bobole4e Публикувано: 11 октомври, 2025 Публикувано: 11 октомври, 2025 Ама няма ли нещо универсално, за всякакви телефони? Нито Самсунг имаме нито айфон...
Marisha Публикувано: 11 октомври, 2025 Публикувано: 11 октомври, 2025 преди 2 минути , bobole4e каза: Ама няма ли нещо универсално, за всякакви телефони? Нито Самсунг имаме нито айфон... Няма, поне аз не знам. 1 1
bad kid Публикувано: 11 октомври, 2025 Публикувано: 11 октомври, 2025 https://uk.pcmag.com/mobile-phone-accessories/154864/tile-pro-2024 Това ? 3
neuromancer Публикувано: 11 октомври, 2025 Публикувано: 11 октомври, 2025 Аз не съм ползвал тия тагове, но мога да търся айфона на жената, като се логна от Уиндоус компютър или андроид и също Андроид телефон, така че си мисля, че би трябвало да може да се ползва всякак, евентуално като се логнеш в акаунта през браузъра.
crazyhorse Публикувано: 11 октомври, 2025 Публикувано: 11 октомври, 2025 преди 42 минути , bobole4e каза: Ама няма ли нещо универсално, за всякакви телефони? Нито Самсунг имаме нито айфон... Пробвай тези https://chipolo.net/en/ https://pebblebee.com/?srsltid=AfmBOoo9saHGe4HJzGfSJUjkQbS0b7CMjvbKMvQmJHryiSvhPE0PJOU7 3
bad kid Публикувано: 11 октомври, 2025 Публикувано: 11 октомври, 2025 Май това на Епъл не може да се регистрира без тяхно устройство.
neuromancer Публикувано: 11 октомври, 2025 Публикувано: 11 октомври, 2025 Ами предполагам трябва да имаш акаунт в Епъл, както за всички неща. А ако въобще нямаш, взимаш андроидското и ако си купиш устройство на Епъл действаш през Гугъл мапс. И обратното. Имам предвид, щом искаш да работи на двете системи, имаш поне по едно устройство от двете системи.
Емил Маринов Публикувано: 12 октомври, 2025 Публикувано: 12 октомври, 2025 Нещо като кратко ревю. В общият случай таговете работят само с една от системите - Андроид или IOS (но има и изключения - https://mili-shop.com/products/mitag-duo-micard). Като цяло е добре да се избират варианти които работят директно с операционната система и не изискват инсталирането на допълнителен софтуер. Като начин на работа повечето работят по bluetooth, но по-качествените поддържат и UWB което дава някои допълнителни предимства, но се поддържа само от по-висок клас телефони (Apple, Samsung S series ....). Някои модели са със сменяема батерия (предимно кръглите модели тип чип са с 2032), други са с презареждаема, а някои трябва да се сменят като им свърши батерията (тип кредитна карта). В зависимост от функционалност която се търси може да се наложи да се плаща допълнителен абонамент - примерно на Tile - https://www.life360.com/en-eu/plans-pricing?icid=nav_plans_eu. Основното показване на картата работи при всички безплатно. В Кауфланд периодично пускат комплект от 3 бр. за iOS за 24 лв - с базова функционалност. За Андроид малко по-трудно се намират, но все пак има. 6 1
Coo Публикувано: 12 октомври, 2025 Публикувано: 12 октомври, 2025 Имаме един на Самсунг за ключовете на колата. Работи екстра. Иначе от Джъмбо бяхме взели един от някаква тяхна марка лятото, но дори ей така за пробата все не се сещаме да го пробваме. 1
Coo Публикувано: 12 октомври, 2025 Публикувано: 12 октомври, 2025 Редакция: добре, че беше тази тема да го пробваме. Изпищя от една раница. Половинката каза, че е бил 11 лева. Но работи с Apple само май. 3 1
T.E.Lawrence Публикувано: 16 октомври, 2025 Публикувано: 16 октомври, 2025 Катарците са премахнали врътката за полет с мили между Пном Пен и Сайгон за 7500 мили. Сега вече искат 45 000 до новото летище на Пном Пен, което е абсурдно и обезмисля всичко. 😢 3
stotan Публикувано: 19 октомври, 2025 Публикувано: 19 октомври, 2025 От три дни вечер получавам на телефона си по няколко пъти следното съобщение: "You verification bunq code is..." Нямам акаунт в тая банка в Нидерландия. Не знам какво искат- да вкарам кода, опитват се да го познаят? И не знам какво да правя... 1
neuromancer Публикувано: 19 октомври, 2025 Публикувано: 19 октомври, 2025 Ами щом нямаш акаунт, нищо не правиш. Някой дали погрешка или с лоши намерения е сложил твоя телефон и се опитва да си влезе в акаунта. 1
stotan Публикувано: 19 октомври, 2025 Публикувано: 19 октомври, 2025 преди 20 минути , aleksandrina каза: Блокирай номера. Получавам SMS-и на 1220. Не знам, ако се обадя на Виваком, те могат ли да кажат откъде идват. Аз потърсих в интернет и видях, че bunq е някаква онлайн дигитална банка от Нидерландия. Изглежда нямат физически офиси, няма chat да се оплачеш. Много подозрителна история, не ми изглежда да бъркат моя номер, но какво искат да постигнат... 1
Coo Публикувано: 19 октомври, 2025 Публикувано: 19 октомври, 2025 @stotan bunq имат бекофис в София от няколко години, да не се пробват да те рекрутват по интересен начин 😝 3
neuromancer Публикувано: 19 октомври, 2025 Публикувано: 19 октомври, 2025 Тия кодове за two factor authentication идват от няколко номера, като от един номер идват за много неща. Няма смисъл да блокираш и после след време да се чудиш защо не ти идва кода за друго нещо 🙂 Не ми е съмнително, нито мисля, че някой иска нещо от теб конкретно. Някой си е отворил сметка там, ама е сбъркал телефона с твоя. Като се опитва да влезе, банката праща код на обявения телефон. Нищо не правиш и толкова. Аз така се шашнах веднъж, даже си помислих, че някой краде самоличност. Почват да ми идват фактури за застраховка на БМВ на моя мейл, строителни материали, че и от Англия, където живях преди 20 години... Моя мейл в Гугъл е име.фамилия@гмаил.ком, а тия идват на имефамилия@гмаил.ком, някой адаш си го е писал там. За имейл сървърите двете неща са идентични. Чудех се как да му пиша, ама няма как, то мейла е моя. Накрая се логнах в сайтовете, смених паролите и нещата спряха да идват 🙂 Явно недоглеждане беше, защото в акаунтите освен номера на колата и адреса му видях, името моето, въобще голяма уязвимост 🙂 3 1
stotan Публикувано: 19 октомври, 2025 Публикувано: 19 октомври, 2025 преди 17 минути , neuromancer каза: Не ми е съмнително, нито мисля, че някой иска нещо от теб конкретно. Аз нещо се вкарах в някакъв филм- как някой ще вземе да изтегли кредит от мое име- в някой хотел са ми сканирали паспорта и ми имат телефона и някой върти кодове, докато улучи... Много филми съм гледала май. 🤯
neuromancer Публикувано: 19 октомври, 2025 Публикувано: 19 октомври, 2025 Дигиталните банки си имат съпорт, ама може да не е лесно достъпен ако нямаш акаунт. А ако си идват само кодове по смс, няма как да разбереш кой е акаунта... Ако много ти се занимава може да пробваш да им обясниш, ама според мен ще е голяма разправия със съмнителен резултат. Ако някой ще прави измама, ще сложи твоето име, но неговите координати за връзка, а тук е сложил твоя телефон, което няма много смисъл. Ако ти имаше сметка там, би могло някой да се опитва да влезе, ама ти казваш, че нямаш... Според мен е грешка. 4
Яничка Публикувано: 19 октомври, 2025 Публикувано: 19 октомври, 2025 @stotan, и аз мисля, че притеснението е излишно. Грешно въведен телефонен номер от някого вероятно. 3
aleksandrina Публикувано: 20 октомври, 2025 Публикувано: 20 октомври, 2025 преди 11 часа, neuromancer каза: Аз така се шашнах веднъж, даже си помислих, че някой краде самоличност. Почват да ми идват фактури за застраховка на БМВ на моя мейл, строителни материали, че и от Англия, където живях преди 20 години... Моя мейл в Гугъл е име.фамилия@гмаил.ком, а тия идват на имефамилия@гмаил.ком, някой адаш си го е писал там. Преди месец получих мейл от ЕлАл да се чекирам. Влезнах в резервацията и хоп- телефонен номер, но набирайки го- виждам, че е с цифра по- малко. Някоя адашка беше объркала нейния мейл с моя. Ама и телефона си беше объркала. 2
stotan Публикувано: 20 октомври, 2025 Публикувано: 20 октомври, 2025 Аз разбирам, че някой може да сбърка. Първо се учудих какви са тия SMS-и. Tова bunq не го бях чувала, питах AI, той ме светна, че е банка. Обаче да сбъркаш телефонния си номер един ден 5 пъти, на следващия- 3 пъти, след 1 час още 2 пъти, на следващия ден още 2 пъти... Ако имаш акаунт, няма ли да се усетиш още първия ден. Ако нямаш и се мъчиш да си създадеш- също. И получих еднократно и код в съобщение на испански за някакъв Vantage (според AI Vantage e брокер за търговия). Вижда ми се съмнително. Ще се обадя на Виваком, не знам те какво могат да кажат.
neuromancer Публикувано: 20 октомври, 2025 Публикувано: 20 октомври, 2025 Ами предполагам, че грешния номер е въведен веднъж и после човека само се опитва да си влезе и се чуди защо не му идват смс-ите ... Де да знам, ако някой тепърва ще създава акаунт ще си сложи неговия телефон, не твоя, за да има достъп. Ако акаунта е твой ще е с твоя телефон. Специално Виваком не виждам какво ще ти кажат, трябва да говориш с банката... 1
MayaS Публикувано: 20 октомври, 2025 Публикувано: 20 октомври, 2025 Аз имах такъв проблем преди години с грешен тел номер и получавах разни съобщения. Направих снимки на екраните и ги разпечатах също и договора с моб. оператор, че това е твоя номер. Написах едно заявление и отидох до клон на банката. По-телефона не става. Оправиха проблема, но при теб е онлайн и виж дали не можеш да изпратиш документите онлайн по някакъв начин. 3
Гост Публикувано: 16 ноември, 2025 Публикувано: 16 ноември, 2025 Искам да де оплача каскадно първо от това, че ми се развали хладилника, а аз мразя топлотата по принцип. Явно няма смисъл да се ремонтира и ще трябва да се сменя. От друга страна, по ред причини в последните години намразих и пътуванията и пътуващите хора. А сега като почнах да му свалям магнитите, се оказа, че и аз пътувам немалко … И така автоматично по дефиниция нямах друг избор освен да намразя и себе си!
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега