ВениК Публикувано: 7 ноември Сподели Публикувано: 7 ноември Съболезнования. Да почиват в мир. Последното пътуване посветих на баща ми, който си отиде преди една година. Носих с мен негова малка вещ, изпълних доста неща, които нарекох за него. Сега ми е една идея по- леко. Сигурна съм, че някога отново ще сме заедно и отново ще бъдем на 4 колела, откривайки нови места и философствайки по пътя. 1 1 Връзка към коментар
Миланка Публикувано: 7 ноември Сподели Публикувано: 7 ноември Съболезнования @Костов 1 Връзка към коментар
jul Публикувано: 9 ноември Сподели Публикувано: 9 ноември Наскоро пуснах сигнал в КЗП за опасна стока. Сешоар от Кауфланд. При първото пускане засмука кичур коса и буквално си беше частично скалпиране. Отговорът от КЗП, след извършена проверка беше, че в упътването на сешоара пише Да не се доближава до коса, значи нарушение няма! WTF?!?! 9 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 10 ноември Сподели Публикувано: 10 ноември Уф, вчера много противен ден беше Беше учебен ден, взимам децата от училище и спуках гума. Почвам да сменям, лекия дъжд се засилва и става порой. А гумаджиите така са затегнали болтовете, че не мога да ги отвия. Скачах и по ключа, не става, та отскочи и взе та падна в един канал (добре че имам и друг). Телефона ми беше почти без батерия и съвсем подгизнал, вбесих се, писна ми и карах така със спуканата гума до нас. Вчера пръсках със WD40, днес ще си играя с гумата, поне в гаража на сухо. Ако не стане, на 300м от нас има магазин за гуми, утре ще я сменят... А на телефона нещо му стана, не зареждаше, после взе да зарежда ама страшно бавно, нямам идея защо. Ама за цяла нощ зареди, та няма да го мисля до някое време. Не вярвам да е от водата, странно е. 8 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 10 ноември Сподели Публикувано: 10 ноември (редактирано) Транспортни неволи в Италия🙊 Петък, блокирани от национална стачка на всичкото що е транспорт в Неапол за 6 часа. Поне разбрахме, че има и по-мръсни места даже и от най-крайните квартали на Русе😛 Събота, тъкмо се настанихме в претъпкания автобус за Позитано и едната леща падна от окото на дъщерята. Първо уж беше на ръката й, но за секунда отскочи нанякъде😲. Поне след 10-ина минути си я откри под задните части😄 Неделя, пак сме в циганийката на Неапол. Денят още не е свършил и ще видим Раян еър нещо дали не ни е подготвил, а преди това има ли такова нещо като градски транспорт😛 Поне времето е страхотно - мухи и комари яко се кефят😂 П.п. Разбрах си грешката за неволите - от тук и с десерт трябваше да почна пътуването😋 Наистина са много вкусни и пресни десертите - в на @iMari сладкарницата съм💕 Редактирано 10 ноември от ДиянаВ 3 13 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 10 ноември Сподели Публикувано: 10 ноември Преди 1 час, ДиянаВ каза: П.п. Разбрах си грешката за неволите - от тук и с десерт трябваше да почна пътуването😋 Наистина са много вкусни и пресни десертите - в на @iMari сладкарницата съм💕 Маслената топка най-накрая излезе на сцената!!! Ний като разправяхме да не бързаш с транспорта, а да си гледаш кефа... 5 1 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 10 ноември Сподели Публикувано: 10 ноември преди 1 час, ДиянаВ каза: Разбрах си грешката за неволите - от тук и с десерт трябваше да почна пътуването Мне, не е това, нали разправях за транспортните си неволи, които тръгнаха от тази сладкарница. 😁 А още не съм описала тези свързани с Арте картата - половината от обектите, които исках да посетя не можах, заради лошото време, другата половина заради "културна" среща на G7, които няма да се съберат в някое скромно палацо в дълбоката провинция, ами ще изгъзареят да затворят Кралския дворец за да им е на разположение, а заедно с него и няколко други исторически забележителности(пак набелязани от мен) от съображения за сигурност. 🥴 @Argentique, топката, която мен ме изкуши е от тези, nuvole di napoli: В конкретната сладкарница размера беше внушителен. 😍 Не, че не бих се спряла и заради топката на Дияна, не ме разбирайте погрешно. 😉 9 6 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 10 ноември Сподели Публикувано: 10 ноември преди 1 час, iMari каза: Мне, не е това, нали разправях за транспортните си неволи, които тръгнаха от тази сладкарница. 😁 А още не съм описала тези свързани с Арте картата - половината от обектите, които исках да посетя не можах, заради лошото време, другата половина заради "културна" среща на G7, които няма да се съберат в някое скромно палацо в дълбоката провинция, ами ще изгъзареят да затворят Кралския дворец за да им е на разположение, а заедно с него и няколко други исторически забележителности(пак набелязани от мен) от съображения за сигурност. 🥴 @Argentique, топката, която мен ме изкуши е от тези, nuvole di napoli: В конкретната сладкарница размера беше внушителен. 😍 Не, че не бих се спряла и заради топката на Дияна, не ме разбирайте погрешно. 😉 Благодаря за ценните идеи. Ще видя да понапиша за краткото пътуване в темата на Линдт😉. Хайде до скоро, че ще литваме🤞 7 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 10 ноември Сподели Публикувано: 10 ноември И допълнение... Понеже бях съвсем мокър, седалката също е мокра... А ако я оставя така ще се появи миризма на мухъл. Пуснах един вентилатор на отворени врати да работи, надявам се до довечера да има видим ефект. Иначе развих два болта, останаха още два. Ама пихме едно вино с жената и сега не ми се занимава. Довечера ще видя ще успея ли. 4 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 10 ноември Сподели Публикувано: 10 ноември преди 59 минути , neuromancer каза: И допълнение... Понеже бях съвсем мокър, седалката също е мокра... А ако я оставя така ще се появи миризма на мухъл. Пуснах един вентилатор на отворени врати да работи, надявам се до довечера да има видим ефект. Иначе развих два болта, останаха още два. Ама пихме едно вино с жената и сега не ми се занимава. Довечера ще видя ще успея ли. Намери някоя тръба с която да удължиш рамото на ключа. "Дайте ми опорна точка и достатъчно дълъг лост, и ще повдигна Земята" Успех 5 3 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 10 ноември Сподели Публикувано: 10 ноември Аз за това се сетих, ама ключа излиза от болта... Нещо се е поразбил. Връзка към коментар
Crazy Horse Публикувано: 11 ноември Сподели Публикувано: 11 ноември преди 9 часа, neuromancer каза: Аз за това се сетих, ама ключа излиза от болта... Нещо се е поразбил. Кофти ситуация. Ако не става с вентилатора, пробвай да изсушиш седалката със сешоар. Поне аз така суши един диван наскоро. Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 11 ноември Сподели Публикувано: 11 ноември преди 10 часа, neuromancer каза: Аз за това се сетих, ама ключа излиза от болта... Нещо се е поразбил. Ако още не се е усукал ключът, има шанс да поддаде. Болтовете по принцип са самонатягащи се и трябва да се затягат с мярка. Връзка към коментар
Климент Публикувано: 11 ноември Сподели Публикувано: 11 ноември преди 13 часа, neuromancer каза: Аз за това се сетих, ама ключа излиза от болта... Нещо се е поразбил. само да не са ти от тези с обратна резба.... ( в случай не не си успял да развиеш нито един) Връзка към коментар
aleksandrina Публикувано: 11 ноември Сподели Публикувано: 11 ноември На 5.11.2024 г. в 20:57, Костов каза: За по малко от месец загубих и двамата си родители (майка на 11.10, татко-днес). Това са хората, които ми вдъхнаха любовта към пътешествията. Светъл да е пътят им!😪 Искрени съболезнования! Да е светло на душите им! Днес стават точно 3 месеца, откакто и моят баща си отиде... 1 Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 11 ноември Сподели Публикувано: 11 ноември На 3.08.2024 г. в 8:51, bibi каза: Да се похваля, че след около 20 разменени мейла, сагата ми с ЕМАГ приключи успешно и ми върнаха парите вчера. Първо не признаваха нищо, после написаха, че търговецът признава, че е изпратил грешен продукт ( не фалшив, а грешен). Чаках ги 5 дни да дойде куриер в офиса. Не дойде. Побеснях и написах много гневен мейл, заплашвайки ги с лицензионния отдел на Лего, оспорване на транзакцията ( на тези бях писала вече), КЗП, ГДБОП, светия синод, новия патриарх и вуду магия. 🙂 Не зная кое от всичките подейства, но на 25.07 писаха, че ще върнат парите и не искат продукта обратно. Сега се уточнявали те или китайския търговец. Още 5 дни - нищо. Пак ги наспамих хубаво и получих мейл, че връщането е задействано. За протокола - от Лего не ми върнаха отговор, но може да са се свързали с тях. Не зная. Оспорването на транзакция през Револют е технически лесно, но съпортът им е леко сбъркан. Искаха аз да докажа, че продуктът е фалшив с писмо от Агенция митници или друга държавна институция?! Та се наложи да им обяснявам къде се намира България, да ги пратя пак да гледат снимки и да им обяснявам, че не аз съм си поръчала стока от Китай. Междувременно Озон го намалиха на 400 лв и го взех оттам. Щерката е на върха на щастието. ( похвалвам ги и двете, че са единствените българки с 60 пълни кредита в техните специалности, завършен успешно първи курс и похвали от деканите). Зетят, ако вземе всички поправки, ще получи фалшив самолет. 🙂 Благодаря за съветите и подкрепата! Биби, понеже ние сме в сходна ситуация с емаг, може ли да ми кажеш на кой имейл ти отговаряха така дейно? Че освен през 2-3 дни да получаваме автоматично съобщение, че се проверява и имейл с препращане към някаква форма, на която също не ни отговориха, нищо не се случва. Също някой телефонен номер, който не е 0700, ако се намери, ще е супер. Преди имаше 029054940, но сега не работи. Връзка към коментар
bibi Публикувано: 12 ноември Сподели Публикувано: 12 ноември info@emag.bg - тук се разправяхме за автентичността на продукта orders@emag.bg - от този са ми отговорили, когато им писах, че поръчката ми се бави. Почвайте ги и на двата. Нямам телефон за съжаление. Мъжът ми работеше служебно с тях и каза, че са се "изпокрили" - само чат ботове 😞 Връзка към коментар
Milen Petkov Публикувано: 14 ноември Сподели Публикувано: 14 ноември В момента съм нещо като заложник на посолството на САЩ в Тринидад. Направих грешката, да се опитам да си подновявам визата тук, защото ми предстоеше дълъг престой и доста ремонти и инсталации по яхтата. На интервюто ми дадоха отказ 221(g), без да искат допълнителни документи, но ми задържаха паспорта, след това ме извикаха на второ интервю. Второто интервю беше в самото посолство, с човек който се представи като DSS агент. Уж всичко мина добре, аз дори го питах какъв е проблемът, каза ми че е съмнително българин с чисто нов паспорт да кандидатства в Тринидад. И два месеца по-късно, нищо. Следващата седмица по план, трябва да отплавам, но нямам паспорт. От миналата седмица, звъня и пращам имейли до консулския отдел, единственото, което получих е, че скоро щели да се свържат с мен, за да си взема паспорта, но това скоро беше преди седмица. Малко съм в паника, защото в най-лошият случай, ще трябва да ходя до някое посолство на ЕС, да си вадя временен паспорт, да летя до България и обратно и да ми заминат едни поне $3000. Чудя се дали да не се свържа с МВнР, но силно се съмнявам, че ще могат да ми съдействат. Връзка към коментар
MayaS Публикувано: 14 ноември Сподели Публикувано: 14 ноември преди 11 минути , Milen Petkov каза: Чудя се дали да не се свържа с МВнР, но силно се съмнявам, че ще могат да ми съдействат. Все пак го направи. Връзка към коментар
Milen Petkov Публикувано: 14 ноември Сподели Публикувано: 14 ноември преди 5 минути , MayaS каза: Все пак го направи. То и това е проблем, не съм сигурен с кого и с кой отдел да се свържа. МВнР имат кризисен телефон, но все пак ситуацията ми не е толкова сериозна. Може би с посолството ни в Хавана, което отговаря за региона. Връзка към коментар
MayaS Публикувано: 14 ноември Сподели Публикувано: 14 ноември преди 2 часа, Milen Petkov каза: То и това е проблем, не съм сигурен с кого и с кой отдел да се свържа. МВнР имат кризисен телефон, но все пак ситуацията ми не е толкова сериозна. Може би с посолството ни в Хавана, което отговаря за региона. Ако звъннеш на кризисния те ще ти кажат с кого да се свържеш. Връзка към коментар
Milen Petkov Публикувано: 14 ноември Сподели Публикувано: 14 ноември Преди 1 час, MayaS каза: Ако звъннеш на кризисния те ще ти кажат с кого да се свържеш. Всичко като по чудо се реши. Получих имейл да си взема паспорта, а статуса на визата е "issued". 10 8 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 14 ноември Сподели Публикувано: 14 ноември страхотно 🙂 абе май има полза да се оплаче човек на арменския поп 2 6 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега