Прескочи до съдържание

Искам да се оплача

AlexandraKo

Препоръчани мнения

преди 4 минути , Lindt каза:

Как да намразиш авиокомпания от раз? Като закъснее с 2:52 часа и даже не се извини. А ни предстои и да се върнем с Air Serbia...

Миналата година wizz air трябваше да кацнат с над 3 часа закъснение в Лисабон. Но някак си успяха да наваксат и влязоха в малко под 3 часа. За сметка на това не бяха взели багажите на 50-60 човека... 

• Харесвам 1
  • Шок 7
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 7 часа, Lindt каза:

Как да намразиш авиокомпания от раз? Като закъснее с 2:52 часа и даже не се извини. А ни предстои и да се върнем с Air Serbia...

Моят закъсня а 2:22, но пък ни раздадоха кроасани и вода...Ryan си е класа...:biggrin:къде сте тръгнали с Air Serbia...а сетих се пийте по една бира и за мен :air_kiss:

• Харесвам 1
  • Смея се 10
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Винаги съм се дразнезнела от тъпия "празник" Halloween.

Днес отидох в Джъмбо да си купя покривала за градинската мебел и се натъкнах на идиотските маски и други щуротии.Ужас.

Лошото е,че много деца не знаят кои са българските  будители и кога честваме този светъл и така необходим ден.

Пак в Джъмбо вече редят коледните стоки,което малко ме поосвежи,макар да е още много рано. 

Но пък в магеланци има закономерност-календарите и после размяната на коледни подаръци. 

Така,че да не се оплаквам, ами да се радвам на хубавата есен.И да изпека тиквата,която толкова много обичам. 

• Харесвам 10
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 18 минути , jungfraujoch каза:

Така,че да не се оплаквам, ами да се радвам на хубавата есен.И да изпека тиквата,която толкова много обичам. 

А гости приемаш ли? Натрисам ти се отмах! 🙂

🎃 🎃 🎃 

" - Диване съм си, диване, и туйто! Гонят ли те - бягай, дават ли ти - взимай, ама де главо, де!

И Душко неодобрително удари с пръст главата си. Вкусното парченце тиква пак се мярна пред очите му - хубаво, топло, сладко и над него се вие тънка изкусителна па̀ра.

- Всъщност, ако има нещо, което най-много да обичам на света, то е печена тиква - почна да размишлява той, като вървеше с наведена глава по улицата. - Ям ги като прасе. Но да им не е пустото име такова! Тиква! Звучи някак просташко, дявол да го вземе! Глупешко, селяндурско нещо. Ще кажат: тоя и тоя яде тиква - махни го - човек без култура, простак, с една дума - свиня. Някога ще ида в село, само тикви да си отям! Далече от хората!

И въображението му почна да слага пред него само тикви, сладки, хубави и ароматни." 

• Харесвам 8
  • Браво 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 2 минути , master_of_germs каза:

А гости приемаш ли? Натрисам ти се отмах! 🙂

🎃 🎃 🎃 

И на празника на тиквата в Севлиево можем да отидем на 14.10.Да се отядем на всичко,приготвено с тиква.

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 49 минути , jungfraujoch каза:

Винаги съм се дразнезнела от тъпия "празник" Halloween.

Днес отидох в Джъмбо да си купя покривала за градинската мебел и се натъкнах на идиотските маски и други щуротии.Ужас.

Лошото е,че много деца не знаят кои са българските  будители и кога честваме този светъл и така необходим ден.

Пак в Джъмбо вече редят коледните стоки,което малко ме поосвежи,макар да е още много рано. 

Но пък в магеланци има закономерност-календарите и после размяната на коледни подаръци. 

А аз не знам как някой може да се "дразни" на празник ...

И единият, и другият си имат причини. Единият е важен за нас като българи, другият - за западния свят, макар и поизкривен от комерсиализацията.

Но пък живеем в глобализиран свят - след им ходим в държавите, ядем им храната и им четем книгите*, не разбирам защо трябва да им се дразним на празниците.

* Между другото, може би, ако прочетеш "Дървото на Вси светии" на Бредбъри, ще си промениш мнението за Хелоуин.

• Харесвам 13
Връзка към коментар
преди 6 минути , Брани каза:

Между другото, може би, ако прочетеш "Дървото на Вси светии" на Бредбъри, ще си промениш мнението за Хелоуин.

Благодаря за препоръката,точно тази книга на Бредбъри не съм чела.

А дали ще си променя мнението за Хелоуин?Не и отбелязването му в България.

Доколкото си спомням мразиш Коледа и всичко свързано с нея.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Тази алтернатива на празника ми се струва подходяща:

За мен Хелоуин е много по-приятен и празничен от Коледа, която през годините с натрупването на разнообразни роднински и детски изпълнения се наложи като истински некъв хорър, некъв хел. 🙂 В добавка пътуванията по Хелоуин са някак по-спокойни въпреки заплахите от отвъдното. 😉

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Връзка към коментар
преди 2 часа, jungfraujoch каза:

Благодаря за препоръката,точно тази книга на Бредбъри не съм чела.

А дали ще си променя мнението за Хелоуин?Не и отбелязването му в България.

Доколкото си спомням мразиш Коледа и всичко свързано с нея.

О, аз не съм критерий. Аз все пак мразя и много други неща - например хората.

• Харесвам 2
  • Смея се 5
Връзка към коментар
На 29.08.2023 г. в 10:35, dimitrov6 каза:

И аз да се оплача,че поръчах 8 батерии за калкулатор от Алиекспрес за 2,87 $ с безплатна доставка и платено ДДС,и днес са пристигнали в пощата ни,но за първи път дължа 3 лв.

В Бг мама прочетох,че това било такса наложен платеж. Значи няма смисъл да се поръчват евтини неща за няколко лв,защото тази такса май ще остане за в бъдеще.За таксата 3лв. от пощите  обясниха, че се начислява ако доставката междинно е минала през страна от неEU (например Узбекистан).

Пусна оплакване в Алито и ми върнаха цялата сума от 2,8$.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 13 минути , dimitrov6 каза:

Пусна оплакване в Алито и ми върнаха цялата сума от 2,8$.

Честито! Хайде, ако в бъдеще ми се наложи, ще кажеш какво си писал, за да не чета бг мама😜

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 18 минути , ДиянаВ каза:

Честито! Хайде, ако в бъдеще ми се наложи, ще кажеш какво си писал, за да не чета бг мама😜

Показах им съобщението от пощата в телефона, че дължа 3 лв наложен платеж,но те май ми върнаха парите, защото според сайта пратката не е получена,а времето изтече. Но аз си взех пратката, а пощата сигурно не е пратила потвърждение за получаването. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искам да се оплача и да попитам как е възможно това?! Подадох иск за обезщетение през посредник за закъснял полет, като посъветвах и останалите 4-ма спътници (приятели) да направят същото. Преди около месец те си получиха парите, а аз не, на статус на иска пише "провалено съдебно производство", каквото и да значи това.

От посредника ми обясниха, че за всеки пътник се води отделно дело, следователно и развитието е различно, зависи и от съдийския състав на който ще попадне даден случай.

Не разбирам защо не са обединили исковете, каква е логиката и как може развитието да е различно! То аз бива да съм карък, бива, ама.....чак толкоз!

• Шок 10
  • Смея се 1
  • Замислям се 2
Връзка към коментар
преди 26 минути , eloena каза:

Искам да се оплача и да попитам как е възможно това?! Подадох иск за обезщетение през посредник за закъснял полет, като посъветвах и останалите 4-ма спътници (приятели) да направят същото. Преди около месец те си получиха парите, а аз не, на статус на иска пише "провалено съдебно производство", каквото и да значи това.

От посредника ми обясниха, че за всеки пътник се води отделно дело, следователно и развитието е различно, зависи и от съдийския състав на който ще попадне даден случай.

Не разбирам защо не са обединили исковете, каква е логиката и как може развитието да е различно! То аз бива да съм карък, бива, ама.....чак толкоз!

Ако позволите съвет - свържете се с посредника и искайте да обжалва решението на първоинстанционния съд. При обжалването те (би трябвало) да приложат решенията по сходните казуси и съответно да се увеличат значително шансовете ви за положителен изход. 

• Харесвам 10
Връзка към коментар

Доживях и аз да стана жертва на престъпление в Лондон, а именно банална кражба на колело. Удивена съм, че някой може да е толкова отчаян да вземе 15-годишно (не знам точните години, може и повече да са) очукано и ръждясало подобие на колело, което използвах общо-взето до близката гара (откъдето и изчезна), до близкия магазин, и по калните пътека из Ричмънд парк. Редовно съм го оставяла дори отключено, и пак нямаше желаещи за него... 

• Шок 6
Връзка към коментар
преди 1 час, searus каза:

Доживях и аз да стана жертва на престъпление в Лондон, а именно банална кражба на колело. Удивена съм, че някой може да е толкова отчаян да вземе 15-годишно (не знам точните години, може и повече да са) очукано и ръждясало подобие на колело, което използвах общо-взето до близката гара (откъдето и изчезна), до близкия магазин, и по калните пътека из Ричмънд парк. Редовно съм го оставяла дори отключено, и пак нямаше желаещи за него... 

Само си представям как някой живеещ в Нидерландия чете това и се пита за какъв период от време става дума... 😛 

• Смея се 5
Връзка към коментар

Пожелах си докато се наслаждавам на сполетялата ме безработица да обиколя позабравени или невиждани от мен неща из БГ.  Е, вчера успях.. Човек трябва да внимава какво си пожелава..

Добра работа свърших в Силистра, супер обиколка си спретнах из града и реших да се прибирам. Ядец. Пътят Силистра- Русе затворен след Айдемир. Питам полицая откъде да мина тогава. Казва ми през Искра и Ситово, а шофьорът преди мен казва, че знае къде е това. Карам след него и след 20 мин ми светва лампата, че чак такова отклоняване на юг не е нормално. Да спра не мога и да пусна навигацията. Идиотски някой е решил като са ремонтирали пътя към Дулово да сложат плътно мантинели от двете страни, отбивки няма. В първото населено място спирам и пускам навигацията. Връща ме обратно до някъде и пише да поема по неизвестен път. Вече е 18 часа, притъмнява. В чуденка съм. До мен спира кола и решавам да питам.  Човекът цъка с език и казва. Да, трябва да се върнете и да поемете по отбивката, но пътят е 2-3 км много лош / оказват се не 2-3, а 15 км/. Друг път няма.

Потеглям по неизвестния път. Явно наистина е неизвестен, особено на управляващите от съответната поддържаща община. Знаци и маркировка няма, затова пък дупки с размерите на кратери и растителност до средата на всяко платно плътно има. И тъй като пътят е станал известен в момента не само на мен, а и на много други шофьори поради по-горе спомената причина разминаването с насрещните автомобили е на принципа на кого ще му издържат нервите и няма да кривне в храсталака. Удържах фронта до срещата с два тира. Определени си одрах колата. Днес не смея да я погледна, че току що дадох солидна сума за друг ремонт.

След второто село през което минах и дори името му не бях чувала, а съм родена и отрасла в Силистренско се замислих какво си пожелах и как се сбъдва. Обиколи България за да я обикнеш или намразиш. Според зависи.

• Харесвам 1
  • Шок 3
  • Замислям се 7
Връзка към коментар
преди 2 часа, Duke каза:

Само си представям как някой живеещ в Нидерландия чете това и се пита за какъв период от време става дума... 😛 

Пробвай ти с ново колело в Лондон, да видим колко ще издържи 😉 Всъщност предишните наематели ни завещаха пълна градинска барака с всевъзможни боклуци, включително 2-3 колелета, които леко постегнахме точно с тази мисъл, да не привличаме погледите на потенциални крадци, и да не го мисля. Сработваше от години, но явно вече много са го закъсали някои хора...

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , searus каза:

Пробвай ти с ново колело в Лондон, да видим колко ще издържи 😉

О, аз въобще не говоря за ново колело! Говоря принципно за колело... В Нидерландия надали съществува човек, на когото поне веднъж (или по-скоро поне десет пъти!) в живота му да не са му открадвали колелото. И тук говорим, както за чисто нови колелета, така и за петдесетгодишни (да, има и такива в пълна изправност!) колелета. Последно на сина ми му откраднаха едно страхотно колело от 1985 г., но там имаше обяснение защото конкретно този модел бил нещо култов в Нидерландия. Това имах предвид по-горе, но те разбирам и съчувствам... 😞 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.