Прескочи до съдържание

Air Baltic-периодични промоции (обща тема)

Препоръчани мнения

Аз не съм много на ясно - ако се лети до Талин, дали има фериботи до Санкт Петербург? Имаме запланувани 10 дена там, но драмата с полетите в пълна. Ако може да се влезе в Русия от някоя държава наоколо, то това промоция не бива да се изпуска. 

Връзка към коментар
преди 7 минути , ДиянаВ каза:

Аз взех мултисити Букурещ - Талин /през Рига/ и Рига - Букурещ, през трип-а. Пише, че билетите са в процес на издаване до 13.09. Обичайно колко време отнема това знаеш ли? Питам, защото искам да взема и междинни отсечки, но не и преди да вкарам билетите в сайта на Еър Балтик.

И трите ми билета са издадени за под час с реф номер на Airbaltic.

преди 7 минути , stebal каза:

Ако може да се влезе в Русия от някоя държава наоколо, то това промоция не бива да се изпуска. 

Това лято можеше по суша от Естония. Отнемало е време. Никой не може да гарантира дали няма да хлопнат кепенците и утре дори.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 13 минути , Branko каза:

Предполагам, че поглеждате и в Trip.com

IMG_1546.png

Аз от трип-а докарах шест полета за 87€:

София-Рига-Стокхолм-Рига-Паланга – 60€
Паланга-Рига – 7€
Рига-София – 20€
Поне при мен на такива части най-оптимална цена се получи, на една резервация беше над 120€.
Парите от Кения вече заминаха до шушка за настаняване, самолетни и фериботни билети. :biggrin: Даже не стигнаха.

• Харесвам 7
  • Браво 4
  • Смея се 3
Връзка към коментар
преди 2 часа, MayaS каза:

Дали 4 пълни дни ще са остатъчни за Латвия. Освен Рига и Юрмала, някой знае ли нещо интересно от към природа?

Гледам национален парк Камеру евентуално

Не знам дали ще са достатъчни. Аз бях 2 пъти в Латвия за по 4 дни. Първия път: Рига, Юрмала и Йéлгава. Вторият път: Рига, Цесис, Сигулда и Кримулда. За следващ път ще си оставя Рундале и евентуално Лиепая.

В Цесис има голям замък, добре е да се види. В Сигулда също. А оттам има лифт до Кримулда, горе в планината.  С електричката от Рига се пътува 1 час, повечето туристи слизад в Сигулда.

Ако сте лятно време, препоръчвам Юрмала, малко плаж, дето се вика.  На около 40 мин. с електричката от централна гара.  Те са десетина гари в целия район Юрмала, слизате на Bulduri, Dzintari или Majori. 

image.png.d9d4ded69a8a631822b267caa03d79c7.png

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , Hakkâri Spor каза:

Не знам дали ще са достатъчни. Аз бях 2 пъти в Латвия за по 4 дни. Първия път: Рига, Юрмала и Йéлгава. Вторият път: Рига, Цесис, Сигулда и Кримулда. За следващ път ще си оставя Рундале и евентуално Лиепая.

В Цесис има голям замък, добре е да се види. В Сигулда също. А оттам има лифт до Кримулда, горе в планината.  С електричката от Рига се пътува 1 час, повечето туристи слизад в Сигулда.

Ако сте лятно време, препорчвам Юрмала, малко плаж, дето се вика.  На около 40 мин. с електричката от централна гара.  Те са десетина гари в целия район Юрмала, слизате на Булдури, Дзинтари или Majori. 

image.png.e40c23e4656af7c45f28d4cc2720df53.png

Аз мисля да вземем кола под наем и така да направим повече неща. Просто няма да имам повече дни. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 час, jorocontrola каза:

Тънки сметки за Русия за след година не бих си правил от сега, че нищо не се знае...

Така е. Като свърши войната, и аз бих посетил The Empıre of Evil. От Талин има 7 автобуса дневно до Санкт Петербург. Нощният е 7 часа, с вкл. чакане по границата. 

А преди си правех сметки да видя Калининград, с пътуване от Гданск до Литва през Калининград. Ама... война.

преди 2 минути , MayaS каза:

Аз мисля да вземем кола под наем и така да направим повече неща. Просто няма да имам повече дни. 

В един ден можете да съчетаете (понеже са в една посока, на изток) Цесис, Сигулда + Кримулда (ако ви се качва с лифта догоре). 

В друг ден Йелгава и Рундале, те са на юг.   А Юрмала е на северозапад. Ако искате снимки, мога да Ви пратя.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 3 часа, Argentique каза:

дали да не навържа някой Стокхолм с ден на Оландските острови

Ако ще ги навързваш дай сигнал, че и мен ми се иска 😄 Като не ми дойде н акъла миналата година да ги навържа с Хелзинки и Естония 🙂 

Връзка към коментар
преди 1 час, Kristian Desev каза:

Друг вариант, който гледах (без Полша), е за полет до Вилнюс през Рига, 2 нощувки за Литва с Тракай, имаше късен полет за Талин мисля, 2 нощувки там, фери до Хелзинки с късен полет за Рига, нощувки там и прибиране в София, пак се получава за около седмица. 

В Тракай е супер мега красиво. Октомври бях там, литовска обиколка: Каунас-Вилнюс-Тракай.  За следващо пътуване ще останат Паланга и Клайпеда явно. Литва е много красива.  Не препоръчвам обикаляне на трите прибалтийски на едно пътуване, прекалено много красоти са и трябва буквално да се препуска.. ЛИТВА+ЛАТВИЯ на едно... и ЕСТОНИЯ+ФИНЛАНДИЯ на друго пътуване, с ферибота между Талин и Хелзинки.

• Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 23 минути , boogy83 каза:

Ако ще ги навързваш дай сигнал, че и мен ми се иска 😄 Като не ми дойде н акъла миналата година да ги навържа с Хелзинки и Естония 🙂 

@Argentique казвай датите, не се скатавай...

• Харесвам 1
  • Смея се 8
Връзка към коментар
преди 1 час, jorocontrola каза:

@Argentique казвай датите, не се скатавай...

На 18 и 19 юни имаме две нощувки в Стокхолм/или първата ще е на Оландски, но в момента няма удобен ферибот, който да пасва. Ако не се появи, няма да ривъ, а ще измисля някакво плаване с корабче из близките до Стокхолм острови. Не ми се стоеше цели три вечери из скъпотията в Швеция, която никакви бонуси от expedia не покриват. Освен това на 20-ти започва дългият уикенд за Midsommar в Швеция, поради което се изнасяме оттам към пенсионерска 😛 тридневна почивка в Нида. Аз си казах, че искам да я повтарям косата в Литва както трябва.
Датите много въртях заради Паланга, където все се получаваше пристигане в 23.59 или заминаване в 5.35, но ги избегнах тези неща. Летището в Паланга е смешно и ми отне две минути от слизане от автобуса да пресека шосето, да вляза в сградата, да мина секюрити и да ида на гейта, които са цели два броя.
Ако някой търси малко вдъхновение за Нида (на Куршската коса), тук съм писала: 

Границата с Русия на косата близо до Нида е затворена за преминаване поне от две години.

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
4 minutes ago, jorocontrola said:

Не. През Трип . Цом.

Благодаря. И какво се случва, когато има промяна в някоя от отсечките, някой има ли опит с трип и Airbaltic? 
В моя случай цената е еднаква - за отделни билети през сайта и това което намирам през английската, немската и румънската версия на сайта. Как е по добре - отделни билети през техния сайт или отделните отсечки на един през трип? 

Връзка към коментар

При сходна цена вземайте директно. Промени много не правят май. Предполагам искате до Рига и от там вече, на където видят очите. Имат много полети за всякъде в Балтика, ще се нагласи при смяна все някак.

Полетите от БГ са обявени преди година и не са сменяни. Догодина часовете и дните са същите. Доста стабилни са, но гаранция няма...

Връзка към коментар
преди 35 минути , DimanaVideva каза:

Има ли опция да се купи мулти сити билет от сайта на Air Baltic? 

преди 24 минути , jorocontrola каза:

Не. През Трип . Цом.

Абе и там е много заблуждаващо. Аз се оплетох😛 Има различни тарифи със съществена разлика в цената. Аз първоначално не четох всички подробности и най-вероятно ще са отделни билетите. Дотук и не всички билети са ми издадени, но смело пазарувах😄

- мултисити Букурещ-Талин и Рига-Букурещ за 67€, издаден е билет само за последната отсечка Рига-Букурещ;

- еднопосочен Талин-Вилнюс за 15€, издаден билет;

- еднопосочен Вилнюс-Рига за 11€, няма още билет.

Какво ще става, не знам🙂 Чакам до 13-ти.

Хубавото е, че тези 12€ отстъпка ги натрупва за всеки пътник в резервацията поотделно.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 12 минути , jorocontrola каза:

Доста стабилни са, но гаранция няма...

Толкова сме свикнали на промени с Уиз например, че чак ни е супер странно, когато няма, нали😛

Досега съм имала билети с TAP и Tarom, съответно закупени 10 и 11 месеца преди полета. Е с 5 минути дори не мръднаха🙂

Както казваш, няма гаранция, но пък има други възможности и изява за креативност😄

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Някои от вас знаят, че Турку ми е стара тръпка още от времето на милионерските полети Скопие-Турку.😁

А това лято ми се разминаха Оландските острови. Та ако мога да направя комбинация от двете през следващия август ще е супер.

На мен също не ми се стои дълго време на кораб, затова ми хареса, че от Турку има опция да се направи Archipelago Trail.

Ето тук има повече инфо за него:

https://visitparainen.fi/en/archipelago-trail/

https://asocialnomad.com/finland/finland-archipelago-trail-finland/

Сайта на автобусите от Турку, които го обслужват:

https://seutuplus.fi/en/timetables/

Също сайта на безплатните ферита, които въртят из Архипелагото:

https://www.finferries.fi/en/ferry-traffic/ferries-and-schedules.html

За безплатните ферита, които стигат до някои от оландските острови писах подробно назад в темата. Ето сайтовете с инфо:

https://visitaland.com/en/plan-your-journey/travelling-around-aland/

https://www.alandstrafiken.ax/

Всъщност маршрутите се застъпват. Може да си въртиш из Архипелага около Турку и стигайки до Galtby да хванеш южната линия към оландските острови Galtby – Kökar – Sottunga – Överö, Föglö – Långnäs

То как си го представям и как всъщност е, вероятно са две различни неща, но на пръв поглед ми изглежда добре. По-особен маршрут е и един ден лошо време може да провали всички планове. В крайна сметка винаги може да се ползват платените ферита от Турку до Мариехамн или да се отдели повече време на Турку, като се разгледа етнографският им музей на открито, който работи само два месеца в годината. 🫠

А AirBaltic не просто са железни с часовете, но и си ги повтарят всяка година явно. Миналата година точно идиотските часовете на полетите от/до Турку ме отказаха. За следващата таях надежда, че ще има промяна, но не - същите са си. 🥹 Някой беше ходил скоро, дали не беше Матеев, и писа че на автобусите може да се разчита, дори за късния/ранен полет. А има Убер и Болт на поносими цени.

• Харесвам 12
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Аз се записах с билети до Осло за юли догодина. През приложението на трип излязоха по 65 евро двупосочен на човек (взех два еднопосочни). Ще имаме десетина дни в Норвегия и се надявам да успеем да ги оползотворим добре, тъй като отдавна се оглеждам натам. Малко са рисковани трансферите в Рига, ама няма пълно щастие.

• Харесвам 5
  • Браво 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.