antea Публикувано: 2 юли, 2021 Сподели Публикувано: 2 юли, 2021 да, имаше опция ако искаш да останеш на този плаж и следобяд друга лодка да те вземе, сега малко съжалявам, че не го направихме така, защото в Крит по този начин прекарахме деня на Sweet Water Beach, който е съвсем подобен и сравним с този по красота, и беше страхотно 🙂 но бяхме тръгнали към Пелекас същия ден след Палеокастрица и нямаше как да останем дълго на плаж 3 1 Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 2 юли, 2021 Сподели Публикувано: 2 юли, 2021 преди 3 часа, antea каза: да, имаше опция ако искаш да останеш на този плаж и следобяд друга лодка да те вземе, сега малко съжалявам, че не го направихме така, защото в Крит по този начин прекарахме деня на Sweet Water Beach, който е съвсем подобен и сравним с този по красота, и беше страхотно 🙂 но бяхме тръгнали към Пелекас същия ден след Палеокастрица и нямаше как да останем дълго на плажа А колко струваше лодката помниш ли. До сега почти няма плаж, който да ми хареса на Корфу по снимки и този изглежда добра опция. Колко време се пътува с лодката до този плаж? Връзка към коментар
antea Публикувано: 2 юли, 2021 Сподели Публикувано: 2 юли, 2021 нещо като десетина евро ми се върти, не е далеч, нашият лодкар обаче си игра първо на майстор и ни вози в открито море, карайки бързо, за да пищим после из пещерите, и финално около плажа и после ни върна, около час - час и нещо цялото нещо такова е описанието на разходката, има много лодки там и просто си избираш някоя, която скоро ще тръгва - https://www.greeka.com/ionian/corfu/tours/c01-boatmen-association-of-paleokastritsa/ ето наша снимка от мястото с лодките 2 Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 2 юли, 2021 Сподели Публикувано: 2 юли, 2021 преди 27 минути , antea каза: нещо като десетина евро ми се върти, не е далеч, нашият лодкар обаче си игра първо на майстор и ни вози в открито море, карайки бързо, за да пищим после из пещерите, и финално около плажа и после ни върна, около час - час и нещо цялото нещо такова е описанието на разходката, има много лодки там и просто си избираш някоя, която скоро ще тръгва - https://www.greeka.com/ionian/corfu/tours/c01-boatmen-association-of-paleokastritsa/ ето наша снимка от мястото с лодките Как ще му повърна с кеф на нашия, ако и той се прави на интересен хаххаха Мерси, ще ги имаме предвид. 2 Връзка към коментар
Kamen Публикувано: 2 юли, 2021 Сподели Публикувано: 2 юли, 2021 Да питам и тук от завърнали се от Корфу. Възможно ли е онлайн чекиране Корфу - София? Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 3 юли, 2021 Сподели Публикувано: 3 юли, 2021 преди 12 часа, Kamen каза: Да питам и тук от завърнали се от Корфу. Възможно ли е онлайн чекиране Корфу - София? На сайта на Уиз си пише, че не. Ползва се безплатен чек ин на летището. 2 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 9 юли, 2021 Сподели Публикувано: 9 юли, 2021 Малко информация да дам. Докато се помотвахме с резервацията хотелчето с басейнче до плажа в Сидари, светна в червено с надпис Sold out. За късмет в Палеокастрица излезе налично студио на високото, с хубава гледка и го букнах. Въобще не съжалявам, района е неописуема красота и благодаря на @antea и @master_of_germs, че ми обърнаха вниманието към Палеокастрица. Плановете да се обикаля острова с публичен транспорт нямаше как да се осъществят, защото това лято заради ковид, разписанието е силно съкратено. Има автобуси само между Керкира и малките населени места, но не и между малките населени места. 😞 Нищо, ще остане за друг път. За сметка на това обиколихме де що имаше плаж и чукар с гледка около Палеокастритца, ходихме до манастира и направихме магарешката пътека до Лаконес. Бях питала по назад в темата дали се спазват разписанията на междуградските автобуси и дали може да се вземат билети предварително.Отговарям - разписанието се спазва. Билети се купуват само на място в автогарата или от шофьора, няма вариант за онлайн резервация. Билетите са без час и важат за всеки автобус за деня. Ако се заемат всички места в автобуса, както се случи при нас, пускат още един автобус. Автогарата е на 5 мин с автобус 15 от летището и спокойно ако кацнеш в 15:00ч може да хванеш автобус към друго населено място в 16:00ч например, като ще имате време за по една баничка с ванилов крем и кафе.Другите спирки на 15 са в центъра( площад Сан Роко), който пък е на още 5мин, както и на пристанището(още толкова). Тук е разсписанието на 15ката от летището https://www.astikoktelkerkyras.gr/img/n15a.pdf , а тук и на основните линии в град Керкира: https://www.astikoktelkerkyras.gr/itineraries-weg-40407.html Пред гарата има спирка от където може да хванете освен 15 в посока летището и автобус 10 към двореца Ахилион, както и 6 към Беницес. Това е сайта на Green Buses, обслужващи междуградските линии: https://greenbuses.gr/index.php/routes-en?rt=A9 На автогарата питах има ли все пак начин да отидем от Палеокастрица до Касиопи и Сидари, без да се връщаме до Керкира за прекачване. Обясниха ми, че има опция с прекачване на Tzavrou за линиите към Сидари, Агиос Стефанос и Агиос Георгиос, както и прекачване на Gouvia за Касиопи. Може да е полезно за някой. На автогарата има и шкафчета за багаж, струват 2 евро и побират поне 2 куфарчета за ръчен багаж с две раници. Може да се ползват между 5:00ч и 21:00ч. 16 1 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 9 юли, 2021 Сподели Публикувано: 9 юли, 2021 (редактирано) Да сложа и малко снимки за цвят. 🙂 Признавам си, че не тръгнах с очакване да е толкова размазващо красиво. Първата нощувка беше в Керкира. Егати градът. Не знаеш в Гърция ли си, в Италия ли си. Едно от местата, от които снимките не могат да предадат нито красотата, нито атмосферата. Редактирано 11 юли, 2021 от neuromancer махнах празните снимки 11 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 9 юли, 2021 Сподели Публикувано: 9 юли, 2021 За всички plane spotting фенове (@randi @cck) силно препоръчвам хотел Divani Corfu Palace, който е с директна панорамна гледка към летището. От стаята се вижда цялата писта и от няколко часа наблюдавам кацащите и излитащите самолети. Голям кеф 🙂 Ето такава беше гледката от балкона ми вчера вечерта, пистата е отсреща във водата. А този кацащ Air France е отпреди малко. 22 1 3 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 9 юли, 2021 Сподели Публикувано: 9 юли, 2021 Нещо не ми се получи с качването на снимки в предишния пост. Ще пробвам тук. Ако може модератор да редактира, че аз вече не мога. Благодаря! 24 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 9 юли, 2021 Сподели Публикувано: 9 юли, 2021 Палеокастрица съвсем ни зашемети.🤩 Качихме се до манастира. Дотам пътят е обрамчен с олеандри и е много красиво. След манастира са двете места с панорамна гледки, отбелязани с огромни метални кръстове. 26 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 10 юли, 2021 Сподели Публикувано: 10 юли, 2021 Малко информация и за магарешката пътека(donkey trail) до Лаконес. Лаконес е симпатично селце, разположено високо над залива на Палеокастрица, от където се разкриват чудни гледки. Пътеката е приятна, сенчеста, минава през маслинови горички и фотогенични скали 🙂. Дават я час, но ние я направихме за 40мин, с почивките и без зор. Започва от края на Палеокастрица. Тук много подробно е описан пътя със снимки, да няма риск да се загубите. 😉 Лаконес. Жителите са мили, поздравяват непознати с широка усмивка. Една баба ми откъсна китка босилек, след като и казах, че има красиви цветя. 🙂 Много по-ароматен е от нашият, сега е натопен във вода в опит да го прихвана. Незнайно защо, след като излязохме на главното шосе в Лаконес, поехме надясно, вместо на ляво. По блоговете пишат, че в левият край на селото се намира Bella Vista View point с най-невероятните гледки. Е, ние пък стигнахме до другият край на селото и гледките пак бяха невероятни. За съжаление, моите снимки не са достатъчно добри за да предадат тази красота. Ако решите да правите трекчето, да ви прдупредя, че само първите 30 метра е доста стръмно, след това пътеката става приятна. Казвам го, защото като слизахме точно в този участък, двойка английски туристи, дали имаха и 30год.,бяха изплезили езиците и ни питаха такъв ли ще е наклона до края, готови да се откажат.😉 Успокоихме ги. 🙂 Трябваше да им разкажа за италианката на 60+, с която се бяхме заговорили малко по-нагоре. Тази жена каза, че дава стаи под наем в Макрадес, което е над Лаконес и от там сутрин слиза през Лаконес до Палеокастрица за да плува и после пак обратно.😯 Засрами ни.☺️ 15 Връзка към коментар
анамари Публикувано: 12 юли, 2021 Сподели Публикувано: 12 юли, 2021 Ех, Мари⚘успокои ми душата, която страдаше, че нямам плаж пред хотела. 😄 Вече нямам търпение за края на август. Как е положението с фериботите - върви ли пазарлъка при купуване на билети на място? Връзка към коментар
iMari Публикувано: 12 юли, 2021 Сподели Публикувано: 12 юли, 2021 За Палеокастрица конкретно, колкото по-далеч и нависоко си от плажа, толкова по-хубава гледка имаш. 🙂 За фериботите не мога да кажа, не сме ползвали. Исках да отида до Албания, но заради Ковид феритата до там бяха спрени. Появяваше се един единствен от Албания за към 40 евро в посока, но не и от Корфу натам. Вече може да са ги пуснали. 4 Връзка към коментар
randi Публикувано: 12 юли, 2021 Сподели Публикувано: 12 юли, 2021 Няколко снимки и от мен. Гледки от пътеката към Rovinia Beach. Самия плаж не е кой знае какво, но бива. Може да се доплува до плажчето(долу на снимката) от снимката. Porto Timoni beach. Брутално красиви гледки, които се откриват от пътеката слизаща към плажа. От горе до долу около 30 мин. И един от най - хубавите плажове, поне според мен, Mirtiotissa beach. Фин пясък съчетан с канари в морето, дъното също е пясъчно. Може да се наеме чадър срещу 3 евро. Води се нудистки плаж, но няма да ви бият, ако сте с бански. 20 1 Връзка към коментар
valentin_st Публикувано: 19 юли, 2021 Сподели Публикувано: 19 юли, 2021 Тъй като вчера се върнахме с приятели от Корфу, реших да дам и моите 50 стотинки по темата. По отношение на транспорта - @Мари Николова е написала абсолютно точно как стоят нещата. Това беше едно от малкото ми пътувания, в които решавам да не наема кола, за да мога спокойно да си пийвам и разходките да са пешеходни, но не би... В началото бях намислил плана с междуградските линии. След като един човек от нашата компания беше тестван при пристигане от гръцките власти и трябваше да чакаме почти час допълнително, хванахме автобус 15 от летището до автогарата на Green bus. От там малко по-късно взехме автобуса за Палеокастрица. Тъй като бяхме много хора, пуснаха и 2-ри автобус, който макар и служил дълги години, имаше много добър климатик и пътуването беше приятно. След като пристигнахме обаче, се случи интересно, защото господинът в мое лице не бе проверил денивилацията до мястото на настаняване и макар да беше 1.1 км беше ужасно за изкачване. Мъдро решихме да се разделим по двама, като бях решил, че ще мина пътя пеша, а други 2ма ще се качат с такси. Достигайки до вилата осъзнах, че това изкачване и слизане няма как да се случи в следващите 3-4 дни и ще ни трябва нов план. Сега за Палеокастрица. Мястото е симпатично, с красиви гледки, но за мен нищо повече. В сравнение с огромна част от местата на Лефкада и Кефалония изостава с много в моята лична класация за природна красота. Още първата вечер бяхме разочаровани и от заведение на плажа, в което храната не беше толкова вкусна, колкото предполага хубаво заведение в Гърция. Вилата, в която се бяхме настанили, от друга страна, беше чудесна. Страхотна веранда с гледка, изключително много растителност в градината и приятен винтидж стил. Собственикът беше изключително мил и забавен човек, чиито английски беше на първончално ниво, което обаче не попречи да ни покани на закуска и да се шегува постоянно. Бях я запазил през booking, на цена 300 евро за 3 нощувки за 4-ма - https://www.booking.com/hotel/gr/ammy-villa-paleokastritsa.en-gb.html? Въпреки красотата ѝ обаче, решихме, че няма нужда от плащане на таксита по няколко пъти на ден и следва да си вземем кола под наем. Така намерихме компания в Палеокастрица, управлявана от симпатична румънка, която ни предложи Нисан Микра за 140 евро за 2 дни или за 225 за 3 дни. След няколко минути, в които показвах как в сайта им е осезаемо по-евтино, тя ме уверяваше как Нисан Микра е сериозно по-голям клас автомобил и затова е по-скъпо. Нямахме друг вариант и взехме колата, която въпреки неприличната (според мен) сума за няколко дни, ни беше изключително от полза. Както казах, нас Палеокастрица просто не успя да ни впечатли, въпреки красивите гледки от високо. Водата на плажа беше немислимо студена за това време от годината за Йонийски остров, а туристическият поток беше ужасен. Затова на другия ден разгледахме Rovinia beach, който обаче също беше с доста студена вода и с малко търсене по форумите се озовахме на Yaliskari beach (https://goo.gl/maps/tRSsoz7dnC8Dy3H27). Това беше едно от местата, които много ми допаднаха, таверната над заведението беше изключително вкусна - както морските дарове, така и месото. Има много приятни столчета и шезлонги на малка тераса с камъни над плажа, където можеш да си почиваш с нещо за пиене, а за клиенти на заведението шезлонгите и чадърите са безплатни, макар да бяха малко на брой. Тук водата вече беше подходяща за къпане. И едно уточнение - ако някой реши да посети този плаж, имайте предвид, че пътят е през близкото селце Avramis. Google maps показва пътят покрай Kontogialos, в средата на който има изсипана маса пясък и не е проходим. Първата снимка е точно от това място, от където в ниското се вижда плажът, а другите са от интернет, тъй като се оказа, че съм снимал само себе си на този плаж. В късния следобед решихме да посетим и Mirtiotissa beach, за който беше писал @randi, и да се насладим на последните слънчеви лъчи там. Плажът наистина е нудистки, което трябва да се има предвид, ако не ви допада, но няма особен проблем да си с бански. От нашата компания поне имаше момиче, което реши, че ще се пече без горнище, и вече бяхме още по-уверени, че имаме моралното право да сме на плажа. 😆 Пясъкът иначе е фин и приятен. По пътя на връщане случайно попаднах на таверна, която има много висока оценка. Напълно заслужено, бих казал аз. Страхотна гледа към зелените възвишения в Корфу и към близките къщи в селото, както и прекрасна кухня. Силно препоръчвам, ако сте в този регион - https://goo.gl/maps/cYMExPghVg6AD1vV6 На следващия ден бяхме решили да изкачим пътеката до Лаконес. Няма да изпадам в подробности, @Мари Николова го е обяснила много детайлно. Самата пътека не беше особено впечатляваща, макар че е приятна разходката сред средиземноморска растителност, та ако сте в региона и искате да се разходите по горска пътека, е добро решение. В противен случай може да се качи и с кола по пътя. Лаконес обаче си заслужава. Атмосферата, която придават старите къщи, някои от тях на над 250 години, е чудесна. След западния край на селото се намира и ресторант Bella Vista, който бих казал, че е добър и с прилични като цяло цени. По-късно решихме да посетим един от източните плажове и се спряхме на Barbati. Бих го оценил като много приятен плаж, с доста заведения и развлечение, както и с най-топлата вода. ☺️ Тъй като няколко пъти споменах температурата на вода, без да бъда експерт, по мое лично усещане имаше разлика от поне 4-5 градуса между Палеокастрица и Барбати. Според различни сайтове, тази разлика е от порядъка на 3-4 градуса, но за сравнение аз лично съм се чувствал много по-комфортно на португалските плажове на океана през лятото или в края на май на плажовете на другите споменати йонийски острови - Лефкада и Кефалония. Така че ако сте с деца или студената вода не е вашата представа за гръцки плаж, със сигурност Палеокастрица не е Вашето място или поне наличието на кола би помогнало. След още един ден и малко разходка из столицата Керкира, Корфу ни изпрати с горещо време, приятни спомени и още един гръцки остров за сравнение в класацията на красивите места по йонийското море. 20 Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 19 юли, 2021 Сподели Публикувано: 19 юли, 2021 Така като чета коментарите Корфу май върви към замяна с друго място за почивка, т.к все повече се отдалечава от това, което очаквам и искам от почивка в Гърция.... 2 Връзка към коментар
mu_ry Публикувано: 19 юли, 2021 Сподели Публикувано: 19 юли, 2021 преди 5 часа, Jorro каза: Така като чета коментарите Корфу май върви към замяна с друго място за почивка, т.к все повече се отдалечава от това, което очаквам и искам от почивка в Гърция.... И аз така 😂 бих го посетила, но не за морска почивка Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 19 юли, 2021 Сподели Публикувано: 19 юли, 2021 преди 1 минута , mu_ry каза: И аз така 😂 бих го посетила, но не за морска почивка Общо взето да. Сега мисля варианти за 2-3 дена Керкира и Палеокастрица за ден + Паксос или по-скоро Кефалония. 2 Връзка към коментар
Kamen Публикувано: 20 юли, 2021 Сподели Публикувано: 20 юли, 2021 Колко сме различни хората..... И моите 5 стотинки. Корфу ме изуми, 5-ти посетен гръцки остров. За 7 дни нямахме и минутка скука. Категорично препоръчвам острова за хора тип "активни", за които не е проблем да правят преходи 30 минути до час/два, обичащи плуването и шнорхелинга. 3 дни в Сидари - три цели. 4 дни в Палеокастрица. Сидари Цел 1 - Порто Тимони, визитната картичка на Корфу. Слиза се по стръмен път надолу 30 минути пеша по камънаци задължително маратонки/не джапанки/. В 8 часа бяхме 4-5 човека на двата плажа. Уникално място, за плуване и шнорхелинг също и да водата е студеничка, но не толкова при 35 градуса по обед. На връщане баира си е сериозен нагоре и отнема 30-40 минути. Няма заведения, шезлонги и тн, само изумителна природа./ Цел 2 Akra Drastis. И тук като горното, слиза се пеша по прашен път 30 минути, после се катери нагоре толкова. До плажа се стига или с плуване или с малка лодка, която прави малки екскурзийки за по 10 евро. от другата страна отново има страхотни плажове, водят ги най-добрите за залез, огромни скали и тн . Цел 3. Canal d'amour - Това е естествен процеп в скалите, наподобяващ тунел, който свързва два залива и е дълъг около 50м. Дълбокичко е, но е много красиво. Има процепи в скалите, които оцветяват водата в различни нюанси. За Палеокастрица е писано много, над 15 плажа от красив по-красиви. Настръхваш само като ги гледаш, чудесни за плуване и шнорхелуване. Писано е за манастира и настръхващите гледки отгоре. От пристанището на Палеокастрица има лодки за по 10 евро/40 минути до невероятните пещери вдълбани в скалите. Та това от мен. 15 1 Връзка към коментар
Marisha Публикувано: 28 юли, 2021 Сподели Публикувано: 28 юли, 2021 Wizz приемат ли бордни карти от телефон на летище Корфу? Връзка към коментар
jorocontrola Публикувано: 28 юли, 2021 Сподели Публикувано: 28 юли, 2021 преди 24 минути , Marisha каза: Wizz приемат ли бордни карти от телефон на летище Корфу? Мен ме ми дава да се чекиран. Следобед ще кажа какво е станало, но мисля, че ги искат разпечатани. Връзка към коментар
Marisha Публикувано: 28 юли, 2021 Сподели Публикувано: 28 юли, 2021 преди 1 минута , jorocontrola каза: Мен ме ми дава да се чекиран. Следобед ще кажа какво е станало. Благодаря. Връзка към коментар
jorocontrola Публикувано: 28 юли, 2021 Сподели Публикувано: 28 юли, 2021 преди 3 часа, Marisha каза: Благодаря. Всички на опашката и ние безплатно един до друг. 1 Връзка към коментар
Madelin Публикувано: 2 август, 2021 Сподели Публикувано: 2 август, 2021 Някой ходил скоро на Корфу дали може да препоръча фирма или място за наемане на лодка - Палеокастрица. И кое е по-добре: да си наемеш лодка за да обиколиш заливчетата, да те разходят за час, два, или водно такси до някое плажче? На някакви прилични цени, разбира се. Още един въпрос имам. Гледах круизите до Паксос и Антипаксос, имат 2 варианта. Единият включва Лака, другият Гайос. Другото е едно и също, има разлика в подредбата на точките за посещение. Приемам предложения кое е по-интересно да се види. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега