Argentique Публикувано: 17 август, 2023 Сподели Публикувано: 17 август, 2023 Сглобявала съм самостоятелно двукрилен гардероб, спалня и скринове от Юск, обаче и 20 стотинки никой не ми даде. 🤣 Та не става ясно от какво се оплакваш. 😁🤔 4 1 11 Връзка към коментар
Asya Assenova Публикувано: 17 август, 2023 Сподели Публикувано: 17 август, 2023 преди 35 минути , dimitrov6 каза: Днес сглобявах 5 часа този скрин от JYSK магазин.Има 251 дребни елемента,като винтове,планки и други.Свалих 1 килограм от изпотяване,въпреки че климатика работеше в стаята.Накрая майка ми даде 20 лв за труда. Това си е за рубриката “Искам да се похваля”.Три в едно хубави неща: свършил си нещо полезно, отслабнал си и пари си спечелил” преди 4 минути , Argentique каза: Сглобявала съм самостоятелно двукрилен гардероб, спалня и скринове от Юск, обаче и 20 стотинки никой не ми даде. 🤣 Та не става ясно от какво се оплакваш. 😁🤔 Сбъркал е рубриката:) 17 Връзка към коментар
dimitrov6 Публикувано: 19 август, 2023 Сподели Публикувано: 19 август, 2023 Ако някой пътува с автобусна фирма Ардатур от Варна, Бургас, Стара Загора и Хасково към Гърция или Германия, правят на една бензиностанция на магистрала Тракия прехвърляне в други автобуси без да го знаете. Вчера пътувах от Стара Загора до Пловдив с тях и се оказа,че билета ми е за международен автобус идващ от Варна, през Бургас и в който май са качени пътници за Гърция и Германия заедно. От Хасково тръгват 2 автобуса, един за Гърция, друг за Германия и там ,където се срещат магистрала Марица и Тракия на първата бензиностанция спряхме и казаха,че вън чакат тези автобуси и ,който е за Атина да се прехвърли в единия, а който за Прага и Нюрнберг в другия. А който е за Пловдив може и в двата по желание. 🙂 2 5 Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 24 август, 2023 Сподели Публикувано: 24 август, 2023 Искам да се оплача, че днес звънях на повече от 5 места за "Фестивала на носията в село Жеравна" и всичко е заето за 2024 година.... Е как можаха вчера казаха кога ще е за 2024 година и от днес всичко е full max. Ами ако не ще се спи на палатка и това е 😀 3 1 1 1 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 24 август, 2023 Сподели Публикувано: 24 август, 2023 преди 36 минути , Иван Попов каза: Искам да се оплача, че днес звънях на повече от 5 места за "Фестивала на носията в село Жеравна" и всичко е заето за 2024 година.... Е как можаха вчера казаха кога ще е за 2024 година и от днес всичко е full max. Ами ако не ще се спи на палатка и това е 😀 По-скоро не им се занимава / не желаят отсега да определят цените и за това автоматично ти отказват, пробвай пак като наближи. 5 1 Връзка към коментар
ВениК Публикувано: 25 август, 2023 Сподели Публикувано: 25 август, 2023 Чета аз как разни хора се жалват от Booking и си налягам парцалите и мълча. Не съм имала грам проблем. До сега.. Чоплеше ме отвътре още като почнах да резервирам 17 поредни нощувки на 14 места в Португалия и Испания ама си викам.. споко, всичко ще е наред. Беше, до вчера, а остават до началото на пътуването само 18 дена. Вчера гледам съобщения на пощата. Първото гласи, че място за настаняване Х не може да ни поеме / при потвърдена отдавна резервация / и ни предлагат замяна с друго място на 1,1 км от резервираното, бюджетна стая за двама. То хубаво, ама ние пътуваме трима, а и като гледам хич не е бюджетно. Нашата резервация беше за 60 евро, те ни предлагат за 120 евро. Айде няма нужда. Отказах им предложението и си намерих друго място. Резервирах и реших да видя въпросното място, дето не могат да ни поемат може ли да го махна от резервациите. Не мога. Да си седи, не ми пречи стига да не се присетят нещо с по-късна дата. Второто съобщение гласи, че друго място за настаняване по маршрута ни - Y има проблеми с резервацията ни, не могат да я потвърдят тъй като не сме платили. Моляяя, платено е още на 16 февруари. То и по-друг начин при тях не ставаше. Искаха авансово, имам си потвърждение, че е платено и потвърдена резервация на това основание. Вчера пак си прегледах плащанията, да, минало е плащането. Би трябвало да е всичко наред, нооо... Днес въпросното място за настаняване е пуснало съобщение, че от април до октомври не работи с booking и да им звънна директно да се разберем. Еее, това ми идва в повече.. Какво да се разбираме?? Ще звъня, не знам какво да очаквам обаче.. Гадост. 6 1 2 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 25 август, 2023 Сподели Публикувано: 25 август, 2023 Единствената комуникация, която трябва да имаш е с Букинг. Те са посредника, те трябва да те компенсират. И двете места за настаняване играят извън правилата, няма защо доброволно да влизаш в игрите им. Ти си клиент на Букинг и те трябва да имат грижата да решат и двете ситуации. Първото място за настаняване вероятно очаква да анулираш резервацията за твоя сметка, затова покажи съобщението на букинг възможно най-скоро, както и че си направила нова резервация. Ако е цената е по-висока, букинг ще поиска от първото настаняване да поеме разликата. За второто място за настаняване Букинг трябва да ти предложат алтернатива, ако въобще е истина, че не работят заедно от април. Задължително говори първо с Букинг, имаше мнения за опит за измама при искане за повторно плащане. 11 Връзка към коментар
ВениК Публикувано: 25 август, 2023 Сподели Публикувано: 25 август, 2023 Благодаря за съветите. По първия казус комуникирам със съпорта на букинг и им обясних всичко. Новото резервирано място, дето аз го намерих е с малко по-ниска цена от първото. Няма да имам претенции и считам случая за приключен. Костваше ми още време, ама все пак приключих случая. Вторият казус обаче е много интересен. Звъних един път в мястото за настаняване, никой не отговаря. Ще пробвам още 2 пъти и тогава ще се обърна към Booking. Дано само с тия два проблема да се размина при 14 различни резервации. 3 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 25 август, 2023 Сподели Публикувано: 25 август, 2023 Комуникация само с букинг. Миналата година имах 39 резервации за 46 поредни дни. На едно единствено място имах проблем да се свържа с домакина когато пристигнахме, но през букинг успяхме да го намерим до половин час. Сигурно съм късметлия, тази година пак нямам никакви драми, но ми предстоят още над 20 нощувки до края на септември и се надявам късметът да не ме изостави. 10 Връзка към коментар
Светославов Публикувано: 25 август, 2023 Сподели Публикувано: 25 август, 2023 преди 12 часа, Иван Попов каза: Искам да се оплача, че днес звънях на повече от 5 места за "Фестивала на носията в село Жеравна" и всичко е заето за 2024 година.... Е как можаха вчера казаха кога ще е за 2024 година и от днес всичко е full max. Ами ако не ще се спи на палатка и това е 😀 Ако беше им пратил снимка с носия и затъкнати в силяхлъка чифте пищове, какъвто си ни левент, одма щяха да ти резервират. 🙂 Котел, Медвен и Катунище са съвсем наблизо за преспиване, пък и си заслужават ако имате някой ден в повече. Ние в началото на Септември ще се поразтъпчем из тоя край. 1 Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 26 август, 2023 Сподели Публикувано: 26 август, 2023 На 25.08.2023 г. в 11:43, Светославов каза: Ако беше им пратил снимка с носия и затъкнати в силяхлъка чифте пищове, какъвто си ни левент, одма щяха да ти резервират. 🙂 Котел, Медвен и Катунище са съвсем наблизо за преспиване, пък и си заслужават ако имате някой ден в повече. Ние в началото на Септември ще се поразтъпчем из тоя край. Ще изчакам малко и пак ще пробвам, ако не ще им изпратя една снимка 😃 Например ето тази: А може и една от готовите ми песни, които сам съм си измислил с едно момиче 😊 В краен случай с палатката в колата и това ще е...... Ако не намеря, нямам друг избор просто 😉 10 15 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 26 август, 2023 Сподели Публикувано: 26 август, 2023 За догодина е малко странно да няма места въобще, по-скоро искат да видят как ще вървят цените, за да не се минат (или да ти разправят как уж има наводнение и трябва да откажат резервацията, пък в същото време продават 2 пъти по-скъпо). 4 1 Връзка към коментар
Coo Публикувано: 26 август, 2023 Сподели Публикувано: 26 август, 2023 Едни майстори ми оправяха тавана и предложиха да ми освежат и жилището. То е малко и го опаткаха много бързо. На пръв поглед всичко изглеждаше приемливо... Обаче боядисвали вратата с блажна боя без да застелят и сега всичкото естествен паркет под нея е в пръски и капки боя. Те и други мизерии сътвориха, но поетапно ги отстранявам. Не съм чевръста в ремонтите, това е положението. Взех кореселин за тези пръски блажна боя по паркета, много трудно се махат, ако изобщо, ммму, а ме е страх, че ако много търкам, дървесината на паркета съвсем ще замине. Идеи с какво да махам блажната боя? 1 1 1 Връзка към коментар
traveler Публикувано: 26 август, 2023 Сподели Публикувано: 26 август, 2023 преди 25 минути , Coo каза: Едни майстори ми оправяха тавана и предложиха да ми освежат и жилището. То е малко и го опаткаха много бързо. На пръв поглед всичко изглеждаше приемливо... Обаче боядисвали вратата с блажна боя без да застелят и сега всичкото естествен паркет под нея е в пръски и капки боя. Те и други мизерии сътвориха, но поетапно ги отстранявам. Не съм чевръста в ремонтите, това е положението. Взех кореселин за тези пръски блажна боя по паркета, много трудно се махат, ако изобщо, ммму, а ме е страх, че ако много търкам, дървесината на паркета съвсем ще замине. Идеи с какво да махам блажната боя? Сигурно са боядисвали с друг тип боя. Има и ацетонови и др. Не съм много наясно. Ако имаш бензин, АМВ разтворител пробвай и с тях. По принцип ако уцелиш правилния трябва да става бързо. И внимавай да не свалиш и лака на паркета. Успех! Връзка към коментар
aleksandrina Публикувано: 26 август, 2023 Сподели Публикувано: 26 август, 2023 Преди 1 час, Coo каза: Едни майстори ми оправяха тавана и предложиха да ми освежат и жилището. То е малко и го опаткаха много бързо. На пръв поглед всичко изглеждаше приемливо... Обаче боядисвали вратата с блажна боя без да застелят и сега всичкото естествен паркет под нея е в пръски и капки боя. Те и други мизерии сътвориха, но поетапно ги отстранявам. Не съм чевръста в ремонтите, това е положението. Взех кореселин за тези пръски блажна боя по паркета, много трудно се махат, ако изобщо, ммму, а ме е страх, че ако много търкам, дървесината на паркета съвсем ще замине. Идеи с какво да махам блажната боя? С една шпакличка леко леко. 3 Връзка към коментар
bobole4e Публикувано: 26 август, 2023 Сподели Публикувано: 26 август, 2023 преди 3 часа, neuromancer каза: За догодина е малко странно да няма места въобще Не е толкова странно - има хора, които ходят всяка година и те направо преди да си тръгнат си запазват за догодина(било то устна договорка, малко капаро..) Разбира се, не е възможно всичко да е заето, но една част е заета така, по приятелски. 2 Връзка към коментар
Coo Публикувано: 26 август, 2023 Сподели Публикувано: 26 август, 2023 @aleksandrina два вида стъргалки купих, много са ситни капчиците 🙂 @traveler ще пробвам с други разредители значи... ПС: Усещам как това ще свърши. А циклене и лакиране на паркет колко излиза на кв.м.? 😉 2 Връзка към коментар
aleksandrina Публикувано: 26 август, 2023 Сподели Публикувано: 26 август, 2023 преди 31 минути , Coo каза: @aleksandrina два вида стъргалки купих, много са ситни капчиците 🙂 @traveler ще пробвам с други разредители значи... ПС: Усещам как това ще свърши. А циклене и лакиране на паркет колко излиза на кв.м.? 😉 Има едни шабери за керамични котлони. Те са фини. 4 Връзка към коментар
jul Публикувано: 26 август, 2023 Сподели Публикувано: 26 август, 2023 Да споделя за Спийди. Тръгнахме за Пелопонес без маски и акваобувки. Гледам в сайта - доставка до Гърция. Супер! Цената чудна /почти като градска пратка от 1 лист/. Първо не можело до офис, пък ние сме в Airbnb - де ще ме намерят? Все пак системата прие до офис. Обаче служителката ми объркала в телефона кода на България/+358???/ и се почна едно звънене до съпорта...международни отдели...А-У - не можело корекция!?! Това детето в България звъни, аз 0700 не успявам. Гледам товарителницата - неуспешна доставка до въпросния офис в Нафплио и почвам да се чудя как е възможно това изобщо. Поради невъзможност да звъня на въпросния телефон почвам да пиша. Веднага се свързват с мен от международния отдел да ми кажат, че много ясно няма как да се свържат колегите с мен и трябва да дам местен телефон. WTF?!? Връщам, че си имам работещ телефон, на който хората ми звънят и пишат, че даже Viber и WhatsApp има. Не можело, дали моя мейл. И ни вест, ни кост. При проверката излиза все същата неуспешна доставка до офиса. А ние си тръгваме и отиваме на запад, за където ни трябват маските. Решихме да идем до офиса за проба. И....пратката си беше там! Познайте дали някой изобщо ми звъня, писа или каквото и да било! Хепи енд, ама.... Та да знаете, ако някой ползва Спийди за чужбина в какви филми може да се вкара. Аз вече си представях как маските ще пътуват обратно за Пловдив. 5 Връзка към коментар
MayaS Публикувано: 27 август, 2023 Сподели Публикувано: 27 август, 2023 преди 12 часа, Coo каза: ПС: Усещам как това ще свърши. А циклене и лакиране на паркет колко излиза на кв.м.? Не се вкарвай в това приключение, че и за тази работа читави майстори няма. Връзка към коментар
Gentleman Basta Публикувано: 27 август, 2023 Сподели Публикувано: 27 август, 2023 @jul успя от системата да избереш доставка до офис или излъга системата като вкара адреса на офис, който знаеш? Ако е второто, ти си предизвикала ситуацията като си форсирала доставка до офис без да има такава функционалност Връзка към коментар
jul Публикувано: 27 август, 2023 Сподели Публикувано: 27 август, 2023 @Gentleman Basta, не знам кое от двете. От картата видях адрес на 2 от 3 офиса в Нафплио, които ми бяха удобни, и ги скрийншотнах. Ясно се вижда, че е офис на куриер с работно време и всичко. Синът ми също от офис изпрати пратката и там са въвеждали, каквото са преценили, от скрийншота. Първия не е приемало /помислих, че е защото е автомат, а пратката обемна/, но вторият е приело. Каквото и да значи това. Ако не е било възможно, защо са взели за доставка? Защо още тогава не са казали, че не може с български телефон? Викаш добре, че куриерът е решил да я остави в офиса, а не директно да си я отнесе? Щеше да е драма това, защото обувки може и да намерим, но маски такива няма, а има за гледане и Павлопетри предстои ✌️ Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 27 август, 2023 Сподели Публикувано: 27 август, 2023 Като стана дума за куриери , сещам се за скорошна случка с моя пратка. Пратките от Китай получавам основно през Български пощи или М&BM Express, винаги в клон или офис ,но никога не са ми ги носили до адрес. Две седмици след изпращането, виждам че пратката вече е в България, със статус че е в локалния клон. След това в три поредни дни статуса непрекъснато се обновява с "неуспешна доставка на адрес". На четвъртия ден рано сутринта получавам СМС с текст на английски "моля заплатете дължимите митнически такси за да продължим с доставката" и линк към фалшива страница на UPS Усъмних се за момент , но нямаше и нищо чак толкова странно пратката да е спряна на митница , защото наистина е на облагаема стойност , а не знам какво точно е писал китаеца.Странно беше да е със статус в локалния клон , а тепърва да искат митнически такси разбира се , но реших че може и да е маркирана погрешка. Нямам и представа дали и с кого UPS работят в България. Познат малко по-рано беше получил мейл от Български пощи ( съвсем истински ) за спряна пратка на митница и това притъпи отчасти съменията ми.Казах си, може пък митниците напоследък да са се активизирали и моята куриерска фирма да уведомява с СМС-и ( както обичайно процедират , когато имам нещо за получаване в офис) Все пак за всеки случай избирам да платя от почти празна дебитна карта, след което получавам втори СМС "моля верифицирайте картата си в Apple Pay" ...е вече се разсъних Разгледах вече много внимателно страницата на UPS и я бяха докарали 1:1 с истинската , само дето почти всички менюта извън това за плащане бяха неактивни...фишинг та дрънка ! След 1-2 часа заваляха съобщения от банката за неуспешни плащания към хотел в Париж на стойност няколкостотин евро. Разбира се просто блокирах картата и после направо закрих сметката , която и без друго не ползвам от години. Гледам по тракинга на китайците кой е куриера - Express One (явно това е нов бранд на M&BM). Отивам в офиса и се оказва че пратката ми е в куриер , който пък е на другия край на града, ама ако искам да ходя да си я взема сам ?!! За чий обикаля в града с нея 4 дни и маркира "неуспешна доставка" ?!! Не знам дали има връзка между двете неща , но имам известни съмнения дали служители на куриерски фирми не са забъркани в измамите. 3 4 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 27 август, 2023 Сподели Публикувано: 27 август, 2023 преди 20 минути , stanimir каза: Express One Почти същото ми се случва вече няколко пъти с поръчки от Алиекспрес като почти винаги доставчик е същата фирма. Но или вече си бях взела пратката или бях получила съобщение от тях, че ме чака в техен офис. Затова и не ми се вярва да са замесени, но всичко е възможно. Не съм и обръщала внимание на съобщения за задържани пратки и заплащане на митнически такси, защото продуктите, които поръчвам не би трябвало да подлежат на такива. Реших, че е някаква грешка на проследяващият софтуер. 5 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 27 август, 2023 Сподели Публикувано: 27 август, 2023 37 minutes ago, iMari said: Почти същото ми се случва вече няколко пъти с поръчки от Алиекспрес като почти винаги доставчик е същата фирма. Но или вече си бях взела пратката или бях получила съобщение от тях, че ме чака в техен офис. Не съм и обръщала внимание на съобщения за задържани пратки и заплащане на митнически такси, защото продуктите, които поръчвам не би трябвало да подлежат на такива. Реших, че е някаква грешка на проследяващият софтуер. При мен се случва за пръв път , а и като знам че действително е облагаема, нямаше да е толкова странно да я задържат. Просто много съвпадения (върти се безцелно няколко дни , статуса непрекъсно се обновява с нова дата на "неуспешна доставка" , "проблем с доставката" , нямам нито СМС , нито телефонно обаждане от куриера , при положение че ми имат всички данни).Предполагам на това и разчитат при подобни измами. При може би хиляди фалшиви SMS-и все някой ще клъвне 🙂 П.П. Сега се сещам , как така фалшивата страница на UPS излиза с катинарче в адреса на браузъра , това не гарантира ли някаква сигурност? 5 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега