Прескочи до съдържание

Искам да се оплача

AlexandraKo

Препоръчани мнения

В крайна сметка се оказа че "смачканото" копие не е с резолюция, която да позволява качествено отпечатване в необходимия за изложбата формат и организаторите ме уведомиха, че при това положение снимката ми отпада.  :( 

При това положение сигурно вече е късно да се дават предложения за възстановяване и не знам доколко биха си стрували усилията, които на мен ми хрумват.

Предполага се, че ти вече имаш файл с 72 dpi, а колко искат да бъде- 150, 200, 300 dpi? На много големи формати ли са искали да се отпечатва?

Иначе ми хрумват следните неща:

1) Ясно е, че качеството вече е влошено. Но от това, което имаш можеш да пробваш постепенно да увеличиш във Фотошоп резолюцията с малки стъпки, през 2 (74,76 и т.н). Но тук не можеш да вдигнеш много размера, до 150dpi даже ме съмнява да стане добре и ще си трябва допълнителна обработка на изображението.

2) Да направиш хартиено копие на настоящата снимка.

2а) Снимаш после хартиеното копие (както се правят снимки на репродукции например);

2б) Сканираш на скенер с голяма резолюция (някой, който поддържа 3200- 6400 dpi). Не знам някой от големите копирни центрове дали нямат такъв- Мания принт, Фотосинтезис.

Връзка към коментар

Направи опит ти да пишеш на ФБ като им обесниш накратко, че лично си замесен. Може пък и да върже :huh:

По принцип го мислех и това, но първо ще си карам по ред с директорите. Иначе ако пиша на ФБ надали ще ми кажат кой е собственик на страницата, най-много да я блокират!

Връзка към коментар

А, само АТМ да беше, основно с тази карта плащам навсякъде в реалния живот - по магазини, бензиностанции.... И на всичкото отгоре е от онзи тип "безконтактни", които ги мразя от как са ги пуснали. Май с основание.

Гадно е, защото си е разправия, но се надявам (нали съм си оптимист по природа)

Регистрирала ли си си картата в системата си сигурни плащания в интернет или казано простичко имаш ли 3D код?

Оплаквам се: някакви разбойници по необясним за мен начин са се добрали до данните на дебитната ми карта (при условие, че никога не съм я ползвала за интернет разплащания) и са я изпразнили до шушка тази сутрин.

Получих смс и веднага се затичах към близкия офис на банката.

Блокираха я, пуснах каквито документи са необходими, сега чакам, но съм бясна.

Направено е интернет-плащане в долари, не е ясно от къде, за къде. Трябвало да мине осчетоводяване на сумата, за да знаят повече.

Могат и преди осчетоводяването да видят какво се случва, защото имаш авторизация за плащането, но се правят на три и половина. Но за да оспориш транзакцията, трябва първо да се осчетоводи. Ако имаш 3 D код, ще спечелиш оспорването, ако не си  регистрирана, лошо.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ако имаш 3 D код, ще спечелиш оспорването, ако не си  регистрирана, лошо.

Точно обратното всъщност. 3D-кода прехвърля отговорността на потребителя и логиката, е че след като имаш 3D код и някой въпреки това е пазарувал с картата ти, то значи ти си бил небрежен с кода си. Имахме такива случаи във форума. 

3D кода е нож с две остриета. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Говориш за Volume Shadow Copies, но се съмнявам, че му е активирана услугата. Иначе е налична от Windows XP нагоре.

Да.

Но май зависи от вида windows (home edition, enterprise, ... )  

Тъй като си е на Windows т.е. на Microsoft, моето впечатление е, че не е много популярно и не се използва на практика.

Ама проблема на Фичо е ... (да ти се скъса сърцето) та затова го написах.

Връзка към коментар

Като го прочетох това и на мен ми се сви сърцето.

А с каква програма е обработвана снимката? Аз лично ползвам Лайтруум и тя не е "деструктивна", т.е. винаги пази оригиналния файл.

Връзка към коментар

И аз да се оплача  :( 

Имаше във vivacom ArtHall фотографска изложба "Мост към Кристо"  със снимки от "Плаващите кейове" на остров Изео миналата година. 

Ей така "за спорта" бях изпратил 2-3 снимки и получих писмо, че са избрали една от снимките ми за изложбата.  

И какво се оказа - нещо докато съм  подготвял снимката за изискуемия формат, съм я смачкал като резолюция и съм затрил оригинала, да се ***** в тъпата тиква  :angry: .  Търсих, рових, прегледах уж където си бях правил бекъп, ама го няма и там оригиналът  :( .

Даже картата от апарата я прегледах с програма за изтрити файлове и пак маркототевщина - доста снимки от това пътуване се възстановиха, но точно без въпросната и още няколко  :(

В крайна сметка се оказа че "смачканото" копие не е с резолюция, която да позволява качествено отпечатване в необходимия за изложбата формат и организаторите ме уведомиха, че при това положение снимката ми отпада.  :( 

Пробвай с друга програма. Преди време така лекувах карта с изтрити снимки (не моя, щото аз снимка никога не трия) и опитвах с различни програми, стана бавно, но успях да върна всичко. Даже и малко повече, отколкото ми трябваше.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Точно обратното всъщност. 3D-кода прехвърля отговорността на потребителя и логиката, е че след като имаш 3D код и някой въпреки това е пазарувал с картата ти, то значи ти си бил небрежен с кода си. Имахме такива случаи във форума. 

3D кода е нож с две остриета.

Явно не съм се изразила правилно. Имах предвид, че ако търговеца не е регистриран за тази услуга, а тя е, тогава_е добре.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Иначе ми хрумват следните неща:

Пробвай с друга програма. 

Свърши тя, иначе благодаря за предложенията.  :) 

Здраве да е!  :) Пак ще има поводи да се пробваме.  ;)

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Да се оплача и аз. 5 години работя в една фирма - бях първата в нов екип, научих всичко за отрицателно време, обучих всички нови, бях номер едно по най-много свършена работа за всеки месец и т.н.... и сега ще си имам нов шеф, който ще е един от хората, които съм обучила. Причината - не мога да пиша кодове (въпреки, че 5 години никой не спомена, че трябва някой да може да ги пише). Таааа... търся си нова работа.

Но пък дори не мога и да я търся като хората, защото след 1 седмица заминавам за Филипините за 3 седмици....

• Харесвам 1
Връзка към коментар

От честолюбие ще е :) Трудно човек би останал, когато разбира повече и върши повече работа от шефа си.

Малко ще ми се прецака и почивката, че през цялото време ще има да го мисля. Но пък ще съм на почивка :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Да се оплача и аз. 5 години работя в една фирма - бях първата в нов екип, научих всичко за отрицателно време, обучих всички нови, бях номер едно по най-много свършена работа за всеки месец и т.н.... и сега ще си имам нов шеф, който ще е един от хората, които съм обучила. Причината - не мога да пиша кодове (въпреки, че 5 години никой не спомена, че трябва някой да може да ги пише). Таааа... търся си нова работа.

Но пък дори не мога и да я търся като хората, защото след 1 седмица заминавам за Филипините за 3 седмици....

В първия момент си помислих, че са те съкратили, та после малко се успокоих :) Не се кахъри толкова, шефските места са доста проветриви, освен това в някои фирми предпочитат мъже за шефове. Поне при мен е така. Важното е да сме живи и здрави, другото ще се нареди! И защо ще напускаш, не се разбирате с новия шеф ли?

От честолюбие ще е :) Трудно човек би останал, когато разбира повече и върши повече работа от шефа си.

Малко ще ми се прецака и почивката, че през цялото време ще има да го мисля. Но пък ще съм на почивка :)

Е то в повечето фирми е така - товарното магаре разбира повече от шефа си и работи повече от него :lol: Според мен след няколко дена ще ти мине. Сега си афектирана и не мислиш рационално ;)

Редактирано от Hayasko
  • Харесвам 5
Връзка към коментар

А трудно ще ми мине :) не възнамерявам да казвам на шефа си какво да прави и да му оправям нещата. В някоя нова фирма, на ново като си почна ще ми е по-добре. Иначе, това също го знам, че мъжете шефове са за предпочитане (още повече, че съм на 30 и още нямам деца :)). Ама каквото, такова - подължаваме напред  :)

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Много лична чувствам историята ти. При нас всеки се назначава с позиция нещоси Мениджър, обмислих предложение да ме преквалифицират на lawyer manager. Много снобско звучи и ще се впиша в конюктурата.  :P

Изкарай почивката с чист ум и като се върнеш вземи решение.

Редактирано от Vyara
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Бих те посъветвал да решиш дали ще останеш или ще напуснеш след като се върнеш от почивката. Отдалече и на спокойно ще прецениш по-трезво.

И нищо лично, но че някой работи много или разбира много не го прави автоматично по-подходящ за началник. Абстрахираме се от връзки, парашутисти и вся остальная...

Приятна почивка и успех в каквото и да решиш !

• Харесвам 13
Връзка към коментар

И аз мисля, че е най-добре важните решения да се вземат на бистра глава, без излишни емоции. Дразнещо е, когато знаеш и можеш и те пренебрегват, но дали да продължа на същото място или на ново /в което положението може да е същото, но може и да е различно/ е нещо, което аз лично бих решила обективно, въз основа на преценката на всички "за" и "против", след като изчакам вихърът на негативните емоции да отмине. Тоест е много хубаво, че заминаваш на почивка. Ще се насладиш на мига, на красотите, на природата, а като събереш много положителни емоции, ще гледаш на ситуацията ако не от друга гледна точка, поне по-спокойно.  

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Е, това за свършената работа до сега е оценявано не веднъж и не мога да се оплача. От двамата съм по-комуникативна и се разбирам повече с хората. Но пък самият шеф, който е на по-високо ниво ми каза директно: "Много се чудехме кой да изберем и не смятаме, че той е по-добър. Но той може да пише кодове и ние не можем да си позволим да го изпуснем сега".

Така, чеее...  до някъде ги разбирам. Все пак всичко е бизнес и всеки си гледа интереса.

Аз дори не държа на такава позиция, нито на повече пари... и ако бяха направили така, че нещата да са равни всичко щеше да е ок.

Всяко зло за добро, може пък да си намеря по-яка работа

п.с. Малко като самореклама звучи всичко, което пиша  :lol:  Не съм с такова самочувствие попринцип  :lol:

Редактирано от Nati
Връзка към коментар

От честолюбие ще е :)Трудно човек би останал, когато разбира повече и върши повече работа от шефа си.

В такъв случай едно 80% от хората трябва да си търсят нова работа, ахахаха :) 

Иначе напускай смело и си изкарай една невероятна почивка, без много да му бързаш да се връщаш. Така де, трите седмици най-спокойно могат да станат 6 седмици, ей тъй, най-спонтанно :) Аз така скъсах с робската си работа точно преди една емблематична екскурзия. Отидох да си занеса молбата за отпуска, а вместо с подписана отпуска се върнах с подписан договор за напускане :lol: Да ми се е сговнила екскурзията ли? Съвсем напротив - толкова свободно се чувствах и толкова надъхан бях за ново начало, че през цялото време се носех като перце :))) .. Е, новото начало малко се поотложи, най-близките хора започнаха да стават особено настоятелни със забележките си какъв глупак съм бил да изпусна хубавата работа, даваща толкова сигурност, ама това вече е тема на друг разговор  :blush:  

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Нати, случвало ми се е подобно и много страдах, ама мнооого.

Тогава мъж ми ме успокояваше, че като знам и мога, ще се реализирам по-добре.Пък аз си мислех, че светът е свършил, заедно със старото ми работно място.Е, човекът се оказа напълно прав, онази случка се оказа най-хубавото нещо, което ми се беше случило.:)Понякога съдбата ни подтиква, за да покажем на какво сме способни.

Ама разбира се, че трябва да има самолюбие:)Иди си на почивката, свикни с мисълта, че ще има промяна /обикновено това е, което ни плаши/, намери си нещо подходящо и кажи довиждане.Като стане така, не може да се работи - огорчението си остава и си тежи.Това, което трябва да направиш е да се бориш, да упорстваш и никога да не се отказваш.:))

От мен - гуш и не страдай - всички клишета са верни.:) - дето губим и печелим и пр.

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 18
Връзка към коментар

Нати, случвало ми се е подобно и много страдах, ама мнооого.

Тогава мъж ми ме успокояваше, че като знам и мога, ще се реализирам по-добре.Пък аз си мислех, че светът е свършил, заедно със старото ми работно място.Е, човекът се оказа напълно прав, онази случка се оказа най-хубавото нещо, което ми се беше случило. :)Понякога съдбата ни подтиква, за да покажем на какво сме способни.

Ама разбира се, че трябва да има самолюбие :)Иди си на почивката, свикни с мисълта, че ще има промяна /обикновено това е, което ни плаши/, намери си нещо подходящо и кажи довиждане.Като стане така, не може да се работи - огорчението си остава и си тежи.Това, което трябва да направиш е да се бориш, да упорстваш и никога да не се отказваш. :))

От мен - гуш и не страдай - всички клишета са верни. :) - дето губим и печелим и пр.

Умна жена. 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.