Прескочи до съдържание

С какъв куфар, раница или сак пътувате

Препоръчани мнения

Някой има ли идея къде мога да проверя литрите на раницата ми (туристическа 70л) на колко килограма багаж отговарят?

Биг МаГ ти е отговорил много остроумно / както обикновено/ ;)

Зависи какво ще сложиш вътре - дали само дрехи, дали и обувки, дали и техника.

Просто можеш да си разиграеш различни варианти, за видиш 7 кг ръчен багаж в какво ти се състои.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Някой има ли идея къде мога да проверя литрите на раницата ми (туристическа 70л) на колко килограма багаж отговарят?

Ако ще я ползваш за ръчен - не става, максималния обем на ръчния багаж (55/40/25) е около 55 литра. А за чекиран - на твое място не бих рискувала, ще остане без някоя презрамка...

Връзка към коментар

Ако ще я ползваш за ръчен - не става, максималния обем на ръчния багаж (55/40/25) е около 55 литра. А за чекиран - на твое място не бих рискувала, ще остане без някоя презрамка...

Става въпрос за презокеански полет - имам право на 2х23кг чекиран, но реално имам една 70 литра раница, която ще използвам (сори, не съм фен на куфарите) :)

Връзка към коментар

За ръчния не е точно така - достатъчно е раницата да не се пълни изцяло и да се притегнат ремъците. Е, може да се наложи да се свали капака също. 8 кг при това положение е съвсем постижимо (дрехи основно)

За чекиран - купих си това лято калъф за куфар(10-12 лв и много грозен) и запази точно такава раница идеално.. За другата раница нямахме и `олекна` с част от гръдния ремък, но го отчетохме като `пак добре че това` :)

доп. Само раница без калъф на презокеанско ще е в разсип много вероятно... 

Редактирано от Niceday
Връзка към коментар

Ами просто трябва да я напълниш и да видиш колко ще излезе...

Освен това май си зависи от компанията тия 2х23 дали се гледат като общо 46, пък колкото броя искаш, или макс 2 до 23 кг. Във втория случай с една раница ще вземеш 23кг макс, в първия 32 (заради трудовото законодателство не се допускат багажи по-големи от 32кг).

То 23 кг е достатъчно много, при положение, че няма да се пренасяш трябва да стигне за всеки разумен човек.

Връзка към коментар

Ами просто трябва да я напълниш и да видиш колко ще излезе...

Освен това май си зависи от компанията тия 2х23 дали се гледат като общо 46, пък колкото броя искаш, или макс 2 до 23 кг. Във втория случай с една раница ще вземеш 23кг макс, в първия 32 (заради трудовото законодателство не се допускат багажи по-големи от 32кг).

То 23 кг е достатъчно много, при положение, че няма да се пренасяш трябва да стигне за всеки разумен човек.

Абсолютно си прав, че 23кг е предостатъчно. Реално аз ще тръгна с полупразна раница. Идеята ми е да мога да взема нещо на връщане - я сувенир, я нещо друго. Летя до Буенос Айрес с ТАМ/ЛАН и мисля да си взема един калъф за защита и някакви катинарчета по циповете. Мисля, че ще е достатъчно?

Edit: За хората, които се чудят с какво ще я пълня - обикновено, когато тръгвам на път си взимам дрехи, а не камъни.

Редактирано от Vanko
Връзка към коментар

С малък. А жената с голям. Едни такива нормални неща...

Абсолютно си прав, че 23кг е предостатъчно. Реално аз ще тръгна с полупразна раница. Идеята ми е да мога да взема нещо на връщане - я сувенир, я нещо друго. 

Сувенири за лично ползване или за търговия? :huh:

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ние от доста време сме с раници из Латинска Америка. Едната има възможност презрамките да се прибират, така че нищо не стърчи. За другата понякога дават някакъв найлонов плик да се сложи, но и да не дадат, досега не е имало откъснати части, да чукам да дърво...

На място предлагат опаковане, но си е скъпичко

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Сувенири за лично ползване или за търговия? :huh:

Сувенири за близки хора. По някой път има добри цени на дрехи и обувки, но рядко се изкушавам да си купувам.

Ние от доста време сме с раници из Латинска Америка. Едната има възможност презрамките да се прибират, така че нищо не стърчи. За другата понякога дават някакъв найлонов плик да се сложи, но и да не дадат, досега не е имало откъснати части, да чукам да дърво...

Раницата е от туристическите модели на "Ташев". Не я жаля много. Мога да си взема найлонов плик от тук, не е проблем.

Но удобството на туристическата раница не може да бъде заменено. В интерес на истината, никога не съм пътувал с куфар.

Връзка към коментар

Аз имам модел като на Childish. Отчаяно си търся някакъв калъф тип дъждобран за него. Напоследък доста дъжд понесе. Но дори и производителите му Самсонайт не предлагат. Попадали ли сте на нещо подходящо?

Връзка към коментар

Абе аз си пътувам с мек, водоустойчив, немски май беше, ама я кажете, какво мислите за тoзи?: https://www.kickstarter.com/projects/barracuda/barracuda-collapsible-luggage-tray-gps-usb-charger/description

Връзка към коментар

Става въпрос за презокеански полет - имам право на 2х23кг чекиран, но реално имам една 70 литра раница, която ще използвам (сори, не съм фен на куфарите) :)

Без калъф ще ръси багаж от нея, подготви се да ти я скъсат. И аз не обичам куфари, но те се оказват най-практични, когато друг те вози.

Късметлия си :)

На куфара ми бяха откъснали водачите на циповете, защото им бях сложила къси въженца за дърпане. Като се закачи багажа някъде, съвсем не се опитват да го разкачат, а дърпат, докато нещо се скъса.

Връзка към коментар

Самсонайт сега произвежда много по-калпави куфари отпреди 15 години. Ето защо:

Най-после се предадох и си купих нов твърд куфар - Самсонайт  -  Aeris Spinner, 82 см. 118.5 литра - http://www.samsonite.co.uk/aeris-spinner-82cm-31inch/18337.html  Качеството на марката обаче е паднало много спрямо добрият ми стар куфар, който ми служи вярно 15 години и стотици полети. Аз затова и се ослушвах и 2 години пътувах със стария въпреки разните повреди причинени от невероятния тормоз, на който съм го подлагал (колелата са без гуми вече, карах по пластмасови "джанти", сгъваемата дръжка ми я счупиха Bulgaria Air за което си взех компенсация 140 лв. ли долара ли беше, но я залепях с лепенка и търкалях куфара като го хващах за другата дръжка от тясната му страна).

Малко е оф-топик, Флай, такива два броя си купихме от следколедната разпродажба в аутлет вилиджа на Масмехелен, от магазина на Самсонайт за по 45 евро единия. Освен това си накупих крос-боди чанти за пътуване по 15-20евро и една камара травел принадлежности за никакви пари.

Ето, за това става въпрос:

http://www.maasmechelenvillage.com/

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Сувенири за близки хора. По някой път има добри цени на дрехи и обувки, но рядко се изкушавам да си купувам.

Раницата е от туристическите модели на "Ташев". Не я жаля много. Мога да си взема найлонов плик от тук, не е проблем.

Но удобството на туристическата раница не може да бъде заменено. В интерес на истината, никога не съм пътувал с куфар.

Стана ми интересно в какво си носиш ръчния багаж, след като чекирания ти е в раница.

Редактирано от Еmilia
Връзка към коментар

Абе аз си пътувам с мек, водоустойчив, немски май беше, ама я кажете, какво мислите за тoзи?: https://www.kickstarter.com/projects/barracuda/barracuda-collapsible-luggage-tray-gps-usb-charger/description

Това е kickstarter проект. Това е сайт за стратъпи, които набират финансиране от случайни хора, като им обещават отстъпки, първите бройки на бъдещия продукт или т.н. Често това са авангардни продукти, които в действителност не действат точно както мечтата на създателя им :) Няма лошо, ако искаш да си новатор, но не е лоша идея да се изчакат ревюта от реални клиенти :)

Връзка към коментар

Обикновено използвам една раница на "Ташев", но имам и два куфара, съвсем обикновени - единия е бая голям за чекиран багаж, а другия е за голям салонен, предполагам, че нямат марка, защото са.. най-прости куфари, но ми вършат чудна работа.

Да ви попитам, от доста време натягам Wizz като винаги не си доплащам за другия багаж и до сега си ги шаня без проблем, но все повече се замислям за миникуфар или чанта или сакче, което да влиза в невероятни им размери за малък салонен. Случайно някой да има нещо да препоръча? Не ме интересува марка и т.н., трябва ми приятна цена и да влиза в размерите им.

Връзка към коментар

Обикновено използвам една раница на "Ташев", но имам и два куфара, съвсем обикновени - единия е бая голям за чекиран багаж, а другия е за голям салонен, предполагам, че нямат марка, защото са.. най-прости куфари, но ми вършат чудна работа.

Да ви попитам, от доста време натягам Wizz като винаги не си доплащам за другия багаж и до сега си ги шаня без проблем, но все повече се замислям за миникуфар или чанта или сакче, което да влиза в невероятни им размери за малък салонен. Случайно някой да има нещо да препоръча? Не ме интересува марка и т.н., трябва ми приятна цена и да влиза в размерите им.

Тегава работа, ако търсиш куфарче като цяло. Обсъждахме го в друга тема: http://magelanci.com/topic/759-t%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%B4-%D0%BA%D1%83%D1%84%D0%B0%D1%80-%D1%81-%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D1%80%D1%8A%D0%B6%D0%BA%D0%B0-%D0%B2-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5/

Всяка раница би трябвало да ти свърши работа, моята е доста голяма и леко над размерите, но нито веднъж в никой самолет не са ми правили проблем и не са искали да я мерят: http://www.deuter.com/DE/en/school/gigant-80424-72.html

Докато куфарче сигурно ще предизвика въпроси, и особено ако е твърдо и стърчи 1см може да има ядове...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Преди няколко дни си купих куфар от Япония по спешност. Пише, че дизайнера е японец, но по-важното е, че тежи само 1,9кг, а с една 5-6 пръста по-висок от ръчните куфари и леко по-дебел и широк. Остава да излезе и издържлив.

Връзка към коментар

Гледам, че съм писал преди година и половина, че спирам с покупките на куфари, чанти и сакове.

http://magelanci.com/topic/368-с-какъв-куфар-пътувате/?p=50861

Ама не съм  :rolleyes: Лятото си взех и този, за пътувания до 2 седмици https://cabinmax.com/carry-on/149-barcelona-guaranteed-carry-on-0616983191460.html

Пак еднообемен, компактен, с дръжки и ремъци за раница, които се прибират. За всеки случай, "да има", както се казва :)

Вече не знам колко станаха, но повече от 60 лева не съм давал, и досега нямам скъсан или повреден дори и цип. Някак уцелвам все здрави изработки.

Минава на абсолютно всяко летище и авиокомпания. Като ръчен, естествено. През живота си не съм чекирал багаж.

С тази никой не си е и помислял да ме спре, защото мерките са си написани  :lol:

• Харесвам 9
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Калъф за самолет :lol:

Първоначално се изумих, но всъщност е калъф за раница, която се ползва за багаж при пътуване със самолет: http://www.decathlon.bg/kalaf-za-samolet-id_4382082.html

С такова нещо няма да ме е страх да си поверя голямата раница на персонала, който товари и разтоварва багажа.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Всяка раница би трябвало да ти свърши работа, моята е доста голяма и леко над размерите, но нито веднъж в никой самолет не са ми правили проблем и не са искали да я мерят: http://www.deuter.com/DE/en/school/gigant-80424-72.html

Тези има ли ги в България? 

Връзка към коментар

Тези има ли ги в България? 

Мисля, че ги има в "Стената" и подобни планинарски магазини, но цените са умопомрачителни. Бих препоръчал търсене по европейските сайтове, особено на по-стари модели има големи намаления. Въпросната раница мисля, че я взех за 40-ина евро. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.