Прескочи до съдържание

Филипини - магеланска инвазия през 2015

Георги

Препоръчани мнения

Публикувано:

Добре де, това нещо не важи ли? - http://www.elnidopalawan.com/go.html . Имам предвид разписанията на Роро бус и Чери бус. Тъкмо си бях направила план да пътувам нощно време, че изобщо не ми се губи и следващия ден в път! Ясно е , че не тръгват от летището, но и от автогарата ме устройва.

И аз мислех да пътувам през нощта,но в последствие острова отпадна от кратката ми програма. :)

Тук има разписанието на Чери бус:

http://www.phbus.com/cherry-bus/

А тук даже продават и билети:

https://www.pinoytravel.com.ph/

За Роро бус четох,че са спрени.

• Харесвам 3
Публикувано:

На първо четене виждам това и явно декември по-добре да потърсите нещо друго :

Read more: http://www.roughguides.com/article/banaue-rice-terraces/#ixzz3WSG9eBFD

За мен оризовите тераси са най-красиви точно по време на огледалния ефект, но освен водата да се виждат и зелените стръкове. Ако останете за залез или изгрев, водата се обагря в цветовете на небето и пейзажа е много красив.

• Харесвам 2
Публикувано:

Ето два залеза на Корон, и една от Бохол. След време /няколко дни/ ще посъбера снимки и ще опитам да опиша основните неща.

post-108-0-59949700-1428320542_thumb.jpg

post-108-0-77310100-1428320544_thumb.jpg

post-108-0-94053100-1428320584_thumb.jpg

• Харесвам 27
Публикувано:

Тони, ми таз душица на първата снимка що тъй жално гледа? :rolleyes:

Забранено е да ги гушкат  :( А заслужава, горкото :wub:  

• Харесвам 2
Публикувано:

Защото то спи по цял ден. А гидовете, за да радват туристите с фотки нарочно драскат с нокти по клонките и те се ококорват.

• Харесвам 3
Публикувано:

Защото то спи по цял ден. А гидовете, за да радват туристите с фотки нарочно драскат с нокти по клонките и те се ококорват.

Те са нощни животни и за това спят денем..Много са сладурски, някъде четох, че очичките им са 3 пъти потежки от мозъка. А иначе изглеждат, все едно са надянали на баба си очилата. :)

• Харесвам 2
Публикувано:

Прекрасен кадър и като се има предвид , че са размерите горе-долу на човешки юмрук  :)

В интерес на истината гидовете го правеха много внимателно.

Знам , че има и някакво комерсиално място , дето тормозят животинките за кефа на пишман туристи.

• Харесвам 2
Публикувано:

Прекрасен кадър и като се има предвид , че са размерите горе-долу на човешки юмрук  :)

В интерес на истината гидовете го правеха много внимателно.

Знам , че има и някакво комерсиално място , дето тормозят животинките за кефа на пишман туристи.

Като мишка е голямо това маймунче и си има ръчички като нас :) Нали е най-ситното маймунче от всички. Казват, че като спи денем, спи само с едното оченце, а другото бди. Аз съм гледала разни филми и ми беше много интересно - очичките им бяха с различен цвят - на едно жълти, на друго зелени, на трто като копчета - кафяви и лъскави.

Тони, самичко ли беше или бяха няколко?

• Харесвам 1
Георги Матеев
Публикувано:

8 бяха. Имаха си и имена-Мадона, Саддам...не запомних всички.

Мадона vs. Саддам, това искам да го гледам  :lol:

• Харесвам 3
Публикувано:

Видях, че е ставало дума за туровете на Ел Нидо.

Навсякъде има надписи за предлаганите такива. Всички поотделно, както и комбинациите А+Б и А+С. Обявените цени, от които може да се смъкне поне по 200, са 1200 на некомбиниран и 1400 за комбиниран, поне докато бяхме там.Аз след разговори с няколко човека там избрах А+С, това ми допадна най, Б основно беше пещери, а на мен все пак ми предстоеше ПП.

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:
По молба на Линд публикувам програмата си за Филипините. Не знам дали ще свърши на някой работа, защото е съобразена с нашите странности и интереси, така че в някои части може и да ви се стори шантава  :) ! Първоначално мислехме да включим и остров Ява, минахме и през Куала Лумпур, Сингапур, островите Перхентиан, Ланкгави и други, но накрая се ограничихме само с Филипините и остров Борнео. На Борнео ще ходим само в малайзийската част и Бруней, защото се оказа, че няма директни полети от малайзийската до индонезийската част.

16.10.2015/пет. София - Дубай полет / 13:05 - 19:00/Wizz/, нощувка - Дубай

17.10.2015/съб. Дубай - Манила полет/ 23:10 - 11:40(сл.д.)

18.10.2015/нед. Манила - Пуерто Принцеса полет /17:40 - 19:05/AA/

Нощно пътуване до Ел Нидо. Трите дни ще ги изкараме само в района на Ел Нидо. До подземната река няма да ходим, защото това значи, че трябва да отделя един ден за вадене на разрешителни и още ден за посещението, освен това има риск да не може да я посетим поради лошо време, така че я изключвам. Поради фактора "неблагоприятни метеорологични условия" изключих и пътуване по вода до Корон.

19.10.2015/пон. Ел Нидо, нощувка - Ел Нидо

20.10.2015/вт. Ел Нидо, нощувка - Ел Нидо

21.10.2015/ср. Ел Нидо, вечерно или нощно пътуване до Пуерто Принцеса

22.10.2015/четв. Пуерто Принцеса - Себу полет / 13:25 - 14:40/СР/, нощувка - Бохол

23.10.2015/пет. Бохол, нощувка - Бохол

24.10.2015/съб. Думагете нощувка

Но остров Бохол вероятно ще имаме 2 нощувки - един ден за обиколка на острова и един ден за остров Панглао. След това ще пътуваме до Думагете и вероятно третата нощувка ще е там или в района на Ослоб

25.10.2015/нед. Ослоб, нощувка - Себу

26.10.2015/пон. Себу - Кота Кинабалу полет/15:40 - 17:35/AA/, нощувка - Кота Кинабалу

27.10.2015/вт. Кота Кинабалу, нощувка - Кота Кинабалу

28.10.2015/ср. Кота Кинабалу, нощувка - Кота Кинабалу

Двата дни ще посетим островите от Tunku Abdul Rahman National Park

29.10.2015/четв. Кота Кинабалу - Сандакан полет/ 07:00 - 07:45/АА/ нощувка

30.10.2015/пет. Сандакан   нощувка

Посещение на Sepilok Orangutan Rehabilitation Centre 

31.10.2015/съб. Сандакан - Кота Кинабалу полет / 08:10 - 08:55/АА/

Кота Кинабалу - Мири полет /16:10 - 17:00 /АА/, нощувка - Мири

1.11.2015/нед. Мири, нощувка- Мири

В района на Мири -  Taman Negara National Park

2.11.2015/пон. Мири - Бруней с автобус, нощувка - Бруней

3.11.2015/вт. Бруней  

4.11.2015/ср. Бруней - Манила полет /02:25 - 04:25/CP/

Манила - Катиклан полет /08:25 - 09:35/СР/ нощувка - Боракай

Планирам последните 3 дни да почиваме на Боракай, ще отскочим и до остров Карабао. Ще измисля и някакъв резервен вариант около Манила, ако има прогноза за някой тайфун, за да сме по-близо до Манила.

5.11.2015/четв. нощувка - Боракай

6.11.2015/пет. нощувка - Боракай

7.11.2015/съб. Калибо - Манила полет /17:55 - 18:55/СР/, нощувка - Манила

8.11.2015/нед. Манила - Дубай полет / 16:40 - 21:40/CP/, нощувка - Дубай

9.11.2015/пон. нощувка - Дубай

10.11.2015/вт. Дубай - София полет / 20:20 - 23:50/Wizz/

Подробно разглеждане на големите градове от сорта на Манила, Себу и Кота Кинабалу не е предвидено, просто защото не обичаме такива места. Програмата е в най-груб вид, просто съм маркирала местата, които искаме да посетим, за да можем да купуваме билети като излезе промоция. Останали са ни за купуване само 3 полета: Себу - Кота Кинабалу, Бруней - Манила и Дубай - София. 

• Харесвам 9
Публикувано:

Програмата е в най-груб вид, просто съм маркирала местата, които искаме да посетим, за да можем да купуваме билети като излезе промоция. Останали са ни за купуване само 3 полета: Себу - Кота Кинабалу, Бруней - Манила и Дубай - София. 

Зани, да си предложа и аз услугите  :) Случи се така, че Air Asia направиха промени в резервацията ми, които не ме устройват и поради невъзможност да ми върнат парите, ми ги отпуснаха като кредит, който да използвам. Сумата е 2233.60 филипински песос, което се равнява на около 45 евро и трябва в рамките на 90 дни да си купя билет, за да не изгорят. Предложението ми е ако сте съгласни да ви резервирам билети през моя профил. Естествено, ще са на ваше име  :)

Публикувано:

По молба на Линд публикувам програмата си за Филипините. Не знам дали ще свърши на някой работа, защото е съобразена с нашите странности и интереси, така че в някои части може и да ви се стори шантава  :) ! Първоначално мислехме да включим и остров Ява, минахме и през Куала Лумпур, Сингапур, островите Перхентиан, Ланкгави и други, но накрая се ограничихме само с Филипините и остров Борнео. На Борнео ще ходим само в малайзийската част и Бруней, защото се оказа, че няма директни полети от малайзийската до индонезийската част.

.....
Подробно разглеждане на големите градове от сорта на Манила, Себу и Кота Кинабалу не е предвидено, просто защото не обичаме такива места. Програмата е в най-груб вид, просто съм маркирала местата, които искаме да посетим, за да можем да купуваме билети като излезе промоция. Останали са ни за купуване само 3 полета: Себу - Кота Кинабалу, Бруней - Манила и Дубай - София. 

Зани, много благодаря! 

Не е шантава програмата ти. Ние също не искаме дни в градовете  :) . Фактори като неблагоприятни метеорологични условия, потънало фери, отменен/променен полет доста ме затрудняват да запазя нощувки и да купувам билети. Хубаво е да ги видя подредени и с аварийни изходи, защото пътуваме за празниците и усещам необходимост да запазвам доста рано, преди цените да ударят тавана  :rolleyes:   

Хах, даже сте проучили Лангкави и Борнео, аварийния ми план, ако реша, че паниката не позволява спокойно да организирам Филипини :blush: . 

Още веднъж благодаря :clapping:  

• Харесвам 3
Публикувано:

За Себу ако можете да отделите само половин ден, евентуално форта и катедралата, но не са нещо невиждано все пак.

За Манила виждам, че имате един преди обед. Напълно достатъчен е да се огледа Интрамурос. То няма кой знае друго какво уникално там. Поне за мен.

• Харесвам 2
Публикувано:

Зани, да си предложа и аз услугите  :) Случи се така, че Air Asia направиха промени в резервацията ми, които не ме устройват и поради невъзможност да ми върнат парите, ми ги отпуснаха като кредит, който да използвам. Сумата е 2233.60 филипински песос, което се равнява на около 45 евро и трябва в рамките на 90 дни да си купя билет, за да не изгорят. Предложението ми е ако сте съгласни да ви резервирам билети през моя профил. Естествено, ще са на ваше име  :)

Четох в другата тема за проблема ти, но честно казано ме притеснява факта, че ако ни променят някой полет няма да се свържат директно с нас или ако се наложи някаква промяна ще трябва друг да се занимава с това...

За Себу ако можете да отделите само половин ден, евентуално форта и катедралата, но не са нещо невиждано все пак.

За Манила виждам, че имате един преди обед. Напълно достатъчен е да се огледа Интрамурос. То няма кой знае друго какво уникално там. Поне за мен.

В Себу със сигурност ще имаме половин ден, а може и малко повече, ако предишния ден тръгнем по-рано от Ослоб, но като знам какви сме, със сигурност ще предпочетем повече време сред природата, за сметка на Себу :) .

А според теб колко време трябва да си отделим за придвижване от Манила до летището преди последния полет?

Хах, даже сте проучили Лангкави и Борнео, аварийния ми план, ако реша, че паниката не позволява спокойно да организирам Филипини :blush: . 

Още веднъж благодаря :clapping:  

Скачай смело на Филипините, според мен ще ти хареса ;) . Борнео го включихме, защото отдавна съм го набелязала, според мен си заслужава отделно посещение, а не като нас - 2 дни тук, 3 дни там... :)

• Харесвам 1
Публикувано:

Линд, вижте как е времето през декември на островите Перхентиан. Аз за там се бях наточила, но по наше време са неблагоприятни метеорологичните условия и се отказах, иначе като видях снимки от там си казах - Това е моето място!

Между другото около Боракай май не е лошо за шнорхелинг, гледам че спускат туристите с някакви скафандри и се радват на цветни рибки :) - https://www.google.bg/search?q=perhentian&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=0zguVcyOKoHNsAHNm4SYBg&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1280&bih=671#tbm=isch&q=boracay+snorcheling&spell=1

Публикувано: (редактирано)

От Интрамурос до летището и двата пъти беше 40 минути с трафик.

Ако сте в квартал след реката, както се намирахме ние /точно след реката/ един час.

В Себу повече от половин ден наистина не ви трябва според мен. Форта е на 5 минутки пеша от катедралата...айде 10 и това е. Друго буквално няма какво, освен ако не се метнете до Бевърли хилс, но то е един храм и не си струва разкарването ако нямаш време за губене.

Редактирано от Тони
  • Харесвам 2
Публикувано:

Линд, вижте как е времето през декември на островите Перхентиан. Аз за там се бях наточила, но по наше време са неблагоприятни метеорологичните условия и се отказах, иначе като видях снимки от там си казах - Това е моето място!

Между другото около Боракай май не е лошо за шнорхелинг, гледам че спускат туристите с някакви скафандри и се радват на цветни рибки :) - https://www.google.bg/search?q=perhentian&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=0zguVcyOKoHNsAHNm4SYBg&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1280&bih=671#tbm=isch&q=boracay+snorcheling&spell=1

Не е много подходящо за шнорхелинг на Борокай, няма рифове до брега. Обаче ние май така или иначе сме се примирили с наемане на лодки до рифовете, може и да не е проблем това. Лодките тръгват не от white beach, а от срещуположния бряг според прочетеното. Всъщност не, че съм капризна :blush: , изобщо не съм  :rolleyes: , обаче White beach с неговата ширина от 1 км в най-тясната част не ми звучи точно като моя плаж. Аз обичам мънички плажове :wub: , при това не ми е важно дали са пясъчни или не. 

Чакам Петкан да се върне и да ме ориентира специално за Борокай, ако не забрави :blush: , преди да решим дали отпада. 

За Малайзия сезонът ми е подходящ, поне за Лангкави. Там ме спират медузите, по-мътната вода и липсата на обществен транспорт. Тези острови Перхентиан, които си гледала, май са скъпи за настаняване. А ние пътуваме в период, в който ще ни отсекат главите. Ако си видяла доказателства за противното, съм повече от готова да отида  :)

Та в общи линии аз имам билети до Хонг Конг, мога да си избирам между хиляди идеални плажове и прекрасна природа, а не мога да взема никакво решение :blush: . 

• Харесвам 1
Публикувано:

, обаче White beach с неговата ширина от 1 км в най-тясната част не ми звучи точно като моя плаж. 

Не си прочела добре. 1 км. може би е ширината на острова , но в никакъв случай на White beach . 50 метра може и да има на някой места ...

Иначе наистина съвсем не е закътано малко плажче.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.