Edem Публикувано: 24 юли, 2018 Сподели Публикувано: 24 юли, 2018 AirAsia X са поръчали 34 броя Airbus A330neo, като шефа на компанията е заявил, че до средата на 2019 трябва да стартират полетите им от Банкок до Прага, Виена и Стокхолм. След това и в други европейски градове. От летището в Прага са потвърдили, че се водят преговори, но все още не могат да разкриват подробности. 4 1 Връзка към коментар
akair Публикувано: 21 август, 2018 Сподели Публикувано: 21 август, 2018 Air Asia сериозно обмисля полети до West Coast на САЩ от 2019-та - компаинята очаква доставката на А330 НЕО, за да може да оперира с тях. Според един от директорите, полетите до САЩ ще бъдат оперирани от Япония - въпрос на време е дали Токио или Нагоя ще е сред първите дестинации. В САЩ Air Asia има интерес към Лос Анджелис и Сан Франциско - 2 града със сериозни азиатски малцинства. Връзка към коментар
boogy83 Публикувано: 6 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2018 От вчера изчезна един полет, който дебна от известно време, а именно Пукет - Сием Риеп. Имаше различни варианти на сайта на Air Asia и с прикачване и директен. Обаче днес гледам и около датата която търся са изчезнали всички възможности. Тук там излизат по един два полета на седмица без никаква логика и повтаряемост. Нещо дали правят промени в сайта? Някакви идеи какво може да е? Връзка към коментар
T.E.Lawrence Публикувано: 6 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2018 преди 24 минути , boogy83 каза: От вчера изчезна един полет, който дебна от известно време, а именно Пукет - Сием Риеп. Имаше различни варианти на сайта на Air Asia и с прикачване и директен. Обаче днес гледам и около датата която търся са изчезнали всички възможности. Тук там излизат по един два полета на седмица без никаква логика и повтаряемост. Нещо дали правят промени в сайта? Някакви идеи какво може да е? Като прочетох началото помислих ,че става въпрос за темата авиоинциденти. 🙂 Има си доволно от този полет , за коя дата търсиш? Връзка към коментар
boogy83 Публикувано: 6 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2018 преди 3 часа, T.E.Lawrence каза: Като прочетох началото помислих ,че става въпрос за темата авиоинциденти. 🙂 Има си доволно от този полет , за коя дата търсиш? Хаха, верно в началото малко звучи така. 🙂 Търся за 10-ти февруари. Сега отворих пак сайта им и вече ги има полетите, като има и някакви малки намаления за моята дата. Явно някаква промоция подготвят или са подготвили вече и затова е имало временно сваляне на полети от сайта. 1 Връзка към коментар
akair Публикувано: 26 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 26 ноември, 2018 AirAsia X Indonesia (XT) прекратява търговски полети от януари 2019. Като причини посочват поредицата от бедствия около Бали: http://www.flightsinasia.com/article/4238 1 1 Връзка към коментар
T.E.Lawrence Публикувано: 27 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 27 ноември, 2018 Вече може да се проверява текущия статус на полетите от сайта им https://www.airasia.com/flightstatus 2 1 Връзка към коментар
lussy Публикувано: 27 януари, 2019 Сподели Публикувано: 27 януари, 2019 Здравейте, Някой дали скоро е сменял датите на полет с AirAsia. Опитвам се от няколко дни да комуникирам със съпорта им , но не е много успешно. Платили сме си билетите и искаме да сменим датата, но минавайки през стъпките ми дава цена много по-висока от самите билети ( включва такса за смяна на полет плюс отново плащане на багаж и тн) . Според съпорта трябва да си платя и новата цена, което според сметките ми е по- скъпо от колкото просто да си купя нови билети .... Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 27 януари, 2019 Сподели Публикувано: 27 януари, 2019 (редактирано) преди 14 минути , lussy каза: Здравейте, Някой дали скоро е сменял датите на полет с AirAsia. Опитвам се от няколко дни да комуникирам със съпорта им , но не е много успешно. Платили сме си билетите и искаме да сменим датата, но минавайки през стъпките ми дава цена много по-висока от самите билети ( включва такса за смяна на полет плюс отново плащане на багаж и тн) . Според съпорта трябва да си платя и новата цена, което според сметките ми е по- скъпо от колкото просто да си купя нови билети .... Аз, преди около три месеца. Бях объркал датите на полетите, по-точно, бях объркал месеца. Чакахме около половин час да се свържем с човек от чата. Насочи ни през стъпките, таксите при нас излязоха около 2/3 от цената на полета. Изядох се от яд за собствената си простотия. От друга страна се успокоявам, че ако ми се беше случило с някоя от европейските лоу-кост компании, таксите щяха да са много по-високи от цените на билетите. Редактирано 27 януари, 2019 от master_of_germs Връзка към коментар
lussy Публикувано: 27 януари, 2019 Сподели Публикувано: 27 януари, 2019 Мерси за бързия отговор. Не знам аз просто се усъмних защото ми е странно да ми начислява отново такса за багаж и т.н. , но явно такава им е политиката 🙂 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 27 януари, 2019 Сподели Публикувано: 27 януари, 2019 (редактирано) преди 20 минути , lussy каза: Мерси за бързия отговор. Не знам аз просто се усъмних защото ми е странно да ми начислява отново такса за багаж и т.н. , но явно такава им е политиката 🙂 Edit: Сега си гледам разбивката на плащането - не съм плащал втори път останалите такси - само такса за промяна на полета - 238,50 рингита. Доста време чатихме. Накрая човекът от съпорта ни пусна един линк. Влязохме през линка, отначало даваше висока цена, но от съпорта ни написа да продължим до края на стъпките и накрая ще се покаже финалната цена, която да платим. После ни спря чата. Минахме напред и накрая, като се стигна до плащане, сме платили тази сума. Но не се наложи отново да плащаме багаж и прочие. Редактирано 27 януари, 2019 от master_of_germs 1 Връзка към коментар
T.E.Lawrence Публикувано: 27 януари, 2019 Сподели Публикувано: 27 януари, 2019 През туитър съпортът им е по-бърз и адекватен, не се налага да се виси с часове на чата, за да ти изпратят малоумник. Ако през там не могат да помогнат, значи не може наистина. 1 Връзка към коментар
T.E.Lawrence Публикувано: 7 март, 2019 Сподели Публикувано: 7 март, 2019 Air Asia, освен редизайн на сайта, имат нова политика. Ако си логнат с BIG member акаунт, дават с няколко долара по-ниска цена. 5 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 12 март, 2019 Сподели Публикувано: 12 март, 2019 Fernandes also reconfirmed that Thai Air Asia continues to work on approvals for routes to Scandinavia and eastern Europe. He specified Vienna, Prague and Budapest as targeted European destinations. https://www.flightglobal.com/news/articles/interview-airasias-fernandes-on-long-haul-low-cos-456320/ 1 Връзка към коментар
randi Публикувано: 13 март, 2019 Сподели Публикувано: 13 март, 2019 Те тия всяка година пускат полети до Европа. 1 Връзка към коментар
Meidj Публикувано: 30 март, 2019 Сподели Публикувано: 30 март, 2019 Някой знае ли дали отсечките с прекачване се издават на един билет като класическите авиокомпании, или са на отделни билети като европейските нискотарифки? Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 30 март, 2019 Сподели Публикувано: 30 март, 2019 Един билет , особено ако е от техният сайт - ще имаш един PNR. Вече, ако купуваш билета от посредник , има вероятност да са две отделни отсечки с два PNR. https://www.airasia.com/my/en/our-connections/connecting-flights.page 2 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 31 март, 2019 Сподели Публикувано: 31 март, 2019 (редактирано) On 3/13/2019 at 6:07 PM, randi said: Те тия всяка година пускат полети до Европа. Нелоялната конкуренция на компаниите от Залива и липсата на подходящи самолети до сега правиха начинанието трудно осъществимо, но да се надяваме, че A330NEO ще промени правилата на играта.... AirAsia X Wants To Launch Airbus A330neo Flights To Europe https://simpleflying.com/airasiax-europe-flights/ Редактирано 31 март, 2019 от Topfly 1 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 2 май, 2019 Сподели Публикувано: 2 май, 2019 Според съобщение в Туитър на чешкия премиер Андрей Бабиш Air Asia X ще пусне от 26-ти октомври директни полети между Прага и Банкок. За сега няма нищо официално по въпроса, но се очаква с два новисамолета A330-900 NEO да се открият полети до Будапеща, Прага и Варшава. Връзка към коментар
T.E.Lawrence Публикувано: 2 май, 2019 Сподели Публикувано: 2 май, 2019 И като си накичат всички такси и таксички + място за краката като за пигмеи thanks but no thanks. Все пак косвено е добре да държи в стрес другите компании да не вдигат цените. 🙂 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 4 май, 2019 Сподели Публикувано: 4 май, 2019 Скоро околосветските пътешествия с НТА ще станат доста лесни 🙂 AirAsia X mulls services to US from Osaka with A330neo https://www.ch-aviation.com/portal/news/75100-airasia-x-mulls-services-to-us-from-osaka-with-a330neo Връзка към коментар
akair Публикувано: 18 юни, 2019 Сподели Публикувано: 18 юни, 2019 On 5/4/2019 at 3:42 AM, Topfly said: Скоро околосветските пътешествия с НТА ще станат доста лесни 🙂 AirAsia X mulls services to US from Osaka with A330neo https://www.ch-aviation.com/portal/news/75100-airasia-x-mulls-services-to-us-from-osaka-with-a330neo Ето го и НЕО-то на Air Asia: 9 седалки на ред 16 инча ширичина на седалките - това е по-малко от седалките в регионалните самолети... https://thepointsguy.com/news/airasia-x-a330neo-tour/ 2 1 Връзка към коментар
Capitan Morgan Публикувано: 13 юли, 2019 Сподели Публикувано: 13 юли, 2019 Air Asиa включват ли безплатно чекиран багаж към билета ? Преди няколко месеца купувах от тях билети и бях останал с впечатлението че имат само ръчен 7 кг. Днес докато правих чек ин ми пише до 15 кг безплатно чекиран и вече като добавям др. кг се заплаща ? На бордната карта обаче нищо не пише за разрешения багаж . Връзка към коментар
T.E.Lawrence Публикувано: 13 юли, 2019 Сподели Публикувано: 13 юли, 2019 Имат само ръчен, но ако си запаметил предпочитания в профила си и резервираш през него, по подразбиране ще ти излиза със съответните килограми. Връзка към коментар
Capitan Morgan Публикувано: 13 юли, 2019 Сподели Публикувано: 13 юли, 2019 преди 8 минути , T.E.Lawrence каза: Имат само ръчен, но ако си запаметил предпочитания в профила си и резервираш през него, по подразбиране ще ти излиза със съответните килограми. Нямам регистрация . Сега симулирах нова резервация през сайта им и ми излезна 15 кг чекиран багаж бонус за всички вътрешни полети в Индонезия 🙂 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега