Прескочи до съдържание

С какъв куфар, раница или сак пътувате

Препоръчани мнения

преди 49 минути , Mary каза:

А има ли изобщо куфари някъде? :) 

Titan2017.jpg

Тука пише, че прИмоцията е до ноември.

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
В момента, AlexandraKo каза:

Titan2017.jpg

Тука пише, че прИмоцята е до ноември.

Преди известно време проверих на няколко бензиностанции и нямаше куфари. :) 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Wizz от октомври променят правилата за кабинен багаж и едното ни куфарче  вече е с 3 см "по-дебело".  Лошото е, че е тип черупка и не може да се втали :( Ще трябва да се оглеждаме за ново, та ще следя темата.

Връзка към коментар
преди 1 час, Mary каза:

Преди известно време проверих на няколко бензиностанции и нямаше куфари. :) 

Аз също, явно е поредния опит за реклама! :)

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...
  • 1 месец по-късно ...
  • 6 месеца по-късно ...

Куфар American tourister cabin size https://ryanair.bags.travel/ie/en/american-tourister-good-vibes-spinner-4-wheels-55cm-deep-turquoise/104398-4517.html?cgid=sun%2Fcity#start=1 на добра цена. Имам такъв от 2 години. Не успяха да го счупят и като чекиран багаж.

Поръчва се до провозвача в Англия.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Хубава промоция в ОМВ на куфари American tourister (има и за ръчен багаж)

https://www.omv.bg/portal/01/bg/omv_bg/Home/Tekushchi_promotzii/cipat#D09AD183D184D0B0D180+D181+D0BAD0BED0BBD0B5D0BBD186D0B0+35+D0BB.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ако някой иска да си вземе някой от тези куфари/чанти на дадените цени с точки, аз подарявам поне 2 пълни книжки с точки. Нямам нужда от куфари, а зареждам само от OMV и са ме заринали с точки.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

За скорошното пътуване до Италия си поръчах тази Раница Ронкато. Ползвала съм дамска чанта от тази марка и много ми хареса, а в момента има доставчик на ограничени бройки за 39,00 евро плюс 3,95 евро доставка в Германия и ми се струва изгодно!

Надявам се, липсата на кръстен колан да не е голям проблем при този обем, но пък и не мисля да я носим дълго!

Колебаех се между тази и Metz на CabinMax и реших да заложа на познатата марка, но ако има хора, които ползват последния модел, бих искала да прочета отзиви, че може и още една да ми трябва... 

Връзка към коментар

Силно препоръчвам този като ръчен багаж:

https://www.amazon.co.uk/Cabin-Max-Backpack-Approved-55x40x20/dp/B009NR5H86/ref=sr_1_1_sspa?ie=UTF8&qid=1537199506&sr=8-1-spons&keywords=Cabin+Max+Metz+Backpack&psc=1

преди 9 минути , Наслуки каза:

За скорошното пътуване до Италия си поръчах тази Раница Ронкато. Ползвала съм дамска чанта от тази марка и много ми хареса, а в момента има доставчик на ограничени бройки за 39,00 евро плюс 3,95 евро доставка в Германия и ми се струва изгодно!

Надявам се, липсата на кръстен колан да не е голям проблем при този обем, но пък и не мисля да я носим дълго!

Колебаех се между тази и Metz на CabinMax и реших да заложа на познатата марка, но ако има хора, които ползват последния модел, бих искала да прочета отзиви, че може и още една да ми трябва... 

Имам Metz и съм много доволен, няма да съжалявате

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Ронкато е страхотна марка, според мен. И доста скъпа, но на разпродажби се намират неща но добри цени.

Ние имаме куфари, раници и чанти на Ронкато и сме много доволни. Мъжът ми , пък, от години носи техни ежедневни чанти - леки и здрави са.

Тази цена, според мен, е много добра. Това лято си купих от Сицилия / ние винаги оттам ги пазаруваме от Аутлет-вилиджа/, дамска чанта, дето има и дръжки за раничка, много красива.Горе-долу- за такава цена.

image.png.8cc6f4e1337cfb935abe5278e93aaabc.png

За ръчен багаж ползваме подобно:

image.png.a93f42b34d6d022a043bab889ddadbb0.png

Раници:

image.png.e0797925b256936570be67cf81241a0c.png

Куфари имаме комплект, пак от плат, те са голям, среден и малък:

image.png.30409ffc5cb202a60a13ab50dec6f771.png

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Аз пък , въобще не съм доволен от Cabin Max metz, имах такава и взе да се прокъсва още при първото пътуване- три седмици в Южна Патагония, вярно че я бях натъпкал на макс, но така постъпвам с всичките си раници. Шевовете на дръжката отгоре подадоха, и въобще не можеше да се разчита на дръжката за вдигане на раницата, също започнаха да се късат шевове покрай основният цип. Евтина е, но качеството според моите стандарти е ужасно. Скоро ми подариха Ташев Вихрен, която е 40л, пак минава за ръчен багаж, но е в пъти по-здрава и не е мръднала.

Когато пътувам с малко багаж предпочитам да ползвам Deuter GoGo(24l) изключително здрава раничка, много пъти съм я тъпкал със 7-8кг багаж, направо до пръсване и шевовете почти не са мръднали за десет години сериозни издевателства. Бях с нея три седмици в Панама, беше ми единствена раница там. Тази година извървях пак с нея португалското камино, от Порто до Компостела, никакви забележки, изключителна раница за размера и парите си(под 100лв).

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Deuter-ите са ясни - имам Giga II, градска за лаптоп, която често мъкна по палатки и не е мръднала от 11 години, освен че ластиците по джобовете са се разтегнали. Но въпросът ми е за по-ниския ценови клас, към който причислявам Cabin Max, ама явно е на късмет - ако уцелиш здраво зашита - добре, ако не - кофти... Deuter не виждам да имат такива обемни раници, ставащи за ръчен багаж. Предполагам би ми било удобно да не натъпквам всичко с крак 😉 в Гига-та, която побира наистина доста, но трябва добро уплътняване. А и тя, добре напълнена ще бъде повече от 20-25 см дебела и не знам дали ще влезе в коша за мерене...

Връзка към коментар

Раница, минаваща за ръчен(изпробвано няколко пъти с раница пълна на макс), при това на горната граница като размер, е Ташев Вихрен 40, обемът й е почти като на въпросната Cabin max(разликата в обема е 10%) и е малко под 100лв. Недостатък е, че се пълни отгоре, не е на принципа на раница-тип куфар, с цип, както са Cabin max. Но е превъзходна, лека, без компромиси в материала и изработката.

Редактирано от nomad
  • Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 4 минути , nomad каза:

Раница, минаваща за ръчен, при това на горната граница като размер, е Ташев Вихрен 40, обемът й е почти като на въпросната Cabin max(разликата в обема е 10%) и е малко под 100лв. Недостатък е, че се пълни отгоре, не е на принципа на раница-тип куфар, с цип, както са Cabin max. Но е превъзходна, лека, без компромиси в материала и изработката.

Точно пълненето отгоре разказва играта на тази раница - за планина е супер, за 7+ дневно пътуване - мъка... 

Много искам точно такава раница, с такива размери, и търся отдавна, но не съм убедена в качеството на свръзките на продаваните. Ако се скъса по средата на пътуване - като знам как я тъпча, мъката става драма. 

Връзка към коментар

Съгласен съм за тъпченето отгоре, когато става дума за по-обени раници 60-70л, но вихрена е 40л, не е чак толкова голям обем и лесно се достига до нещата в долната част на отделението. Като здравина е без никакъв компромис, @Childish беше с нея на камино(а тя винаги я тъпче максимално и въобще не я пази) и раницата е като нова. За мен, раниците на ташев са изключително здрави, на 5 месечната ни обиколка из Америките, Childish, пак беше с ташев, но 55л, през по-голямата част от пътуването, раницата тежеша 20кг, толкова беше претъпкана, но не мръдна за 5 месеца, като се прибрахме, само я изпра и пак е като нова.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 1 минута , nomad каза:

Съгласен съм за тъпченето отгоре, когато става дума за по-обени раници 60-70л, но вихрена е 40л, не е чак толкова голям обем и лесно се достига до нещата в долната част на отделението. Като здравина е без никакъв компромис, @Childish беше с нея на камино(а тя винаги я тъпче максимално и въобще не я пази) и раницата е като нова. За мен, раниците на ташев са изключително здрави, на 5 месечната ни обиколка из Америките, Childish, пак беше с ташев, но 55л, през по-голямата част от пътуването, раницата тежеша 20кг, толкова беше претъпкана, но не мръдна за 5 месеца, като се прибрахме, само я изпра и пак е като нова.

За Ташев дума лоша не мога да кажа! Имам една 35-литрова Rock Eagle, с която съм обиколила - е, не като вас, ама една част от света, като започнах от нашите планини. Но - само като допълнителен ръчен багаж - или за уикенди. И такова тъпчене... Но - за да намеря нещо, вадя всичко. За основен багаж ще ме хванат лудите 7+ дни. Няма как да стане. Не мога. Аз съм по природа разхвърляна, с такава раница ще стане изродщина. Затова търся като Ташевката, но хоризонтална. Нямам доверие на CabinMax да я товаря и да я нося на гръб като основен багаж, а все повече компании дават хубави опции за това (a.k.a. British Airways).

Връзка към коментар

В такъв случай, погледни Osprey Farpoint 40, тази марка е с качество съпоставимо с това на Deuter, раниците им са здрави и премислени. Не съм имал конкретният модел, но отговаря на това което търсиш и се съмнявам да има компромис в здравината, предвид производителя- https://www.amazon.de/Osprey-Herren-Farpoint-Travel-Volcanic/dp/B014EBM3KA/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1537208060&sr=8-3&keywords=osprey+farpoint+40

Връзка към коментар
преди 29 минути , nomad каза:

Раница, минаваща за ръчен(изпробвано няколко пъти с раница пълна на макс), при това на горната граница като размер, е Ташев Вихрен 40, обемът й е почти като на въпросната Cabin max(разликата в обема е 10%) и е малко под 100лв.

Мерси,  като по поръчка си измислих подарък. Отдавна гледам масово хора минават безпроблемно с декатлонски 40 литрови за ръчен багаж,  а те са  си чайна  на сходни цени 🙂

Сега загледах,   базата на Ташев е в Плевен,  та ще прегледам на място.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 12 минути , Rainy каза:

За Ташев дума лоша не мога да кажа! Имам една 35-литрова Rock Eagle, с която съм обиколила - е, не като вас, ама една част от света, като започнах от нашите планини. Но - само като допълнителен ръчен багаж - или за уикенди. И такова тъпчене... Но - за да намеря нещо, вадя всичко. За основен багаж ще ме хванат лудите 7+ дни. Няма как да стане. Не мога. Аз съм по природа разхвърляна, с такава раница ще стане изродщина. Затова търся като Ташевката, но хоризонтална. Нямам доверие на CabinMax да я товаря и да я нося на гръб като основен багаж, а все повече компании дават хубави опции за това (a.k.a. British Airways).

Разгледай на Ронкато, де, имат хоризонтални, много е удобно.

И са много здрави, пък, са и красиви.:)))))

Иначе, децата ни, са се обзавели с Ташевки асорти и много ги хвалят.

Мързи ме да сваля една раница и да ти я снимам, като се сетя тия дни, ще го направя.

За Ронкато говоря.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 5 минути , AlexandraKo каза:

Разгледай на Ронкато, де, имат хоризонтални, много е удобно.

И са много здрави, пък, са и красиви.:)))))

Иначе, децата ни, са се обзавели с Ташевки асорти и много ги хвалят.

Мързи ме да сваля една раница и да ти я снимам, като се сетя тия дни, ще го направя.

За Ронкато говоря.

Затова си и говорим...  Благодаря! 

Връзка към коментар

Аз също се включвам във възхвалата на "Ташев". Голямата ми е Вихрен 70+10 л. и съм я тъпкал до откат (с по над 30 кила понякога) вече 15 години по наши и чужди баири, гари и летища. За ръчен багаж междувременно прокъсах няколко раници и даже не им помня марките. Чак се чудя защо досега съм се скръндзял за по-дребна "ташев"-ка...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 32 минути , Rainy каза:

И аз имам същата на Ташев от 4-5 години и я ползвам като допълнителен ръчен багаж. Не е мръднала изобщо, а я влача навсякъде, че и лаптопа ми се побира идеално в нея.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.