Прескочи до съдържание

Венецуела


Elena Dicheva

Препоръчани мнения

Тук копирвам,моят план,който може би ще претърпи ден,два корекция,в полза на Каракас.

Билетите от Европа до Каракас,никога не са били евтини,винаги съм искала да видя Рораима и чудото стана , края на Ноември 2014.

Съвсем случайно видях билети от Лондон,през Париж и връщане от там за символичната сума от 550 паунда с Еир Франс.

Не чаках дълго и закупих такива,макар Аир Франс, след месец да помрачиха радостта ми,известявайки ме с емайл,че връщането,ще е през Атланта.Здраве да е това.

Венецуела е невероятно красива страна,от това което съм гледала,но основната ми задача за пътуването е Рораима.Свещена планина,за която също има теории и човек като я види,си задава въпроса,а не е или изкуствено създадена.

Та покрай основната цел на пътуване добавих и на най-високият водопад да видим.

А после се замислих,че Карибските плажове са ми най любими и така в главата си избистрих план.

На ден за Рораима пускат по 50 човека и трябва да си в група за целта.

Фирмите предлагащи това пътешествие там не са много и след кратко проучване в нета се спрях на backpacker-tour.com.

Това , което сега ще Ви копирам е офертата от тях с пълни детайли и която супер ме устройва.

 

16.4.

arriving Caracas

connection flight to Puerto Ordaz at 20:00 pm, (2x 40 Euro) 80 €uro

 

private transport to Ciudad Bolivar 20 €uro

 

overnight stay in Posada La Casita 30€uro

 

17.4. to 19.4.

Angel Falls Tour 3 days, (2x 345 Euro) 690 €uro

 

19.4.

night bus to Santa Elena, (2x 10 Euro) 20€uro

 

20.4.

overnight stay in Posada Los Pinos with dinner and breakfast 50 €uro

 

21.4. to 26.4.

Roraima Trekking, 6 days, (2x 299 Euro) 598 €uro

 

26.4.

overnight stay in Posada Los Pinos with dinner and breakfast 50 €uro

 

27.4.

night bus to Puerto Ordaz (2x 10 Euro) 20€uro

 

28.4.

flight to Caracas at 11:00 h (2x 40 Euro) 80€uro

 

pickup and privat transport to Choroni 80€uro

 

28.4.-3.5.

overnight stay in Posada Casa Nova (25 Euro per night) 125€uro

 

3.5.

privat transport to the airport 80 €uro

         

total 1923 €uro

Редактирано от Георги
пооправяне на форматирането
  • Харесвам 7
Връзка към коментар

Тук вече,ще прибягна до вашата помощ.Както по-горе се вижда на пристигане в Каракас,веднага имам вътрешен полет, та на отиване няма да мога да разгледам каквото и да е било.

Колко дена да си отделя за столицата на Венецуела и да го правя ли изобщо.

Моите проучвания стигнаха до там,че си заслужава най вече , човек да хване кабинковия лифт и гледа от планината,надвесила се над Каракас.

Много се чудя, дали да се плацикам пет дена на морето или намаля малко времето за сметка на Каракас.

Връзка към коментар

Каракас е един от най-опасните градове в света.  Доколкото знам и няма нищо чак толкова интересно.  моето мнение е, че по възможност трябва да се избягва.

Офертата е сравнително добра

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Бих казал изобщо да пропуснеш Каракас, напоследък се чуват много лоши неща относно безопасност. Не знам дали всичко е вярно, ама според мен не си заслужава да проверяваш.

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Да Ви кажа честно,мисля точно и аз същото.Никога не ме спирашо,като прочета за някъде,ама то опасно,недей да ходиш там.Но за Каракас,поради факта,че за момента,нищо не съм намерила,освен лигъа да видя,просто нямам никаква друга причина да бъда там.Тези дни съм се зачела и новините идващи от там и действително,нещата отиват от зле към по зле.Както отиват нещата,в багажа ще си взема и прилично количество за ядене,че последното ми пътуване в Куба,беше подчинено в търсене на храна,не бих искала пак да гладувам във Венецуела.И доволно количество тоалтна хартия ще има с нас,защото тя липсва от две години,както чета,из тамошните магазини.

Връзка към коментар

17 часов престой в Каракас ме отказа от супер промоция за Куба преди 10-ина дни. И аз чух ужасни неща за града. И доколкото разбрах няма нищо за гледане. По принцип и мен не ме е страх, a и нещата, които чух за Йоханесбург се оказаха силно преувеличени, но ми се струва че за Каракас са си оправдани и реших да не рискувам. Ще следя с интерес пътуването ти в Боливарската република.  

Впрочем нещо любопитно, което не знаех: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8_%D0%B2%D1%8A%D0%B2_%D0%92%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%86%D1%83%D0%B5%D0%BB%D0%B0

Редактирано от Kaloyan89
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Много интересна новина,как 250 нащенци да са живи и здрави,да намерили име.Но защо няколно часа те спряха за Куба?Куба ми е най прясното от Септ миналата година.Супрр купон имах,защото наехме кола, да си караме и бродим,но така си обречен на глад.Там няма магазини.Някой ако не ме убеди,че имам работа в Каракаса,нямам.И един от нощните автобуси,тоеа,което съм пибликувала,казаха,че е много опасно и за съата цена,дали искаме полет.Мога и този емайл да копитам,но дори го казват от горе посоченаъа фирма.

Връзка към коментар

Чух какво ли не за Каракас и че дори на летището сигурността на пътниците не е осигурена, чух че е лудост да се излиза в 12 през нощта (когато кацаше полета)... Не познавам Южна Америка, някак не исках това да ми е първото впечатление и влизане на континента, не исках и да поемам рискове и повече да не искам да се върна там. Освен това с такси, храна, нощувка и трансфери промоцията се обезмисляше малко. Затова реших, че е по-добре да платя 100€ отгоре и да ми е мирна главата, но все още не съм купил билета. 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Ти казваш, че Куба ти е целта, с кацане в Каракас и 17 часа. Ако Куба те вика, не го мисли. Най-дълго съм седяла в Щатите, Щата Филаделфия седем чада да чакам. Но аз бях като теб. Насъроена, ядосана, почти съм била арестувана в Америка, а в Куба нощ в пандиза съм прекарала, наскоро. Та си помисли, ако 17 часа, чакане на летище, после купуват свобода. Защо не. В Куба внимателно. Тя ми е най прясна от Септ.

Редактирано от cck
форматиране
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Тия дни стана дума за Каракас с една рускиня която обикаля с колело и според нея изобщо не се е чуствала застрашена. В Богота обаче било много по-опасно.

Абе ние имаме съфорумци дето отидоха до Йемен , та една Венецуела ли ...:)

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...
  • 1 месец по-късно ...

И доволно количество тоалтна хартия ще има с нас,защото тя липсва от две години,както чета,из тамошните магазини.

 

Тоалетна хартия може да липсва, но партиен вестник, който върши същата работа, винаги се намира ;)

 

CuatroF се нарича местното Работническо дело :lol:

 

cuatrof_8.jpg

 

 

И аз с интерес очаквам сводката от Венецуела.

  • Харесвам 6
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Информация (Юли 2014) - Случките на 90% от бакпакерите бяха с военни по пътя от границата с Колумбия до Мерида/Баркисимето. Ощипаните се бяха разделили със суми от порядъка на 300-400 евро на официални военни чекпойнти, по-умните признали/излъгали на следващата проверка, че всичко вече им е отнето и не са в състояние да платят - събирайки симпатиите на поредните играчи от институционализирания и индустриализиран часовников-кражбо-механизъм. От там дойде предположението ми, че военните са ниско платени - като предпоставка за бъдещ метеж; но често ги виждах безпардонно да плащат суми за хотел, при които (поне аз) дълбоко се замислях, така че нямам представа какво наистина се случва в държавата. Санта Елена (другият край на туристопотока на бразилската граница) е по-спокойно място без липса на тоалетна хартия/мляко и липса на престъпност - до Сиудад Боливар/Пуерто Ордас. Хванахме гид за Рорайма от Парайтепуи (до където се придвижихме 26 км пеш и още толкова на обратно), спазарихме хубава цена от 4000 боливара (примерно 100 евро за 3 дни) и после гида - Омар му беше името - си щипнал още 100 евро и 100$ от колана с документите, докато ние с Тодорка сме ходили да пълним вода от съседното блато. Ако бяхме заявили кражбата при военни/полиция - най-вероятно щяхме да олекнем с още по-голяма сума, така че млъкнахме... зарадвахме се че поне ни е оставил паспортите и дебитните карти и продължихме весело нататък. Венецуела е хард - с хиперболично пропорционална на просветлението болка.
 

  • Харесвам 8
Връзка към коментар
  • 5 месеца по-късно ...

A large order of McDonald's fries costs about $126 in Venezuela

http://www.businessinsider.com/mcdonalds-fries-in-venezuela-cost-2015-11

 

McDonald's French fries return to Venezuela after 10 months

http://bigstory.ap.org/article/0f8e0c6ce4c84455bf63ba93fd9bfa68/mcdonalds-french-fries-return-venezuela-after-10-months

 

Капиталистите в Макдоналдс Венецуела яко са надули цените :) Големи пържени картофи сметнати по официалния курс са 126 долара, но е добре, че изобщо ги има, защото до скоро не са предлагали пържени картофи, поради невъзможността да внасят картофи.

Връзка към коментар

И Венецуела и Ангола си е грехота да са бедни държави, предвид огромното богатство на природните им ресурси. При добро управление е можело да са като Дубай днес. Толкова в жалко...

Редактирано от Kaloyan89
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Венецуела разполага с най-големите потвърдени запаси на петрол в света.

По големи от тези на Саудитска Арабия и САЩ взети заедно и все някога ще просперира.

Относно картофките - тия боклуци по-добре 1000$ да ги направят.

Връзка към коментар

Венецуела разполага с най-големите потвърдени запаси на петрол в света.

По големи от тези на Саудитска Арабия и САЩ взети заедно и все някога ще просперира.

Относно картофките - тия боклуци по-добре 1000$ да ги направят.

 

Стискам им палци някога да се оправят поне до средно латиноамериканско ниво, защото много ми се ходи там като турист, но както показва и примерът на Венецуела наличието на природни ресурси не е никаква гаранция за просперитет. В много африкански държави или Ирак също има много природни ресурси, но това не ги прави автоматично проспериращи държави.

 

Нефтът като природен ресурс ще има стратегическо значение максимум още 20-30 години. Ако до тогава не се възползват от него, след това ще е късно, защото ВЕИ революцията върви с пълна пара. Скоро Международната агенция по енергетиката завиши прогнозите си за фотоволтаиците, като прогнозира, че до 2050-та година само от тях ще се произвежда над 50% от електроенергията. Като към тази тенденция добавим и факта, че заради шистовите технологии предлагането на нефт над определени ценови нива краткосрочно и средносрочно е почти неограничено, положението на държавите добиващи нефт не е розово, нито краткосрочно, нито средносрочно, нито дългосрочно.

 

Що се отнася до картофките и другата храна на Макдоналдс в много държави това са единствените неща които човек може да хапне. В Латинска Америка хигиената е горе долу ок, но в Азия или Африка съм приемал Макдоналдс, като остров на цивилизацията, където човек може да се наяде спокойно без опасност следващите дни да ги прекара в тоалетната ;)Различните консерванти и химикали дългосрочно може да не са много полезни, но краткосрочно са за предпочитане пред заразите, които може да получиш от развалена храна.

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Контроверсната личност Тери Робин има доста обстойна нова публикация за Венецуела.

Спрямо година назад, нещата са още по-зле.

Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Къде отиде Елена Дичева? Последно писа, че ще ходи във Венецуела или от тогава нищо от нея. От миналата година не е влизала и в сайта.

 

И аз тези дни случайно отново се сетих за плановете ми, свързани с Венецуела, и препрочитах сайтовете с информация за Анхел и Рорайма. Като гледам, няма да ги осъществя скоро, не и преди 2018 г., но междувременно всяка актуална информация би била полезна. 

Оги - ruwenzogy -, ти някакви новини имаш ли от Елена? Ти преди поддържаше някаква връзка с нея. Направила ли е трековете, върнала ли се е, как е минало пътуването?

Връзка към коментар

Погледнете блога на Тери. Наскоро пак е била във Венецуела за известно време и този път беше писала хубави неща. В смисъл, че първия път като е била не й е харесало, а втория път е било по-добре за тях.

Връзка към коментар

Елена отдавна се върна и междувременно обиколи още няколко интересни места, включително Африка.

За Венецуела към есента на 2017 и аз почвам да се ослушвам за евтини самолетни билети (както и за Колумбия).

Там природните красоти са неописуеми - водопада Анхел, платото Канайма, Нац.парк Рорайма, делтата на Ориноко, Пико де Боливар, архипелага Лос Рокес, остров Маргарита..... (да се избягва столицата).

Ако има навити за споделения период , да се стягаме и да чакаме офертите...

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.