гост Публикувано: 23 януари, 2015 Сподели Публикувано: 23 януари, 2015 Измъкват се от кризата и е ред на ЕС да се пробва Ще почакат ЕС, като им натресат търговското споразумение. Имам малко свободно евро и се чудя дали да не купя румънски леи - само те не са скочили още спрямо еврото. Да не би и румънците да са в борд? Мaй не са. Връзка към коментар
гост Публикувано: 23 януари, 2015 Сподели Публикувано: 23 януари, 2015 И аз искам същото, но и да имам и няколко милиона швейцарски франка. :D Аз си бях спестил едни незначителни франкове и се чудя кога да ги обърна, но като гледам какво прави ЕЦБ, мисля да поизчакам франка да стигне 1.10-1.15EUR и тогава да ги обърна в Евро или лева. :D Аз си слагам психологическа граница на "печалба" и в този случай съм повече от доволна. Мисля, че следващият лек удар по еврото ще е след изборите в Гърция тази неделя Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 23 януари, 2015 Автор Сподели Публикувано: 23 януари, 2015 Става доста тегаво за дестинации като Дубай или Хонконг вързани с долара пряко Елементарен пример - миналия март купих iPad за 708 лева , а днес вече е 863 по курса на хонконгския долар. Като се има предвид , че почти всички потребителски стоки идват от Азия ни чакат неприятни времена. Пътуванията башкъ. ще взема да се кротна пак из Европа поне ни е позната ( ама Лондон да забрави за мен) 3 Връзка към коментар
гост Публикувано: 23 януари, 2015 Сподели Публикувано: 23 януари, 2015 Като се има предвид , че почти всички потребителски стоки идват от Азия ни чакат неприятни времена. Пътуванията башкъ. ще взема да се кротна пак из Европа поне ни е позната ( ама Лондон да забрави за мен) Сега е моментът за Русия. Връзка към коментар
Фил Публикувано: 23 януари, 2015 Сподели Публикувано: 23 януари, 2015 (редактирано) То нали целта е да се стимулира инфлацията и икономическия растеж в еврозоната с масирано изливане на милиарди евро в икономиките. Някъде четох или гледах, че всеки 10цента спад на еврото спрямо долара води до увеличаване с 1 милиард на печалбите на Airbus SAS , доколкото производството и респективно разходите са в еврозоната, а повече от половината от продажбите и респективно приходите са в долари. Пътуванията башкъ. ще взема да се кротна пак из Европа поне ни е позната ( ама Лондон да забрави за мен) А Швейцарция? Редактирано 23 януари, 2015 от Фичо Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 23 януари, 2015 Автор Сподели Публикувано: 23 януари, 2015 Аз Швейцария и досега я отлагах , защото плана ми излизаше на ненормална цена още преди години. Исках природа , панорамни влакове .... Сега съвсем отпада. Иначе Русия наистина излиза на дневен ред ама да видим как ще е наесен Връзка към коментар
vesi Публикувано: 23 януари, 2015 Сподели Публикувано: 23 януари, 2015 (редактирано) Айде, честито- 1,75 БНБ. А аз се нервя... бааа скъпата екскурзия ще излезе... Добре, че миналата седмица се поподготвихме... А, сега като се сетя за миналата година по 1,42... Какво да се прави Затова, скъпи Магеланци- инвестирайте в спомени- няма девелвация Редактирано 23 януари, 2015 от vesi 5 Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 23 януари, 2015 Сподели Публикувано: 23 януари, 2015 И аз започнах да се нервя, за Мексико накупих доларите още на 1,42, обаче в Куба трябва евро, което после ще се сменя за КУК, а той обвързан с долара. Баси, кубинците блокирали всичко американско, а се вързали за тяхната валута, щях да се чувствам по-добре, ако носех и там долари. Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 23 януари, 2015 Автор Сподели Публикувано: 23 януари, 2015 Колко съм доволен , че на петия ден от плащането ми с Visa Expedia снощи си осчетоводиха плащането на курс 1.70 преди днешния скок И аз започнах да се нервя, за Мексико накупих доларите още на 1,42, обаче в Куба трябва евро, което после ще се сменя за КУК, а той обвързан с долара. Баси, кубинците блокирали всичко американско, а се вързали за тяхната валута, щях да се чувствам по-добре, ако носех и там долари. Kaкъв е проблема ? Ние сме вързани към еврото та почти не губиш от превалутиране към него. Все едно в Куба сменяш левове за KУК. Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 23 януари, 2015 Сподели Публикувано: 23 януари, 2015 Колко съм доволен , че на петия ден от плащането ми с Visa Expedia снощи си осчетоводиха плащането на курс 1.70 преди днешния скок Kaкъв е проблема ? Ние сме вързани към еврото та почти не губиш от превалутиране към него. Все едно в Куба сменяш левове за KУК. Ма как да не губя, като расте курса на долара, расте и на КУК, все едно сменям евро за долар, КУК е вързан за долара. Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 23 януари, 2015 Автор Сподели Публикувано: 23 януари, 2015 (редактирано) Това е така , но казваш , че ще си по-добре ако носеше и долари. Все тая е дали ще купиш доларите оттук с левове или ще смениш еврото (левовете) за долари там. При всички положения губиш от скъпия долар П.С. При мен гледам бразилския реал пада към долара подобно на лева , ама пък аржентинското песо здраво поскъпва. То аржентинското нали е под държавен контрол и явно официалния курс е тясно вързан с долара. Така е и в огромата част от Азия , където доларът си е цар ! Добре , че половината неща са предплатени отдавна и ще се набутам само с няколкостотин лева. За бъдещи далечни пътувания обаче сметката вече ще излиза съвсем друга Редактирано 23 януари, 2015 от stenk Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 24 януари, 2015 Сподели Публикувано: 24 януари, 2015 (редактирано) Не си ме разбрал, в Куба долара не върви, не го искат заради отношенията си със САЩ, ако сменяш долари има 10% комисионна, а иначе са си вързали КУК за долара. Та трябва да носиш евро, което там сменяш за долар, така излиза. И да искам да го избегна, като си бях купила доларите по рано, както направих за Мексико, не мога. То да оправим това пътуване, пък за бъдещите ще го мислим, ще ходим в държави с евро, или пък с кола из Европа, горивата сега са евтини докато стабилизират еврото. Редактирано 24 януари, 2015 от slujitel Връзка към коментар
Фил Публикувано: 24 януари, 2015 Сподели Публикувано: 24 януари, 2015 П.С. При мен гледам бразилския реал пада към долара подобно на лева Абе подобно, ама не съвсем - реалът си поскъпва спрямо лева/еврото, за съжаление 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 24 януари, 2015 Автор Сподели Публикувано: 24 януари, 2015 Следващите години еврото ще е евтино. ЕЦБ ще налее около 1 трилион евро с което ще стимулира инфлацията. Целта е точно скъп долар и юан за да може ЕС да е конкурентен на САЩ и Китай. Не знам на какво ниво ще се постигне равновесие , но със сигурност неща от 1.40-1.50 лева за долар вече няма да има. Според Bloomberg сегашните котировки може би са оптималните. Покупателната способност е равновесна някъде на 1.15 долара за 1 евро. Връзка към коментар
captain_oveur Публикувано: 24 януари, 2015 Сподели Публикувано: 24 януари, 2015 Билет, който в продължение на месец допреди три дни струваше 1450, а го имаше и за 1480 на много места, днес най-евтино се намираше за 1530. Общо взето, грозна картинка. Но това е положението, Минке, както се казва. Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 24 януари, 2015 Сподели Публикувано: 24 януари, 2015 сега искам да ни откачат и от валутния борд Айде няма нужда, че съвсем ще я втасаме тогава. По темата. През последните 2 месеца пътувах точно из САЩ и околните страни. Беше "забавно" да следя в реално време как ежедневните ми разходи постоянно поскъпват в евро заради покачването на долара. За щастие 80-90% от по-големите ми харчове (хотели и самолетни билети) бяха предплатени 5-6 месеца по-рано при евтин долар, но сега при това положение определено ще се въздържам от нови посещения в обвързани с долара държави. Накратко - скъпият долар хич не ме кефи. 2 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 24 януари, 2015 Сподели Публикувано: 24 януари, 2015 И аз започнах да се нервя, за Мексико накупих доларите още на 1,42, обаче в Куба трябва евро, което после ще се сменя за КУК, а той обвързан с долара. Баси, кубинците блокирали всичко американско, а се вързали за тяхната валута, щях да се чувствам по-добре, ако носех и там долари. Приготви се отсега за набутвация с CUC-а в Куба. Разликата между курс купува и курс продава на обменните бюра там е доста голяма. Аз като смених евро за CUC накрая излезна, че 1 CUC ми е струвал 1,82 лв (тоест $1 = 1,82). И това още преди 1 седмица, когато курсът беше под 1,70. Ама няма друг вариант. 1 Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 24 януари, 2015 Сподели Публикувано: 24 януари, 2015 Приготви се отсега за набутвация с CUC-а в Куба. Разликата между курс купува и курс продава на обменните бюра там е доста голяма. Аз като смених евро за CUC накрая излезна, че 1 CUC ми е струвал 1,82 лв (тоест $1 = 1,82). И това още преди 1 седмица, когато курсът беше под 1,70. Ама няма друг вариант. Уф, обърква се, обърква се. Има ли разлика къде ще сменя, на летището, или в града, или се държавни и курса е еднакъв. Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 24 януари, 2015 Сподели Публикувано: 24 януари, 2015 Уф, обърква се, обърква се. Има ли разлика къде ще сменя, на летището, или в града, или се държавни и курса е еднакъв. В банка или чейндж в града е най-добре. Съветвам те да не обменяш много пари накуп, по-добре сменяй всеки ден по малко - така елиминираш шанса накрая да ти останат непохарчени CUC-ове (които трябва да обмениш обратно в евро и съответно да се минеш още един път понеже курс продава е още по-висок). Имай обаче предвид, че обикновено пред всички обменни бюра има големи опашки и се чака. Задължително си носи паспорта, без него не може. И още по-задължително категорично игнорирай всичките съмнителни типове, които ще се навъртат около опашката и ще предлагат "по-изгоден" курс. 1 Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 24 януари, 2015 Сподели Публикувано: 24 януари, 2015 В банка или чейндж в града е най-добре. Съветвам те да не обменяш много пари накуп, по-добре сменяй всеки ден по малко - така елиминираш шанса накрая да ти останат непохарчени CUC-ове (които трябва да обмениш обратно в евро и съответно да се минеш още един път понеже курс продава е още по-висок). Имай обаче предвид, че обикновено пред всички обменни бюра има големи опашки и се чака. Задължително си носи паспорта, без него не може. И още по-задължително категорично игнорирай всичките съмнителни типове, които ще се навъртат около опашката и ще предлагат "по-изгоден" курс. Мерси, аз по принцип винаги сменям по малко, колкото ми трябват за престоя за да не сменям обратно, че винаги се губи от тая работа. Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 25 януари, 2015 Автор Сподели Публикувано: 25 януари, 2015 Утре и близките дни ще е големият удар върху еврото след лютите закани на гърците. Да видим колко ще падне.Вече се започна. Връзка към коментар
Гост Публикувано: 25 януари, 2015 Сподели Публикувано: 25 януари, 2015 Утре и близките дни ще е големият удар върху еврото след лютите закани на гърците. Да видим колко ще падне.Вече се започна. Мммммм, нещо ми се губи логиката (вероятно защото не съм финансист). Вярно е, че нов заем за Гърция ще отслаби Еврото, но ако Гърция реши да излиза от Еврозоната, то хептен ще се отслаби. Засега СИРИЗА декларира желязно желание за сътрудничество с Европа, а тя печели изборите с пълно мнозинство... Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 26 януари, 2015 Автор Сподели Публикувано: 26 януари, 2015 СИРИЗА обяви , че къса договорите с Тройката иска предоговаряне. Да кажем , че е било покрай емоциите от победата. Нямат намерение да излизат от Еврозоната , а просто дългът да бъде чуствително редуциран , защото според тях тия които са го отпускали са били с ясното съзнание , че страната няма да може да го плаща. Ей тук вече на мен се къса логиката ама в Южна Европа е така Може и пазарите вече да изконсумираха риска . Връзка към коментар
Гост Публикувано: 26 януари, 2015 Сподели Публикувано: 26 януари, 2015 СИРИЗА обяви , че къса договорите с Тройката иска предоговаряне. Да кажем , че е било покрай емоциите от победата. Нямат намерение да излизат от Еврозоната , а просто дългът да бъде чуствително редуциран , защото според тях тия които са го отпускали са били с ясното съзнание , че страната няма да може да го плаща. Ей тук вече на мен се къса логиката ама в Южна Европа е така Може и пазарите вече да изконсумираха риска . Не съм следила изборите в Гърция, прочетох само вчерашните им изявления. Иначе се оказа че друго са обещавали. Бъркотия. Но да, логиката ми определено се къса с южноевропейците Просто гърците ми взимат акъла с тяхната безотговорност. Ама като гледам, живеят си прекрасно и хич не им дреме, а съвестните да кльопаме буци. Здрави да сме Та да гледаме какви ще ги натвори този луд свят... Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 10 април, 2015 Автор Сподели Публикувано: 10 април, 2015 Хайде пак удари тавана. Интересно , че само еврото пада към щатската валута , а останалите валути ако щете дори руска рубла наваксват спрямо долара. Сега ще се заровя в инвестора да видя какво толкова е станало тия дни Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега