SteFanoV Публикувано: 18 юни, 2022 Публикувано: 18 юни, 2022 Да, ако някой за в бъдеще се интересува може да прочете тази доста полезна статия - https://www.villa-agnanti.gr/how-to-reach-paxos-from-corfu/ До Антипаксос и обратно с лодка доколкото намерих информация в интернет, не би трябвало да е повече от 15-20 евро в двете посоки. 4
zhivko7 Публикувано: 19 юни, 2022 Публикувано: 19 юни, 2022 Green buses (които са за по-отдалечените от Керкира места) само от съответната автогара в Керкира ли трябва да се хванат или имат и по-удобни спирки в по-централната част на града?
Deyan Naydenov Публикувано: 22 юни, 2022 Публикувано: 22 юни, 2022 Здравейте предстои ни седмица в Корфу ( базирани в близост до Agios Georgios beach ). Прочетох темата, но все пак да попитам да препоръчате любимите ви плажове на северозапад и като цяло Запад ... заслужава ли се да се ходи на плаж на Изток, тъй като смятаме там да ходим само до столицата за ден.. Ровейки се в нета забелязах този замък - Angelokastro и излглежда задължително ще се посети, също така задължително Chomi beach . Ще сме с кола така че пътя не е проблем. До колкото разбирам линията на Lefkimmi е значително по евтина от другата ? Благодаря за препоръките :)
jul Публикувано: 22 юни, 2022 Публикувано: 22 юни, 2022 @Deyan Naydenov, фериботът до Лефкими е значително по-евтин. Правилно си се ориентирал за плажовете, аз бих изключила изтока изобщо /освен ако не сте фенове на Дж.Даръл разбира се, но там около Калами внимавайте, че се прихващат албански оператори/. Сидари ви е близо, така че ще отскочите /не че ми харесва за плаж, но е различно/. За мен хубавите плажове са по западния бряг, южно от вас. А кой ще ви стане любим, вие ще си разберете 🙂 Керкира - задължително вечерна разходка, може и повече от една 🙂 Горе до Ангелокастро стават зверски задръствания с автобуси, тясно е, имай предвид. Островът не е голям, така че спокойно ще обиколите.
Jorro Публикувано: 28 юни, 2022 Публикувано: 28 юни, 2022 Понеже много ми се ходи до Корфу от миналата година, но плановете все пропадат, а сега вече нямам и отпуска реших да се метна на дневния тур с уизз и раян в неделя. С Уизз пристигаме около 7:30 и се прибираме с раян в 18:30. Искам да прекарам следобяда в Керкира, но ми се иска да скокнем до близък плаж за 2-3 часа. Има ли директни маршрутки или автобуси от летището до Палеокастрица? В нета намирам инфо за някакви минибусове от летището, но не и цени и актуални разписания.....
Бръмбар Публикувано: 29 юни, 2022 Публикувано: 29 юни, 2022 преди 7 часа, Jorro каза: Понеже много ми се ходи до Корфу от миналата година, но плановете все пропадат, а сега вече нямам и отпуска реших да се метна на дневния тур с уизз и раян в неделя. С Уизз пристигаме около 7:30 и се прибираме с раян в 18:30. Искам да прекарам следобяда в Керкира, но ми се иска да скокнем до близък плаж за 2-3 часа. Има ли директни маршрутки или автобуси от летището до Палеокастрица? В нета намирам инфо за някакви минибусове от летището, но не и цени и актуални разписания..... Мисля, че няма директен автобус от летището до Палеокастрица, но може и да бъркам. В неделя автобусите от летището са много нарядко. Навремето тъй като до следващия имаше над 2 часа, взехем такси (по спомени около 25 евро). Ето разписанието: https://www.corfu-airport.com/corfu-airport-bus/ От Корфу до Палеокастрица - А9 от зелените (но мисля, че автогарите за сините и зелените бяха на различно място, може и да бъркам, трябва да се провери, къде трябва да се слезе от автобуса от летището, за да се хване другия към Палеокатрица: https://greenbuses.gr/routes-en?rt=A9 Такси от летището до Палеокастрица може би ще е около 50-60 евро в посока. Не знам колко си струва цялото това упражнение, аз по-соко бих се разходила в Корфу, евентуално до Дасия или Беницес за плаж (на мен не ми хареса плажа там, но горе-долу е близо). 4
анамари Публикувано: 29 юни, 2022 Публикувано: 29 юни, 2022 Подкрепям, Палеокастрица от снимките в нета няма нищо с истинското положение в сезон. Няма смисъл от препускане до там. Керкира и Гувия/Дасия за няколко часа са добра комбинация за един ден. 1
Coo Публикувано: 29 юни, 2022 Публикувано: 29 юни, 2022 За еднодневка, хем плаж, хем град... Има два плажа в началото на самолетната писта, не е нещо уау като вода или пясък, но може да е забавно заради самолетите. Като ориентир: Панагия Влахерна (манастир) https://maps.app.goo.gl/xS2ugDmWkEcYccKv7 Може да се стигне до там пеш от летището за около 30-50мин според темпа на ходене (ние с малко дете го взехме за около 45-50 мин). Минаваше се през селски район, дворове с животни и зарзават:) не е нещо красиво, но не е нещо непосилно, още повече, че за еднодневна разходка много тежък багаж няма да носиш. Мапс.ме (апп) показваше доста по-добър пешеходен маршрут отколкото Гугъл. Плажчето пред х-л Корфу Холидей палас е симпатично, но май повечето ходят от другата страна, на плаж Понтикониси, защото от там самолетите се виждат по-добре. Градски транспорт: от страната на плаж Понтикониси има спирка. Изглежда номер 6 беше автобусната линия до Керкира, но провери си и ти, да не те подведа. Спазва се разписанието горе-долу, определено не се спазва до минута. Moovit е аппът за градски транспорт, едно на ум - не винаги е актуален за разписанията, защото се сменят през няколко седмици през сезона според натоварванията, а апът не ги отразява бързо тези смени. Линк за Blue Bus, обслужва в/около Керкира вкл. този плаж със самолетите https://www.astikoktelkerkyras.gr/itineraries-weg-40407.html Връзката към актуалното разписание е името на линията - надписите в колона Route. Гледай ги като наближи да ходиш и като си там, а не от сега, защото през юли може да са други часовете. 6 3
jorocontrola Публикувано: 29 юни, 2022 Публикувано: 29 юни, 2022 преди 8 часа, Jorro каза: Искам да прекарам следобяда в Керкира, но ми се иска да скокнем до близък плаж за 2-3 часа. Има ли директни маршрутки или автобуси от летището до Палеокастрица? Искате Керкира, Палеокастрица и плаж или Керкира и плаж в Палеокастрица? Палеокастрица е хубаво, ама за мен е всичко друго, но не и плаж ... Ако искате плаж вижте нещо по-близо до Керкира. За транспорта до летището от Керкира - може и пеш, все пак са 2-3км ... 2
Jorro Публикувано: 29 юни, 2022 Публикувано: 29 юни, 2022 Благодаря много на всички за съветите. Май ме разколебахте за плажа, но в противен случай има ли къде да се мотаем цял ден в Керкира или наоколо. До замъка ще успеем ли да стигнем или няма време, има ли директни автобуси?
Otnesen Публикувано: 29 юни, 2022 Публикувано: 29 юни, 2022 Нещо като плаж има в в близост до крепостта.https://www.google.com/maps/place/Faliraki+Bathing+Beach/@39.6261744,19.9252787,3a,75y,90t/data=!3m8!1e2!3m6!1sAF1QipO7GgvHNd6pMZiFIjYA0nmfc_qHGi-9NNROpOSY!2e10!3e12!6shttps:%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipO7GgvHNd6pMZiFIjYA0nmfc_qHGi-9NNROpOSY%3Dw86-h114-k-no!7i3024!8i4032!4m13!1m7!3m6!1s0x135b5c00bfd150d7:0x400bd2ce2b99410!2z0JrQtdGA0LrQuNGA0LAsINCT0YrRgNGG0LjRjw!3b1!8m2!3d39.6249838!4d19.9223461!3m4!1s0x135b5dc298509319:0x1766e30fe1bb62d7!8m2!3d39.6261743!4d19.9252788 До островчето отсреща има лодки - там също може да се намери място за плажуване,но условията не са кой знае какво. 1
MayaS Публикувано: 29 юни, 2022 Публикувано: 29 юни, 2022 преди 9 минути , Jorro каза: Благодаря много на всички за съветите. Май ме разколебахте за плажа, но в противен случай има ли къде да се мотаем цял ден в Керкира или наоколо. До замъка ще успеем ли да стигнем или няма време, има ли директни автобуси? В Керкира има много за гледане, така, че може да утрепете целия ден. Мога и подробно да ти напиша ако искаш. 3
Jorro Публикувано: 29 юни, 2022 Публикувано: 29 юни, 2022 Ами значи Палеокастрица отпада 🙂 ако някой има препоръки за кафенета и таверни да ги дава, пе ще се яде и пие цял ден 😄 1
Alexander Публикувано: 30 юни, 2022 Публикувано: 30 юни, 2022 И аз се отказах за там. Обаче от към ядене малко слабо ми се струва. Масово са някакви полу италиански кръчми и ястия, гръцките са кът..
lio Публикувано: 30 юни, 2022 Публикувано: 30 юни, 2022 Остров Корфу е чудесна дестинация, все повече обмислям и аз посещение. Разглеждам основно Пакси и Антипакси, където обаче цените са страховити за настаняване. Защо гледам конкретно там ли, защото ми се иска релакс и почивка, а плажовете там, с тази синя вода са невероятни. Има лодки от Керкира до колкото видях сте писали и в нета също търсих, но дали е подходящо, ако се настаним в Керкира да пътуваме всеки ден до Пакси - Антипакси за плаж...Как мислите?
Coo Публикувано: 30 юни, 2022 Публикувано: 30 юни, 2022 @lio Мисля, че ако спите в Керкира и всеки ден пътувате за плаж до Антипаксос, ще губите много време (и пари) във воден транспорт. Сметнете си за вашите предпочитани дати колко пари е транспорта всеки ден срещу това колко пари е да спите там и плажуването ви да е на тази синя вода през цялото време. Евентуално в Кавос, което на в южната част на Корфу и там има по-голямо пристанище, но дори от там според мощността на плавателния съд ще отиват пари, време и съобразяване с графика на корабчето. 2
zhivko7 Публикувано: 30 юни, 2022 Публикувано: 30 юни, 2022 Възможно е да се направи, но не мисля, че си струва, всеки ден да ходите до Паксос/Антипаксос от Керкира. Нито ще спестите пари, а и ще губите много време на ден в път. Цената на hydrofoil-a от Керкира е 32 eur на посока. Пътят е около 1-1:30 часа на посока. Другата опция е организиран автобус от летището до Лефтими и от там до Паксос, цената е 28 eur на посока или 46 eur roundtrip мисля. От Паксос (Гайос) лодките до Антипаксос са по 20 eur roundtrip, 15-20 минути на посока. Не бих казал, че местата за настаняване на Паксос са по-скъпи от Керкира, дори напротив, има по-евтини варианти. Ресторантите са по-скъпи от Керкира обаче. 3
lio Публикувано: 30 юни, 2022 Публикувано: 30 юни, 2022 Много благодаря за информацията и мнението ви @Coo и @zhivko7. Със сигурност сте прави, че няма много смисъл в харченето на пари и време всеки ден за транспорт. Ще разглеждаме и въртим планове за настаняване в подходящи за нас дати, ако пък не, догодина ще опитаме да напаснем нещата 🙂 На Антипаксос къде е най-добре да се отседне, предполагам Гайос? Като място от където тръгват повече транспортни връзки и също от към места за разходка вечер...
zhivko7 Публикувано: 30 юни, 2022 Публикувано: 30 юни, 2022 Гайос е на Паксос. Като връзки е добре от Керкира. Освен това има начесто лодки до основните плажове на Антипаксос (Врика и Вотуми) . Лошото е, че последната лодка от Антипаксос до Паксос е в 5pm, което е малко рано. Антипаксос е много малък остров и местата за настаняване са силно ограничени. Като настаняване там е по-скоро за хора, които търсят нещо много усамотено. Поне за мен Гайос е много приятно градче като атмосфера, ресторантчета, вечерна разходка. Не мога да дам мнение за останалите места на Паксос, като Лонгос и Лака, тъй като не съм бил. 4
Coo Публикувано: 30 юни, 2022 Публикувано: 30 юни, 2022 @lio Подкрепям @zhivko7. Според мен Антипаксос не е мястото за "вечерни разходки". Не съм нощувала там, но има такъв вид. Бих казала, че е от местата, които по-скоро през деня са оживени заради туристическите корабчета, които водят много хора, а дори и с такива, има много, които се къпят във водата около лодката и изобщо не се хабят да ходят до плажа и сушата. Гайос е по-голямо и все пак цялата крайбрежната улица, която е кажи-речи целия град, се минава за 10-15 мин разходка. И двете имат своето очарование според това как точно искаш да си починеш. 2
lio Публикувано: 30 юни, 2022 Публикувано: 30 юни, 2022 За Гайос ще гледаме значи със сигурност. Иначе погледнах и Лака, но изглежда по-малко населено място от Гайос, може би дневен трип до там, ако има време за такава разходка. 1
dimitrov6 Публикувано: 6 юли, 2022 Публикувано: 6 юли, 2022 - Внимавайте в граничните райони с Албания и Турция (островите Корфу, Лесбос, Родос, Кос и др), където вашето устройство може неусетно да премине на мобилен оператор от страна извън ЕС и да получите голяма сметка. - Изберете ръчно мрежата на Cosmote. Той предлага най-доброто покритие в цяла Гърция, а трите родни оператора предлагат възможност за 4G и 5G роуминг в тази мрежа. Vodafone е втората по големина мрежа в Гърция, но можете в нея да ползвате само до 4G. Wind е с най-малко покритие, но в тази мрежа клиентите на A1 и VIVACOM могат да ползват 5G. https://mobilebulgaria.com/news/3-saveta-za-polzvane-na-rouming-v-gartsiya 5
Tsonyo Tsonev Публикувано: 7 юли, 2022 Публикувано: 7 юли, 2022 С благодарност към всички, които пишат тук. След 1 септември планираме почивка на Корфу и Лефкада. Планираме тръгване от София с преспиване в Мецово (по препоръка от съфорумец). Букнал съм една стая в Arka Metsovo. На следващия ден фери до Лефкими, ние сме с кола. По препоръка на miroslava, на която специално искам да благодаря, на Корфу ще сме 5 дни в Nikos & Vivi Studios. След това, обратно фери и на собствен ход до Василики, Лефкада. Планираме още 5 дни и назад с едно преспиване някъде по пътя. Всеки препоръчва плажове, таверни и т.н. Благодаря ви още веднъж. Но знае ли някой къде по маршрута можем да посетим разсадник за цветя. Любител съм и отглеждам екзотични цветя и желая да си обогатя колекцията. 1
Alexander Публикувано: 11 юли, 2022 Публикувано: 11 юли, 2022 Вчера бяхме на Корфу за един ден, ами поне на нас не ни хареса изобщо поради няколко причини. Големия плюс е, че летището е в рамките на града-Kerkira, за 20мин си до стария град пеш. Взехме автобус линия 7-цена 1,5евро (има дневни карти по 5евро) и отидохме до Gouvia. На 300м от спирката е плажа Paralia Gouvia. Обаче плажа е доста зле, чакъл вместо пясък-едричък, водата не беше особено топла, вътре е пак чакъл и се влиза трудно бос, обаче след няколко метра чакъла свършва и става мекичко-тиня. Видимост 50см.. иначе на снимки изглежда добре с планините в далечината. Друга екстра на острова е, че масово в неделя всичко е затворено, не бях виждал чак такова чудо никъде дори по техните острови. Над 50% от кръчмите са затворени, работещите масово са разни капани, на които гордо пише pizza, pasta, hamburger или нищо гръцко. От три набелязани кръчми, чак третата беше отворена, но цените бяха интересни, салата 9,50, дзадзики 5,5 и подобни, не случайно имаше една маса хора в 13 и 30 в неделя. Отидохме на една друга, която бях видял по-рано, беше пълна и повечето маси имаха табелка резервирана, но ни намериха една за 3ма човека. Цените бяха нормални, салата 6,5, дзадзики 3,5 и т.н., хапнахме добре и останахме доволни. За целия ден видях само два малки отворени хранителни магазини, в които цените на сирене и пр бяха с 50% нагоре поне и с много слаб избор или 100% са затворени магазините им, нито в Крит, нито другаде е чак така, има затворени, но има и работещи. Локалната им бира ми хареса! Слагам го на последно място в моята класация на гръцките острови, като не мисля, че ще стъпя повече там. 2
dimitrov6 Публикувано: 11 юли, 2022 Публикувано: 11 юли, 2022 преди 22 минути , Alexander каза: Вчера бяхме на Корфу за един ден, ами поне на нас не ни хареса изобщо поради няколко причини. Големия плюс е, че летището е в рамките на града-Kerkira, за 20мин си до стария град пеш. Взехме автобус линия 7-цена 1,5евро (има дневни карти по 5евро) и отидохме до Gouvia. На 300м от спирката е плажа Paralia Gouvia. Обаче плажа е доста зле, чакъл вместо пясък-едричък, водата не беше особено топла, вътре е пак чакъл и се влиза трудно бос, обаче след няколко метра чакъла свършва и става мекичко-тиня. Видимост 50см.. иначе на снимки изглежда добре с планините в далечината. Друга екстра на острова е, че масово в неделя всичко е затворено, не бях виждал чак такова чудо никъде дори по техните острови. Над 50% от кръчмите са затворени, работещите масово са разни капани, на които гордо пише pizza, pasta, hamburger или нищо гръцко. От три набелязани кръчми, чак третата беше отворена, но цените бяха интересни, салата 9,50, дзадзики 5,5 и подобни, не случайно имаше една маса хора в 13 и 30 в неделя. Отидохме на една друга, която бях видял по-рано, беше пълна и повечето маси имаха табелка резервирана, но ни намериха една за 3ма човека. Цените бяха нормални, салата 6,5, дзадзики 3,5 и т.н., хапнахме добре и останахме доволни. За целия ден видях само два малки отворени хранителни магазини, в които цените на сирене и пр бяха с 50% нагоре поне и с много слаб избор или 100% са затворени магазините им, нито в Крит, нито другаде е чак така, има затворени, но има и работещи. Локалната им бира ми хареса! Слагам го на последно място в моята класация на гръцките острови, като не мисля, че ще стъпя повече там. Каква случайност да ни сложат един до друг на връщане.Предложих смяната на местата,защото сме магеланци,иначе едва ли бих го направил за непознат.Извинявай,че не се представих. И аз исках да си купя вода от един предварително набелязан минимаркет,но в неделя не работеше.Но на летището си взех по половин евро бутилката. Видях в морето една яхта с 7-8 тъмнокожи,май американки и капитана,си бяха направили парти с музика и се къпеха с едни оранжеви надуваеми жилетки.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега