Прескочи до съдържание

Филипини - магеланска инвазия през 2015

Георги

Препоръчани мнения

Явно е свършила промоцията, защото сайтът вече работи :)

Имаш ли конкретен хотел в района предвид?

Ние се пада да сме там точно на Велики четвъртък и Разпети петък на католическиа Великден и почти всичко е буукнато или е много скъпо.. :( ние ще сме там две нощувки.

Връзка към коментар

дайте идея за хотел в Манила? Кой район е добър?

Аз бих препоръчал да се стой по-далече, особено през нощта от Малате и Ермита.

Макати, Мандалуйонг, Бонифацио са много по-сигурни и чисти.

Лично аз ще ти препоръчам да разгледате за някое кондо (апартамент в кондоминиум) под наем за short term. Най-лесно - airbnb :)

В Мандалуйонг, около Shaw Boulevard, SM Mega и Ортигас е пълно с оферти за по 1500-1700 PHP на вечер.

Препоръчвам Light Residences (собственост на SM) - построено 2014, намира се на EDSA, отгоре! на SM Light Mall, на 10 мин пеша от SM Megamall, 3 min от Robinsons, басейни и градини на 8мия етаж и оттам нагоре, безупречно секюрити.

Около 1500 PHP на вечер.

http://rentpad.com.ph/short-term-rentals/sm-light-residences--mandaluyong/apartment

(сайта е добър за кондота)

Редактирано от Константин
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Много благодаря! При нас малко изникна здравословен проблем, сега чакам в болницата да видя какво ще кажат за моя приятел и дали изобщо ще летим за Филипините или ще си се приберем.. Стискайте палци всичко да е наред с него!

Връзка към коментар

По мой спомен някой се беше чекирал онлайн и после го бяха връщали от бординг да се чекира "по старомодния начин". 

Аз се бях чекирал онлайн и пътувах само с ръчен багаж, но се наредих на чек ин гише за проверка на документите, където ми обясниха, че всъщност не съм се чекирал и ме чекираха отново. Не знам как става това. 

Около американското посолство :) Не се шегувам - районът е чист, подреден и хотели да искаш.

Моят хотел беше Best Western Corona точно срещу посолството. Хотелът беше ОК, малко амортизиран, но чист, обаче районът (Ermita) не ми вдъхваше доверие. Според мен Makati и Bonifacio са по-цивилизовани, но си имайте едно наум и проверете района в Google street view преди да резервирате нещо. Районът от реката на север го избягвайте като цяло.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Чекинът ни го признаха, но ни забавиха с това, че искаха да им представим обратния ни билет.. В нашия случай, до Бг..

Някой знае ли как се стига от Cebu Airport до Ceres South Bus Terminal?

Връзка към коментар

Чекинът ни го признаха, но ни забавиха с това, че искаха да им представим обратния ни билет.. В нашия случай, до Бг..

2 варианта:

-Такси.

-Автобус до SM City Cebu (хваща се на 10м вдясно от изхода на терминала) и оттам такси.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Най-добре с  жълто?? ( отдясно на пиацата) такси за 150-160 песос за около 30мин. Питай някой полицай да те упъти, много са любезни и коректни, стига да разбират поне малко английски..

Редактирано от stefanrusev
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Поздрави от Сантандер :) след 24-часово пътуване от Ханой най-сетне така мечтания релакс :) май сме единствените туристи в района, много ми допада. Плажът наоколо не е кой знае какво, но наблизо имало хубави. Ще се размотаем малко по съседните острови.

Филипинците засега много ми допадат. Мили са, вдъхват ми доверие. Готвят вкусно и за без пари :) следващите 10 дена ще го ударим на як мързел и после се връщаме по българско :)

И между другото, Себу пасифик бяха много точни и добри. Обаче Air Asia мнг ме разочароваха - закъснение с 2 часа и половина и най-тясното пространство за краката, което някога съм изпитвала досега в самолет. А съм слабичка и тънка, не е да кажеш от мен нещо..

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Едно въпросче: събрах си разни мидички и рапанчета, но случайно разбрах, че Филипините са много стриктни към това какво изнасяш и мога да си навлека проблеми. Ок, ще ги оставя, обаче си мъкна и разни мидички и оглювчета от Тайланд и Малайзия... И няма как да докажа, че не са от тук. Та малко се притесних и искам да ви попитам вие каква информация и опит имате?

Връзка към коментар

Ние всичко си пренесохме, без проблеми, в ръчния багаж. Даже после видях, че съм си донесла и малко коралче, а уж ги оставих всичките и взех само миди и раковини. 

Връзка към коментар

И аз съм носил - и бели и червени корали... само дето "мозък" не си донесох. Според мен гледат за големи пратки, защото ги събират за бижута,  малките туристически сувенири не ги интересуват много. В багажа, с непрозрачна торбичка - няма да има проблем.

Връзка към коментар

Не ми е за Филипините информацията, а за Мавриций, но наши приятели с две шепи корали и мидички (мъртви) ги "хванаха" на летище София и им пратиха писмо + глоба 150лв :) Не искам да всявам паника, просто споделям.... :) 

Връзка към коментар

Страхотно! Може ли после малко повече информация за китовите акули(с коя фирма, какво, защо :) ) Весело !

Отиваш на място и си чакаш ред. Цената е една, времето ти във водата е еднакво, хранят акулите около лодките и те обикалят. Няма особено значение на коя лодка ще се качиш, ще плуват около теб почти през цялото време. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Страхотно! Може ли после малко повече информация за китовите акули(с коя фирма, какво, защо :) ) Весело !

Ако има много хора на ВюПойнт-а 100метра по-надолу в " Aaron beach"  само гледай до 6:00-6:30 да сте там че става голямо стълпотворение

Връзка към коментар

Много благодаря :) А има ли сезон, защото знам, че примерно в Африка или Мексико могат да се срещнат само в определен период?

Редактирано от alex___
Връзка към коментар

Много благодаря :) А има ли сезон, защото знам, че примерно в Африка или Мексико могат да се срещнат само в определен период?

Ааааа, те там си идват всяка сутрин на закуска от 6 до 10ч

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Докладвам: бяхме там към 7.30, струва 1000 песос, ако ще плуваш с тях. Иначе е 500, за да седиш в лодката. Можеш и да си наемеш водустойчива камера и после май на диск ти записват нещата - не знам точно, тъй като ние имаме с нас гопро.

Беше готино ;) вълнението беше повече и трудно се закрепваш на едно място, отделно се пазиш да не те ударят лодките. Мен в началото ме беше малко страх, та като видех китова акула, бягах, хаха, но после свикнах :) аз не мога да се гмуркам много надолу и бях по-скоро близо до повърхността, но имаше някои доста по-надълбоко и сигурно усещането е още по-готино :) аз имам страх от подводния свят, така че на мен това ми беше достатъчно ;) хубаво изживяване е, препоръчвам!

Ако отидеш по-рано сигурно ще е още по-яко, защото в 7.30 вече си имаше хора. После като се върнахме (30 мин плуваш с тях) имаше сигурно около 5-6 пъти повече хора да чакат да се качат на лодките. Уикендите знам, че е още по-фул :)

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Благодаря ви! Ще си взема няколкото мидички, пък каквото такова :)

Нас голям мързел ни тресе на тия Филипини, но утре ще се замъкнем да поплуваме с китовите акули :)

На мен миналата година ми конфискуваха мидите на летището в Пуерто Принцеса, така че ако вземаш гледай да са по-малки :)

Връзка към коментар

Докладвам: бяхме там към 7.30, струва 1000 песос, ако ще плуваш с тях. Иначе е 500, за да седиш в лодката. Можеш и да си наемеш водустойчива камера и после май на диск ти записват нещата - не знам точно, тъй като ние имаме с нас гопро.

Беше готино ;) вълнението беше повече и трудно се закрепваш на едно място, отделно се пазиш да не те ударят лодките. Мен в началото ме беше малко страх, та като видех китова акула, бягах, хаха, но после свикнах :) аз не мога да се гмуркам много надолу и бях по-скоро близо до повърхността, но имаше някои доста по-надълбоко и сигурно усещането е още по-готино :) аз имам страх от подводния свят, така че на мен това ми беше достатъчно ;) хубаво изживяване е, препоръчвам!

Ако отидеш по-рано сигурно ще е още по-яко, защото в 7.30 вече си имаше хора. После като се върнахме (30 мин плуваш с тях) имаше сигурно около 5-6 пъти повече хора да чакат да се качат на лодките. Уикендите знам, че е още по-фул :)

Ние първо направихме плуването с акули и после щяхме да посетим водопад и да ни откарат до плаж с наетото джипни. Понеже имахме фотоапарат, пари, подводна камера (благодаря, Стефане) не искахме да ги оставим на шофьора и си ги взехме на лодката.

Предупрежденията бяха, че всичко ще се намокри от люлеенето, а и нямаше къде да ги оставим вътре, защото буквално имаше 10 см вода в лодката, та планирах да се редуваме с влизането при акулите и прецакания да пази "скъпоценностите". Лоша подготовка. Капитанът ни се съжали над мен и каза да влизам, а той ще държи тези глупости сухи. 

Та дотогава бях гледала отгоре и хич не изглеждаха толкова наблизо и големи тези акули колкото през увеличителната маска. Обясниха преди влизане, че не трябва да ги докосваме, защото не е добре за животинките. И първото, което мина покрай мен така ме шокира, че се опитах да изскоча от водата, но не съм добър делфин. Изглеждаше ми, че се готви да се блъсне в краката ми, а това ще му навреди. А и ме беше страх пък, голямо си е. Явно двамата филипинци ме бяха наблюдавали, защото за първи път чух истински смях от местните, а не само усмивки и тихо говорене. Толкова се смяха милите на реакциите ми, че щяха да обърнат лодката. В оставащото ни време колкото пъти дойдеше акула, толкова пъти правех нещо странно, те се смееха, аз съответно също, защото звукът е предразполагащ, така че си отлепях маската и почвах да плюя вода. 

Това ми е любимото нещо в пътуването и най-готината Коледа. 

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Lindt, звучи забавно :) и аз по едно време така спасително се хванах за лодката, че според мен хората се чудеха за какво изобщо съм дала 1000 песос :)

Бойко, ако само ми ги конфискуват, ок, ще преживея. Ама да не ми плеснат някоя глоба или нещо по-лошо. Аз освен ще взема да ви снимам какво имам, че каквато съм паника, все си мисля, че съм едва ли не най-големият бракониер :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Lindt, звучи забавно :) и аз по едно време така спасително се хванах за лодката, че според мен хората се чудеха за какво изобщо съм дала 1000 песос :)

Бойко, ако само ми ги конфискуват, ок, ще преживея. Ама да не ми плеснат някоя глоба или нещо по-лошо. Аз освен ще взема да ви снимам какво имам, че каквато съм паника, все си мисля, че съм едва ли не най-големият бракониер :)

Аз бях взел две големи миди за сувенири и на втората проверка на багажа ме помолиха да ги извадя и да ги предам, след което служителя ги хвърли в един чувал. Зад него имаше още няколко чувала с миди :) Глоба нямаше. Не знам как стои въпроса, ако ги сложиш в багажа за чекиране. Аз нямах такъв и мойте бяха в ръчния багаж. Не разбрах къде си сега?

Връзка към коментар

Още на първия ни остров (Палаван) си събрахме разни "камъчета", "коралчета" и мидички (слагам в кавички, защото изобщо не бяха мънички :)). След това, тези неща бяха в ръчния ни багаж при останалите ни 11 полета и преминаха през проверките на летищата на 4 различни страни (Филипини, Малайзия, Бруней и Дубай). Никой не ни обърна внимание за коралите, за сметка на това ни конфискуваха една по една 6 запалки, накрая даже се наложи да си купуваме. Това, че на нас ни се е разминало, естествено не означава, че препоръчвам на други хора да го правят. И даже, съм обявила на мъжа ми, понеже той е по тези камънаци, че сме приключили със събирането на корали  ;)  !

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.