tsvetinka Публикувано: 21 януари, 2015 Сподели Публикувано: 21 януари, 2015 Подобно на другата тема и тук става въпрос за мартенската почивка, но с определена цел - о.Корфу. Вярвам, че много от вас са ходили и въпросите може да са банални, но се надявам на помощ. На първи време разумно ли е наведнъж да се вземе пътя до там (тръгваме от Пловдив) или по-удачния вариант е на 27.02 да се приспи вечерта някъде близо до границата и на 28 да се продължи. Виждам, че разстоянието се взима за около 8-9 часа, като време не ни притеснява, но не знам какъв е пътя до там, колко се чака за ферибота... Другото е настаняването и разбира се какво да не пропуснем да видим на острова. Ако имате някое изпробвано хотелче или къща за гости ще се радвам ако споделите Връзка към коментар
cck Публикувано: 21 януари, 2015 Сподели Публикувано: 21 януари, 2015 И за по-малко време ще успеете да го вземете разстоянието. От Промахонас до Игуменица е само магистрала. Разписание е ферибоотите до Левкими (по-близкия град до Игуменица) - http://lefkimmilines.gr/ Пътеписче от мен: http://magelanci.com/patepisi/article/81-%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D1%84%D1%83/ Пътепис на една дама за плажовете специално 6 Връзка към коментар
miroslava Публикувано: 21 януари, 2015 Сподели Публикувано: 21 януари, 2015 Препоръчвам Nikos & Vivi Studios в Perivoli. В южната част на острова е, на тихо и спокойно място. Гледа към хълмче с маслинови горички, наблизо има голям пясъчен плаж. Има къде да си паркираш колата. Никос и Виви знаят няколко думи на английски. Ама се разбирахме, много позитивни хора са. 1 Връзка към коментар
tsvetinka Публикувано: 21 януари, 2015 Автор Сподели Публикувано: 21 януари, 2015 cck, благодаря за инфото за Левкими, както и за пътеписите miroslava, хотела в букинг ми дава, че нямат свободни стаи. Явно хората вече са се ориентирали към добрите места за настаняване Сега, като поразрових малко повече за острова, намерих, че там също се организира карнавал. Някой от вас бил ли е? Кога е и какво точно представлява? Връзка към коментар
miroslava Публикувано: 21 януари, 2015 Сподели Публикувано: 21 януари, 2015 Извинявай, хич не отразих датите. Връзка към коментар
Petkan Публикувано: 22 януари, 2015 Сподели Публикувано: 22 януари, 2015 (редактирано) Да няма някаква грешка с датите? Корфу в началото на март.... Ако е така, нормално е букинг или който и да е друг подобен сайт да ти дава, че няма свободни места. Те хотелите просто не работят по това време. Освен в главният град на острова - Керкира, едва ли другаде ще намерите някакво настаняване. Все пак е зима, а и освен в него да се поразходите, друго не виждам какво може да правите. Редактирано 22 януари, 2015 от Petkan Връзка към коментар
tsvetinka Публикувано: 22 януари, 2015 Автор Сподели Публикувано: 22 януари, 2015 Да няма някаква грешка с датите? Корфу в началото на март.... Ако е така, нормално е букинг или който и да е друг подобен сайт да ти дава, че няма свободни места. Те хотелите просто не работят по това време. Освен в главният град на острова - Керкира, едва ли другаде ще намерите някакво настаняване. Все пак е зима, а и освен в него да се поразходите, друго не виждам какво може да правите. За разходка, да, нямам предвид да ходим на плаж. Мислиш, че ще е твърде студено ли, дори и за разходка? Връзка към коментар
Asya Assenova Публикувано: 22 януари, 2015 Сподели Публикувано: 22 януари, 2015 Ако можеш, посети Корфу през пролетта или лятото, така няма да видиш чара му. Идеално време за посещение са месеците май, юни и септември. Тогава целият е зелен и пъстър, а цветът на морето невероятно син. Магистралата до Игуменица е много хубава, няма никакъв проблем да се вземе за един ден целия път. Фериботите до Лефкими са по-евтини и пътуват с около час по-малко, в сравнение с тези до Керкира. За плаж няма да става определено, за разходка - стига да не вали, е добре. Къпала съм се на Корфу на 6 май, но определено си е доста студена водата тогава и само аз плувах в морето и още един-двама руснаци! За мен извън сезона си е най-добре да си вземеш хотел в столицата. Извън по-големите /относително казано/ градове там, си е пустош и мъртвило извън сезона. Корфу определено трябва да се посети през лятото, за да се оцени по достойнство. 1 Връзка към коментар
Zara Публикувано: 22 януари, 2015 Сподели Публикувано: 22 януари, 2015 (редактирано) И аз смятам, че извън сезона остров Корфу не е прелюбопитна дестинация, нека така да се изразя. За посещения препоръчвам двореца Ахилион и манастира на Палеокастрица(бяха споменати по-горе в пътеписите). За който не е привърженик на такива места – гледката от малката крепост ще компенсира другите усещания. Заливът пък е живописен с множеството си пещери, до които се стига с лодки и да, много интересно преживяване е обхождането на крайбрежието с лодка с прозрачно дъно. Водата е чиста и на няколко метра дълбочина се броят камъчетата. Плажът на Agios Georgios е с достатъчно дълга и широка пясъчна ивица за любителите на плажуването. Морето – прекрасно. Като цяло става за семейства с малки деца, но си е диво и скучничко за по-големите...няма атракции наоколо. В началото на м.май морето определено не става все още за къпане. Автомобил(собствен или нает) – на всяка цена. В главния град Керкира църквата Св.Спиридон (покровител на острова) е задължителна. За съжаление не е позволено снимането вътре. Ферибота от Игуменица стига до град Керкира за 1 час и 50 мин. Редактирано 22 януари, 2015 от Zara 2 Връзка към коментар
tsvetinka Публикувано: 22 януари, 2015 Автор Сподели Публикувано: 22 януари, 2015 Много благодаря за мненията, определено ми се поизясниха нещата. Явно ще обмисляме друг вариант. И все пак да попитам пак за този карнавал, който се прави февруари на острова. Някой ходил ли е, представлява ли интерес или само пореден трик за провличане на туристи? Връзка към коментар
гост Публикувано: 22 януари, 2015 Сподели Публикувано: 22 януари, 2015 Много благодаря за мненията, определено ми се поизясниха нещата. Явно ще обмисляме друг вариант. И все пак да попитам пак за този карнавал, който се прави февруари на острова. Някой ходил ли е, представлява ли интерес или само пореден трик за провличане на туристи? Карнавалите в Гърция са си местни и на гърците не им пука за никакви туристи. 1 Връзка към коментар
Petkan Публикувано: 23 януари, 2015 Сподели Публикувано: 23 януари, 2015 За разходка, да, нямам предвид да ходим на плаж. Мислиш, че ще е твърде студено ли, дори и за разходка? Ами дано не прозвуча грубо, но смятам, че нямате работа там по това време, пък било то и само за разходка. Температурите едва ли ще са с повече от 3-4 градуса от тези в България. Дори един Созопол би бил по-привлекателен през зимата. 1 Връзка към коментар
miroslava Публикувано: 23 януари, 2015 Сподели Публикувано: 23 януари, 2015 Ами дано не прозвуча грубо, но смятам, че нямате работа там по това време, пък било то и само за разходка. Температурите едва ли ще са с повече от 3-4 градуса от тези в България. Дори един Созопол би бил по-привлекателен през зимата. Интересно, гледах температурите вчера. Беше 19 градуса. Нормалните за февруари са мин 5 - макс 15 Връзка към коментар
Бръмбар Публикувано: 31 януари, 2015 Сподели Публикувано: 31 януари, 2015 В главния град Керкира църквата Св.Спиридон (покровител на острова) е задължителна. За съжаление не е позволено снимането вътре. Постоянно се сещах за сцената там от "Моето семейство и други животни" на Даръл, където Марго целуваше краката на светията и ме напушваше смях и не можах да я оценя подобаващо сериозно :-) В сезона, ако сте с деца особено може да се посети и парка Акваленд. За карнавала съм чела и съм гледала снимки, но не съм го посещавала. Мисля, че ще е интересно. 1 Връзка към коментар
Мали Публикувано: 1 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 1 февруари, 2015 Била съм по време на карнавала в Корфу преди няколко години, тогава се падаше началото на март и си беше доста хладно. Венецианците пренесли обичая за карнавал....по улиците е украсено, има различни мероприятия, сцени, шествия, артисти. Най-голямото събитие е Парада на площад Листон. Хората се преобличат в различни костюми, танцуват....забавляват се. Последната вечер /доколкото помня/ посрещат всички с типични местни ястия, приготвени от "Майстори" на пристанището... Иначе за разходка по това време - двореца Ахилион, полуостров Канони /Мишия остров-гледка/, Св. Спиридон, Палеокастрица, Панагия-манастир П.П. Така съм се смяла с историите на Джералд Даръл ......мерси Бръмбар, че ми я припомни 2 Връзка към коментар
JennyB Публикувано: 7 март, 2015 Сподели Публикувано: 7 март, 2015 А някой има ли информация, дали от о.Корфу (или още по-добре - от Игуменица) може да се стигне до Албания? Интересува ме най-близката им точка - Ксамел. Връзка към коментар
ivoz Публикувано: 1 април, 2015 Сподели Публикувано: 1 април, 2015 (редактирано) 3 пъти сме били по Великден !Уникален обичай !3 -те год. в http://www.corfumaris.gr/ !Супер НЕ скъпо плажно хотелче !Имам много инфо за целия остров !Обиколили сме го целия !Аз го пътувам само с нощен преход и сутрин около 7,00ч фери за Лефкими Никога не сме имали проблем по пътя!Препоръчвам го !Освен обичая с хвърлянето на глинените съдове може да се видят още манастира в Палеокастрица,Канала на любовта в Сидари и фабриката Мавроматис за преработка на кум коат ! Редактирано 1 април, 2015 от ivoz Връзка към коментар
Георги Публикувано: 1 април, 2015 Сподели Публикувано: 1 април, 2015 3 пъти сме били по Великден !Уникален обичай !3 -те год. в http://www.corfumaris.gr/ !Супер НЕ скъпо плажно хотелче !Имам много инфо за целия остров !Обиколили сме го целия !Аз го пътувам само с нощен преход и сутрин около 7,00ч фери за Лефкими Никога не сме имали проблем по пътя!Препоръчвам го !Освен обичая с хвърлянето на глинените съдове може да се видят още манастира в Палеокастрица,Канала на любовта в Сидари и фабриката Мавроматис за преработка на кум коат ! Ама вместо да казваш "имам много инфо", направо почвай и пиши Връзка към коментар
hendy Публикувано: 2 април, 2015 Сподели Публикувано: 2 април, 2015 тъй като днес си резервирах поредната лятна ваканция на остров Корфу, реших да споделя малко снимки от минали години Аз лично предпочитам северната част на острова (селцата около Сидари), любимият ми плаж е Arillas Панорамни снимки от високо: За който иска да намери заведението с панорамната гледка: Малко снимки от любимия ми плаж на острова - Arillas. Много ми харесва водата - топла, плитка и синя и това, че плажът е пясъчен, но в скалите има глина (даже се води лечебна) и се смесва с песъчинките и съответно те не хвърчат и не се завират навсякъде. Освен това е много приятно за дълги разходки - краката ти не затъват и не се нагрява толкова много от слънцето. Малко снимки от град Сидари. Както вече писаха и по-горе, лятото е пълно с англичани. Малко снимки от град Керкира - сталицата на острова. Доста колоритно място и приятно за разходки. Не съм ходила на плажовете в региона. Захода за летището е много интересен, летището се намира на ивица във водата. Има доста евтини полети от Европа, затова обикновено комбинирам пътуването до Корфу с някоя друга дестинация. 12 Връзка към коментар
ttelena Публикувано: 5 септември, 2015 Сподели Публикувано: 5 септември, 2015 Имам идея да посетя о Корфу и се интересувам дали се предлага двупосочен билет за ферибота?. Връзка към коментар
Asya Assenova Публикувано: 5 септември, 2015 Сподели Публикувано: 5 септември, 2015 Да, предлагат се и така излиза по-евтино. 1 Връзка към коментар
ttelena Публикувано: 5 септември, 2015 Сподели Публикувано: 5 септември, 2015 (редактирано) Може ли, да се купи двупосочен билет на касата на пристанището в Игуменица ?Някъде четох ,че отстъпката е 20%. Редактирано 5 септември, 2015 от ttelena Връзка към коментар
Asya Assenova Публикувано: 6 септември, 2015 Сподели Публикувано: 6 септември, 2015 Да, може. Ние оттам купихме. 1 Връзка към коментар
Добри Публикувано: 7 септември, 2015 Сподели Публикувано: 7 септември, 2015 Може би е писано на доста места във форума, но да отбележа профилактично и тук нещо важно за всички блажено разпускащи по бреговете, което ще им спести много неприятности и дори пари - аква обувки срещу морски таралежи!!! Настъпването на такъв красавец боли ужасно повече от седмица, а отделно 120 евро беше ваденето на бодил барабар с антибиотика. 3 Връзка към коментар
ttelena Публикувано: 16 септември, 2015 Сподели Публикувано: 16 септември, 2015 Още един въпрос от мен :Къде се заверяват двупосочните билети на връщане?На самия ферибот или на касата на пристанището?На 23.09 пътувам за острова и очаквам Вашите впечатления и съвети ! Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега