 30 години и въпреки страхотната инфраструктура ,  ултрамодерни гари и летища,  голяма част от старото поколение се държи животински.Може да се види точно в тоалетните ... ToTo , дето ти подгряват задника , а вътре мазало , при все че хора чистят непрекъснато. Не бих снимал , ако не е току-що почистено.Тоалетните им са като в Япония , но хората са си китайци  😄

Тези са в национален природен парк и са долу-горе през всеки 500 метра :

IMG_20250912_135714.jpg

IMG_20250912_135403.jpg

В тази пък електронно табло показва коя кабинка е заета.По летищата и жп гарите основно са такива :

IMG_20250913_095439.jpg

• Харесвам 3
  • Шок 1
Публикувано:
15 minutes ago, Zaro said:

Не е нужно да се гледа чак Китай. У нас с национализацията на земята вкарва зорлем хората в панелките.

Само дето в Китай панелките буквално ги събарят с цели квартали и строят модерни сгради , а ние ...санираме.Просто изчегъртват радикално , няма мазане и боядисване , колкото да покрият старото🙂

Гледаш цял район със стотици блокове - тип грозна соц. панелка  заграден и подготвен за разрушаване , а в съседство вече е застроено с новите. Ама при липсата на демокрация явно отчуждяването и изселването не е голям проблем.Тук дори да има пари няма как да се случи.Ясно е,  че повечето сигурно от центъра ги натикват в някой от новите модерни квартали , а на мястото на техните панелки изникват небостъргачи и молове за новата богата класа.Няма пълно щастие 😄

• Харесвам 3
Публикувано:

То не е важно в какво го вкарваш, ами че изобщо си го вкарал. Човек не може да се адаптира толкова лесно, ако е преместен насила, каквото в дейсттелност се случва. 

За санирането изобщо не си прав - в държавите от Централна Европа (Чехия ми е конкретен пример) всички панелки бяха санирани още след 2000 година. И дори и по малките градове е така. Начин винаги има, стига да няма зависимости. Но някои народи не са узрели да живеят в демокрация. Колкото по на изток, толкова по-зле. 

Публикувано:

Много бъркаш за Изтокът.Азиатските тигри неминуемо ще са новите двигатели на света до няколко десетилетия , ако не и по-скоро.Много са , работливи са и са много адаптивни. Погледни снимки от випуските на водещи западни университети.

А като погледнеш айфона си помисли, че доста вероятно е сглобен от някой бивш китайски селянин или най-много от децата му дето е довел в града 🙂

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 16 часа, ДиянаВ каза:

Нямам какво повече да кажа.

Ако не ме лъже паметта, тоалетната беше спомената от @домосед и като се има предвид пътешественическия му дух и природа, съм я отразила като шега, изречена от магеланец с интелигентно чувство за хумор🙃

Тоалетната е валидиращо събитие според @Zaro и по-точно според сина му: "Щом съм оставил нещо от себе си в една държава, ако ще и в тоалетната да е, броя си я". 😉

• Браво 1
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 24 минути , master_of_germs каза:

Тоалетната е валидиращо събитие според @Zaro и по-точно според сина му: "Щом съм оставил нещо от себе си в една държава, ако ще и в тоалетната да е, броя си я". 😉

Не ти трябва гинко билоба

• Благодаря 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 5 часа, stanimir каза:

Много бъркаш за Изтокът.Азиатските тигри неминуемо ще са новите двигатели на света до няколко десетилетия , ако не и по-скоро.Много са , работливи са и са много адаптивни. Погледни снимки от випуските на водещи западни университети.

А като погледнеш айфона си помисли, че доста вероятно е сглобен от някой бивш китайски селянин или най-много от децата му дето е довел в града 🙂

Аз за какво ти говоря, ти какво ми отговаряш... 

• 2 месеца по-късно ...
Публикувано:

Идва време за годишната равносметка.

Нови държави:

1. Армения през април

2.Южна Корея през септември

3. Малта през ноември

За пореден път Италия, но с 2 нови града, а именно Милано и Бергамо.

До края на годината е планувана Турция

Китай няма да я броя, въпреки че посетих тоалетната и на отиване и на връщане на летището в Шанхай😀. Оставам си я за догодина, още повече, че удължиха срока на безвизовото посещение на страната до 31.12.2026 г.

• Харесвам 14
  • Браво 1
Публикувано:

Аз си броя като новопосетена Чехия, макар че и там посещението беше работно.

Но въпреки това успяха да ни покажат важни локации за пиене на бира в Прага ...

Публикувано:

Като държави - 0

но затвърдих Копенхаген (че не бях ходила от 2012) и разширих Гърция с Крит (очарователно място). 

Амстердам и околностите не ги броя, че там са все служебни пътувания, а околностите са за времето до обратния полет: припомних си Хага, Лайден, Хаарлем.  Последния път излязохме на гарата и решихме да хванем първия влак, който пристигне - по разписание беше Хага и ние - в Хага 🙂 

Сега съм замислила или Делфт, или Утрехт (в Утрехт още не съм ходила). Но много зависи и от времето, че... мразя времето в Нидерландия 🙂 

• Харесвам 11
  • Браво 1
Публикувано:

Венецуела, Колумбия.

Кувейт, Бахрейн като уикенд забежки с Пегасус

Казахстан и Киргизстан пак с Пегасус

Ливан пак с Пегасус, абе тия са сериозни, добре че стъпиха на нашия пазар.

Молдова предстои с Wizz, ако не се отметнат.

• Харесвам 13
  • Браво 8
Публикувано:

Много се разбързахте, тепърва има още цели 29 дни до края годината... 🙂 Мисля да направя равносметка в последните дни на месеца или в началото на януари, че предстоят доста декемврийски пътувания.

П.С. Тъкмо днес си получих либийската виза, след 2 седмици сме там.

Screenshot_20251202_125823_Drive.jpg

• Харесвам 18
  • Браво 19
Публикувано:

За тази година приключих с пътуванията, доволна съм.

Ето я моята равносметка:

1. Ирак през април

2. Отново в любимите Доломити Италия през септември.

3. Виетнам през ноември.

• Харесвам 12
  • Браво 5

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.