water Публикувано: 27 август, 2023 Сподели Публикувано: 27 август, 2023 Преди 1 час, stanimir каза: П.П. Сега се сещам , как така фалшивата страница на UPS излиза с катинарче в адреса на браузъра , това не гарантира ли някаква сигурност? Не, това само означава, че са си платили за SSL сертификат към конкретния домейн 3 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 27 август, 2023 Сподели Публикувано: 27 август, 2023 И аз миналата седмица имах такъв случай с поръчка от Алиекспрес на градински соларни лампи за 100$ и доставка от Експрес Уан. Не съм получавала съобщения за освобождаване от митница и допълнително плащане. А и нали в цената пише, че включва ДДС. Проследявах пратката, защото ми беше важно да я получа в петък или най-късно понеделник. При Алиекспрес имаше няколко надписа за неуспешна доставка, но при Екпрес Уан се виждаше движение между пунктовете им. Предположих, че има някаква несъвместимост между програмите им и затова така се отразява при Алиекспрес. В петък, в ранния следобед, вече получих съобщение по вайбър да си взема пратката от офис, който в моя случай бе партньорска фирма - каса на Изи Пей. 5 Връзка към коментар
dimitrov6 Публикувано: 29 август, 2023 Сподели Публикувано: 29 август, 2023 И аз да се оплача,че поръчах 8 батерии за калкулатор от Алиекспрес за 2,87 $ с безплатна доставка и платено ДДС,и днес са пристигнали в пощата ни,но за първи път дължа 3 лв. В Бг мама прочетох,че това пило такса наложен платеж. Значи няма смисъл да се поръчват евтини неща за няколко лв,защото тази такса май ще остане за в бъдеще.За таксата 3лв. от пощите обясниха, че се начислява ако доставката междинно е минала през страна от неEU (например Узбекистан). 3 1 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 29 август, 2023 Сподели Публикувано: 29 август, 2023 Преди 1 час, dimitrov6 каза: И аз да се оплача,че поръчах 8 батерии за калкулатор от Алиекспрес за 2,87 $ с безплатна доставка и платено ДДС,и днес са пристигнали в пощата ни,но за първи път дължа 3 лв. В Бг мама прочетох,че това пило такса наложен платеж. Значи няма смисъл да се поръчват евтини неща за няколко лв,защото тази такса май ще остане за в бъдеще.За таксата 3лв. от пощите обясниха, че се начислява ако доставката междинно е минала през страна от неEU (например Узбекистан). А от Будапеща ли идва преди България? 2 Връзка към коментар
dimitrov6 Публикувано: 29 август, 2023 Сподели Публикувано: 29 август, 2023 преди 1 час, ДиянаВ каза: А от Будапеща ли идва преди България? Май през Узбекистан. Мисля да се оплача на Алито,защото пишат безплатна доставка. BGPOST: Imate pratka UV697783256UZ (M/8-3870) do data 17.09.2023 g.Daljite 3.00 lv. 3 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 29 август, 2023 Сподели Публикувано: 29 август, 2023 преди 1 час, dimitrov6 каза: Май през Узбекистан. Мисля да се оплача на Алито,защото пишат безплатна доставка. BGPOST: Imate pratka UV697783256UZ (M/8-3870) do data 17.09.2023 g.Daljite 3.00 lv. Аха, моята завършва на HU и сега е в Будапеща. Да се надяваме, че за по-малко от 8 лв. поръчка, няма да ми сложат 3 лв. такса. Отивам в темата за похвали да споделя какви чудни неща измислят китайците. Може и друг да ги е измислил, де, но те ги продават на чудесна цена, а вършат работа 3 1 Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 30 август, 2023 Сподели Публикувано: 30 август, 2023 И аз да се оплача като @dimitrov6 от Али..... Поръчах си lan кабели на 13 август - 2 броя и дойдоха в понеделник, а на 14 август си поръчах още един кабел от същите кабели и от същата фирма, но все още е в Китай като гледам в сайта им. То доставката на двете пратки е до средата на септември (13 и съответно 14 септември), но защо за един ден е такава голяма разликата не ми е ясно.... Явно имат някакви схеми. 1 1 Връзка към коментар
DGTG Публикувано: 1 септември, 2023 Сподели Публикувано: 1 септември, 2023 Искам да се оплача от Уникредит - днес цял ден не мога да получа динамична парола през Булбанк Он-лайн за потвърждаване на интернет плащания. Непрекъснато ми излиза съобщение, че "Функционалността е временно недостъпна". От Уникредит ми казаха, че това вече можело само ако си инсталирам мобилното приложение. А за активиране на мобилното приложение ще почакам минимум 24 часа 😥. Тази седмица дъщеря ми три пъти трябваше да им звъни (в продължение на 72 ч.), докато й изпратят СМС за нейното приложение, защото си смени телефона. 1 2 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 1 септември, 2023 Сподели Публикувано: 1 септември, 2023 преди 24 минути , DGTG каза: Искам да се оплача от Уникредит - днес цял ден не мога да получа динамична парола през Булбанк Он-лайн за потвърждаване на интернет плащания. Непрекъснато ми излиза съобщение, че "Функционалността е временно недостъпна". От Уникредит ми казаха, че това вече можело само ако си инсталирам мобилното приложение. А за активиране на мобилното приложение ще почакам минимум 24 часа 😥. Тази седмица дъщеря ми три пъти трябваше да им звъни (в продължение на 72 ч.), докато й изпратят СМС за нейното приложение, защото си смени телефона. Аз пък изкарах час онзи ден в клона в чакане да ми оправят имейл адреса, който ТЕ грешно са записали (с разменени букви на името ми). А този мейл всъщност ми стана потребен, за да си направя м-токен, че там при регистрацията (или каквото и да било) пращат някакви неща на мейла. А този м-токен ми стана потребен, защото спряха да поддържат както трябва подписването за онлайн банкиране (не мобилно) и отделно изгубих два часа време да се боря и с това. А това подписване ми стана потребно, за да си заявя нова банкова карта онлайн и да спестя ходене до банков клон на себе си и на тях време да ме обслужват. В крайна сметка обясних на служителката, която е там от двайсетина години, условията на банковите карти, защото тя не ги знаеше. Въобще не се шегувам. Та другата седмица вероятно ще имам нова карта, като служителката съвсем доверително ми каза да не ходя на 7 септември, че тогава било след почивен ден, давали и пенсии и щяло да има много народ. До адрес карта не можа да ми уреди да се достави – не давала системата. Въобще и изобщо... 4 2 1 Връзка към коментар
Lyubina Публикувано: 1 септември, 2023 Сподели Публикувано: 1 септември, 2023 А, в това отношение UniCredit са ми "любимата" банка, просто няма друга такава (не че имам кой-знае-колко-голям с другите). 1 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 1 септември, 2023 Сподели Публикувано: 1 септември, 2023 Аз вчера прекарах близо час в клон на ОББ, за да закрия сметка на починал мой близък. Първо ме накараха да внеса 5,71 лв. на каса заради дължима такса обслужване, след 10-на минути изникна такса от 4 стотинки, заради която също трябваше да отида на каса, след още 15-на минути отново бях на касата, защото изникна трета дължима сума от 1,80 лв. После одисеята продължи в Пощенска банка, където накрая поисках да разговарям с мениджър, защото служителката, на която попаднах не ми даде правилни насоки какви точно документи трябва да ѝ представя, за да свърша онова, за което бях там. Над час чакахме отговор от Отдел Правен по казуса ми. В крайна сметка с Пощенска банка не успях да приключа. Ще имам още срещи с тях, но вече в Пловдив. Подозирам, че в пловдивски клон на банката ще ме чакат още неприятни изненади и капани. 4 3 Връзка към коментар
antea Публикувано: 1 септември, 2023 Сподели Публикувано: 1 септември, 2023 @chandni, най-напред съболезнования, и аз го играх това миналата година - смъртен акт, удостоверение за наследници, чакане на месец, за да може да се закрие сметката, ако има карта, преводи на хартия към наследниците с отвратителни такси, въпреки че са вътрешнобанкови, пък как да разделят някакви три стотинки остатък между двама души, така че да са по равно дяловете и ей такива неща... а Уникредит тази седмица наистина се изложиха безобразно, целия понеделник и половината вторник не изпращаха смс-и за вход в онлайн-банкирането, само си представям колко фирми и хора са били без достъп за справки и операции, като си оправиха системата се изсипаха всичките десетки поискани смс-и, на порции през половин час, трагедия. 2 1 2 Връзка към коментар
Lyubina Публикувано: 1 септември, 2023 Сподели Публикувано: 1 септември, 2023 Хе, аз го играх преди 10 години с ДСК ... накрая се отказахме от някаква двуцифрена сума (в полза на банката) защото ми омръзна да се разправям. 2 Връзка към коментар
lesy Публикувано: 11 септември, 2023 Сподели Публикувано: 11 септември, 2023 Чудих се в коя тема да напиша премеждията ни. Реших да е тук. По път за ежегодното ни посещение в Гърция, което трябваше да е Итака с Кефалония, останахме да нощуваме в Митикас, до Превеза. Селото много ми хареса. До тук. На другия ден ни обраха. Разбиха 2 коли - нашата и на приятелите ни. На обяд, в селото, на паркинга до плажа, където е оживено и има 3 хотела. Това беше преди 8 дни. 112 в Гърция - отговор само на гръцки. Добре, че местните се отзоваха и успяхме да извикаме полиция. Протокол не се получава веднага. След 3-4 дни го пратиха на ел.поща. Променихме плановете. Останахме на Лефкада. Били сме там и преди, но по-добре там, отколкото никъде. Обиколяхме я отново с каяк. Времето беше с нас. И тръгваме днес към България, минаваме през полицията да си вземем протокола, но служителката, която ги извежда, била в отпуск. Да сме отдели утре. А ако утре е в болничен?! Откраднаха ни всички ел.подписи. А ние трябва да се приберем в България, да изкараме нови и да подам ДДС до четвъртък. Службите тук не си дават зор, май. 16 Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 12 септември, 2023 Сподели Публикувано: 12 септември, 2023 Опитаха се да ми направят пробем за плика с течности на нашето летище. Наложи ми се да инструктирам служителя какво значи плик един литър (моят е точно такъв ) и опаковки до 100 мл. Повечето ми опаковки са под 100 мл, една само е 100. 5 2 Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 12 септември, 2023 Сподели Публикувано: 12 септември, 2023 преди 7 минути , bad kid каза: Опитаха се да ми направят пробем за плика с течности на нашето летище. Наложи ми се да инструктирам служителя какво значи плик един литър (моят е точно такъв ) и опаковки до 100 мл. Повечето ми опаковки са под 100 мл, една само е 100. А би ли казал какви са размерите на такъв плик? Благодаря. Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 12 септември, 2023 Сподели Публикувано: 12 септември, 2023 Ще го измеря като се прибера, няколко годишен е иначе , на Т1 ме караха тогава да си местя нещата в него. 3 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 12 септември, 2023 Сподели Публикувано: 12 септември, 2023 Може би пак им правят проверки, за да са чак пък толкова стриктни. Напоследък като тръгна да вадя течности даже ме спират, нямало нужда. Мисля, че допустимите размери на плика са 20см на 20см, но и аз си взимам от тези на нашето летище. 3 1 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 12 септември, 2023 Сподели Публикувано: 12 септември, 2023 От мен пък всички и винаги искат да вадя течности и на двата терминала в София. Пък и пликове не съм виждала там никога. Може би защото си имам и не гледам. Но пък по всички малки гръцки летища са ме карали да си слагам течностите точно в техните пликчета Фрапорт. В Бордо също. Иначе си купувам лидълски за фризер, стават и за самолет – 1 литър с нарисувано самолетче. Защото имат и по три литра. 8 Връзка към коментар
marycap Публикувано: 12 септември, 2023 Сподели Публикувано: 12 септември, 2023 От IKEA пликовете по 1л са 18/18 см. 4 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 12 септември, 2023 Сподели Публикувано: 12 септември, 2023 Според мен (в случая) размерът няма значение. На много европейски летища има и продълговати пликове за течности. Важен е обемът, който трябва да побира максимум 1 литър течности. Има и още нещо важно. Ако пътуват двама, изискването е течностите да са разпределени в два отделни плика, а не в три или четири, дори и общото съдържание да не надвишава позволеното количество. Естествено, ако течностите могат да се поберат в един плик и са в нормата, никой няма да направи проблем. Лошото е, че обикновено парфюмите са в нестандартни шишета (особено дамските) и понякога дори и позволен обем от течности не може са се побере в един плик. Ние от години пътуваме с един несесер на Clinique, който разполага с две прозрачни отделения. Това, което аз правя е, да извадя несесера пред служителя по сигурността, след което да го разтворя на две половинки и да го поставя във ваничката с прозрачната част нагоре. Обикновено няма проблем и не се занимавам с досадно прехвърляне в пликове... 3 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 15 септември, 2023 Сподели Публикувано: 15 септември, 2023 Тук имаше стачка на учителите. Естествено загубените дни ще се компенсират, като се съкрати малко ваканцията през декември. Проблема е, че аз вече имам билети за България за тия дни... Сега дилемата е дали да загубят 5 дена или да отменя пътуването... То аз направо с удоволствие бих отменил, защото е зимата, но на дъщеря ми така ѝ се ходи... 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 15 септември, 2023 Сподели Публикувано: 15 септември, 2023 Стига бе човек, за 5 учебни дни няма да се свърши света.Ще си научат материала вкъщи. 5 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 15 септември, 2023 Сподели Публикувано: 15 септември, 2023 преди 38 минути , neuromancer каза: Тук имаше стачка на учителите. Естествено загубените дни ще се компенсират, като се съкрати малко ваканцията през декември. Проблема е, че аз вече имам билети за България за тия дни... Сега дилемата е дали да загубят 5 дена или да отменя пътуването... То аз направо с удоволствие бих отменил, защото е зимата, но на дъщеря ми така ѝ се ходи... А учителите какво мислят за съкращаването на ваканцията? Дали наистина ще се стигне до това? Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 15 септември, 2023 Сподели Публикувано: 15 септември, 2023 те моите не са особено ученолюбиви и ще използват всяка възможност да се измъкнат освен ако не го играя учител или поне пъдар един-два дена няма проблем, ама цяла седмица... само дето не са казали кога ще са контролните и трябва да видя да не се паднат тогава, то е края на годината, не мога да се сетя как беше преди преди 59 минути , ДиянаВ каза: А учителите какво мислят за съкращаването на ваканцията? Дали наистина ще се стигне до това? те нямат думата мисля, по закон трябва да се учи там 200 дена или нещо такова в годината и няма мърдане 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега