Прескочи до съдържание

С какъв куфар, раница или сак пътувате

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 1 час, Rainy каза:

@Hadzhitodorovi 🍻🤗

P.S. Проблемът на всички раници по-горе е, че са с колан (аз не искам, защото ще ми пречи) и дизайнът им е за високопланински трек или чекиран багаж. Но ще поровя за още опции от тези фирми... 

Пак благодаря!

Рейни, аз може ли да се намъкна, че да питам нещо?

Виждам, че питаш за по-градска раница, не денк. И мен ме интересува същото.

Та, питането ми е - едно време съм виждала  анти -тефт раници на Самсонайт, точно, за из града и за ръчен багаж. Всички важни  джобове са откъм гърба и не могат да ти ги отворят, а отзад е без джоб. Слагаш си пари и документи, без да се притесняваш, че някой цар ще отвори, без да усетиш.

И никъде не намирам, ако някой е виждал, да даде линк, моля, моля!

Нещо такова, ама, не баш:

image.png.1d82eddf2c8ad03104908c9a1cfe3616.png

Публикувано:
Преди 1 час, Niceday каза:

Кръстният колан е много полезно нещо, изключително. НО! На малка раница колан като за голяма... в твоя случай на употреба, намирам за излишен. Че и 400 грама по-тежки - твърде много. Двойно по-скъпи за малка раница... не ми харесва 🙂
Показаната от теб е от полиестер. Аз лично бих избрала другата, с Cordura+Teflon. 20 грама по-тежка и 20 лв по-скъпа. Обаче! Предложеният от мен вариант я прави вечна 😄 Та, ако ще си ги сменяш на често - вземай евтината. 

Изцяло описваш моите мисли! Имам Deuter 45+15 (която си прашасва в София 😞 ) и там коланът е задължителен. Но за малка - не ми е практично. 

Тази ли имаш предвид? 

https://tashev.bg/store/en/tashev-eagle-35-cr-backpack-280

Аз всъщност нея щях да показвам, ама не намерих линка. Викаш - да не мрънкам пак: писна ми с една и съща раница! 😄 

Благодаря!

Публикувано:
преди 11 минути , AlexandraKo каза:

Та, питането ми е - едно време съм виждала  анти -тефт раници на Самсонайт, точно, за из града и за ръчен багаж. Всички важни  джобове са откъм гърба и не могат да ти ги отворят, а отзад е без джоб. Слагаш си пари и документи, без да се притесняваш, че някой цар ще отвори, без да усетиш.

Можеш всякак да се намъкнеш, но за елегантна дама като теб бих избрала друг глагол 😎

Не бих казала, че раницата, за която питам, е градска, Алекс. По-скоро е денк 🙂 , ама не съвсем. Избрала съм категорично 35 литра, защото за мен е оптимален размер и събира огромен багаж, а се пъха под седалка на самолет (не-нискотарифни АК). Да става за еднодневно-двудневни преходи (показателите да включват дишащ гръб); да е от добри материали, щото аз я зафучвам по земи и стърнища и да издържа; но да е и стилна! 

Знам за какво говориш! Ще ти препоръчам най-добрият експерт в областта на тези раници: @Mary. Тя има феноменален подбор на такива ранички, включително и градска Samsоnite. Мислех и аз да си взема, ама... Аз имам фобия да си държа ценните неща на гърба - дори и с катинар 😞 , и нося/предпочитам само cross-body. Дано да се включи за съвет. 

Публикувано:
преди 36 минути , AlexandraKo каза:

... да питам нещо?

Силно вярвам, че искаш да зарадваш с такава раничка някой от младото поколение в твоето семейство.

Няма сила на света, която да ме накара да повярвам, че е за теб 🙂 Коя да е раничка! 
Раниците са за рошави метъли с дънки, като мен, а не за стилна дама като теб 😄 

(шегувам се, отчасти, микроскопични части :D  , за да не ми се разсърдиш)

• Харесвам 1
Публикувано:
47 minutes ago, AlexandraKo said:

Нещо такова, ама, не баш:

image.png.1d82eddf2c8ad03104908c9a1cfe3616.png

Taкава си купих съвсем случайно от Естил. Влязох да търся калъфи за куфари и попаднах на нея. Много е удобна, отваря се целия гръб, събира доста неща. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, aleksandrina каза:

преди 2 часа, aleksandrina каза:

Благодаря ти,не е това 

Публикувано:
преди 2 часа, Niceday каза:

Силно вярвам, че искаш да зарадваш с такава раничка някой от младото поколение в твоето семейство.

Няма сила на света, която да ме накара да повярвам, че е за теб 🙂 Коя да е раничка! 
Раниците са за рошави метъли с дънки, като мен, а не за стилна дама като теб 😄 

(шегувам се, отчасти, микроскопични части :D  , за да не ми се разсърдиш)

Благодаря ти!За мен си е, но ти си права,не е раница,като раница.Не за много багаж,за вода,сандвич,чадърче,неща,като за еднодневна разходка,като съм без кола,пък и фру-фру да е:)))))Видях веднъж такъв СамсУнит,на гърба на една туристка и очичките ми останаха.Па и беше цветно.

Имам много интересна тъмносиня ,мадамска чанта-раничка на Ронкато.Дето,хем си има две дръжки и може да се носи на рамо,хем,ако искаш,в един специален джоб,седят тиранти и става за гърба .

Имаме и много хубави раници на Ронкато,ползвахме си ги по Скандинавско,ама са големи.

Сега,като стана въпрос,та се присетих.:))))

преди 2 часа, Rainy каза:

Можеш всякак да се намъкнеш, но за елегантна дама като теб бих избрала друг глагол 😎

Не бих казала, че раницата, за която питам, е градска, Алекс. По-скоро е денк 🙂 , ама не съвсем. Избрала съм категорично 35 литра, защото за мен е оптимален размер и събира огромен багаж, а се пъха под седалка на самолет (не-нискотарифни АК). Да става за еднодневно-двудневни преходи (показателите да включват дишащ гръб); да е от добри материали, щото аз я зафучвам по земи и стърнища и да издържа; но да е и стилна! 

Знам за какво говориш! Ще ти препоръчам най-добрият експерт в областта на тези раници: @Mary. Тя има феноменален подбор на такива ранички, включително и градска Samsоnite. Мислех и аз да си взема, ама... Аз имам фобия да си държа ценните неща на гърба - дори и с катинар 😞 , и нося/предпочитам само cross-body. Дано да се включи за съвет. 

Благодаря!

Абе,Мари,нещо се загуби😯

Дано види и да каже.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 минути , AlexandraKo каза:

Абе,Мари,нещо се загуби😯

Дано види и да каже.

@Maryе в Истанбул 🙂 Ще се върне скоро и ще разкаже. На мен са ми оставали очите в нейната Kappa - една кожена, кипричка... Но тя може да ти даде перфектен съвет - просто знам какво имаш предвид. 

Публикувано:
преди 3 часа, AlexandraKo каза:

Ето я моята  - точно анти-тефт. Доволна съм много, само дето много ми тежи, но аз си имам здравословен проблем и затова.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 6 минути , Яничка каза:

Ето я моята  - точно анти-тефт. Доволна съм много, само дето много ми тежи, но аз си имам здравословен проблем и затова.

Леле, супер е! Браво! Дано да се оправиш...

Публикувано:
преди 5 минути , Яничка каза:

Благодаря,като в линковете на Александрина е .

И тази не е:(((

Ако открия някога,това,което искам,ще го покажа.Не е толкова дебела .

Не ми е спешно.

Дани Магелани
Публикувано:
преди 25 минути , Яничка каза:

Колко тежи празна и какви са размерите и?

Публикувано:

Интересна, евтина раница за път на Икеа - обем 35л, пълни се от две страни.

https://www.ikea.bg/products/leisure-safety-products/travelbags-backpacks/bags-backpacks/forenkla-ranitsa/00313572

Аз много ѝ се чудих и накрая не я купих, защото исках по- малка. В крайна сметка си купих 29л Найк и си я харесвам, но още нямам впечатление дали е удобна. 

Публикувано:

Аз съм фен на Dakine, купих наскоро за същите цели, обаче 33л, с толкова джобове и джобченца, както обичам 🤣 тя си е направо анти тефт, че има поне 2 джоба на гърба и още скрити вътрешни, води се Campus, ама те ще ми кажат, че е за училище 🤣 има цветове всякакви (пък да не споменавам, че Амазон ми я пусна веднъж за 19.99):

9121B5BvwJL._UY879_.jpg.d7d158fff3f172e9932a6388b452a63e.jpg

• Харесвам 3
Публикувано:
На 5.07.2019 г. в 11:53, Rainy каза:

Здравейте. Малко помощ за раница ?

Искам 35 литрова, която да ползвам като Personal Item ? в стандартните авиокомпании само, в НТА не смея, че като я натъпча...

Имам на Ташев 35 литра, Rock Eagle. И още я имам. Аз я оставям, тя не. Няма скъсване! Ама ми писна. Размотавам я по планини, села, паланки, самолети и цял свят повече от 10 години. Аз не хвърлям здрави вещи, ама се уморих от едно и също този път. 

Отново погледнах Ташев и новата 35 л. Eagle не е лоша. 

https://tashev.bg/bg/продукти-13/раници-27/tashev-eagle35-ps-195

Дайте ми и други алтернативи, моля. Само 35 литра.

Благодаря!

Моето предложение е да посетиш физически магазини на някой от марките Deuter, Lowe Alipne, Osprey, Jack Wolfskin,  North face, Dakine и др. такива и да си избереш и пробваш на гръб с тежест, как ще ти пасне раницата. При различните модели има разлика в размерите и 35 литровата Ташевка е съпоставима с 28 литров Дойтер Тран алпин ( примерно). Разгледай и разпределените им какво е, има ли джобове за бърз достъп до дребни неща, има ли дъждобран и т.н. Колан за такава раница, по - скоро би пречил (освен ако не може да се прибира, сгъва и т.н.). Ако нищо от тези магазини не ти допадне, остава варианта с ташев 😉

Публикувано:
На 5.07.2019 г. в 17:55, AlexandraKo каза:

...

Абе,Мари,нещо се загуби?

Дано види и да каже.

Ето ме. :smile:

Сещам се за коя раница говориш, но не съм я виждала в никой магазин, нито в нета.

Дали не се прави/продава за някъде из Азия?

Ще поразгледам из нета и ако намеря нещо подобно ще го покажа.

Аз съм си фен на раниците и за градски условия - обичам ръцете ми да са свободни, че обикновено в едната има телефон, а в другата фотоапарат. :laugh:

Моите ги заключвам и слагам документите във вътрешен затворен джоб.

И аз бих си взела модел анти-кражба, но не искам да е тежък, че цял ден го влача на гърба си.

• Харесвам 4
Публикувано:

Аз държах да има поне един страничен джоб за бутилка вода. Много лесно си я взимам и слагам както раницата ми е на гърба. Освен това не ми мокри другите вещи, ако я сложа вътре в раницата. И да ми я откраднат не би било от значение. Също определено искам да имам поне един външен джоб с бърз достъп. Разбира се няма да сложа в него пари и документи, но сухи и мокри кърпички и други подобни, които да ми бъдат на убодно, също ако ми ги откраднат няма да ми се отрази. Иначе раницата на която се спрях по принцип е за лаптоп и има голямо отделение на гърба, което аз никога няма да ползвам за лаптоп, но е много удобно за пренасяне на листи с размер А4 без да се намачкат и други документи. Имам и още един малък джоб омекотен от всички страни, пак на гърба, който по принцип го дават за очила, но влиза и телефон, както и паспорт може. Вътрешни джобове също има. 

Тези "анти тефт" модели ми допадат с изчистените си линии, но честно без джоб за вода категорично вече не искам! Изпитала съм го и не, не ми е удобно! Ето тази е:

https://www.nike.com/bg/t/vapor-energy-2-training-backpack-45w6Hl

• Харесвам 2
Публикувано:
На 5.07.2019 г. в 11:53, Rainy каза:

Здравейте. Малко помощ за раница ?

Искам 35 литрова, която да ползвам като Personal Item ? в стандартните авиокомпании само, в НТА не смея, че като я натъпча...

Имам на Ташев 35 литра, Rock Eagle. И още я имам. Аз я оставям, тя не. Няма скъсване! Ама ми писна. Размотавам я по планини, села, паланки, самолети и цял свят повече от 10 години. Аз не хвърлям здрави вещи, ама се уморих от едно и също този път. 

Отново погледнах Ташев и новата 35 л. Eagle не е лоша. 

https://tashev.bg/bg/продукти-13/раници-27/tashev-eagle35-ps-195

Дайте ми и други алтернативи, моля. Само 35 литра.

Благодаря!

Що не пробваш Амазон? 

Аз си взех това от там

Laptop Backpack for up to 15.6 inch laptops/Anti-Theft Travel Laptop Rucksack With USB Charging Port/Waterproof Backpack Cover/1680D High Quality Fabric/Hold up to 30KG//Perfect Custom Sleeve Fit for your Laptop/100% Money Back Guarantee/All Black https://www.amazon.co.uk/dp/B00W7UTFZM/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_ZrxjDbC3SVAC4

Публикувано:
преди 7 минути , Zaro каза:

Що не пробваш Амазон? 

Аз си взех това от там

Laptop Backpack for up to 15.6 inch laptops/Anti-Theft Travel Laptop Rucksack With USB Charging Port/Waterproof Backpack Cover/1680D High Quality Fabric/Hold up to 30KG//Perfect Custom Sleeve Fit for your Laptop/100% Money Back Guarantee/All Black https://www.amazon.co.uk/dp/B00W7UTFZM/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_ZrxjDbC3SVAC4

Нали затова търся идеи и споделям моите изисквания 🙂 Благодаря! 

Публикувано:

В зависимост от авиокомпанията с която летя и където отивам :

ако е раница - имам една на самсонайт, купена от мол в Манила (след пазарлък за цената), върши ми страхотна работа, изплатила е цената си многократно 😉

С куфари най-различни също, даже миналата година си купих огромен куфар  от магазин в Банкок, като просто изхвърлих моя.

Според мен зависи къде отива човек най-вече, дали е свикнал да носи или не багаж.

Марките, моделите и тн нямат особено значение, въпрос на организация, пак според мен.

• Харесвам 2
Публикувано:
На 10.07.2019 г. в 9:44, Радо каза:

В зависимост от авиокомпанията с която летя и където отивам :

ако е раница - имам една на самсонайт, купена от мол в Манила (след пазарлък за цената), върши ми страхотна работа, изплатила е цената си многократно 😉

С куфари най-различни също, даже миналата година си купих огромен куфар  от магазин в Банкок, като просто изхвърлих моя.

Според мен зависи къде отива човек най-вече, дали е свикнал да носи или не багаж.

Марките, моделите и тн нямат особено значение, въпрос на организация, пак според мен.

@Радо Само да попитам - идват ли с килограми кокаин? 😄 😄 😄                                                                                                                                                                          В момента има промоция за 12 паунда за Cabinmax 40x25x20 в зеления цвят, ако някой желае. https://www.amazon.co.uk/Cabin-Max-Foldaway-pack-away-Backpack/dp/B015FX7D56?th=1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.