Гост Публикувано: 24 януари, 2018 Сподели Публикувано: 24 януари, 2018 В момента, neuromancer каза: ами така ще направя, просто мразя да се оправям по телефона И аз не обичах, ама се наложи да привикна Тук - ако искаш да решиш проблем, звъниш само по телефон. И ей на, и аз така вече Просто ЛАТАМ бяха много любезни. Точно тогава системата им се беше скапала - а, да, сетих се, мрънках за места до прозореца... хахаа... та се сбъркаха да се извиняват. на втория път всичко се оправи на шест, пратиха ми потвърждения. Бях много доволна. Връзка към коментар
Lirea Публикувано: 27 януари, 2018 Сподели Публикувано: 27 януари, 2018 Дойдох до Доминикана, за да опитам нигерийска кухня, приготвена от нигерийски професор по психология, преподавал в Швейцария и 10 години идвал да води лекции в Софийския университет. Оказа се голям фен на българите, шопската салата, ракията и дългите вечери на маса у нас. Голям симпатяг. А, и си поръчахме средна бира (имаше само малка и средна) и бутилките се оказаха по 650 мл. 16 1 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 27 януари, 2018 Сподели Публикувано: 27 януари, 2018 преди 33 минути , Lirea каза: шопската салата С шопска салата по нигерийски ли те гости? 2 Връзка към коментар
Lirea Публикувано: 28 януари, 2018 Сподели Публикувано: 28 януари, 2018 преди 11 часа, домосед каза: С шопска салата по нигерийски ли те гости? Цъ, не си играят с такива ненаяждащи неща. С леща, риба и спанак по нигерийски 1 Връзка към коментар
T.E.Lawrence Публикувано: 29 януари, 2018 Сподели Публикувано: 29 януари, 2018 Разбих всички рекорди за бързо влизане в Тайланд и то през летището, известно с многочасови опашки в пикови моменти. От слизането от самолета, имиграционни, вземане на багаж, общо 10 минути. Първи на гишето и моя куфар излезе първи. :D 10 1 4 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 29 януари, 2018 Сподели Публикувано: 29 януари, 2018 преди 2 часа, T.E.Lawrence каза: общо 10 минути Пускай тото! 3 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 29 януари, 2018 Сподели Публикувано: 29 януари, 2018 Много приятна изненада: до 30 юни имам право да вляза във Виетнам без виза Until 30 June 2018, visa is not required for British, French, German, Italian and Spanish citizens with passport having at least six-month validity travelling to Viet Nam for up to 15 days for all purposes. The 15-day visa exemption is for single entry only and includes the date of entry and the date of exit. Да спомена и очарователния безвизовия режим с Тайланд - благодарение на който си взех разделен - и по-евтин билет - до Камбоджа. Общият билет беше брутално по-скъп. Надявам се да имам и късмета на @T.E.Lawrence относно бързина на трансфер . Новият ми UK паспорт започва да дава дивиденти - макар че още много трябва да се постарае, докато изплати брутния си разход от около £2000. Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 31 януари, 2018 Сподели Публикувано: 31 януари, 2018 Уцелих от Букинг голямо намаление без кодове и линкове, чак да не повярва човек. През почивните дни резервирах подозрително евтин хотел за трима души със закуска в идеален център в Истанбул с оценка 9 от 500 човека, цена 57евро. След това погледнах през ММТ и хотелес.ком, но цените бяха много по-високи, дори х2. Днес реших да пробвам да го букна с линк за връщане, но изненада, цената вече беше почти х2 или 108 евро. Явно понякога пуска и те сериозни оферти. 6 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 31 януари, 2018 Сподели Публикувано: 31 януари, 2018 Първо спечелено обезщетение за закъснял полет (отпреди две години и половина). Дотука бях новобранец, от днес се самоповишавам в чин магеланец-ефрейтор 12 6 2 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 31 януари, 2018 Сподели Публикувано: 31 януари, 2018 преди 8 минути , master_of_germs каза: Първо спечелено обезщетение за закъснял полет (отпреди две години и половина). Дотука бях новобранец, от днес се самоповишавам в чин магеланец-ефрейтор Сам, без посредници ли? 1 Връзка към коментар
T.E.Lawrence Публикувано: 31 януари, 2018 Сподели Публикувано: 31 януари, 2018 Счупих си зъб и ми се наложи да го оправям в Тайланд, че ми нараняваше и езика. Моите приятели в Чианг Рай ме заведоха при някакъв ултра, мега, нинджа 10 дан черен колан зъболекар, който от време на време ходил в тяхната клиника. След 20 минути и 900 бата вече можех да се плезя отново. :D 12 2 Връзка към коментар
tch Публикувано: 31 януари, 2018 Сподели Публикувано: 31 януари, 2018 преди 1 час, master_of_germs каза: Първо спечелено обезщетение за закъснял полет (отпреди две години и половина). Дотука бях новобранец, от днес се самоповишавам в чин магеланец-ефрейтор Ако е без посредник, може да дадеш евентуално малко подробности Връзка към коментар
Ивайла Публикувано: 31 януари, 2018 Сподели Публикувано: 31 януари, 2018 преди 4 часа, Alexander каза: Уцелих от Букинг голямо намаление без кодове и линкове, чак да не повярва човек. През почивните дни резервирах подозрително евтин хотел за трима души със закуска в идеален център в Истанбул с оценка 9 от 500 човека, цена 57евро. След това погледнах през ММТ и хотелес.ком, но цените бяха много по-високи, дори х2. Днес реших да пробвам да го букна с линк за връщане, но изненада, цената вече беше почти х2 или 108 евро. Явно понякога пуска и те сериозни оферти. А кой е хотела, и ние търсим същата бройка за същия град... Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 1 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 1 февруари, 2018 преди 11 часа, Ивайла каза: А кой е хотела, и ние търсим същата бройка за същия град... Almina hotel Istanbul За Гергьовден е резервацията ни. 2 Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 1 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 1 февруари, 2018 Това вече си е за хвалба. Одобриха ни отпуските и се сдобихме с билети за пътуването ни от 19.09.18 до 13.10.18. София-Бали, Токио - София. 18 4 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 1 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 1 февруари, 2018 преди 16 минути , П.Кръстев каза: 19.09.18 до 13.10.18. София-Бали Септември/октомври не е ли дъждовен сезон на Бали...? Вчера гледах много добра оферта от катарците до там точно за този период, но заради времето се отказах... Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 1 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 1 февруари, 2018 преди 2 минути , chandni каза: Септември/октомври не е ли дъждовен сезон на Бали...? Вчера гледах много добра оферта от катарците до там точно за този период, но заради времето се отказах... Кацаме в Бали и сме там до края на Септември. Официално дъждовния сезон започва чак Ноевмри, а според данните, които прегледах в доста сайтове Септември е втория най-сух месец след Август 3 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 1 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 1 февруари, 2018 преди 2 часа, chandni каза: Септември/октомври не е ли дъждовен сезон на Бали...? Вчера гледах много добра оферта от катарците до там точно за този период, но заради времето се отказах... Септември е един от най-добрите месеци за посещение на Бали. Тълпите са намалели, а още не е започнал дъждовния сезон. Октомври е преходен месец. Аз бях там в такъв месец и в Убуд валя всеки ден, но за час. Въобще не ми попречи за каквото и да било. След като спре за 10 мин. всичко е сухо. Предполагам, че по крайбрежието може и да не вали. 2 1 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 5 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2018 Току-що взех най-бързата виза в живота си. Влезнах в лондонското посолство на Сомалиленд в 10:00 и точно в 10:07 излезнах с готова виза в паспорта. Ех, ако всички бяха толкова бързи... 24 Връзка към коментар
traveler Публикувано: 5 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2018 (редактирано) преди 32 минути , Георги Матеев каза: Току-що взех най-бързата виза в живота си. Влезнах в лондонското посолство на Сомалиленд в 10:00 и точно в 10:07 излезнах с готова виза в паспорта. Ех, ако всички бяха толкова бързи... Така е - 7 минути,от посолството са пресметнали ,че ако някой чака повече от 10 минути ще му мине мерака да посети Сомалиленд. Редактирано 5 февруари, 2018 от traveler 4 1 5 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 5 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2018 преди 33 минути , Георги Матеев каза: Току-що взех най-бързата виза в живота си. Влезнах в лондонското посолство на Сомалиленд в 10:00 и точно в 10:07 излезнах с готова виза в паспорта. Ех, ако всички бяха толкова бързи... На мен ми трябваше повече време да ги намеря тия на картата. Да разбирам ли, че това е тази част от Сомалия, в която няма пирати... или да почвам да се притеснявам... 1 5 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 5 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2018 Може да е решил да става пират, като гледам снимката Наличието на посолство в Лондон значи ли, че Великобритания признава държавата, или просто са си купили сграда и са я кръстили посолство? 1 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 5 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2018 преди 5 минути , neuromancer каза: Наличието на посолство в Лондон значи ли, че Великобритания признава държавата, или просто са си купили сграда и са я кръстили посолство? https://www.gov.uk/government/publications/foi-release-republic-of-somaliland Връзка към коментар
Фил Публикувано: 5 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2018 (редактирано) преди 25 минути , neuromancer каза: или просто са си купили сграда и са я кръстили посолство? Е, съдейки по надписа зад Жоро, не са я кръстили точно посолство. Редактирано 5 февруари, 2018 от Фичо 1 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 5 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2018 преди 49 минути , traveler каза: Така е - 7 минути,от посолството са пресметнали ,че ако някой чака повече от 10 минути ще му мине мерака да посети Сомалиленд. Ако човек е отишъл до Лондон специално за тази виза би чакал и доста повече Скоростта им е наистина похвална, особено като се има предвид пословичната африканска мудност и бюрокрация. преди 46 минути , ven62 каза: На мен ми трябваше повече време да ги намеря тия на картата. Да разбирам ли, че това е тази част от Сомалия, в която няма пирати... или да почвам да се притеснявам... преди 28 минути , neuromancer каза: Наличието на посолство в Лондон значи ли, че Великобритания признава държавата, или просто са си купили сграда и са я кръстили посолство? Почти никой не ги признава. Официално са област на Сомалия, макар че имат собствени имиграционни правила и управление и са десетки пъти по-добре от останалата част на държавата. Което за мен е доста хитър начин да посетя Сомалия без да си причинявам ходене до Могадишу преди 13 минути , Фичо каза: Е, съдейки по надписа зад Жоро, не са я кръстили точно посолство. Прав си, самите те си го водят 'мисия', макар че дефакто изпълнява ролята на посолство. Видях се даже лично с консула 5 1 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега