AlexandraKo Публикувано: 26 януари, 2017 Автор Сподели Публикувано: 26 януари, 2017 Умна жена. Благодаря, но по-точното е с много житейски опит А това са грешките, които сме направили, според О. Уайлд. 2 Връзка към коментар
Raybeez Публикувано: 26 януари, 2017 Сподели Публикувано: 26 януари, 2017 Бил съм и в двете ситуации и разбирам дразненето, че някой друг е получил повече признание, както и съм бил в екип, където хората разбират много добре материята, но им беше трудно да взимат управленски решения и от това страдаше работата и съответно бях назначен да съм "мениджър" на хора, които разбират материята по-добре от мен, защото са от много повече време, а на мен основното ми качество беше, че мога да планирам, да предвиждам и изготвям и по-дългосрочни планове, но и най-важното - да поемам отговорност и да си защитавам екипа си. По-принцип на по-високи позиции е доста по-проветриво. И сега да се оплача - днес шефовете ми набиха канчето, заради издънка на човек от моя екип. Поех отговорността и сега ще решавам проблема - без оправдания, без хък-мък, без да натягам хората под мен или да си го изкарвам на тях - мениджъра често поема отговорност не само за хвалби, но и когато стават фалове. Това няма много общо с конкретната тема, но и аз исках да се оплача просто 12 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 26 януари, 2017 Автор Сподели Публикувано: 26 януари, 2017 И сега да се оплача - днес шефовете ми набиха канчето, заради издънка на човек от моя екип. Поех отговорността и сега ще решавам проблема - без оправдания, без хък-мък, без да натягам хората под мен или да си го изкарвам на тях - мениджъра често поема отговорност не само за хвалби, но и когато стават фалове. Това няма много общо с конкретната тема, но и аз исках да се оплача просто Защо да не е по темата - даже, много си е - поглед от другото място - на шефа. ;) Да ви кажа, като минаха сто години, в които бях и шеф, и подчинен, най-хубавите ми времена са от момента, в който станах началник на себе си и не завися от никого. Страхотно е да си свободен! Не всички професии го позволяват, обаче. 12 Връзка към коментар
luba_rizova Публикувано: 26 януари, 2017 Сподели Публикувано: 26 януари, 2017 Защо да не е по темата - даже, много си е - поглед от другото място - на шефа. ;) Да ви кажа, като минаха сто години, в които бях и шеф, и подчинен, най-хубавите ми времена са от момента, в който станах началник на себе си и не завися от никого. Страхотно е да си свободен! Не всички професии го позволяват, обаче. И не всеки човек обича сам да е отговорен за прехраната си, това също има значение. Едно е от 9 до 17, друго е по 24 часа да го мислиш... Но, да, професията ти е прекрасна и понеже съм общувала със страшно много хора, които я работят - няма по-отдадени на живота хора, по-позитивни и някак ведри и щастливи И, по темата, да се оплача - след като 8 години подред резервираме за Дюни за помещение, в което пише, че настаняват 2 + 2 , ние сме в конфигурация 2 + 3, никога не са ни правили проблем, сега, когато водим с нас група от още около 15 човека, на нас ни отказаха настаняване по този начин и направо ми се реве, защото докато чакам някой да се обади на друг, дето разбира, да ми направи ИЗКЛЮЧЕНИЕ, при положение, че съм редовен клиент и плащам по 14 дни всяка година, сега докато се натуткам и няма да има места. А мога много лесно да излъжа и никой няма да ме разбере. Много е тъпо човек да е коректен. 5 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 26 януари, 2017 Сподели Публикувано: 26 януари, 2017 Много е тъпо човек да е коректен. Не. Не е тъпо: - Един приятел на баща ми, на времето, не си сваляше чистачките и му ги крадяха нонстоп. Той обаче си купуваше нови - това беше негов начин да "възпитава хората". - Пред гаража ми редовно паркират някакви. Първо си направих табели, дето обясняват, че това е гараж, макар, че е очевидно. Второ - напечатих си лепенки, в които обяснявам, че това е гараж, че не хубаво да се паркира пред него и т.н. и им ги лепя на предното стъкло. А като се ядосам много им лепя такива лепенки дето пояснявам думата "гараж" и как гаражите, може и да не са известни по селата, но в големите градове вкл. София са широко разпространени. 12 Връзка към коментар
akair Публикувано: 26 януари, 2017 Сподели Публикувано: 26 януари, 2017 Е, това за свършената работа до сега е оценявано не веднъж и не мога да се оплача. От двамата съм по-комуникативна и се разбирам повече с хората. Но пък самият шеф, който е на по-високо ниво ми каза директно: "Много се чудехме кой да изберем и не смятаме, че той е по-добър. Но той може да пише кодове и ние не можем да си позволим да го изпуснем сега". Така, чеее... до някъде ги разбирам. Все пак всичко е бизнес и всеки си гледа интереса. Аз дори не държа на такава позиция, нито на повече пари... и ако бяха направили така, че нещата да са равни всичко щеше да е ок. Всяко зло за добро, може пък да си намеря по-яка работа п.с. Малко като самореклама звучи всичко, което пиша Не съм с такова самочувствие попринцип Е този мениджър явно не е от най-силните мениджъри, щом така обяснява решенията си на колегите си Може да се окаже, че ти е направил голяма услуга - в нова фирма ще договориш нова позиция (защо не шефска), по-добри условия, ще излезнеш от "аквариума", ще видиш и научиш нови неща,... 4 Връзка към коментар
Nati Публикувано: 26 януари, 2017 Сподели Публикувано: 26 януари, 2017 Благодаря на всички за милите думи, надявам се всичко да е за добро. Ще трябва да потърпя още малко... но пък дано скоро да се похваля в другата тема с нова работа. Честно казано тези дни разглеждам и си избирам ново работно място, и някак си се надъхвам повече за промяната. Ейййй, много е гадно човек да излезе от тоз "аквариум", а пък навън има толкова по-интересни места... 12 Връзка към коментар
edbloom Публикувано: 26 януари, 2017 Сподели Публикувано: 26 януари, 2017 Просто застани малко както на профилната си снимка и всичко ще се нареди 7 Връзка към коментар
patilana Публикувано: 26 януари, 2017 Сподели Публикувано: 26 януари, 2017 Не е гадно да излезеш от аквариума.Светът е голям и спасение дебне отвсякъде!... и последвай съвета на edbloom. 1 Връзка към коментар
Guinness Публикувано: 26 януари, 2017 Сподели Публикувано: 26 януари, 2017 Всяко зло за добро, може пък да си намеря по-яка работа Със сигурност ще си намериш. Ще си позволя да споделя малка част от един необикновен текст: "Keep your head when everyone else is losing theirs Trust yourself when everyone else doubts you Take pride when the haters appear Master your dreams when all others give up on theirs..." 6 Връзка към коментар
PAVZO Публикувано: 27 януари, 2017 Сподели Публикувано: 27 януари, 2017 (редактирано) Жега Изчезващ интернет Жега Бавен компютър Жега Бачкане 24/7 Жега Шоколадът струва повече отколкото в Швейцария Жега Кока Кола е основната "вода" ;-) Жега Нон-стоп нужда от верификация, че купуваш/продаваш и не си хакер или крадец на лични данни Жега Пращаш селфита с кредитни карти, паспорти, лична карта Жега . . . . . . . . . Редактирано 27 януари, 2017 от PAVZO 4 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 28 януари, 2017 Автор Сподели Публикувано: 28 януари, 2017 (редактирано) Студ,лед и същото, като в предния пост.(( Само, вместо кола, жулим червено вино)) Редактирано 28 януари, 2017 от AlexandraKo 1 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 30 януари, 2017 Сподели Публикувано: 30 януари, 2017 Дискусията за подмяната на международен паспорт я отделих в отделна тема: http://magelanci.com/topic/8390-%D1%81%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D1%83%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82/ Връзка към коментар
гост Публикувано: 30 януари, 2017 Сподели Публикувано: 30 януари, 2017 А трудно ще ми мине не възнамерявам да казвам на шефа си какво да прави и да му оправям нещата. В някоя нова фирма, на ново като си почна ще ми е по-добре. Иначе, това също го знам, че мъжете шефове са за предпочитане (още повече, че съм на 30 и още нямам деца ). Ама каквото, такова - подължаваме напред Прочети книжката "Принципът на Питър"! Не знам дали я има на български, но на английски и руски се намира. С две думи: авторът защитава теорията, че, ако на една позиция в йерархията си много добър, то това не означава, че на следващото стъпало няма да си пълен провал. Или казано направо, това, че новият ти шеф знае по-малко от теб не означава, че няма да е по-добър шеф от теб. 4 Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 31 януари, 2017 Сподели Публикувано: 31 януари, 2017 И как ще се разбере дали Нати е добър шеф, като не и дават възможност? И на мен ми кипи от вътре, само, че моя проблем е друг и вече 2 месеца се мъча да преглътна и да не напусна, трудно е. 3 седмици ме нямаше на работа, откъснах се, починах си, много мислех, реших за сега да остана и да опитам да преглътна, но нещо все ме човърка от вътре. 1 Връзка към коментар
Lyubina Публикувано: 31 януари, 2017 Сподели Публикувано: 31 януари, 2017 (редактирано) Разбирам амбицията, но да си началник не винаги е добър вариант, дори и за суперкомпетентните. Не казвам, че няма да е добър началник. По-скоро (от личен опит) - никога не знаете какво губите, докато печелите възход в кариерата. Редактирано 31 януари, 2017 от Lyubina 6 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 5 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2017 Гледам разписанието на жената за февруари - за карнавала не е на смяна. Обаче разгледах полетите и цените са подтискащи. А в хотелите по по-близките места стаи вече съвсем никакви няма (онлайн това, ако почна да звъня все ще се намери нещо, но ме е страх да чуя цените). Връзка към коментар
T.E.Lawrence Публикувано: 6 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 6 февруари, 2017 Единия ден, слънце, с лодка в морето, целия ден на плажа и във водата и се прибрах бял. На другия ден кратка разходка в "планината"(1100м) при облачно време и изгорях здраво. 4 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 11 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 11 февруари, 2017 Преживях лоша изненадаха и минах през най-скъпия път, в случая тунел Frejus, който свързва Франция с Италия. Дължината му е 13км и преминаването му струва 43 евро... Същата цена има и брат му mont blanc наблизо. Като ни дойде реда да плащаме и на таблото излезе цената, дъщеря ми попита дали този тунел е строен от Папата, за да е толкова скъп. 6 Връзка към коментар
Vyara Публикувано: 11 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 11 февруари, 2017 Каних се да се купя ласт минет билети за 9,99 евро в посока за другата седмица за разходка до Пиза, които вчера се качиха до 50 евро раунд. Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 11 февруари, 2017 Автор Сподели Публикувано: 11 февруари, 2017 Преживях лоша изненадаха и минах през най-скъпия път, в случая тунел Frejus, който свързва Франция с Италия. Дължината му е 13км и преминаването му струва 43 евро... Същата цена има и брат му mont blanc наблизо. Като ни дойде реда да плащаме и на таблото излезе цената, дъщеря ми попита дали този тунел е строен от Папата, за да е толкова скъп. При Мон Блан цената е различна - ако влизаш от Италия е малко по скъпо - около 45, ако влизаш от Франция е 43,50. Това са двата най-скъпи тунела в Европа, които съм виждала аз. Може да има и други Връзка към коментар
cck Публикувано: 12 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 12 февруари, 2017 Това са двата най-скъпи тунела в Европа, които съм виждала аз. Може да има и други Има и други от този клас: Oresund, 360 DKK, ок. 48.5 EUR към днешна дата. Ама те там парите не ги броят за нещо от което човек има нужда 5 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 12 февруари, 2017 Автор Сподели Публикувано: 12 февруари, 2017 Има и други от този клас: Oresund, 360 DKK, ок. 48.5 EUR към днешна дата. Ама те там парите не ги броят за нещо от което човек има нужда Това ми предстои скоро ))И вече ще го знам и него. 1 Връзка към коментар
Raybeez Публикувано: 15 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 15 февруари, 2017 Мдаааа, мислех да сменям мобилен оператор, но сегашния ми (мтел) ми направи добро предложение и реших да преподпиша с тях. Днес получавам документите и "О, изненада!" - вместо апарата за който се бяхме разбрали, са ми изпратили някакъв телефон с бутони, а още по-лошото е, че в пратката нямаше и сим карта, както се бяхме разбрали с тях, а бяха казали, че ще активират новата пластика на следващия ден от получаването, аз се притесних, че утре ще ми деактивират сегашната пластика и ще активират другата, която е неизвестно къде Звънях им, за да оправят нещата бързо и се сблъсках с някаква потресаваща безотговорност, защото ми заявиха, че нямало опасност да се случи това, защото в системата им я нямало тази пластика. На културния ми въпрос защо в системата не фигурират нещата, които сме се разбрали и как точно очакват да ме задържат като клиент, като са неспособни да извършат нещо толкова елементарно като да не объркат мобилния апарат и да приложат новата пластика в пакета, получих отговор, че ще ги получа в срок 4-5 работни дни. Отново културно се опитах да им обясня, че нямам намерение да чакам още една седмица, за да разбера какво са объркали отново, ами ще използвам правото си да се откажа от този договор в рамките на законовия 14-дневен срок, ако не се задействат и свършат работата експедитивно. Общо взето в петък очаквам да видя дали ще получа коректните неща или ще задействам процедура по отказване от този договор и ще сменям оператора, защото вече съм изумен от безхаберието на служителите на мтел. 1 Връзка към коментар
Rositsa88 Публикувано: 16 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 16 февруари, 2017 (редактирано) В тотална депресия sym, че ми останаха само 15 дни отпуска до края на годината и не знам за къде първо да отида.Тъпото е, че през месеца бягам на някъде и не мога да си взема неплатена. Определено ми е време за работа с 30 дни отпуска... Редактирано 16 февруари, 2017 от Rositsa88 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега