Прескочи до съдържание

о. Корфу

tsvetinka

Препоръчани мнения

преди 27 минути , Madelin каза:

Някой ходил скоро на Корфу дали може да препоръча фирма или място за наемане на лодка - Палеокастрица. И кое е по-добре: да си наемеш лодка за да обиколиш заливчетата, да те разходят за час, два, или водно такси до някое плажче? На някакви прилични цени, разбира се.

@Marisha е твоя човек .  А кое е по добро виното , бирата или ракията е малко личен избор.  🙂  .

За мен поне без даже капка колебание наемането на лодка , хладилната чанта с бира и сам да правиш глупости . 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 18 минути , ivooo каза:

@Marisha е твоя човек .  А кое е по добро виното , бирата или ракията е малко личен избор.  🙂  .

За мен поне без даже капка колебание наемането на лодка , хладилната чанта с бира и сам да правиш глупости . 

Ние наехме от Dinos, много са точни и с нови лодки. Има хладилна чанта на лодката. Има много фирми. Mihalas има най-много пунктове еъе всички части на Палеокастрица. В момента сме на Паксос с екскурзия, не си заслужава. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 4 минути , Marisha каза:

Ние наехме от Dinos, много са точни и с нови лодки. Има хладилна чанта на лодката. Има много фирми. Mihalas има най-много пунктове еъе всички части на Палеокастрица. В момента сме на Паксос с екскурзия, не си заслужава. 

Благодаря, и аз четох хубави отзиви за тях и за Corfuexploreboats в GM. А за колко часа горе-долу ви дадоха лодката и на каква цена, ако е удобно да споделиш?

Връзка към коментар
  • 6 месеца по-късно ...

Здравейте! 🙂

Имам няколко въпроса за острова, понеже ми предстои евентуално посещение с малко по-различна цел - ергенско парти. 🙂

Та, това от което се интересуваме е - има ли на острова райони, които са по-"парти" ориентирани? Нямам предвид нещо тип Слънчев Бряг, а по-скоро поне да има някакви барове, които биха работили някакво време след полунощ, по-оживени улички пълни с подобни заведения и тн. Съотвено има ли и плажове, на които има подобни дневни барчета. 

За 3 дни ще сме общо взето, така че най-добре би било да се позиционираме като нощувки в подобен район/градче и през деня да достигнаме до плажовете с кола(ако и плажовете са в същия район и не се налага да се шофира до там, още по-добре), 
Таверните са ясни. 🙂

Също ако някой има препоръки за хубави места за водни атракции - шнорхелинг, сърф, джетове и тн. 

И последен въпрос - примерните дати ще са някъде в периода 25-ти май - 10-ти Юни - това време подходящо ли е за плажуване на острова и изобщо дори и да има барове, пада ли се извън сезона? За да не стане така да отидем и всичко да е затворено. 😄

Благодаря! 🙂

Връзка към коментар
преди 48 минути , Kosta Grudov каза:

Здравейте! 🙂

Имам няколко въпроса за острова, понеже ми предстои евентуално посещение с малко по-различна цел - ергенско парти. 🙂

Та, това от което се интересуваме е - има ли на острова райони, които са по-"парти" ориентирани? Нямам предвид нещо тип Слънчев Бряг, а по-скоро поне да има някакви барове, които биха работили някакво време след полунощ, по-оживени улички пълни с подобни заведения и тн. Съотвено има ли и плажове, на които има подобни дневни барчета. 

За 3 дни ще сме общо взето, така че най-добре би било да се позиционираме като нощувки в подобен район/градче и през деня да достигнаме до плажовете с кола(ако и плажовете са в същия район и не се налага да се шофира до там, още по-добре), 
Таверните са ясни. 🙂

Също ако някой има препоръки за хубави места за водни атракции - шнорхелинг, сърф, джетове и тн. 

И последен въпрос - примерните дати ще са някъде в периода 25-ти май - 10-ти Юни - това време подходящо ли е за плажуване на острова и изобщо дори и да има барове, пада ли се извън сезона? За да не стане така да отидем и всичко да е затворено. 😄

Благодаря! 🙂

Коста, Корфу е това, което те очаква в брака - хубаво е, има какво да проучваш, но на Корфу,  ако не си водиш, няма парти като за ергенско такова. Корфу е по-скоро за меден месец. Иначе за весело ергенско парти бих препоръчал Амстердам, Будапеща, Хамбург, Банкок, Канкун,..... 😉

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 11 минути , Pantelej Putnik каза:

Коста, Корфу е това, което те очаква в брака - хубаво е, има какво да проучваш, но на Корфу,  ако не си водиш, няма парти като за ергенско такова. Корфу е по-скоро за меден месец. Иначе за весело ергенско парти бих препоръчал Амстердам, Будапеща, Хамбург, Банкок, Канкун,..... 😉

Хаха, не е моето по принцип, а се насочихме натам понеже има удобни полети и от София и от Берлин, откъдето са дефакто младоженецът и повечето гости. Понеже е през лятото си мислехме за плажна дестинация, така че затова се насочихме натам. Иначе не е необходимо да е чак толкова парти насочено, въпросът е ще има ли поне някакви барове, където да може да се позабавлява човек малко.. 

Връзка към коментар
преди 16 минути , Kosta Grudov каза:

Хаха, не е моето по принцип, а се насочихме натам понеже има удобни полети и от София и от Берлин, откъдето са дефакто младоженецът и повечето гости. Понеже е през лятото си мислехме за плажна дестинация, така че затова се насочихме натам. Иначе не е необходимо да е чак толкова парти насочено, въпросът е ще има ли поне някакви барове, където да може да се позабавлява човек малко.. 

Берлин е на около 200-250 км от Хамбург и на около 700 км от Амстердам, и на 7-8 часа от Банкок 😉 Живял съм 6 години в Берлин....вярвай ми 🤭

Не похабявайте такова събитие с посредствена сбирка, към която към 23 часа ще се присъедини младоженката. Има филми, вижте хората как го правят - Последният ергенски запой 🤪 На ергенско парти е скучно да сме праведни....

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Естествено, че има такова място на Корфу. Казва се Кавос и е световноизвестна парти дестинация.

Малко видео материал https://youtu.be/suLQVeaqcgE

Датите са сезон, за плажуване са по-подходящи юнските, колкото по-късно през юни, толкова по-добре. 

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 22 минути , VASILEV каза:

+1 за Кавос, бил съм там през Септември. Доста пияни англичанки видях, в добрия смисъл го казвам. Купона беше на ниво…

Не ми се мисли :beach:

Имаше една поговорка за пияната жена ... в добрия смисъл.

• Смея се 4
Връзка към коментар
  • 3 месеца по-късно ...
преди 9 часа, dimitrov6 каза:

Взех без дискаунт с Wizz отиване на 10юли сутринта в 06:40-08:00 за 38.99 лв. и връщане същия ден с Ryan през Opodo 18:30-19:40 за 6,7 паунда при цена редовна 22 евро.

Още 3-ма със същите полети.

Някой да знае как може да се стигне до Палеокастрица с автобус? 

Кола под наем е 60 евро и съм пас, а към летището-столицата май няма читав плаж.

• Браво 1
Връзка към коментар
преди 12 часа, Alexander каза:

Някой да знае как може да се стигне до Палеокастрица с автобус? 

Колкото и да харесвам такива бързи маршрути, не мисля, че е добра идея да ходите до Палеокастрица за толкова кратко време. Бяхме на о.Корфу миналата година по същото време. Въпреки, че беше ковидна, автобусите от Керкира до П-ца бяха препълнени и пускаха допълнителни автобуси за определени часове. Но за това бяха подготвени на АГ в Керкира, в Палеокастрица е просто една спирка до плажа, едва ли да имат готовност да изпратят автобус при нужда. Билети не се продават онлайн, поне така беше, а часовете са ограничени, отделно е и неделя.

Освен това, като гледам разписанието, първият автобус, който може да хванете е в 10ч, което значи, че ще сте в П-ца, най-рано в 11ч. Ако целта е плаж, имай предвид, че плажовете по това време ще с пълни. Ние ползвахме един по-спокоен към пристанището за лодки, но не става много за плуване, точно заради лодките. Отделно, че водата е доста хладна в тази част на о.Корфу и точно по това време.

Летището, макар че е малко, също може да е натоварено, добре е да се отиде по-рано.

А Керкира е невероятна и като атмосфера и като гледки, и като места за разглеждане. Макар да имахме една нощувка там, пак бих отишла за няколко дни. Но наистина няма един свестен плаж. Но пък има градски автобуси, които ходят до Контокали, което e на няколко километра от столицата. Не съм ходила до там, но го разглеждах като вариант, ако сме настанени в Керкира.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 1 час, iMari каза:

Колкото и да харесвам такива бързи маршрути, не мисля, че е добра идея да ходите до Палеокастрица за толкова кратко време. Бяхме на о.Корфу миналата година по същото време. Въпреки, че беше ковидна, автобусите от Керкира до П-ца бяха препълнени и пускаха допълнителни автобуси за определени часове. Но за това бяха подготвени на АГ в Керкира, в Палеокастрица е просто една спирка до плажа, едва ли да имат готовност да изпратят автобус при нужда. Билети не се продават онлайн, поне така беше, а часовете са ограничени, отделно е и неделя.

Освен това, като гледам разписанието, първият автобус, който може да хванете е в 10ч, което значи, че ще сте в П-ца, най-рано в 11ч. Ако целта е плаж, имай предвид, че плажовете по това време ще с пълни. Ние ползвахме един по-спокоен към пристанището за лодки, но не става много за плуване, точно заради лодките. Отделно, че водата е доста хладна в тази част на о.Корфу и точно по това време.

Летището, макар че е малко, също може да е натоварено, добре е да се отиде по-рано.

А Керкира е невероятна и като атмосфера и като гледки, и като места за разглеждане. Макар да имахме една нощувка там, пак бих отишла за няколко дни. Но наистина няма един свестен плаж. Но пък има градски автобуси, които ходят до Контокали, което e на няколко километра от столицата. Не съм ходила до там, но го разглеждах като вариант, ако сме настанени в Керкира.

Някой читав плаж в близост до Керкира да кажеш?

Връзка към коментар
преди 2 часа, Alexander каза:

Някой читав плаж в близост до Керкира да кажеш?

Ipsos, не е съвсем близо, плажа е камъчета, но не са големи. В морето няма камъни и е тихо заливче. Може да се гмуркаш и гониш риби и подобни.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 46 минути , Alexander каза:

Под читав имам предвид за къпане.

не ме интересува пясък или камъчета, аз на него не седя.
По-важно ми е как е във водата.

Ако се ориентираш към Контокали ти препоръчвам страхотен бар в района https://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g660483-d16707862-Reviews-UP_Lounge_Bar_and_More-Gouvia_Corfu_Ionian_Islands.html

Държи го наше момче - Иво.

Гарантирам ти страхотен купон и го препоръчвам с две ръце.

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Ипсос също е добре в частта пред "Икос Дасия" - има свободна зона преди хотелските чадъри, пясък, кристална вода и плавен преход. На една крачка от главната улица, пряката веднага след хотела. 

Връзка към коментар

Допълвам - при престой от 1 ден въобще не бих си губила времето с Палеокастрица, в сезон е претъпкано, прашно и шумно, невероятна гмеж от хора, коли и автобуси. Керкира докато обиколите и денят свършил. Плажче има и много близо до летището при Мишия остров, оттам се наблюдават кацащите самолети, гледката е впечатляваща. 

20210824_140622.jpg

• Харесвам 5
  • Благодаря 2
Връзка към коментар

Привет, хорица. Предстои ни евентуално пътуване до Корфу, но основната цел по-скоро ще е Антипаксос и разкошните плажове там. В тази връзка имам два въпроса:

1. Някой има ли представа от Корфу до Антипаксос, а ако няма директно до там - до Паксос и оттам до Антипаксос като време колко отнема и колко струва едно такова пътуване?

2. Има ли все още изискване за антиген тест при влизане чрез самолет?

Връзка към коментар

Има корабчета от Керкира до Паксос, три пъти дневно май бяха. Сруваха към 20 Е в посока и пътуват към час - час и половина, зависи от кораба. Оттам до Антипаксос - лодка. Тя колко струва, не знам. 

Никакви тестове не се искат за влизане в Гърция, засега. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.