EmoKrastev Публикувано: 1 май Публикувано: 1 май Ако се пътува с кола и има голяма опашка на капитан Андреево може да се пробва да се мине през Гърция и да се влезе оттам в Турция. Пункта е много малък и дори турците минават през капитан Андреево. Минавал съм мисля че 4 пъти и никога не ни е отнемало повече от 30-ина минути, единия път минахме оттам заради голяма опашка към България и изпреварихме познати които останаха да чакат с около 3 часа, а тогава още проверяваха документи на българи-гръцката граница. Разликата в разстоянието по спомен е към 25 км 7
Duke Публикувано: 1 май Публикувано: 1 май преди 4 часа, Argentique каза: А за хора не от София (аз) няма никакъв смисъл да ходят до София, за да летят до Истанбул. Миналата година го направих – излязох от вкъщи в 7.30 за полет в 22 от Сабиха. На връщане имах 10 часа престой в Истанбул, хванах си автобусчето и бях вкъщи преди кацане на самолета в София. Аз основно имам предвид "спестяване" от отсечка София - Истанбул при полети с турците, което за мен е неоправдано. Не че другото е оправдано - правил съм го за свързващи полети от Мадрид до Куба и от Париж до Монреал, но принципно предпочитам презокеански и междуконтинентални да купувам на един билет от София...
Duke Публикувано: 1 май Публикувано: 1 май преди 4 часа, master_of_germs каза: Инвазията към Алжир става Пропуснал съм тази "инвазия", а можех да съм относително полезен - все пак съм живял в тази страна, макар и преди 40 години... 1 1 1
Гост Публикувано: 1 май Публикувано: 1 май преди 17 минути , Duke каза: Пропуснал съм тази "инвазия", а можех да съм относително полезен - все пак съм живял в тази страна, макар и преди 40 години... Съмнявам се да се е променило кой знае колко ...
stanimir Публикувано: 2 май Публикувано: 2 май On 4/24/2026 at 3:17 PM, ivailo_radev said: А, ние говорим за съвсем различни фотоволтаици. Аз говоря за 2 KW, като остана под 800-те вата, които мога да вкарвам в мрежата. И цена със стойките за балкона ми от общо 590 евро. И нямам никакви регулаторни ограничения (за момента де). Даже не трябва да го регистрирам никъде. Ползвам си го , все едно си слагам газово котлонче на балкона. И естествено при моят западен балкон ще произвежда около 400-500 KW на година де. Т.е. колкото да покрива разхода на хладилника и рутера (+- разбира се) през деня, докато го огрява слънцето. Тъкмо днес стана на въпрос с познат от ЕРП който отговаря за тия неща.Та в България, ако е само за собствени нужди няма нужда от никакво разрешение , но трябва да им пуснем уведомление по някакъв там образец.Реално обаче не упражняват никакъв контрол или санкции.Ходят по проверки единствено , ако завистлив съсед почне да пуска жалби или ако си му нарушил имотните граници. 3
Иван Попов Публикувано: 2 май Публикувано: 2 май Само и аз да вметна още малко инфо за Капитан Андреево, ако може разбира се 😊 Моите родители пътуват поне по 2 пъти всяка година до Турция и почти винаги минават през Гърция – без никакви проблеми и без опашки. Това е алтернативният маршрут, който често се подценява: през ГКПП Капитан Петко войвода (Орменио). Там рядко се чака повече от 25–30 минути. Дори със заобикалянето спрямо ГКПП Капитан Андреево, в повечето случаи пак излиза по-бързо и значително по-спокойно. Кой пункт в Гърция да изберете? Зависи накъде сте тръгнали: За пазар в Одрин (Edirne): Минете през ГКПП Кастаниес – Пазаркуле. Влизате в града буквално „през задния вход“ – обикновено почти няма трафик и избягвате цялото чакане. За Истанбул или Текирдаг: Използвайте ГКПП Кипи – Ипсала. Пътят е отличен, а пунктът е голям и значително по-добре организиран от Андреево. Лично мнение: Откакто Pegasus поддържат ниски цени, аз не бих тръгнал да пътувам с кола от Сандански до Истанбул. Времето и нервите също имат цена. Иначе защо така се получа на тези граници, нямам никакво обяснение просто...... 3
Hakkâri Spor Публикувано: 2 май Публикувано: 2 май На 1.05.2026 г. в 14:17, Argentique каза: авио́н гитти́ (не знам дали е така) Всъщност “учак гитти”. Може и “учак гитмиш”. Не че е важно, разбира се 🙂 @Azia, съжалявам за неприятната случка. От SAW или от IST е трябвало да летите? 2
stanimir Публикувано: 2 май Публикувано: 2 май 9 minutes ago, Иван Попов said: Само и аз да вметна още малко инфо за Капитан Андреево, ако може разбира се 😊 Моите родители пътуват поне по 2 пъти всяка година до Турция и почти винаги минават през Гърция – без никакви проблеми и без опашки. Това е алтернативният маршрут, който често се подценява: през ГКПП Капитан Петко войвода (Орменио). Там рядко се чака повече от 25–30 минути. Дори със заобикалянето спрямо ГКПП Капитан Андреево, в повечето случаи пак излиза по-бързо и значително по-спокойно. Кой пункт в Гърция да изберете? Зависи накъде сте тръгнали: За пазар в Одрин (Edirne): Минете през ГКПП Кастаниес – Пазаркуле. Влизате в града буквално „през задния вход“ – обикновено почти няма трафик и избягвате цялото чакане. За Истанбул или Текирдаг: Използвайте ГКПП Кипи – Ипсала. Пътят е отличен, а пунктът е голям и значително по-добре организиран от Андреево. Лично мнение: Откакто Pegasus поддържат ниски цени, аз не бих тръгнал да пътувам с кола от Сандански до Истанбул. Времето и нервите също имат цена. Иначе защо така се получа на тези граници, нямам никакво обяснение просто...... Ти си лесен , аз за лош късмет съм по-близо до румънската граница отколкото до гръцката.За далечните дестинации са почти на същия хал като София - нищо конкурентно.Поне китайци да кацат , ама тц. 2
EmoKrastev Публикувано: 2 май Публикувано: 2 май преди 41 минути , Иван Попов каза: Само и аз да вметна още малко инфо за Капитан Андреево, ако може разбира се 😊 Моите родители пътуват поне по 2 пъти всяка година до Турция и почти винаги минават през Гърция – без никакви проблеми и без опашки. Това е алтернативният маршрут, който често се подценява: през ГКПП Капитан Петко войвода (Орменио). Там рядко се чака повече от 25–30 минути. Дори със заобикалянето спрямо ГКПП Капитан Андреево, в повечето случаи пак излиза по-бързо и значително по-спокойно. Кой пункт в Гърция да изберете? Зависи накъде сте тръгнали: За пазар в Одрин (Edirne): Минете през ГКПП Кастаниес – Пазаркуле. Влизате в града буквално „през задния вход“ – обикновено почти няма трафик и избягвате цялото чакане. За Истанбул или Текирдаг: Използвайте ГКПП Кипи – Ипсала. Пътят е отличен, а пунктът е голям и значително по-добре организиран от Андреево. Лично мнение: Откакто Pegasus поддържат ниски цени, аз не бих тръгнал да пътувам с кола от Сандански до Истанбул. Времето и нервите също имат цена. Иначе защо така се получа на тези граници, нямам никакво обяснение просто...... Ние за времето дето ще стигнем до София ще отидем до летище Истанбул, до Сабиха още 30-40 минути. Защо така става и аз не знам - преди месец и половина като пътувах, на Малко Търново от 3 ленти работеше само една, коли и автобуси всички на едно място, един човек проверява паспортите. На въпроса ми защо е сама, къде са и колегите ми отговори - колегите си имат и друга работа /неделя следобед, предполагам си имаха работа в къщи/. Преди две седмици пък турците нямаха система и дремахме повече от час там. Ако не е на едната граница ще е на другата - що така нямам идея. 1
T.E.Lawrence Публикувано: 2 май Публикувано: 2 май Обикновено планирам за една година напред. Сега планирах "само" десет месеца предварително и са резервирали любимата ми хотелска стая. 2 2 1
Иван Попов Публикувано: 2 май Публикувано: 2 май преди 2 часа, stanimir каза: Ти си лесен , аз за лош късмет съм по-близо до румънската граница отколкото до гръцката.За далечните дестинации са почти на същия хал като София - нищо конкурентно.Поне китайци да кацат , ама тц. Да, аз наистина съм лесен – кеф ми София, кеф ми Солун или Атина 🙂 Но за теб наистина не е толкова удобен вариант, щом си по-нагоре – там вече географията си казва думата, просто нямаш особен избор. Знам, че вече и Букурещ има много варианти с доста полети из Европа, но Истанбул си е друго ниво – град с над 20 милиона население, огромен хъб с изключително много и често по-изгодни връзки до почти целия свят. Преди 1 час, EmoKrastev каза: Ние за времето дето ще стигнем до София ще отидем до летище Истанбул, до Сабиха още 30-40 минути. Защо така става и аз не знам - преди месец и половина като пътувах, на Малко Търново от 3 ленти работеше само една, коли и автобуси всички на едно място, един човек проверява паспортите. На въпроса ми защо е сама, къде са и колегите ми отговори - колегите си имат и друга работа /неделя следобед, предполагам си имаха работа в къщи/. Преди две седмици пък турците нямаха система и дремахме повече от час там. Ако не е на едната граница ще е на другата - що така нямам идея. Да, напълно те разбирам – и аз съм попадал на такива ситуации… на едната граница всичко върви, на другата – блокаж без обяснение. Абсолютен късмет си е понякога. Просто при мен идеята с Гърция е по-скоро като план Б – когато на ГКПП Капитан Андреево стане тотален блокаж. Не винаги е по-бързо, но в такива моменти може да спаси часове висене. Истината е, че по нашите граници всичко е малко „на късмет“ – ако уцелиш момент, минаваш за 20–30 минути, ако не… може да изгубиш половин ден без причина.
Емил Маринов Публикувано: 3 май Публикувано: 3 май На 2.05.2026 г. в 16:20, stanimir каза: Тъкмо днес стана на въпрос с познат от ЕРП който отговаря за тия неща.Та в България, ако е само за собствени нужди няма нужда от никакво разрешение , но трябва да им пуснем уведомление по някакъв там образец.Реално обаче не упражняват никакъв контрол или санкции.Ходят по проверки единствено , ако завистлив съсед почне да пуска жалби или ако си му нарушил имотните граници. Специално за варианта с тези маломощните които се слагат на терасата си е проблем и не става просто да го вземеш от магазина и да го сложиш на балкона и да го включиш в контакта. Текущите електромери ще отчетат свободната мощност която си генерирал и не си използвал като твое потребление.
Йосиф Милчов Публикувано: 3 май Публикувано: 3 май преди 22 часа, Hakkâri Spor каза: От SAW или от IST е трябвало да летите? Трябваше да летим от SAW, но накрая излетяхме от IST. С други думи трябваше да летим с Pegasus, но летяхме с Air Algeria 6 2
neuromancer Публикувано: 26 май Публикувано: 26 май Преместих дискусията за парфюмите тук че така ще е по-полезна
Eva eva Публикувано: 26 май Публикувано: 26 май Полет Дъблин - София, бели граждани има малко, много малко 😄😄😄 1 5 1
Duke Публикувано: 26 май Публикувано: 26 май преди 34 минути , Eva eva каза: Полет Дъблин - София, бели граждани има малко, много малко 😄😄😄 Зависи кой изпълнява полета. Преди две години на борда бяха само "бели граждани", съгласно твоето определение. Но, имаше прекачване в Германия... 2
Coo Публикувано: 5 юни Публикувано: 5 юни Бяхме взели един Египет с Уиз точно преди да започне училището на 15 септември, но са канселирали полетите до октомври. Дните за "семейни причини" не ми се харчат много за дестинация като Египет и сега се чудя Априлската ваканция първия и втория уикенд на април ли хващаше традиционно или няма традиции в тази работа и МОН си я местят всяка година?
ДиянаВ Публикувано: 5 юни Публикувано: 5 юни преди 13 минути , Coo каза: Бяхме взели един Египет с Уиз точно преди да започне училището на 15 септември, но са канселирали полетите до октомври. Дните за "семейни причини" не ми се харчат много за дестинация като Египет и сега се чудя Априлската ваканция първия и втория уикенд на април ли хващаше традиционно или няма традиции в тази работа и МОН си я местят всяка година? Традиционно от моето ученическо време беше 1-10 април. Сега пак се запазва традицията да е първата седмица на април. Когато обаче е много близо до Великден, както тази година, ги сливат. 2027 г. Великден ще е чак през май, така че според мен ще има пролетна ваканция първата седмица на април. Питай AI кога е била пролетната ваканция 2021 и 2024. В Тези последни години Великден е в началото на май. Казва, че тогава ваканцията е от първата събота на април. 3
Coo Публикувано: 5 юни Публикувано: 5 юни Нямам търпение да свърши тази заложническа криза с МОН и всичкото планиране, което се върти около това... 😆 А сме едва в началото 🫠 1
stanimir Публикувано: 5 юни Публикувано: 5 юни Когато @Иван Поповоглави МОН , тогава ще може да си избирате датите на ваканциите.Добра душа е ,няма да откаже.Стискайте палци да е по-скоро! 26
Taliana Публикувано: 6 юни Публикувано: 6 юни преди 14 часа, Coo каза: Нямам търпение да свърши тази заложническа криза с МОН и всичкото планиране, което се върти около това... 😆 А сме едва в началото 🫠 Като свърши тази криза, ще дойдат още по-сложни планирания... Както е казал народа - "Малки деца - малки проблеми, големи деца-големи проблеми!" 3
Иван Попов Публикувано: 6 юни Публикувано: 6 юни преди 18 часа, stanimir каза: Когато @Иван Поповоглави МОН , тогава ще може да си избирате датите на ваканциите.Добра душа е ,няма да откаже.Стискайте палци да е по-скоро! Ехе, една ли ще оглавявам МОН! 😄 Ако чакате на мен за ваканциите, по-добре още отсега си резервирайте хотелите. 😉 Доста се посмях на това, иначе. Но първо трябва да мина през зам.-директор, директор, РУО, МОН и още доста стъпала. Ако изобщо тръгна по този път де. 😀 4
stanimir Публикувано: 6 юни Публикувано: 6 юни 44 minutes ago, Иван Попов said: Ехе, една ли ще оглавявам МОН! 😄 Ако чакате на мен за ваканциите, по-добре още отсега си резервирайте хотелите. 😉 Доста се посмях на това, иначе. Но първо трябва да мина през зам.-директор, директор, РУО, МОН и още доста стъпала. Ако изобщо тръгна по този път де. 😀 Не , просто трябва да се появи кой да те назначи и почваш наесен.Ай сега , Делян стана зам.министър мисля на 25. Пожелавам ти да изминеш пътя , но обичайно нещата работят другояче 😞 4 1
Дани Магелани Публикувано: 6 юни Публикувано: 6 юни преди 55 минути , Иван Попов каза: Ехе, една ли ще оглавявам МОН! 😄 Ако чакате на мен за ваканциите, по-добре още отсега си резервирайте хотелите. 😉 Доста се посмях на това, иначе. Но първо трябва да мина през зам.-директор, директор, РУО, МОН и още доста стъпала. Ако изобщо тръгна по този път де. 😀 Батко ти Станимир има право. Това са политически назначения. Изискват се други качества. Но за твоето поколение може и да се промени нещо. След моят над 40 годишен път в тази система, съм по-скоро скептик. 4 1
horus92 Публикувано: 7 юни Публикувано: 7 юни В момента съм на Азорите Флореш, но облаците са толкова ниско, че вчера минахме покрай някои кратери и даже не се разбра, че има такива. Та трябваше да променяме програмата в движение. На Faja de Lopo Vaz имаше видимост за щастие беше доста интересно в този мрак като от друга планета, само чаках пришалецът да изскочи от някъде. След това се отказах от всичко в западната част и отидохме на подветреното източно крайбрежие, където имаше видимост. Даже и слънце имаше. Днес трябваше да ходим на Корво, но 2 часа преди това го отмениха. Силно се надявам поне малко да се разредят облаците, че иначе трябва да съм изобретателен с активностите. Иначе островът е много красив, от малкото видяно, много пуст, вечерта от най северната до на южната точка серазминахме с 4 коли само. 36
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега