alex_555 Публикувано: 10 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 10 ноември, 2019 Здравейте, И аз планувам да направя екскурзия из коледните базари. Ще съм благодарна малко помощ за маршрута. Имам 8 нощувки на разположение, ще бъдем с кола. Измислих го така: София -Любляна 900км нощувка Любляна -Мюнхен 400км нощувка Мюнхен Щутгарт 230км нощувка Щутгарт Страсбург, Колмар, Риквир и т.н 150км, 2 нощувки Колмар през Базел и нощувка в Цюрих - 150км Цюрих -Милано 280 км нощувка Милано през Верона и нощувка в Триест 420км. Триест -София 1000 км Как ви се вижда? Изпускам ли нещо интересно по маршрута? Това, което ме притеснява е, дали няма много да се оскъпи връщането. Пътя през от Швейцария към Италия минава ли тунели *знам че са доста скъпи. Друг вариант е да се върнем пак през Германия.. но през Нюмберг, Дрезден сме минавали вече преди 2 години...не ми се исакше да повтаряме Връзка към коментар
Фил Публикувано: 13 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 13 ноември, 2019 EUROPEAN CHRISTMAS MARKETS 2 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 13 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 13 ноември, 2019 56 minutes ago, Фичо said: EUROPEAN CHRISTMAS MARKETS Букурещ е в селекцията. Да взема да го посетя. Някой има ли впечатления? Така ще мога да Ви покажа снимки от коледните базари в Малката Виена и в Малкия Париж😄 1 Връзка към коментар
zvezda9001 Публикувано: 13 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 13 ноември, 2019 преди 25 минути , ДиянаВ каза: Букурещ е в селекцията. Да взема да го посетя. Някой има ли впечатления? Така ще мога да Ви покажа снимки от коледните базари в Малката Виена и в Малкия Париж😄 Аз съм ходила в Букурещ на пазара, ами какво да ти кажа не е като немските коледни базари определено, доста по - малък е, няма много ръчно направени неща и много наблегнато на техните миризливи месаци 😄 ...но става особено вечер, през деня не е нещо кой знае какво, но вечер на мен ми допадна със светлинките и атмосферата 🙂 Ти си близко така, че какво му мислиш толкова 🙂 3 Връзка към коментар
Aini Публикувано: 13 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 13 ноември, 2019 Alex_555 Няма да ти излезе евтино, а и тунелите са скъпи. От Любляна до Мюнхен минаваш през Караванке А11 и Катшберг А10. Това са цените: A 9 Тунел Pyhrn Gleinalm A 9 Тунел Pyhrn Bosruck A 10 Тунел Tauern Katschberg A 13 магистр. Brenner S 16 Тунел Arlberg A 11 Тунел Karawanken (към Словения) Цена за преминаване 9.00 EUR 5.50 EUR 11.50 EUR 9.50 EUR 10.00 EUR 7.20 EUR Имаи в предвид, че тези тунели са около 8 км и минаваш още 10 тунела някъде. Ако питаш мен пропускаш Залцбург. От Цюрих до Милано имаш тунели, но те се покриват от винетката за швейцария, но имай в превид, че минаш Готард Тунела който е 16-17 км и други тунели, но този е най-дълъг. Освен това незнам дали си ходил в Италия, но там по магистралите те таксуват на км. Освен това в Хърватска пътните такси са големи а ти ще я минеш два пъти. Ако питаш мен мини през Сърбия,Хърватия, Словения и Италия на отиване и се върни през Швейцария,Германия, Австрия, Унгария и Сърбия на връщане. Можеш да провриш таксите за Хърватска тук: http://www.vinetki.eu/hurvatska-vinetki-putni-taksi.html Само пример в едната посока от сръбската граница до Загреб - 20 Евро едно евро до Словения още. На връщане също. Винетките ти за Австрия и Унгария са по-малко, освен това няма да минаваш през тунелите които ти споменах. Може би нещо от този сорт: Спирките си ги избери както ти харесва на теб 1 Връзка към коментар
Aini Публикувано: 13 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 13 ноември, 2019 Иначе по темата. Аз ще посетя Дрезден,Лайпциг, Прага, Ерфурт, Нюрнберг, Берлин и много е възможно Хановер и Волфсбург 1 Връзка към коментар
belissima74 Публикувано: 13 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 13 ноември, 2019 Как ви се радвам за планираните коледни уикенди .А ние от Бургас /на 10мин от летището /и няма къде да отидем . Някой бил ли е във Венеция по Коледа .Има ли базари ?Нищо не съм срещала. Връзка към коментар
tch Публикувано: 13 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 13 ноември, 2019 преди 17 минути , belissima74 каза: Как ви се радвам за планираните коледни уикенди .А ние от Бургас /на 10мин от летището /и няма къде да отидем . Така е, за жалост Бургас явно не може да привлече целогодишни полети. Но може да се метнете до Варна или София, има голям избор на полети до Германия. Във Венеция от 8.12 има Коледен базар около Campo San Polo, но си сравнително мъничък. 1 Връзка към коментар
bronc Публикувано: 13 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 13 ноември, 2019 Очертава се да посетя коледния базар в Aachen в началото на декември. Някой ходил ли е да сподели впечатления? Връзка към коментар
belissima74 Публикувано: 13 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 13 ноември, 2019 преди 8 минути , tch каза: Така е, за жалост Бургас явно не може да привлече целогодишни полети. Но може да се метнете до Варна или София, има голям избор на полети до Германия. Във Венеция от 8.12 има Коледен базар около Campo San Polo, но си сравнително мъничък. Да,летим от София .Но аз имах в предвид ,подобни кратки уикенд пътувания. За да литнем от София ,трябва да сме на летището 2ч.преди полета ,4 ч.път и 2 аванс ,защото всичко може да се случи и е минал един ден. Така се зарадвах като Раян започнаха да летят от Бурагс мин.година. Но както шумно дойдодха ,така и си тръгнаха ,Остана един полет до Краков и Катовице. Връзка към коментар
mary_shery Публикувано: 13 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 13 ноември, 2019 преди 5 минути , bronc каза: Очертава се да посетя коледния базар в Aachen в началото на декември. Някой ходил ли е да сподели впечатления? Ходих точно в началото на декември и ми хареса каредралата и базара при нея в Аахен. Беше първия ми коледен базар, така че нямах база за сравнение. Сега като съм виждала тези в Кьолн и Берлин, бих казала, че този в Аахен беше доста мъничък и не чак толкова впечатляващ, но все пак беше приятно, както навсякъде в Германия по това време на годината, особено ако случиш на ден, в който не вали дъжд, та даже и слънце грееше. 4 1 Връзка към коментар
alex_555 Публикувано: 13 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 13 ноември, 2019 Aini Благодаря за отговора. Не ми стана много ясно къде са тези тунели? В Австрия ли? Аз мислех,че скъпите са в Швейцария, а то се оказа, че не минаваме през такива. Ние едва ли минаваме през всички, нали? Зауцбург не съм го споменавала, не смятах да минаваме оттам. Сега съвсем се зачудих за маршрута.. Връзка към коментар
Mistela Публикувано: 13 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 13 ноември, 2019 В едно от списанията на WIZZ бяха представили коледен базар в Sibiu Румъния. Изглеждаше много впечатляващо. 3 Връзка към коментар
Моника Публикувано: 13 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 13 ноември, 2019 преди 10 часа, ДиянаВ каза: Букурещ е в селекцията. Да взема да го посетя. Някой има ли впечатления? Така ще мога да Ви покажа снимки от коледните базари в Малката Виена и в Малкия Париж😄 На мен лично много ми допадат базарите в Букурещ. От няколко години правят основния на площада пред парламента, има ледена пързалка, голяма елха, ръчнонаправени играчки и др. Вечер определено е по-впечатляващо. преди 2 часа, Mistela каза: В едно от списанията на WIZZ бяха представили коледен базар в Sibiu Румъния. Изглеждаше много впечатляващо. Този в Сибиу съм го засичала в не една и две класации и изглежда, че си заслужава посещението. 2 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 14 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 14 ноември, 2019 преди 18 часа, belissima74 каза: Да,летим от София .Но аз имах в предвид ,подобни кратки уикенд пътувания. За да литнем от София ,трябва да сме на летището 2ч.преди полета ,4 ч.път и 2 аванс ,защото всичко може да се случи и е минал един ден. Така се зарадвах като Раян започнаха да летят от Бурагс мин.година. Но както шумно дойдодха ,така и си тръгнаха ,Остана един полет до Краков и Катовице. От някои софийски квартали се стига по-бавно и трудно до летище София,отколкото от Бургас до летище Варна 😉А от там - кеф ти виенски,кеф ти немски,кеф ти лондонски базари.Така че,не унивайте,ами си планирайте смело 🙂 3 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 16 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 16 ноември, 2019 Откриваме сезона 🤩💝☃️ 13 4 Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 16 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 16 ноември, 2019 Ха, оказа се, че без да искам и аз ще посетя коледен базар тази година 🙂 На 04.12 ще сме в Бергамо и ако ни остане време ще минем да го видим 🙂 Приятно изглежда: https://www.visitbergamo.net/en/object-details/6371-christmas-village-2019/ 5 Връзка към коментар
Aini Публикувано: 18 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 18 ноември, 2019 Alex_555 Платените тунели в Швейцария са на границата с Италия, но ти няма да минеш през тях. Доколото знам мисля, че са два, другите са покрити от винетката, която си купуваш. В Австрия, както ти показах в таблицата 6 тунела са платени и те не са покрити от винетката, която си купуваш. Това е Каванкен - А11 точно на границата между Словения и Австрия: Минава се през него когато отиваш от Любляна за Мюнхен. Втория Катшберг - А10, който е платен и също е по пътя Любляна - Мюнхен е: А10 и А11 са тунелите, които минаваш в Австия и са платени, но има и други тунели (безплатни,но общо 14-16 бр. ) по този маршрут (естественно ако минеш по основните пътища, ако минеш по планинските пътища ще ти се завие свят 🙂 ). Говорим за Любляна - Мюнхен. Маршрута, който ти посочих няма платени тунели и покрива твоята първоначална идея. Мога да ти кажа още много градове и места, но ако питаш мен съсредоточи се на 4-5 точки за 10-14 дена не, че ще можеш да видиш всичко, но ще е по малко уморително. Поздрави. Връзка към коментар
naTpuoT Публикувано: 18 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 18 ноември, 2019 На 13.11.2019 г. в 14:51, bronc каза: Очертава се да посетя коледния базар в Aachen в началото на декември. Някой ходил ли е да сподели впечатления? Аз в събота ще ходя. На мен ми харесва - типичен и симпатичен. Ако сте с кола ти препоръчвам да отскочиш и до Валкенбург в Нидерландия. На 30-тинa минути е от Аахен и определено е един от най-красивите и интересни коледни базари в региона, а защо не и в Европа. PS: Като си в Аахен ще идеш в аутлета на Линд, нали? 🙂 Връзка към коментар
Happy_Traveler Публикувано: 25 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 25 ноември, 2019 А положението с Коледния базар в София какво е? 😀 Връзка към коментар
Monika_Koko Публикувано: 25 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 25 ноември, 2019 преди 40 минути , Happy_Traveler каза: А положението с Коледния базар в София какво е? 😀 На 1.12.2019 е ежегодния коледен благотворителен базар в Интер експо център. За съжаление, тази година ще го пропусна, защото ще разглеждам Лондонските коледни базари:) Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 25 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 25 ноември, 2019 43 minutes ago, Happy_Traveler said: А положението с Коледния базар в София какво е? 😀 Eko тоалетните са повече от броя на къщичките, цените са като на пазара във Виена, ама нищо общо във вкуса....блъсканица, защото са ги сместили на гъсто.... атмосфера 0 (поне според мен) . Ако обаче не си ходил никога на такъв пазар в Германия например всичко е наред :)))) 1 3 Връзка към коментар
violeta Публикувано: 25 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 25 ноември, 2019 преди 42 минути , Happy_Traveler каза: А положението с Коледния базар в София какво е? 😀 Стандартно като предните години. Имаше доста хора уикенда, чакаше се дълго за храна, но беше вкусно. Наденички, картофки с бекон, зеле, претзели, греяно вино, бира. Щандчета за свещи, шоколад, хенд мейд неща, детска работилничка, коледна сцена с музика... за всеки по нещо 🙂 и драматично паркиране в района. Най-близките места за паркинг бяха на Стамболийски... Връзка към коментар
Роца Публикувано: 28 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 28 ноември, 2019 Пуснах информацията в подфорума за Франция, но я пускам и тук, понеже ако не ме лъже паметта, имаше магеланци, които щяха да пътуват към коледните базари в Елзас следващия уикенд. От 5-ти декември (тоест след седмица), се предвижда голяма стачка на транспорта във Франция, която засега е обявена като безсрочна. От вчера френските железници спряха продажбата на билети за влаковете за периода 05 - 08 декември. Засегнати са основно скоростните влакове (TGV, OUIGO), както и междуградските (Intercités). За регионалните влакове (TER) още няма потвърждение. Тъй или иначе, от 03 декември всеки ден ще има информация с плануваните влакове за следващия ден. Имайте го предвид, ако предвиждате пътуване, напр. между Колмар и Страсбург с влак в този период. 1 1 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Публикувано от Моника,
21 реакции
Към мнение
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега