Прескочи до съдържание

о. Корфу

tsvetinka

Препоръчани мнения

Такава отстъпка последно имаше преди началото на настоящия активен сезон и е 50 % за обратния билет, тази оферта я прави линията до Корфу http://www.ionionlines.eu/#, за да  конкурира линията до Лефкими http://www.lefkimmilines.gr/home/en , която е традиционно по-евтина. Тези вторите не ни продадоха двупосочен билет миналия м.Май, казаха, на пристанището, та даже касата отвори в момента, в който започнаха да товарят колите на ферибота. 

Редактирано от Звелина
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 6 месеца по-късно ...

Какви са приблизителните разходи за гръцките магистрали, мостове, тунели и фериботи за лек автомобил до о.Корфу?

Редактирано от Hollywood
Връзка към коментар

26/7/3.50 Е на посока, съответно за кола/възрастен/дете до Лефкими, 11 E в посока толове, 600 км са от София до Игуменица.

Мерси! Колата отпада с тези близо 30 евро на посока за ферибот.  Ще потърся някакви варианти за паркиране в Игуменица.

Връзка към коментар

Мерси! Колата отпада с тези близо 30 евро на посока за ферибот.  Ще потърся някакви варианти за паркиране в Игуменица.

На Корфу си е необходима кола, за да обикаляте. Ако я оставите в Игуменица ще трябва да наемете на острова, а това със сигурност няма да ви излезе по-евтино от 2 по 30 евра за ферибота. Освен ако не се отдадете изцяло на гр.Керкера.

Редактирано от Zara
  • Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Има фериботи на интервали между един и два часа в средата на деня. На различни компании са. Някои пътуват за Италия и спират на Корфу. Купете билети на място - има вероятност да получите отстъпка за двупосочен билет или да се възползвате от по-ниска цена на ферибот, който не е обявен онлайн.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 10 месеца по-късно ...

Здравейте, побутвам темата с въпрос. Къде мислите, че е най подходящо да се отседне като се търси място както с пясъчни плажове, така и с такива подходящи за шнорхелинг? Ще съм доволна и на конкретни предложения за студио? Има ли супермаркети на острова, може ли да си закупиш пресни морски дарове? Някъде пишеше, че не може да се зареди газ. Това означава само газ, а не гориво като цяло, нали?

Връзка към коментар

За шнорхелинг е подходящ района на Липадес. Района на Палеокастрица също предлага такива възможности. Супермаркети има, но няма богат избор на храни. Морски дарове се купуват или от рибари или от специализиран магазин /такъв търсихме дълго, но си струваше/. Студия с възможност за приготвяне на храна има както в самостоятелни къщи, така и като част от цели комплекси, които си имат басейни, супермаркет, паркинги и т.н Трябва да избере къде искате да бъдете - избора е голям, а цените повече от добри.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Палеокастрица има и пясъчни, и скалисти плажове. Иначе островът не е голям, и може да се придвижвате с кола, но на доста места трафикът е убийствен заради тесните пътища. Най-добре с моторчета под наем.

Връзка към коментар
преди 47 минути , Vyara каза:

Някъде пишеше, че не може да се зареди газ. Това означава само газ, а не гориво като цяло, нали?

имаше някъде из острова газостанции, защото зареждахме поне два пъти, но не си спомням къде точно. Но като цяло са малко

Връзка към коментар

Таньо можеш ли да споделиш находката относно морските дарове? Мисля да ви се доверя и да потърся настаняване в района на Палеокастрица. Аз ще съм с кола, така че ще имам мобилност.

Редактирано от Vyara
Връзка към коментар

Магазина беше в Лефкими, градче на пет километра преди Кавос. За съжаление е твърде далеч от Палеокастрица, но съм убеден че ще намерите морски дарове или от рибари или в Корфутаун. Това, че сте с автомобил ви дава предимство - от Корфутаун до Палеокастрица са 25 километра, до Липадес около 20 километра.

Не зная какви са очакванията ви за шнорхелинг, но острова не е нещо впечатляващо... Ако се интересувате от  scuba diving има клубове, които ще ви отведат до избрани места. Препоръчват също района на Сидари, но нямам лични наблюдения. 

Връзка към коментар

Не очаквам Малдиви, но ако е оживено с разнообразни животински и растителни видове съм ок. Ако е цветничко :). За скубадайвинг нямам сертификат. Ако има център в този край на острова ще направя гмуркане с тях със сигурност.

Връзка към коментар
преди 6 часа, Vyara каза:

Здравейте, побутвам темата с въпрос. Къде мислите, че е най подходящо да се отседне като се търси място както с пясъчни плажове, така и с такива подходящи за шнорхелинг? Ще съм доволна и на конкретни предложения за студио? Има ли супермаркети на острова, може ли да си закупиш пресни морски дарове? Някъде пишеше, че не може да се зареди газ. Това означава само газ, а не гориво като цяло, нали?

Ние ходихме там за Великден,

Не видях много читави плажове, ние обиколихме средната част на острова и не познавам севера. От изток са малки и каменисти, от запад има пясъчни но също са малки, а като гледам как добре е застроено си представям "гъчгюле" лятос. Отседнахме в Дафнила - курорт на 10 тина км от Керкира. Много хубаво студио по 40 евро - Христина - Дафнила се вика, но плажът му е трагедия. 
Супермаркети бол, по пътя един през друг. Пресни морски дарове на пазарлък с рибари. Газ има по станции на Корал. ама е островна цена 0,908 евро. А бензиностанции достатъчно. То по целият маршрут по Виа Егнатиа е сложно с газта, трябва да се излиза от магистралата. Например на Кожани. Островът е цветен и готин, но ми е твърде урбанизиран и не си го представям лятото.

ето тук скромно пътеписче: https://magelanci.com/calendar/event/89-великден-на-корфу/

Редактирано от bay_kolio
Връзка към коментар

Според мене точно на Сидари е абсурд да има хубав дайвинг. Плажът и дъното са по-скоро глинести, и морето е твърде мътно. Отвсякъде капан за туристи. Освен Палеокастрица/Лиападес там за шнорхелинг ми препоръчваха Касиопи в североизточния край на острова. Но нямахме време да отидем дотам.

Ако отидете през септември по плажовете е съвсем поносимо. В летните месеци ще е лудница.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 18 минути , master_of_germs каза:

Според мене точно на Сидари е абсурд да има хубав дайвинг. Плажът и дъното са по-скоро глинести, и морето е твърде мътно. Отвсякъде капан за туристи. Освен Палеокастрица/Лиападес там за шнорхелинг ми препоръчваха Касиопи в североизточния край на острова. Но нямахме време да отидем дотам.

Ако отидете през септември по плажовете е съвсем поносимо. В летните месеци ще е лудница.

По-горе споменах, че дайвинг центровете обикновено имат специфични места, които предлагат на клиентите си. Залива  Акаба в района на Дахаб/Червено море сам по себе си е скучен, но пакетите на различни фирми го правят незабравим ...  и, за да не съм офтопик се връщам в Сидари: 

https://www.tripadvisor.co.uk/Attraction_Review-g676295-d3335169-Reviews-Blue_Paradise_Scuba_Diving_Center-Sidari_Corfu_Ionian_Islands.html 

https://www.tripadvisor.co.uk/Attraction_Review-g676295-d1156914-Reviews-Sidari_Beach-Sidari_Corfu_Ionian_Islands.html

Редактирано от Таньо
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Здравейте, може ли да ме посъветвате къде (в кое градче/селце) да отседнем през Септември на остров Корфу за 7-8 нощувки (може и на две места да разделим по 4 нощувки), като имате предвид ,че не сме посещавали острова до сега. Бих се зарадвала на нещо живописно и чаровно, но същевременно достатъчно оживено ( обичам да има хора покрай мен и да се усеща лятната приповдигната атмосфера, но, разбира се, без да е  претъпкано с туристи) и с достатъчно магазини, таверни и ресторанти.

Редактирано от Roberto Baggio
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Малко странична информация свързана с летището на Корфу. След като германската група Fraport стана концесионер, то вече има официален собствен сайт : https://www.cfu-airport.gr/en

Връзка към коментар

И аз възнамерявам на направя към 7 нощувки на Корфу в края на август/началото на септември. Смятам половината време да сме в южната част, а другата половина в северната част, за да може да обиколим повече плажове. Но още не съм решила кои да са селцата. Обикновено си търсим на място настаняване, когато сме в Гърция.

Връзка към коментар
преди 3 часа, Roberto Baggio каза:

Здравейте, може ли да ме посъветвате къде (в кое градче/селце) да отседнем през Септември на остров Корфу за 7-8 нощувки (може и на две места да разделим по 4 нощувки), като имате предвид ,че не сме посещавали острова до сега. Бих се зарадвала на нещо живописно и чаровно, но същевременно достатъчно оживено ( обичам да има хора покрай мен и да се усеща лятната приповдигната атмосфера, но, разбира се, без да е  претъпкано с туристи) и с достатъчно магазини, таверни и ресторанти.

Хубаво ли е има много туристи. Или на високо с перфектни гледки.

Моя избор Сидари, Касиопи, Палеокастрица, Kontokali-Gouvia.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ние сме отсядали в апартамент , който беше в една къща на архитекти в Сидари.

http://www.booking.com/Share-nWQD2p

В къщата мисля , че бяха общо 4 ап. - по два на етаж . Дворът беше огромен с басейн, шезлонги и в общи линии имаше всичко. На мен ми хареса много и собственичката беше много мила дама. За семейство с деца или голяма група приятели е уникално място. Единствения недостатък е , че до плажа трябва да се ходи с кола.

Връзка към коментар

Преди 3 седмици бях в Корфу та Сидари наистина е много оживено място и с най-добри цени по ресторантите, но плажът не струва - като че ли си на българското черноморие. Като средно по големина градче в северната част на острова препоръчвам Касиопи - има страхотен плаж и приятна атмосфера. Град Корфу също ми хареса изключително много, особено Стария град! Ние бяхме отседнали в района на плажът Санта Барбара близо до Левкими, плажът беше приятен, но там е доооста диво и леееко скучно :)

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Да споделя и аз малко полезна информация относно ферибота. Не се лъжете да купувате предварително билети, защото на място цените са много по-ниски. Ние пътувахме миналата седмица Игуменица - Лефими за 28 евро (отиване и връщане за 2-ма възрастни и кола). В инернет цените бяха доста по-солени. Компанията, с която пътувахме се казваше Menekratis, но може и да има и още по-евтини опции, просто ние като чухме цената не проверявахме другите компании.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.