Прескочи до съдържание

С какъв куфар, раница или сак пътувате

Препоръчани мнения

Публикувано:

Като гледам, доставка до UK е безплатна, а от там до България фирми за доставка има много, като цената им е 1.80 лв - 2.20 лв / кг.  :)

В немския Amazon, цената е 34,99 евро за модела в черно. Има лилава за 24,99. :)

Ако ползваш български превозвач, то ще платиш 3 или 6лв., а ако решиш да я поръчаш директно до тук, ще ти струва още почти 10 евро доставката.

Не е в това въпроса. Имам на кого да поръчам в Лондон, но пристига в България след няколко дни и едва ли ще може да я донесе. Всякакви опции с други превозвачи, за да се спестят транспортни разходи от моя гледна точка попадат в графата "куци сделки". Зададох въпрос към Roje, защото той цитира крайна сума за доставка до България, но в същото време не става ясно откъде е поръчал, тъй като в официалния сайт на производителя няма доставка през Amazon, а крайните цени вече ги посочих по-горе...

Публикувано:

Може ли малко повече подробности. Поръчката от сайта на Сabin Мax с доставка излиза 36,99 GBP. В английския Amazon цената в момента е 29,99 GBP и то без доставка...

Дюк, поръчал съм я през амазон :) , като преди това я гледах в сайта на Cabin Max.

Бях получил от тях емейл за някаква промоция. И се чудех дали нея да взема или модела им Талин, който е почти същия, но за Единбург има доста повече мнения и то добри.

Затова и като писах горния пост не съм се и замислил, че е поръчана през амазон. него ден купувах и самолетни билети, резервирах апартаменти и вечерта късно поръчах раницата....

На мен в Амазоон ми излезе 24,99 паунда като гледам поръчката оттогава. В момента май е 29,99.

Изпратиха я с DHL.

Всъщност вместо да обяснявам ето самата поръчка и скриншот от поръчката ми в сайта на амазон

post-662-0-59808900-1471343967_thumb.png

post-662-0-39650300-1471344594_thumb.jpg

• Харесвам 3
Публикувано:

Ясно, много ти благодаря! Определено ме заинтригува, защото имаме два малки на Естил за ръчен багаж, но са с размерите на Уиз, а не тези на Райън и се притеснявам, че няма да минем с тях през ирландците...

• Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)

Аз ползвам такъв на Естил и не съм имала проблеми досега с Раян. Не го препълвам. Разликата с Уиз е в дълбочината (25 см за Уиз и 20 см за Раян) и понеже е мек, когато не е препълнен се свива навътре и влиза в клетката, без проблем.

Редактирано от mililia
  • Харесвам 1
Публикувано:

Оглеждам се за куфар (с 4 колелца) за ръчен багаж според изискванията на Ryanair. Те са малко по-строги към дебелината, 55/40/20 (другите разрешават 25). Препоръчайте ми нещо евтино.

50x35x19 - твърд, с четири колелца, 55 лева. В Пловдив. Някаква китайска марка беше.

• Харесвам 1
Публикувано:

http://moni-style.com/shop/%d0%9a%d1%83%d1%84%d0%b0%d1%80-%d0%9a%d0%90%d0%a0%d0%91%d0%9e%d0%9d-0227/

http://grand-ghepard.net/index.php?route=product/product&path=20_66&product_id=466

Emilia, погледни тези, но единият ми се вижда малко неУгледничък :( , но пък се вмества в размерите.

П.П. Благодаря на Яничка за инфото за малкия куфар на Estil ! Вече имам такъв :)

post-395-0-58375300-1471374623_thumb.jpg

• Харесвам 1

Ползваме Roncato - не са много евтини, но страшно здрави и леки. Ето една хармоника 20/23 см - http://www.roncato.com/r4/en/luggage/dimensions/cabin-luggage/cabin-spinner-4-wheels-55-x-40-x-20-cm-expandable-2652.html. В България ще е към 150 лева на Солунска. Аз лично предпочитам с 2 колелца, защото събира някой литър багаж отгоре.

Редактирано от Oldkozel
Публикувано:

И аз мисля да се разходя да Естил, имаше меки куфари около 60 лв. В метро пак има някакви, но не им пише пълните размери и трябва да се отиде до там...

Публикувано:

Айде сега малко смях с русото момиче. За ръчен багаж (до сега съм пътувала с чекиран) един много тъп въпрос. Колелцата мерят ли се в предвидените размери. Имам пътна чанта с размер 42х30х25 , но като сложа и колелцата размера става над 45... и не става. 

Публикувано:

Мерят се, ама не с рулетка, а дали влиза в клетката

Е,сега да ходя до летището,за да си премеря куфарчето ли? Хихих... верно съм руса....

• Харесвам 2
Публикувано:

Е,сега да ходя до летището,за да си премеря куфарчето ли? Хихих... верно съм руса....

Руса не значи глупава ;)

Колелца, дръжки - всичко влиза. Мери смело с рулетката, остави 1-2 см за резерв и пътувай спокойно.

• Харесвам 1
Публикувано:

Казвам че се мери в клетка, защото ако чантата е мека и не много пълна, може да се посгъне и да влезе, дори един размер да е по-голям.

Ако искаш да си съвсем сигурна, премери на летището. Иначе мериш внимателно всичко и така.

• Харесвам 1
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Току що поръчах следния комплект:

http://www.ebay.co.uk/itm/Lightweight-Small-21-Wheeled-Hand-Luggage-Trolley-Cabin-Flight-Zip-Bag-Suitcase-/161697513902?var=460756668664

Dimensions (all parts Included): 55x35.5x20cm

Weight: 1.65kg

Capacity: 42L

Някой ползвал ли е  тази марка? По принцип залагам на качеството, но тука заложих на абсолютния минимум тегло/максимум вместимост, като за ръчен багаж. По-голям обем и по-ниско тегло не можах да намеря. 2 бройки излязоха 94 лв с доставката до София. За тези пари не очаквам качество, но това не ме бърка по 2 причини: първо, ръчният багаж винаги е с мен и не е на произвола на куфарохвъргачите и ще се запази по-дълго, и второ, 47 лв куфар ми спестява около 300 лв такса багаж за една екскурзия (8 полета, всички с LCC). Ще видим реалната картинка като тръгнем с тях живот и здраве септември :)

Сигурно вече си използвал тези куфари- раници. Можеш ли да кажеш как са на практика ? Чудя се какво да купувам нещо с колелца като тези или раница подобна на показаната от Роже. Благодаря

Публикувано:

Луфтханза ползват куфари http://www.travelite.de/

хубави са, има ги и у нас

Да,ама не!

Купих си сак,който поне засега е ОК.Купих си куфар ELBE ONE.На първото пътуване в Япония падна едното колело.Вярно много търкаляне,но като видях как е направено,ами чиста китайска работа.Ремонтирах го,даже реших да ремонтирам всичките,че бяха почти готови.Преди десет дни навръщане от Израел се появи отново на "три крака".Добре,че Turkish помогнаха със сто лева.

Сега дилемата е дали Самсонайт или някакво пълно менте на цената на менте.

Сигурно вече си използвал тези куфари- раници. Можеш ли да кажеш как са на практика ? Чудя се какво да купувам нещо с колелца като тези или раница подобна на показаната от Роже. Благодаря

Мъжът ми си купи същата раница като на roje, тъй като февруари ни предстои пътуване със смяна на много авиокомпании, като най-рестриктивна в теглото е AirAsia - 7 кг. Иначе той си има и куфар с колелца от Grand Ghepard, от който е изключително доволен - проблемът е,  че само куфарът тежи 3.5 кг.

Изпробвахме раницата при пътуването до Санторини - изглежда здрава, но носенето й на гръб не може да се сравнява с удобството да теглиш куфар на колелца. Не е лоша, но си е натоварващо да я влачиш на гръб и сега половинката даже се чуди дали да не рискува и да тръгне с куфара.

Редактирано от chandni
  • Харесвам 2
Публикувано:

Да,ама не!

Купих си сак,който поне засега е ОК.Купих си куфар ELBE ONE.На първото пътуване в Япония падна едното колело.Вярно много търкаляне,но като видях как е направено,ами чиста китайска работа.Ремонтирах го,даже реших да ремонтирам всичките,че бяха почти готови.Преди десет дни навръщане от Израел се появи отново на "три крака".Добре,че Turkish помогнаха със сто лева.

Сега дилемата е дали Самсонайт или някакво пълно менте на цената на менте.

Сериозно ли? колелата на моя се прецакаха на края на третата година, иначе самият куфар - дръжка, ципове....е железен.

Публикувано:

Мързи ме да отида да ги снимам.Занитени са по възможно най-калпавия начин.Иначе куфарът е здрав.Но самата направа си е чисто евтина китайска.Половинката си купи преди пет-шест години един Бенетон от аутлет до Милано.Ми то като го погледнеш се вижда,че е сериозна направа,макар и да не съм сигурен,че Бенетон произвеждат куфари.

Мъжът ми си купи същата раница като на roje, тъй като февруари ни предстои пътуване със смяна на много авиокомпании, като най-рестриктивна в теглото е AirAsia - 7 кг. Иначе той си има и куфар с колелца от Grand Ghepard, от който е изключително доволен - проблемът е,  че само куфарът тежи 3.5 кг.

Изпробвахме раницата при пътуването до Санторини - изглежда здрава, но носенето й на гръб не може да се сравнява с удобството да теглиш куфар на колелца. Не е лоша, но си е натоварващо да я влачиш на гръб и сега половинката даже се чуди дали да не рискува и да тръгне с куфара.

Точно мъкненето ме притеснява.На нас ни предстои 3 седмично пътуване. Ще имаме и два вътрешни полета, но основно ще сме с кола и ще се местим почти всеки ден.За това за сега клоня към пътуване с ръчен багаж, който ще трябва да е 7кг. И естествено търся най- лекия куфар или раница - ще ни трябват дебели дрехи за там.

Дано се включи LaBarba.

Редактирано от Цвете
  • Харесвам 1
Публикувано:

Не струва, скъса се още преди да тръгнем, зейнаха 2 дупки отдолу, и трябваше да режа плат от стар куфар и да скрия дупките. Освен това не може да стои прав, освен ако не е натъпкан по определен начин.

• Харесвам 2
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Какво ще кажете за Гранд гепард - Варненска фирма - много ни ги хвалиха с магазина - нова колекция, нов материал (меки), две години гаранция. Добре изглеждат, но не го измерихме. В сайта пише 27/34/52, но не пише това 27 дали е при разпънат куфар. Мисля, че е точно този - http://grand-ghepard.net/index.php?route=product/product&path=20_77&product_id=451 - за ръчен на Раян. Мерси.

Публикувано:

Какво ще кажете за Гранд гепард - Варненска фирма - много ни ги хвалиха с магазина - нова колекция, нов материал (меки), две години гаранция. Добре изглеждат, но не го измерихме. В сайта пише 27/34/52, но не пише това 27 дали е при разпънат куфар. Мисля, че е точно този - http://grand-ghepard.net/index.php?route=product/product&path=20_77&product_id=451''>http://grand-ghepard.net/index.php?route=product/product&path=20_77&product_id=451' class="bbc_url" title="Външен линк">http://grand-ghepard.net/index.php?

• Харесвам 1
Публикувано:

Какво ще кажете за Гранд гепард - Варненска фирма - много ни ги хвалиха с магазина - нова колекция, нов материал (меки), две години гаранция. Добре изглеждат, но не го измерихме. В сайта пише 27/34/52, но не пише това 27 дали е при разпънат куфар. Мисля, че е точно този - http://grand-ghepard.net/index.php?

Благодаря, няма проблем с размерите като ръчен багаж? - естествено не натъпкан и не разпънат.

Публикувано:

Благодаря, няма проблем с размерите като ръчен багаж? - естествено не натъпкан и не разпънат.

Не, за Раян няма проблеми, за други авиокомпании зависи от конкретната компания.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.