ДиянаВ Публикувано: 18 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 18 октомври, 2019 Странен коледен дух обхвана форума при 20+ градуса температури😁. Предлагам да питаме @Ivko за коледни базари в Дубай или близко емирство😆 1 5 1 Връзка към коментар
Роца Публикувано: 18 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 18 октомври, 2019 И аз тази година ще заложа на класиката, с малки разнообразия 🙂 . 29 ноември -01 декември ще сме при приятели в Елзас и ще обикаляме заедно с тях. Поръчала съм малките градчета (Риквир, Егисайм и т.н.), не искам Колмар, а още по-малко Страсбург. Пътуваме с влак (за който много не-магелански платих билетите един куп пари 😂 ) Приятно изкарване на агитката във Виена! 3 1 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 18 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 18 октомври, 2019 12 minutes ago, Роца said: И аз тази година ще заложа на класиката, с малки разнообразия 🙂 . 29 ноември -01 декември ще сме при приятели в Елзас и ще обикаляме заедно с тях. Поръчала съм малките градчета (Риквир, Егисайм и т.н.), не искам Колмар, а още по-малко Страсбург. Пътуваме с влак (за който много не-магелански платих билетите един куп пари 😂 ) Приятно изкарване на агитката във Виена! Нали си усмихната и с настроение, какво ти пука от цените на влаковете😁. Добре си направила с платената лепта на влаковете. Страхотна е френската железница, трябва да мислим и за развитието й. И аз тези дни ще дам моите 100 евро за тази кауза👍 Връзка към коментар
Ivko Публикувано: 18 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 18 октомври, 2019 преди 2 часа, ДиянаВ каза: Предлагам да питаме @Ivko за коледни базари в Дубай или близко емирство😆 Само тогава не съм ходил и нямам на идея ама мисля да разбера ли...😃😌 2 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 20 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 20 октомври, 2019 На 17.10.2019 г. в 21:53, mililia каза: @Фичо, вие ще се присъедините ли към нас за Магеланска сбирка във Виена? Благодаря, но ние ще се виждаме с една позната, която живее там, и тя щяла да ни води някъде, така че няма да можем да се включим. На 17.10.2019 г. в 20:37, mililia каза: концерт за 30 мин в една църква а какъв е този концерт? 1 Връзка към коментар
Роца Публикувано: 20 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 20 октомври, 2019 На 18.10.2019 г. в 22:45, ДиянаВ каза: Нали си усмихната и с настроение, какво ти пука от цените на влаковете😁. Добре си направила с платената лепта на влаковете. Страхотна е френската железница, трябва да мислим и за развитието й. И аз тези дни ще дам моите 100 евро за тази кауза👍 Абееее, като цяло съм с противоречиви чувства към френските железници 😉 . От една страна, вярно са удобни, но от друга, хич не ги долюбвам, когато правят изненадващи стачки (както в момента тече трети ден) и те съветват да отложиш пътуването си, а ти трябва да отидеш на работа 🙂 . Ама да не разводнявам темата. Тази година ще пробвам да наблегна на традиционните коледни базари (напр. в Егисайм), които дават предимство на местни производители с надеждата да няма ширпотребата "мейд ин чайна". 4 Връзка към коментар
luba_rizova Публикувано: 20 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 20 октомври, 2019 Ее, то не се трае от вас! Бях решила да пропусна тази година коледен базар, даже бях резервирала билети за Неапол /мислехме да пробваме към Амалфи как е коледно/, но се отказах. И днес пак влизам и чета, чета, та си купих едни билетки за Братислава. За съжаление в магеланския уикенд бяха скъпи, но за сметка на това следващата седмица цената е идеална. Не знам дали ще отскочим до Виена /аз искам, мъж ми не/ за ден, но със сигурност ще вдъхнем Братиславски аромати. И без това ни харесаха и бирата, и хапването. Ух, този форум е голям подстрекател. 12 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 20 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 20 октомври, 2019 преди 3 часа, Фичо каза: а какъв е този концерт? @Фичо заповядай - програмата на музикална Виена за 30 ноември 🙂 Моят избор още от първи поглед беше Mozart Requiem at the St. Charles Church - боя се, че аз обожавам Лакримоза и си купих билет още юни месец. Радвам се, че имаше билети и за магеланци! https://www.musicofvienna.com/day_20191130.htm @mililia Аз може да съм ви подвела с тези 30 минути - концертът си е 1 цял час, заблудила съм се с появяване 30 minutes before 🙂 В тази връзка - може би е добра идея да си изберем кръчма, все пак сме 6 човека. Не знам дали ще предпочетем вечеря след концерта - защото той ще свърши около 21.30, или преди концерта - 18.30 часа си е тъмно и съвсем навреме за гладни хора. Това е само идея. Щом съм с такава компания, нямам никакви претенции - знам че ще изберете нещо наистина хубаво! 🙂 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 20 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 20 октомври, 2019 Преди 1 час, Rainy каза: @Фичо заповядай - програмата на музикална Виена за 30 ноември 🙂 Моят избор още от първи поглед беше Mozart Requiem at the St. Charles Church - боя се, че аз обожавам Лакримоза и си купих билет още юни месец. Радвам се, че имаше билети и за магеланци! https://www.musicofvienna.com/day_20191130.htm @mililia Аз може да съм ви подвела с тези 30 минути - концертът си е 1 цял час, заблудила съм се с появяване 30 minutes before 🙂 В тази връзка - може би е добра идея да си изберем кръчма, все пак сме 6 човека. Не знам дали ще предпочетем вечеря след концерта - защото той ще свърши около 21.30, или преди концерта - 18.30 часа си е тъмно и съвсем навреме за гладни хора. Това е само идея. Щом съм с такава компания, нямам никакви претенции - знам че ще изберете нещо наистина хубаво! 🙂 До 18.30 ч ще похапваме от базарите, а след концерта ще се вечеря 😀. 30 мин- 1 час все тая, нали няма да ни искат да доплащаме за другия половин час😂 1 2 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 20 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 20 октомври, 2019 преди 4 минути , mililia каза: 30 мин- 1 час все тая, нали няма да ни искат да доплащаме за другия половин час😂 преди 4 минути , mililia каза: До 18.30 ч ще похапваме от базарите, а след концерта ще се вечеря 😀.😂 Разбрах... Ще си взема втория стомах Връзка към коментар
Фил Публикувано: 20 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 20 октомври, 2019 преди 42 минути , mililia каза: До 18.30 ч ще похапваме от базарите, а след концерта ще се вечеря 😀. 😂 сериозна програма 4 Връзка към коментар
Костов Публикувано: 20 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 20 октомври, 2019 Аз ще съм в Ница 30.11 - 03.12. Някаква надежда за нещо като Коледен базар или Коледна украса? 2 Връзка към коментар
Аmélie Публикувано: 20 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 20 октомври, 2019 3 hours ago, luba_rizova said: Ее, то не се трае от вас! Бях решила да пропусна тази година коледен базар, даже бях резервирала билети за Неапол /мислехме да пробваме към Амалфи как е коледно/, но се отказах. И днес пак влизам и чета, чета, та си купих едни билетки за Братислава. За съжаление в магеланския уикенд бяха скъпи, но за сметка на това следващата седмица цената е идеална. Не знам дали ще отскочим до Виена /аз искам, мъж ми не/ за ден, но със сигурност ще вдъхнем Братиславски аромати. И без това ни харесаха и бирата, и хапването. Ух, този форум е голям подстрекател. Люба, за 6-8ми ли? И ние сме тогава, но съм се спазарила и за една нощувка във Виена. Както ми се е отворил апетит, нямам търпение вече! 2 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 20 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 20 октомври, 2019 15 minutes ago, Костов said: Аз ще съм в Ница 30.11 - 03.12. Някаква надежда за нещо като Коледен базар или Коледна украса? От 22.11. и следващия петък почват във Франция. Преди време бях намерила из нета таблица с датите на всички райони на Франция, но сега не сещам къде е. Май на френски бях пуснала търсене в гугъл. За Ница беше 22.11. със сигурност. 1 1 Връзка към коментар
Mistela Публикувано: 20 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 20 октомври, 2019 https://www.europeanbestdestinations.com/best-of-europe/best-christmas-city-breaks-in-europe/ 2 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 23 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 23 октомври, 2019 На 20.10.2019 г. в 21:07, Костов каза: Аз ще съм в Ница 30.11 - 03.12. Някаква надежда за нещо като Коледен базар или Коледна украса? Има, има 🎄🎄🎄, откриването е предната вечер - 29.11.2019. Програма (май я няма на английски, може да се ползав гугъл-преводач). 2 Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 23 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 23 октомври, 2019 На 18.10.2019 г. в 22:17, ДиянаВ каза: Странен коледен дух обхвана форума при 20+ градуса температури😁. Предлагам да питаме @Ivko за коледни базари в Дубай или близко емирство😆 Не знам ама след някой ден за сняг го дават, та може би времето ще си е тамън за базарите по Европа. @Ivko Ако правите агитка към Емирствата ще е добре и нас да кажете и споделите. 😂 2 1 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 23 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 23 октомври, 2019 10 minutes ago, Иван Попов said: Не знам ама след някой ден за сняг го дават, та може би времето ще си е тамън за базарите по Европа. Ако правите агитка към Емирствата ще е добре и нас да кажете и споделите. 😂 Аз съм за агитката към Европа. Не ме влече усещането от 25+ градуса през декември по емирските земи да кацнеш в София при зимни температури. Тествала съм и не ми се ще да си стресирам организма така 😁. Всяка жаба да си знае гьола. 3 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 23 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 23 октомври, 2019 На 20.10.2019 г. в 21:07, Костов каза: Аз ще съм в Ница 30.11 - 03.12. Някаква надежда за нещо като Коледен базар или Коледна украса? Миналата година бяхме там точно по това време - много е цветно и феерично,с коледни фигурки, които се прожектират върху сградите,имаше и коледно селце(или както се превежда на български)Абе, много е готино 🙂 2 Връзка към коментар
Contest Публикувано: 23 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 23 октомври, 2019 Ние сме на"коледен базар" в Дубай, ама малко преди Коледа - от 03 до 10.12. Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 23 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 23 октомври, 2019 2 hours ago, Contest said: Ние сме на"коледен базар" в Дубай, ама малко преди Коледа - от 03 до 10.12. Точно този тест имах предвид в горния си пост. Преди 5 г. по същото време, около Никулден 🙂. Хубаво да си изкарате и добри покупки да направите. Имаше реални 70% намаления по моловете. 1 Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 29 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2019 Някой ходил ли е в Болоня предколедно? Интересува ме дали е хубаво украсено и как са базарите им? Става въпрос 6-9.12 ? По това време има ли някакви забавления за деца в града или наоколо освен университета за джелато? Искам да препоръчам подходящо място за едни приятели да отидат семейно, но ги е страх из големите топ дестинации особено в Германия ,затова изключваме Кьолн, Хамбург, Мюнхен, Берлин и Брюксел. Гледам за места с директни удобни полети за уикенд + 1-2 дена около с все още не космически цени на самолетни билети и хотели. По тази причина отпадна Виена. За да не рискуваме с много студено време се чудя межди Ница и Болоня. Какво мислите? Трябва обаче освен хубави пазари за коледен дух да има и някакви атракции за деца. Връзка към коментар
iMari Публикувано: 30 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 30 октомври, 2019 преди 9 часа, Jorro каза: Някой ходил ли е в Болоня предколедно? Интересува ме дали е хубаво украсено и как са базарите им? Става въпрос 6-9.12 ? По това време има ли някакви забавления за деца в града или наоколо освен университета за джелато? Искам да препоръчам подходящо място за едни приятели да отидат семейно, но ги е страх из големите топ дестинации особено в Германия ,затова изключваме Кьолн, Хамбург, Мюнхен, Берлин и Брюксел. Гледам за места с директни удобни полети за уикенд + 1-2 дена около с все още не космически цени на самолетни билети и хотели. По тази причина отпадна Виена. За да не рискуваме с много студено време се чудя межди Ница и Болоня. Какво мислите? Трябва обаче освен хубави пазари за коледен дух да има и някакви атракции за деца. С две ръце за Ница.Както по-горе писах,града е чудно украсен,за децата има виенско колело,въртележки.Напиши christmas in nice и разгледай каква е красота 🙂 Болоня е мъглива и студена по-това време.Има някакъв фестивал на шоколада,който май е ежегоден,но трудно може да мине за коледен базар.Първото ми посещение в този,иначе разкошен град беше точно предколедно и се чудих какво толкова намират хората в него.Добре,че го посетих през лятото за да открия красотата му 🙂 Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 30 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 30 октомври, 2019 2 hours ago, Мари Николова said: С две ръце за Ница.Както по-горе писах,града е чудно украсен,за децата има виенско колело,въртележки.Напиши christmas in nice и разгледай каква е красота 🙂 Болоня е мъглива и студена по-това време.Има някакъв фестивал на шоколада,който май е ежегоден,но трудно може да мине за коледен базар.Първото ми посещение в този,иначе разкошен град беше точно предколедно и се чудих какво толкова намират хората в него.Добре,че го посетих през лятото за да открия красотата му 🙂 И аз им предложих Ница, но освен забавленията на пазара трябва да има и още нещо за децата- някой интересен музей или нещо друго. Сега разглеждам. АКо се сети някой нещо да предложи ще е супер 🙂 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 30 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 30 октомври, 2019 Океанографския музей в Монако може би ще им е интересен.Не сме влизали,но имаше групички с деца,като минахме 🙂 От Ница много лесно се ходи до Монако с автобус 100. 3 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Публикувано от Моника,
21 реакции
Към мнение
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега