stanimir Публикувано: 6 януари, 2015 Сподели Публикувано: 6 януари, 2015 До един момент бях доволен от ръста на зелените гущери , щото имам скромни инвестиции , но този рязък скок е на път да оскъпи повечето ни пътувания изън Европа. Примерно ОАЕ и повечето държави от региона са в нещо като валутен борд и фиксиран курс към долара . На практика Азия , Южна Америка и т.н. вече ще ни излизат чуствително по-скъпи или да кажем минимум с 10-15 % спрямо половин-една година назад. Някой друг правил ли е сметка ? 3 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 6 януари, 2015 Сподели Публикувано: 6 януари, 2015 Бе и аз днес си мислех това, ама какво да се прави ..., освен това, което и ти си направил - да диверсифицираш портфейла. Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 6 януари, 2015 Сподели Публикувано: 6 януари, 2015 Хич не съм доволна даже. Първото ни пътуване е до държава, където цените масово са в долари и ще излезе по-скъпо от очакваното. Връзка към коментар
Mary Публикувано: 6 януари, 2015 Сподели Публикувано: 6 януари, 2015 Аз не съм правила сметка относно пътувания, но не ми излиза сметката при пазаруване. 1 Връзка към коментар
гост Публикувано: 6 януари, 2015 Сподели Публикувано: 6 януари, 2015 Според мен ще има яки игри срещу еврото. Стенк, ми ти си си покрил оскъпяването, сега е време да си харчиш доларите. Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 6 януари, 2015 Сподели Публикувано: 6 януари, 2015 Бразилския реал пада. Нищо не е в долари тук. 4 Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 7 януари, 2015 Сподели Публикувано: 7 януари, 2015 Ами така е, но аз си мисля, че това няма да е за дълго. За това пътуване съм напред с материала, че ги взех много евтино, а по-натам, ако не падне ще ходим към Бразилия освен. 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 7 януари, 2015 Автор Сподели Публикувано: 7 януари, 2015 То може да си ги купил по лев и двайсет , но сега като е лев шейсет и пет чуството не е , че ти струва 1.20 , а 1.65 Те моите не са бързо ликвидни , та ще трябва да купувам. Neuromancer , долари или евро е за предпочитане да обменяме в Бразилия ? На много места в Азия курсът на долара е различен според номинала на банкнотата , а за еврото си е един и същ. 1 Връзка към коментар
alex0001 Публикувано: 7 януари, 2015 Сподели Публикувано: 7 януари, 2015 Предвид спада на руската рубла, който не е посещавал Русия, мисля че сега е моментът. 3 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 7 януари, 2015 Сподели Публикувано: 7 януари, 2015 Neuromancer , долари или евро е за предпочитане да обменяме в Бразилия ? На много места в Азия курсът на долара е различен според номинала на банкнотата , а за еврото си е един и същ. Като че ли с долари е мааалко по-изгодно, но аз винаги съм сменял евро, защото такива съм имал и да не ги обръщам още един път... По-странни неща като британски лири са по-неизгодни. Разлики в курса според номинала не съм забелязал, освен ако не тръгнеш с банкноти по 500 евро (не ги искат много) 1 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 7 януари, 2015 Сподели Публикувано: 7 януари, 2015 Напомня ми на времето, когато бях в Австралия и всяка сутрин се събуждах с проверка на валутния курс, приход в евро, разход в долари, хич не беше яко. Четох, че след изборите в Гърция е вероятно нещата да се успокоят, но не ги разбирам хич. Връзка към коментар
zon Публикувано: 7 януари, 2015 Сподели Публикувано: 7 януари, 2015 В края на 2014 ходихме на презентация дадена от главния иконом на ING Белгия относно световната икономика през 2015. Американският долар ще е скъп. Йената ще е все така слаба - който не е ходил до Япония досега, е добър момент. 7 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 7 януари, 2015 Сподели Публикувано: 7 януари, 2015 Още тъжа по времето, когато 1 щатски долар беше 2 лева и съответно 1.50 канадски долара. То такъв курс няма да има отново, ама 1.80 лева ако удари би ми донесъл пари за няколко околосветски... Айде 1.75 да е, че иначе баси сиромашията... 1 Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 7 януари, 2015 Сподели Публикувано: 7 януари, 2015 Йената ще е все така слаба - който не е ходил до Япония досега, е добър момент. Супер, че натам съм се запътил 4 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 7 януари, 2015 Автор Сподели Публикувано: 7 януари, 2015 Дори беше 2.30 лева . Аз лично съм купувал долари на 2.22 лева някъде 2001-2002 може би 1 Връзка към коментар
zon Публикувано: 7 януари, 2015 Сподели Публикувано: 7 януари, 2015 Супер, че натам съм се запътил Ние също юли месец. 2 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 7 януари, 2015 Сподели Публикувано: 7 януари, 2015 Дори беше 2.30 лева . Аз лично съм купувал долари на 2.22 лева някъде 2001-2002 може би Бе то аз съм купувал гущери и за 2200лв., февруари 97-ма 6 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 7 януари, 2015 Автор Сподели Публикувано: 7 януари, 2015 Е то ония инфлационните левчета не ги броим. Аз тогава продавах 1 Връзка към коментар
гост Публикувано: 15 януари, 2015 Сподели Публикувано: 15 януари, 2015 Швейцарският франк побесня! Ако продължава така с долара и франка, следващата ми екскурзия ще е "безплатна"! 1 Връзка към коментар
atrencheva Публикувано: 15 януари, 2015 Сподели Публикувано: 15 януари, 2015 Хаха ми мойте пари всичките са в Евро не че са много. Ама с парите за израел яко се прецаках. При курс миналата седмица 0,418 днес обмених на 0,434 Връзка към коментар
lyusi Публикувано: 15 януари, 2015 Сподели Публикувано: 15 януари, 2015 На мен пък хич не ми е весело от поскъпването на долара. Едвам смогвам да набавям кеша за предстоящото пътуване, да не говорим, че го и оскъпи далеч над предвижданията ми, тъй като всички цени там са ми в долари. Ама какво да се прави, ще се пътува, та ако ще да се разчуе 3 Връзка към коментар
Биксбит Публикувано: 15 януари, 2015 Сподели Публикувано: 15 януари, 2015 (редактирано) Швейцарският франк побесня! Преди малко зърнах една графика и като видях пика извисил се като дубайски небостъргач, помислих че е бъг, но явно не ееее. Редактирано 15 януари, 2015 от Биксбит 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 15 януари, 2015 Автор Сподели Публикувано: 15 януари, 2015 На печелившите честито 3 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 15 януари, 2015 Сподели Публикувано: 15 януари, 2015 На печелившите честито На печелившите - честито, а на тези с ипотечни кредити, деноминирани във франкове (което беше много модерно по едно време, заради по-ниските лихви) - съболезнования. 2 Връзка към коментар
wilks Публикувано: 15 януари, 2015 Сподели Публикувано: 15 януари, 2015 (редактирано) мхм, хич не е най-удобното време за пътуване. Особено по дестинации, където курсът на местната валута се преизчислява спрямо долар (май половината свят, даже по-голямата половина). Освен за хората, на които доходите им идват направо в долари (или SFr). Както се вижда, в момента имаме 10-годишен пик на лев спрямо долар. Така някои хора стават за една нощ милионери А 2008-ма като се сетя какво беше - евтин долар, евтин петрол, билети средна цена по 70-90 евро с нормална авиокомпания в рамките на цяла Европа...Рай. То сега петрола пак е евтин, но цените на билетите си останаха същите като когато беше по 150$ за барел. А в момента даже и 50$ няма.. Редактирано 15 януари, 2015 от wilks 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега